Идеи за стартиране и развитие на бизнес 20

• 140 315
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
Понякога и преместване с 30 метра оказва огромно влияние на оборота, никой не може да ти каже просто така.  Peace

# 271
  • София
yoni85 , явно не сте направили добър маркетиг. Хубаво е да има човекопоток.става с много проучване - ходене, наблюдение, допитване, проучване и получаване на информация от съседни магазини / ако са любезни да споделят ! Simple Smile /............Успех!

# 272
  • В голямото море...Живот
yoni85  аз лично бих търсила такива артикули около пазарите или МОЛ-овете (не в тях)! Ако това е някакъв ориентир все пак...

# 273
  • София
Здравейте на всички търсещи различни начини за развитие. Реших да пиша ,защото вече наистина имам нужда от някаква насока и се надявам някой да може да ми "подскаже". От скоро имам магазин за спално бельо в София на "Г.С.Раковски", но нещо ми се струва че сме сбъркали мястото. Няма движение и явно там си е по-скоро административен център. Надявам се на идеи от Вас към кои райони да се насоча с цел преместване на магазина.Предварително благодаря. Спорна и идейна седмица Wink
Все пак имай предвид, че търговията е много умряла в момента.

# 274
Ехоо, връщам се активно при вас.  И в тази връзка, ще се радвам да се включите и в ето тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=719411.0

Идеята ми е, че освен мен, има и други хора, минали/минаващи по същия път. Октопод например, Мила...Та така, мисля че ще можем да споделяме полезни неща, а защо не да привлечем и други дами/мъже, които се колебаят по кой път да поемат...

# 275
Здравейте,
моля за вашите мнения от потребители които имат пряко наблюдения. Решила съм да си отворя магазинче за кафе насипно, цигари, алкохол и захарни изделия. Мисля да правя кафе . Има ли смисъл да почвам изкарват ли се пари да остава и за теб. Може ли да ми дадете координати на доставчици с които работите и сте доволни. От София съм и съм си харесала едно магазинче в центъра , но не много главна улица. Според мен минават хора .Мисля да стоя да броя колко хора минават на час. Можете ли да ми дадете други съвети как да проверя дали има смисъл да се захващам. Благодаря предварително

# 276
  • София
Здравейте,
моля за вашите мнения от потребители които имат пряко наблюдения. Решила съм да си отворя магазинче за кафе насипно, цигари, алкохол и захарни изделия. Мисля да правя кафе . Има ли смисъл да почвам изкарват ли се пари да остава и за теб. Може ли да ми дадете координати на доставчици с които работите и сте доволни. От София съм и съм си харесала едно магазинче в центъра , но не много главна улица. Според мен минават хора .Мисля да стоя да броя колко хора минават на час. Можете ли да ми дадете други съвети как да проверя дали има смисъл да се захващам. Благодаря предварително

В коя част се намира този магазин? Simple Smile

# 277
.... От София съм и съм си харесала едно магазинче в центъра , но не много главна улица. Според мен минават хора .Мисля да стоя да броя колко хора минават на час. Можете ли да ми дадете други съвети как да проверя дали има смисъл да се захващам. Благодаря предварително
Не мисля, че броенето на чуждата клиентела е много от полза. Все пак не знаеш ти, ако започнеш къде ще бъдеш, колко ще плащаш. Не знаеш и другия собственик дали и какво плаща.
Това с броенето беше писано по-скоро на шега мисля.
Иначе в този бизнес има хляб, защото повечето хора нямат пари да ходят по заведения, а за едно кафе или вафла могат да изкарат. Но не трябва да се очакват бързи печалби тук според мен. 

# 278
.... От София съм и съм си харесала едно магазинче в центъра , но не много главна улица. Според мен минават хора .Мисля да стоя да броя колко хора минават на час. Можете ли да ми дадете други съвети как да проверя дали има смисъл да се захващам. Благодаря предварително
Не мисля, че броенето на чуждата клиентела е много от полза.
...
Да, бе да. То човекопотока и клиентопотока са измислени, щото едни експерти си нямали друга работа... Щом разчиташ на случайни минувачи, е от значение, колко хора минават пред магазина, с какви пари разполагат в джоба и колко време имат (и смятат да отделят) за да влязат и купят от твоя вид стока. Специално за кафето и вафлите, е малко по-лесно, защото е достатъчно просто да  хвърлиш един поглед, колко празни чашки и опаковки има хвърлени в кошчетата в района.
Дори ако оглеждаш работещ магазин, се броят и хората, които поглеждат витрината, но се отказват да влязат вътре, и си търсиш причината за отказа: дали е голяма опашка пред бавна продавачка, дали е заради машинката дето прави кафетата едно по едно вместо по четири едновременно, дали е теснотията или няма място да си сложиш багажа, че да извадиш парите и да отвориш вафлата/разбъркаш кафето..........
Много нещо може да видиш отстрани.  thumbsup

# 279
Здравейте,

Според мен има смисъл да го правиш, само ако не успяваш да преброиш хората по улицата Simple Smile Точно за този вид търговия от опит мога да кажа ,че най-важно е колко е човекопотока. Трябва мястото да е много оборотно, защото по такива места клиентите оставят 1,2 лв оборот, на които в най, най, най -добрия случай печалбата е 100 процента, обикновено е м/у 10 и 30 процента. Така че само за наема и осигуровките трябват доста обслужени клиенти Simple Smile Трябва и да се поинтересуваш какви разрешителни ще ти трябват за алкохола и цигарите, отделно от АХ за помещението,статут, мивки, складове, как да се съхранява  кафето и т.н . После отиваш в големите складове и искаш оферти, после с офертите в магазините около теб и си пресмяташ бъдещата печалба Wink

# 280
Що се отнася до броенето , това е препоръчано на мои познати, които искаха да купят франчайз на голяма международна компания. Теорията е била, колкото повече хора минават , толкова шанса да влязат хора в магазина и да купят нещо е по- голяма. Магазинчето се намира в центъра близо до халите, но вчера като ходих да броя минувачите ми направи впечатление, че хората минават без да се заглеждат по витрините, без да влизат да купуват.Гледах колко хора минават с кафе и бяха изключително малко. В момента този магазин не работи и е бил за осветителни тела, така че не броя клиентите на другите.С търговия съм се занимавала преди 15 години  и сега сигурно е съвсем друго.

# 281
Забравих да напиша на обяд хората които минаха само на единия тротоар , където е магазина за един час бяха 500, а вечерта от 17,45 до 18,45 бяха 400.

# 282
  • Пловдив
Според мен е важно и какви фирми, производства има наоколо,близо ли е до спирка на транспорта, вървят ли учиници или студенти оттам. В смисъл - дали ще има поне 40-50 души, които ще им се пие кафе сутрин, пък ще огладнеят за нещо сладичко и следобед. Адски обичам тези  кафета на крак, а как ухае на кафеееее - е, ако аромата се разнесе наоколо, със сигурност ще има успех.

# 283
за спалното бельо- защо не пробвате и с електронен магазин?

# 284
Забравих да напиша на обяд хората които минаха само на единия тротоар , където е магазина за един час бяха 500, а вечерта от 17,45 до 18,45 бяха 400.
Joy
Голямо броене е паднало! Аз мислех, че искаш да броиш клиентите на някоя друга бутка.

Общи условия

Активация на акаунт