Идеи за стартиране и развитие на бизнес 20

• 140 220
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
Момичета, не знам дали ми е за тука питането, но ще се пробвам.

Може ли някой с вътрешна информация да ми обясни какви са изискванията за да регистрирам склад за производство на храни? Притеснявам се, да не си наема помещение, да купя туй онуй и да ми кажат, че въобще не отговарям на изискванията. Ходих днес до агенцията по безопастност на храните, но те там си мислят, че говорят с някой като тях. Прочетете си наредба номер 5 и като имате наето помещение елате пак. Да, ама не е толкова лесно, когато тръгваш от нулата.
Я пак - склад за производство няма такова нещо Simple Smile
Има склад за съхранение и цех за производство Simple Smile - кое от двете Simple Smile

Ако само ще съхраняваш пакетирани храни е едно, ако ще имаш производство има повече изисквания..
Иначе да - като за начало си прочети наредбата:
Раздел II.
Специфични изисквания към помещенията, където се приготвят,
обработват или преработват храни

Трябва да имаш НАССР система с чек-листове и критични контролни точки.. Дератизация, чисти и мръсни потоци - схеми, чек листове.. почистване.. персонал.. температура / влажност .. (хамалогия си е - работя в склад за хранителни продукти, а с НАССР системи се занимавам вече 7-8 години).
Трябва да имаш и от пожарната схема/пожарни кранове - разрешителни.

Просто тръгни отнякъде - но като за начало се изясни склад или производство ще правиш Simple Smile

# 391
  • София
Ох, ох, знам какво искам да направя, но не знам от къде да почна, понеже никога не съм се сблъсквала.

Нужно ми е помещение, в което ще препакетирам суровини - пиле, ориз, картофи, мляко. Всичко е натурално състояние. И не знам какво помещение да търся.

# 392
Единия вариант, търсиш познат от агенцията по храните и получаваш частна консултация Wink Втория, издирваш цех подобен на този който смяташ да правиш и търсиш добронамерено настроен управител да ти каже основните неща. Третия, отиваш във фирма изготвяща  НАССР система и се консултираш с тях, не знам как са цените сега , преди 4 год на мен ми взеха около 400лв за изготвяне за ресторант. Според всяка дейност изискванията за помещението са различни, отделни складове, санитарни помещения, мивки, вентилация, поне 2 изхода и още куп неща.

# 393
Ох, ох, знам какво искам да направя, но не знам от къде да почна, понеже никога не съм се сблъсквала.

Нужно ми е помещение, в което ще препакетирам суровини - пиле, ориз, картофи, мляко. Всичко е натурално състояние. И не знам какво помещение да търся.
Ишлеме под сериозен твой контрол? Някой позакъсал производител, сериозен договор с неустойки... То, така или иначе ще излезеш на пазара и ще те изкопират (ако ти потръгне), ама ти си знаеш идеята и си преценяваш. Това, дето ще узакониш цех със сурови месо, мляко и зеленчуци, и ще разчиташ на едната идея... трябва да си си проучила нещата не за "отличен", ами направо като за "олимпиада". Планирай да оцелееш и в най-лошите варианти, че да спиш спокойно. Виж още някой с "идея" в същата област ( да не узаконяваш втори път за дреболии), за да имаш "резервен кон".

# 394
Консултацията със специалист по НАССР ще ти освети много картинката. Прежали малко време и средства и после ще можеш сама да си прецениш плюсовете и минусите, знаейки какво точно трябва да правиш и през какъв ад трябва да минеш. Не искам да те плаша, ма нещата никак не са прости. Успех!

# 395
  • София
Да, благодаря ви за отговорите, насочих се към консултантска агенция по въпросите, които ме вълнуват!

# 396
# 397
Здравейте, с моя ММ решихме да се разфасоваме мед в буркани за търговската мрежа, да ама като не знам от къде да се почне? Рег. сме като земеделски производители, ама фирма трябва ли да имаме? Оф имам толкова много въпроси, а си нямам и на идея как става, към някакви стъпки да ме насочите.....

# 398
Здравейте, с моя ММ решихме да се разфасоваме мед в буркани за търговската мрежа, да ама като не знам от къде да се почне? Рег. сме като земеделски производители, ама фирма трябва ли да имаме? Оф имам толкова много въпроси, а си нямам и на идея как става, към някакви стъпки да ме насочите.....
Ако не са много, не може ли да ги продадете край пътя или да наемете сергия за кратко?

# 399
Не разбирам много от разфасоване на мед. Вие предполагам сте производители на мед? Защо искате да го разпространявате в търговската мрежа? При всички случаи ще ви искат фактури в магазините, което ще рече, че ви трябва фирма. Има и други начини зависи какво количество ще продавате. Тази година бяхме в Наречен. Там масово се продават бурканчета със сладка от горски плодове по заведенията. В курортните градчета това си е бизнес. Ако не ви се инвестира много защо не пробвате първо така?

# 400
Не разбирам много от разфасоване на мед. Вие предполагам сте производители на мед? Защо искате да го разпространявате в търговската мрежа? При всички случаи ще ви искат фактури в магазините, което ще рече, че ви трябва фирма. Има и други начини зависи какво количество ще продавате. Тази година бяхме в Наречен. Там масово се продават бурканчета със сладка от горски плодове по заведенията. В курортните градчета това си е бизнес. Ако не ви се инвестира много защо не пробвате първо така?
Да, производители сме. Всъщност ще имаме право само в малки магазинчета да продаваме, без да имаме фирма и в малки количества...,като за начало мисля така да тръгнем, а като видим как вървят нещата  може и фирма да отворим, все пак това са допълнителни разходи. А и сме в малък регион, в който повечето са пчелари. Но идеята е, че по магазините това, което се продава не е мед, а е пълен със подсладители и разредители. Цената която ще предлагаме ще бъде същата, дори и по-евтина в сравнение с големите фирми, които са на пазара, но се надявам, че именно качествения мед ще ни помогне...

# 401
Ако си набави нужните документи и за земеделски производутел, можа да си откриете магазин и да предлагате собствено производство.
Засега нямаме възможност за отваряне на магазин. Целта ми е чрез директната продажба да потръгнат нещата и после вече идеята да се разшири.... просто сме няколко човека в семейството, които движим нещата и всеки е със собствено мнение. В случая другите не са навити да рискуват, влагайки допълнителни средства.
Аз сега действам, като поръчах етикети с изцяло нова, по-атрактивна визия. Разработвам и брошури с информация за ползите и приложението на меда в кулинарията, лечението на болести, хранителни режими. Не всеки е запознат с различните случаи, в които медът би участвал. Някои го имат просто като средство за подслаждане. Когато са запознати с различните му качества, може би кръгът потребители би се разширил поне донякъде. Например от известно време успях да убедя една приятелка спортистка да зареже подсладителите в кафето, а да ползва мед... от месец насам е изкупила поне 3 буркана и комбинацията много й допадна.

# 402
  • ВАРНА
Никои скоро не е писал за бизнеса с дрехи втора употреба.Да го направя тогава  аз.Изправена съм пред едно ново предизвикателство.Трябва да отворя трети магазин и съм се ориентирала към близък до мен град  с население около 7 000 души и 30 села в обшината.Хубавото е ,че бизнеса там върви добре и липсва конкуренция.Градът се слави с платеоспособни грайдани и авторитарност на една определена етническа група.Вярвам,че един магазин с хубави дрехи добро качество ще се възприеме добре и ще мога да си увелича печалбата .Проблем намирам единствено  в това ,че празни помещения се намират много трудно,а единственото подходящо в момента е с цена 2000 лв за 100 кв.м.В началото ще работя аз със семеиството ми докато се разработи добре и  за да се избегна допълнителни  ражоди по заплати,но все пак мисля,че ще ми е уйасно трудно с този наем.Как мислите вие?Дано да чете и Пуканка.

# 403
Според мен този наем е много надут. Едва ли има кой да наеме това помещение в такъв град за такива пари. Така че бих използвала всички аргументи, изчакване, за да се намали наема наполовина.

# 404
  • ВАРНА
Собсвенника на този магазин е собственник и  на други централни магазини ,барове и други.Не работи от три месеца.Като бонус ми даде три пробни месеца по 1500  лв,но и те са много . Мой близък плаща 3000 лв за 300 кв метра там и то на втори етаж  с малко фоайе на първи.

Общи условия

Активация на акаунт