Идеи за стартиране и развитие на бизнес 20

• 140 292
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
  • Ню Йорк
Здравейте   bouquet
Попаднах на темичката, докато търсех изисквания за откриване на магазин. Ще съм много благодарна , ако се свържа с някой имащ магазин.
 Основно ме интересува , защото не можах да открия точна информация, за магазин за дрехи с площ  м/ду 30-60 кв.м. трябва ли пожарогасител и разни там заповеди за пожарна безопасност.
Освен това, за да започна дейност трябва ли да пускам уведомление в някоя институция като община, инспекция по труда и т.н.? И изобщо , неща за които най-често пишат актове .
Ще съм много благодарна на всеки,който ми отговори тук или на лични ! Приятен ден!

Е как без пожарогасител. Моя офис е на 20 квадрата и разбира се че имам пожарогасител. Трябват ти и тетрадки за инструктаж, безопасност на труда, трудова медицина и всичко останало. Трябва да го регистрираш в общината като търговски обект, касовия апарат трябва да е с адреса на управление и адреса на обекта, но това обикновено си го прави фирмата която обслужва апарата. Има и още хиляди неща.

# 301
Здравейте   bouquet
Попаднах на темичката, докато търсех изисквания за откриване на магазин. Ще съм много благодарна , ако се свържа с някой имащ магазин.
 Основно ме интересува , защото не можах да открия точна информация, за магазин за дрехи с площ  м/ду 30-60 кв.м. трябва ли пожарогасител и разни там заповеди за пожарна безопасност.
Освен това, за да започна дейност трябва ли да пускам уведомление в някоя институция като община, инспекция по труда и т.н.? И изобщо , неща за които най-често пишат актове .
Ще съм много благодарна на всеки,който ми отговори тук или на лични ! Приятен ден!

В общината, на която територия се намира магазина, трябва да обявиш от кога започва да работи магазина. В същата община трябва да се регистрира и касовия апаат.
За тази квадратура , за пожарогасител - не знам, но мислч, че трябва да има и пожарогасител.

Доста изисквания отпаднаха преди време беше страшно най-добре да проверите в общината, която се намира обекта , има си търговска дейност там ще ти дадат най-точна информация.

# 302
  • София
А София - в кои кооперативи можем да се включим относно земеделска продукция?

# 303
Благодаря ви за отговорите ! Ще отида в общината.

# 304
Здравейте   bouquet
 Основно ме интересува , защото не можах да открия точна информация, за магазин за дрехи с площ  м/ду 30-60 кв.м. трябва ли пожарогасител и разни там заповеди за пожарна безопасност.

1. Магазинът ти трябва да има документи - разрешение за ползване и въвеждане в експлоатация. Статут също гледай, че да не се наложи промяна, скъпо е и нервокъсащо.
2. Регистрация в общината. Всеки общински съвет има своя Наредба за реда и условията за извършване на търговска дейност - отиди във информационния център на вашата общината, там ще ти дадат формуляри, които да попълниш и списък на изискваните документи.
3. Не подценявай покупката на касов апарат - намери сериозна фирма със сервиз, аз почти не се занимавам с документите около апарата - всичко си свършиха от фирмата, която ползвам - протоколи за старите апарати /нали ги сменяхме/, свидетелства, каквото друго трябваше, вече и не помня точно, ще трябва да отварям папката на касовия.
4. Документи относно пожарна безопасност - трябва да се изготвят  вътрешни правила (инструкции) за осигуряване на пожарна безопасност на територията на обекта. Свържи се с фирма в твоя град, цялата документация ми струваше около 80 лв. В обекта трябва да има 2 /два/ пожарогасителя  Mr. Green - един прахов и един на водна основа.
5. Договор със служба по трудова медицина.
6. Актове пишат най-често за липса на трудови договори, тъй, че там също гледай да си наред.

# 305
Най-новия хит в заяждането на Инспекция по труда е Декларация по чл. 403 а. Освен това много стриктно проверяват графиците за отпуски и работно време.

Лейди, тия два пожарогасителя ме изненадаха!

hakama, искаш да продаваш земеделска продукция чрез кооператива ли?

# 306
мдаам, два са си пожарогасителите, както е написала Лейди...
ако си собственик и си работиш само ти, не ти трябва трудова медицина...

# 307
Най-новия хит в заяждането на Инспекция по труда е Декларация по чл. 403 а.

Чек, че ся па аз прочетох за това  Joy Шеомра!
Сериозно, тъпо е.

# 308
Моят пожарникар никога не ми е търсил два.
Кажете къде го пише. Иначе имам 3 дори, но трябва презаверка.

# 309
  • Пловдив
Сега прочетох този чл.403а от КТ.... и не съм сигурна дали сме в ред  Thinking Трябва да проверя.... Какви са наказанията? Или, само предписание?

# 310
Моят пожарникар никога не ми е търсил два.
Кажете къде го пише. Иначе имам 3 дори, но трябва презаверка.

В приложението на новата "пожарна" наредба. Нова, нова, вече май минаха 2 г.

# 311
Мерси!

За чл. 403 а - намерих в нета образец на такава заповед, попълних я и я отпечатах.

Идеята била, че на места по фирмите много баламосват проверяващите с лафа: "Началникът го няма". Аз лично не виждам какво можеш да отложиш по тоя начин, но хайде.
Важното е актове да се пишат и да се събират глоби.  ooooh!

# 312
Мерси!

За чл. 403 а - намерих в нета образец на такава заповед, попълних я и я отпечатах.
Идеята била, че на места по фирмите много баламосват проверяващите с лафа: "Началникът го няма". Аз лично не виждам какво можеш да отложиш по тоя начин, но хайде.
Важното е актове да се пишат и да се събират глоби.  ooooh!
За какво става дума в този член ?

# 313
Искат цялата документация да е налична по всяко време и до нея да имат достъп упълномощени  лица, които да съдействат на проверяващите в случай, че Управителят отсъства.
Искат да избегнат/както беше писал някой по-горе/ "Съжалявам, документите са заключени в касата, ще предадем на Управителят."

# 314
  • София

hakama, искаш да продаваш земеделска продукция чрез кооператива ли?
Да  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт