Идеи за стартиране и развитие на бизнес 20

• 140 066
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Съпругата на автора е голям борец! Възхищавам й се!

По повод блога и откъса от книгата съм с противоречиви чувства. Дали изобщо е изяснено допустими ли са тези действия и снимки с телефон (от юридическа гледна точка).
Имам една книга за въпросния мебелен магазин. Много е интересна.
Всъщност брилянтната хватака от време оно, споменавана за тях е, че от магазина не можеш да излезнеш, без да го обиколиш целия.
На мен заглавия с цифри ми влияят отблъскващо. 105 начина да влезем във форма за лятото.  Stop
Интересен разказ, но толкова - разказ. Прилича ми на курсова работа. Дано не се обиди автора.  Hug Лично аз с този магазин имам проблем, и той е каталогът им по входните врати в период на отпуски, който ясно сигнализира на бандитите кога си вкъщи и кога не.
Писах им, изобщо не ми отговориха. Обадих се по телефона. Тръпна в очакване да НЕ получа следващия.
Евалата на хората, че продават доста скъпи неща и им вървят. При положение, че има доста по-евтини аналози.

# 106
Съпругата на автора е голям борец! Възхищавам й се!

И аз. Мисля, че двамата са страхотен екип, предвид това че са успяли да направят бизнес от нещо толкова "алтернативно".

# 107
.

Последна редакция: ср, 20 мар 2013, 12:22 от Октопод с рокля

# 108
  • София
Двамата ми братя са си наумили да правят малка ферма за носачки (около 500бр), но според това което четох като наредби, май ще е 350бр. За бройлерите още са под въпрос - там клането ще е проблем, навремето сме гледали 1-2 сезона, но тогава беше тъмна индия в БГ...
Какви санкции може да отнесем ако не се направи фермата според изискванията и се оперира на своя глава?! Защото като ги слушам, стигам до извода, че си правят сметки без кръчмаря...
Отделно вилата е на 50км от София (има и на 15км).
Искам да им охладя ентусиазма.  Naughty

Фитосанитарните изисквания не са малко, но тях няма да засягам.

От наредбата за директните продажби това ме озадачи:
Чл. 13. Директна доставка на малки количества яйца от кокошки и пъдпъдъци е доставката, която се извършва от производител и не превишава 40 % от дневното количество добити яйца за всяка ферма, но не повече от 500 броя седмично.
http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135700088

А другите 60% - на прекупвачи ли?

Мислех, че са забранили клетъчното отглеждане, но уви.

Някой занимавал ли се е с подобен род дейност (носачки, бройлери...животновъдство)?

С меда е доста по-лесно. Сега мернах, че трябва и задължително етикети да има.  #Crazy

2. Имам два парцела, равни, единия е с овощна градина, на 15км, близост до асфалтов път. какво може да се направи с тях? Засега планът е да се продадат на разумна цена (за да се погаси голям кредит).
Имаме и 3,5т камион, 4м, закрита каросерия - който също стои без веза в момента.

Събирам идеи за по-икономичен бизнес, по-възможност да не е свързано с храна (или поне с животни) защото е доста сложно.
Пчелите, които засега не са ни много, е добра алтернатива, но и там не е сигурна работата.

Сещам се за претопяване на благородни метали от електроника, но и на село ще е сложно изграждането на такова съоръжение (наблизо има ферми), а и е доста токсична цялата технология.  Sick
Други две стари идеи - вътрешни ремонти и превоз/извозване. За ремонтите обаче, трябва ли да сме изкарали курс (диплом) за да упражняваме дейността?

3. Можете ли да предложите кратък бизнес план, с основните пера, по който да се направи поне ориентировъчна сметка дали си струва даден бизнес (например с носачките, т.е. производство)?  Струва ми се че нещо не слагаме в сметките, понеже печалбата е доста добра  Crazy  bouquet
Може и книга.

Последна редакция: сб, 16 мар 2013, 02:19 от hakama

# 109
  Laughing От кокошки, през пчели, през претопяване на електроника та до ремонти и превоз. Според мен се концентрирайте първо в едно. И кокошките изглеждат най-реални и смслени от всичко. Поне ще ядете яйца.  Wink Аз лично бизнес план не смятам да ти пиша нито конкретен, нито приблизителен. В нета има няколко примерни, но естествено не са точно като за твоята дейност.  Wink
Не вярвам печалбата да е неимоверна, тъй като няма да са единствените кокошки в България, а и едва ли ще снасят златни яйца. Почва се лека полека.

# 110
Здравейте!!!Много е интересна темата и почти успях да прочета всичко,аз съм на принципа три пъти мери и тогава режи.От моя опит(имала съм магазин за сувенири и дрехи) мога само едно да ви кажа,че каквито и бизнес планове да правите трябва да се научите да изненадвате пазара с новаторство.Също важно правило в търговията според мен е МЯСТОТО.Прекрасни идеи срещнах и много добри съвети.Аз съм се ориентирала в момента да проучвам услугите,които можеш да предложиш на руснаците.В момента в моя град това са новите съседи и хората с пари,които все повече време прекарват тук,а всички знам рускинята колко много я мързи да работи.На всички тук пожелавам,да имате много нови клиенти и ще се радвам,ако поне 1/3 се научат да не споделят само негативизмите в бизнеса,а и да се похвали(това не е нескромно). Hug

# 111
  • Бургас
Е, аз не бих обобщавала така, че рускините ги мързи да работят. Просто на тези, които дойдоха последните години не им се налага.  Peace

# 112
да и това е вярно Peace

# 113
Здравейте, да ви следя, ще отдавна ви изтървах края   bouquet

# 114
Със съпруга ми искаме да отворим магазин за Официални рокли Simple Smile Роклите смятаме да внасяме от Турция.  Аз съм от София, а съпругът ми е от Турция.
Магазинът мислим да е някъде по центъра, но с по-малък наем, т.е. по-затънтен.
Според вас колко пари ни трябват за старт. Как става работата с внасянето на стока от Турция, има ли по-евтин вариант за страна за внос. Съвсем  нови и зелени сме, така че всякакви съвети са ни от полза  smile3547

# 115
Прочети последните пет страници от предишната тема и началото на тази.

# 116
Със съпруга ми искаме да отворим магазин за Официални рокли Simple Smile Роклите смятаме да внасяме от Турция.  Аз съм от София, а съпругът ми е от Турция.
Магазинът мислим да е някъде по центъра, но с по-малък наем, т.е. по-затънтен.
Според вас колко пари ни трябват за старт. Как става работата с внасянето на стока от Турция, има ли по-евтин вариант за страна за внос. Съвсем  нови и зелени сме, така че всякакви съвети са ни от полза  smile3547
Според мен проучете варианти за ушиване у нас. В крайна сметка големи фирми поръчват тук да им се шият работите, защо ние да внасяме от Турция или Китай? Мисля дори, че можеш да намериш шивачки, които да ти ушият моделите вкъщи или към мгазина да има малко ателие. После всичко зависи от дизайна, качеството, мястото-рекламата и цените разбира се.

# 117
  • Пловдив
Относно официалните рокли - дори бях чула за една марка за официални и бизнес облекла, чиято собственичка внася качествени платове, а моделите си купува за себе си в началото на всеки сезон от ....меката на модата - Италия, после тук се разшиват и се вадят кройките, с малко префасониране - ето ти нов модел.

# 118
Много е странно да се тръгва от крайната цел към продукта (продажба -> продукт).
Първо трябва да имаш какво да продаваш и тогава да си търсиш целевата аудитория (клиентите). Иначе е малко като лов на цаца с въдица  newsm78 Ще продавам нещо, на някой, някъде  Rolling Eyes

# 119
 Аз пък си мисля, че това е добра ниша, но за човек с усет за изискано, дизайн и лукс. На сайтовете с офертите се нагледах на хотели, в които са хвърлени много пари, но пак не е постигнат желаният стандарт. Веднага ми хръмва какво може да се промени и подобри към по-добър интериорен дизайн.
А за дрехите, ами не ми хареса почти нищо при последните обиколки на моловете, маркови, немаркови нищо не ме грабна. Малко понамаляха събитията сякаш, където може да се облече официална рокля. А не трябва да е така. В Испания бях видяла как излизат петъчно и съботно със супер официални дрехи.

Общи условия

Активация на акаунт