Идеи за стартиране и развитие на бизнес 20

• 140 316
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
Така както аз го виждам, ще струва много пари. С огромна табела с усмихнат домат или нещо такова. И пак е необходима отбивка на пътя иначе освен производство и неговата реклама не виждам какво може да се направи.

# 256
Аз идеята за 200 сорта домати покрай магистралата нещо не я схванах. Не бих спряла да пазарувам-при нас всеки петък е пазарен ден и пазарището ни се пълни със селска продукция-коя от коя по хубава...Не всеки , който хвърчи по магистралата, не е виждал *жива ягода* или *жив домат* Wink.
Идеята е: интересно, достъпно и запомнящо се. То и в нашият, квартален магазин има лук и халва, ама що така все за пътя през Ябланица се сещам. Или като стане дума за интересно мляко, все за Пода и биволското мляко разправям...  Не е въпроса за обикновено пазаруване на петъчният пазар, а за печелившо уплътняване на времето, докато стоят там, и  си пазят плодовете от двукраките вредители.
Точно това се опитвам да обясня-за част о т преминаващите няма нищо интересно и запомнящо се в това, да видиш къде растат доматите. И не е въпроса в уплътняване на времето, струва ми се...
 Към авторката -сега като изчетох пак по темата,ако приемем, че директната продажба може да се замени с продажба в обект в населено място, и ако наистина целта е уплътняване на времето-мислили ли сте за засаждане на други трайни насаждения, които не изискват ежедневно обиране и пласиране-например лешници, шипки, или така модерната напоследък пауловния? Грижите по тях ще уплътняват времето, а и ще реализират доходи след време?

Последна редакция: сб, 20 апр 2013, 11:38 от Луди Пеперуди

# 257
Пиша нов пост , за да отделя двете теми. Търся човек , който да качи няколко мои предложения в Етси, включително да преведе текста към снимките, и да приключи с евентуалните ми първи няколко продажби срещу процент от тях.За съжаление аз се справих само с регистрацията си. Давам си сметка, че това може да се свърши дори от дванадесетокласник, и ужасно се срамувам от невежеството си, но не е по силите ми.

# 258
Момичета ,някой може ли да ме насочи откъде мога да зареждам камъни и минерали?

# 259
  • Варна
Момичета ,някой може ли да ме насочи откъде мога да зареждам камъни и минерали?
Китайски складове или Минерал сувенир.

# 260
...
 Точно това се опитвам да обясня-за част о т преминаващите няма нищо интересно и запомнящо се в това, да видиш къде растат доматите. И не е въпроса в уплътняване на времето, струва ми се...
 ...
За една част от преминаващите не е интересно, но за друга част може да си струва. Все пак това няма да е  КПП, че да обхване целият поток. Първо най-близкият град бил на 45км. Това означа поне половин час скучно пътуване за преминаващите от там, а от друга страна означава 100км през ден, до най-близката зеленчукова борса (което ще оскъпи обикновените сортове домати, до непродаваеми, защото ще са сравнително малко количество). Второ ако разполагаш с няколко сорта, дето ги няма на пазара, може да си осигуриш редовни клиенти (магазини, заведения или прекупвач), според количеството домати, които да направят това:

и това:

от тази статия, която си е работеща идея.
 Ако си малък, трябва да си различен... по ред причини.  Peace

# 261
Аз съм гостувала в такава ферма подобна,само че са се ориентирали към овошките,та да споделя схемата отгоре отгоре...Това е в една малка селска къща я превръщат в гостилница(можеш да си хапнеш сладко,да ти наберат домати и краставици и на момента да ти направят салата...зависи от сезона)в двора има огромна беседка която е в стар битов стил и е цялата в суджуци и луканки,а до беседката има басейн и около басейна различни плодни дръвчета,под всяко дръвче бъчонка с такава ракия.Бизнеса им е изцяло с ракията от овошките,но са съчетали нещата много яко,свързани са с тур оператори,които изсипват рейсовете от Сл,бряг там и за около 2 часа става страхотно шоу и докато си се усетил си си тръгнал с една торба плодове,някой др;литър ракия;2-3 суджука и отидоха 100кинта,ама с кеф ги хвърляш тия пари и винаги се отбиваме при първа възможност.Такъв бизнес се прави трудно,с години,но е възможно.Тези хора са почнали от нищо(вече се познаваме доста добре) ,не се страхуват от данъчни,хеи..изпипали са детайла,само ги е страх от рейсовете  с руснаците Laughingдано някой открадне идеята,да има повече такива места в България

# 262
Тези снимки с доматите изглеждат превъзходно...В Продавалника в момента микс семена от 200или 300сорта-не помня точно,  със същата снимка, вървят за 3лв.
Аз съм гостувала в такава ферма подобна,само че са се ориентирали към овошките,та да споделя схемата отгоре отгоре...Това е в една малка селска къща я превръщат в гостилница(можеш да си хапнеш сладко,да ти наберат домати и краставици и на момента да ти направят салата...зависи от сезона)в двора има огромна беседка която е в стар битов стил и е цялата в суджуци и луканки,а до беседката има басейн и около басейна различни плодни дръвчета,под всяко дръвче бъчонка с такава ракия.Бизнеса им е изцяло с ракията от овошките,но са съчетали нещата много яко,свързани са с тур оператори,които изсипват рейсовете от Сл,бряг там и за около 2 часа става страхотно шоу и докато си се усетил си си тръгнал с една торба плодове,някой др;литър ракия;2-3 суджука и отидоха 100кинта,ама с кеф ги хвърляш тия пари и винаги се отбиваме при първа възможност.Такъв бизнес се прави трудно,с години,но е възможно.Тези хора са почнали от нищо(вече се познаваме доста добре) ,не се страхуват от данъчни,хеи..изпипали са детайла,само ги е страх от рейсовете  с руснаците Laughingдано някой открадне идеята,да има повече такива места в България
Това е! Но си е бизнес със сериозен финансов и времеви ангажимент.

# 263
  • В голямото море...Живот
Да се запиша, да не ви изпусна...

# 264
И да споделя  Simple Smile
Решихме - вземаме си малък магазин под наем (смешен) насред много други подобни. Ще продаваме нашето производство (спираме да го предлагаме на другите) + интересни и липсващи в другите магазини неща. Градът е тип курортен с целогодишна посещаемост. Идеята в началото е да работи само през уикендите.
Имам и въпрос - можем ли да ползваме единствения касов апарат(без търговски обект е), който имаме или трябва да се вземе и друг?

# 265
  • Балчик
Решихме - вземаме си малък магазин под наем (смешен) насред много други подобни. Ще продаваме нашето производство (спираме да го предлагаме на другите) + интересни и липсващи в другите магазини неща. Градът е тип курортен с целогодишна посещаемост. Идеята в началото е да работи само през уикендите.
Имам и въпрос - можем ли да ползваме единствения касов апарат(без търговски обект е), който имаме или трябва да се вземе и друг?
Не си вземайте друг касов апарат , ако няма необходимост за това , настройте този който имате, като го занесете при обслужващият сервиз, те си знаят работата.  Peace

# 266
Не си вземайте друг касов апарат , ако няма необходимост за това , настройте този който имате, като го занесете при обслужващият сервиз, те си знаят работата.  Peace

Hug

# 267
Някой беше теглил заем Джереми  newsm78
Ако може малко инфо, моля  Praynig По спомени ОББ беше с най-добри условия. За колко време става усвояването?

# 268
Момичета и момчета, някой да продава сувенири и бижута по морето (или други курортни места)? Имам идея за нещо, ако имате желание, може да ми пишете на лични.

# 269
Здравейте на всички търсещи различни начини за развитие. Реших да пиша ,защото вече наистина имам нужда от някаква насока и се надявам някой да може да ми "подскаже". От скоро имам магазин за спално бельо в София на "Г.С.Раковски", но нещо ми се струва че сме сбъркали мястото. Няма движение и явно там си е по-скоро административен център. Надявам се на идеи от Вас към кои райони да се насоча с цел преместване на магазина.Предварително благодаря. Спорна и идейна седмица Wink

Общи условия

Активация на акаунт