Идеи за стартиране и развитие на бизнес 20

• 140 312
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
... като ходих да броя минувачите ми направи впечатление, че хората минават без да се заглеждат по витрините, без да влизат да купуват.Гледах колко хора минават с кафе и бяха изключително малко.
...
Ами вече имаш идея, какви хора минават, защо бързат, от къде идват, къде отиват, защо не ги интересуват магазините... напиши си домашното. Не е казано, че точно кафе, цигари и алкохол ще трябва да им предлагаш.

# 286
Здравейте, някой  има ли наблюдение вървят ли магазинчетата за течни перилни препарати. Става дума за място  където наблизо няма хипермаркет, но няма и кой знае колко човекопоток. Как варира надценката на такива продукти (ориентировъчно) и има ли нещо специфично което трябва да се има предвид като се зареждат newsm78 И ако знаете някой склад около Бургас с добри цени, обещавам да почерпя cook

# 287
  • София
Здравейте, някой  има ли наблюдение вървят ли магазинчетата за течни перилни препарати. Става дума за място  където наблизо няма хипермаркет, но няма и кой знае колко човекопоток. Как варира надценката на такива продукти (ориентировъчно) и има ли нещо специфично което трябва да се има предвид като се зареждат newsm78 И ако знаете някой склад около Бургас с добри цени, обещавам да почерпя cook

Не знам как е в Бургас с тези магазинчета, но имам съседи в София, които имаха 2 магазина с перилни препарати. Вървяха добре. От 3г. единия магазин го затвориха и преди 2 м. успяха да го отддадат под наем. Перилните препарати преместиха в съседен магазин, Преко сили това магазинче изкара 1-1,2-3-5г. От 1,5г е затворен и е склад на другия магазин. Освен перилни препарати продаваха и козметика, но..........до тук. Не смея да ги питам, а и не ми е работа какво става с първия им магазин.

# 288
Благодаря nikolinanik, щом са го затворили, ясно е че не е вървяло, друга прчина при положение че са имали 2 магазина едва ли има. Не знам какво става, от 20 и повече год  си вадя хляба с търговия и последните 3, 4 год не мога да нацеля нищо което да носи нормален доход. Не знам кризата ли е виновна или при мен нещата се объркаха, но всичко се сведе до жестока борба за оцеляване. Почвам да се чудя дали една работа на заплата не е по-добрия вариант , вече виждам доста хора които преди работеха за себе си да отиват да работят за друг. Но си е малко чоглаво, много нерви и безсънни нощи трябва да се прежалят.

# 289
Имам наблюдения в Бургас и ти казвам внимателно си проучи нещата.Ако ще зареждаш от склад надценката на БГ-препаратите е 20%,а на вноса е 30%,НО имай в предвид,че не можеш да се бориш с големите вериги и ако помислиш всички са пръснати из всички комлпекси и има страшно много магазинчета,които са от 100години на пазара с турски перилни препарати и с тях трудно ще се справиш,защото с годините са си извоювали много клиенти и не на последно място е новия магазин на "ДЕНИ-90" в Зорница,който вкарва такива цени,че си паля колата от Поморие и отивам за един Ариел(те имат и склад,но бъди сигурна,че такива цени каквито имат трудно ще докараш)Имам познати вкарват прахове от Турция  и връткат с колите из курортните градове и ги продават доста успешно,без фирма,без ОС,но това е по-скоро нещо допълнително,отколкото основен бизнес.Според мен тази идея за Бургас не става.Избора и парите са твои,внимателно наобиколи всички складове и магазини и си проучи всичко.Успех

# 290
... като ходих да броя минувачите ми направи впечатление, че хората минават без да се заглеждат по витрините, без да влизат да купуват.Гледах колко хора минават с кафе и бяха изключително малко.
...
Ами вече имаш идея, какви хора минават, защо бързат, от къде идват, къде отиват, защо не ги интересуват магазините... напиши си домашното. Не е казано, че точно кафе, цигари и алкохол ще трябва да им предлагаш.

Хората, които си преброила  не са бройка за пренебрегване.
В някои МОЛ-ве нямат такава посещаемост на час.
Иначе в този район никъде няма вкусни сандвичи, а зад Найт Флайт има нонстопче за цигари и алкохол, което вечер е пълно с клиенти.Но през деня не съм влизала и нямам наблюдения.

# 291
  • София
Как съм ви изтървала само, улисана в задачки. Една от любимите ми теми, чета с удоволствие,а вече се озъртам и за нови идеи, защото ние уверено крачим към фалита Sad

# 292
  • Варна
Как съм ви изтървала само, улисана в задачки. Една от любимите ми теми, чета с удоволствие,а вече се озъртам и за нови идеи, защото ние уверено крачим към фалита Sad

Защо така? С какво се занимавате?

Темата доста е замряла.Не бях влизала с месеци а има съвсем малко писано. Преди беше доста жива тема.

# 293
  • София
С продажба на сандвичи, но агонията е дълга и факторите са много, повечето независещи от нас.

# 294
С продажба на сандвичи, но агонията е дълга и факторите са много, повечето независещи от нас.

Ами като не ви вървят сандивичите, пробвайте с обенто (със същите активи, ще направите нещо различно в същата област, като ще имате допълнителни възможности).  То само с "инат и мускули" и "още от същото", рядко се получават нещата.

# 295
  • София
Благодаря Гост22. Доста интересно предложение (ако обенто е това за което намирам инфо в Гугъл, признавам, че нищо не ми говори термина    Embarassed )
Проблема при мен е че не съм в помещение, но въпреки всичко има хляб в това.    bouquet

Така или иначе не сме се отказали от собствения бизнес, но ще търсим промяната. Оставам на линия за свежи идеи. Хубав ден и усмихната седмица на всички.

# 296
...
Проблема при мен е че не съм в помещение, но въпреки всичко има хляб в това.    bouquet
...
Даже има прекалено много хляб в опакованите сандвичи във франзелка.  Wink Аз за това избягвам да купувам вече.

Много ми е мъчно колко хранителни продукти са с повече от 50% процента инфлация за 3 години, а качеството и обслужването никакво го няма.  Sad
Не визирам тодоричка, а почти всяко място, където си давам парите тук.

# 297
Още едно питане имам може да сте го разисквали в по предишни теми , но нямам време да се ровя. Четох за бизнес от вкъщи с американски сайтове за реклама - отваряш реклами гледаш , наемаш реферали / явно хора които работят за теб и им плащаш/, цялата идея за да изкараш някои лев е да наемаш хора да работят за теб, колкото повече наемаш и те гледат реклами , а не стоят безучастно толкова повече ти изкарваш. Моля за инфо, ако някои е пробвал. Определено съм в задънена улица и се чудя какво да захващам за да идва някакъв доход.
От магазинче не съм се отказала сега проучвам доставчици и т.н. , но малко ме е страх т.к. ще тегля кредит за да ремонтирам, оборудвам и заредя стока. Почвам да се чудя ще изкарвам ли достатъчно за да си връщам кредита и да си плащам наема.

# 298
Здравейте   bouquet
Попаднах на темичката, докато търсех изисквания за откриване на магазин. Ще съм много благодарна , ако се свържа с някой имащ магазин.
 Основно ме интересува , защото не можах да открия точна информация, за магазин за дрехи с площ  м/ду 30-60 кв.м. трябва ли пожарогасител и разни там заповеди за пожарна безопасност.
Освен това, за да започна дейност трябва ли да пускам уведомление в някоя институция като община, инспекция по труда и т.н.? И изобщо , неща за които най-често пишат актове .
Ще съм много благодарна на всеки,който ми отговори тук или на лични ! Приятен ден!

# 299
  • София
Здравейте   bouquet
Попаднах на темичката, докато търсех изисквания за откриване на магазин. Ще съм много благодарна , ако се свържа с някой имащ магазин.
 Основно ме интересува , защото не можах да открия точна информация, за магазин за дрехи с площ  м/ду 30-60 кв.м. трябва ли пожарогасител и разни там заповеди за пожарна безопасност.
Освен това, за да започна дейност трябва ли да пускам уведомление в някоя институция като община, инспекция по труда и т.н.? И изобщо , неща за които най-често пишат актове .
Ще съм много благодарна на всеки,който ми отговори тук или на лични ! Приятен ден!

В общината, на която територия се намира магазина, трябва да обявиш от кога започва да работи магазина. В същата община трябва да се регистрира и касовия апаат.
За тази квадратура , за пожарогасител - не знам, но мислч, че трябва да има и пожарогасител.

Общи условия

Активация на акаунт