Отговори
# 375
  • Gone with the wind

Зимният кош на количката не върши ли същата работа?
За Икейските - не ми изглеждат стабилни, не знам точко как да го опиша - виж ги на място и ще разбереш.

Да ви кажа, тежестта на количката би имала значение, ако ви се налага да я качвате до вкъщи без асансьор например (като мен).  Не мога да се сетя защо иначе да ви притеснява колко тежи. 

И аз клоня към това мнение, пък е на бутане в магазина тежка и лека количка в един ценови диапазон, тежката се бута по-лесно и леко от леката. И тъй като сме в къща и си имаме гараж, не мисля много много теглото, а гледам маневреността и "лекото" возене.

Вчера си свалих Изкуството да бъдеш родител и попрочетох 30на страници, стори ми се интересна, мисля да си я намеря и в някоя книжарница.

# 376
  • София

Принципно да.  Но това е на стойка.  То зависи кой за какво ще го ползва.  Ние го ползвахме за постоянно спане и нямаше как да ползваме коша на количката.

А ако имаш добър бюджет за количка, ще ти кажа коя да отидеш да гледаш, понеже явно търсиш нещата, които и аз в една количка. Peace

# 377
Зимният кош върши същата рабора, но има мами, които са купували комбинирани колички без.
Икейските ми се иска да ги видя на живо.
И за мен е важно количката да е маневрена.
За бебефона, незнам дали ще имам нужда. Нека някоя мама сподели дали е използвала.

# 378
Леле, днес не бях редовно на линия и не мога да ви изчета  Hug

ioana_g, кога точно се правят изследванията за антитела? Аз също съм - и доки ми каза само, че се пускат към 3 месец, но кога точно?  Thinking

Виждам че коментирате колички и кошарки. Не мисля да бързам с гледането и купуването на каквото и да било. Много рано ми се струва, пък и мисля да ограбя приближените - количка от племенничката, кошче от племенника...

Аз днес бях на ФМ  Heart Eyes Радост огромна! Бебо си получи първата диагноза - мързел  Blush Навремето и аз съм имала такава диагноза, ама чак към 3 годинка (не съм искала да говоря и доктора официално е заявил, че си ме мързи). Та, днес доки го ръчка милото половин час, та да може да го измери, а то си спеше съвсем невъзмутимо. Приритваше малко, колкото да ни препсува и пак си заспиваше  Joy Видяхме си го де - всичко си ни е наред и в норма. Док не пожела да коментира пол, но и ние не настоявахме. Пуснаха ми и кръв за БХС и в събота ще ходя да ги видим.
Още не мога да разбера коя седмица съм, но си свиркам  hahaha По ПМЦ съм 13, по размери днес ни написаха 11с,6д...

# 379
  • Gone with the wind
Sleeping Beauty, до около 1000 лв. бих дала за количка. Много ми хареса една полска марка Tutek , но тук цените им (както и на повечето неща де) са доста по-високи (около 600лв в Полша - тук 900), та сериозно се замислям да ми я донесат от чужбина.
veselotof, количка без зимен кош бих купила за пролетно/лятно бебе, но в нашия случай ми се ще да си има и зимен кош.
Бебефон подарих на кръщелника. Преди да им го купя майка му през 5 минути търчеше в другата стая да го проверява. И ако в началото не ти тежи, то с времето умората се натрупва (в началото и тя беше "ама защо си харчиш парите", но след седмица-две оцени покупката).
new leaf, щом има от кого да вземеш е супер. Предпочитам да купя нови дрешки на някое друго детенце и да взема носените от него няколко месеца дрешки. Особено в началото ми се струва кощунство толкова много пари за дрехи за по 1-2 месеца. Но пък аз избирам с перспектива, че ще предам щафетата на някоя от сестрите ми, та  Laughing
Радвам се, че е било ОК на феталната. А радостта  Heart Eyes чакам с нетърпение следващия преглед  Simple Smile

# 380
Еех, така е, докато чакаш първото дете е едно нетърпение.... въпреки че аз и с първото почнах да купувам някакви неща чак в деветия месец.
С второто - като чета май като доста други, напатили се Simple Smile - хич, ама хич не бързам. Синът ми количка не ползваше, шезлонг не ползваше, бънджи не ползваше, в активната гимнастика така и никога не легна. Само кошарата дето си ползваше.
А като видя нещо в красиви светли цветове, било то вещ или мебел, и ми става лошо Simple Smile

Моят корем тук от 2-3 дни съвсем изскочи, досега успешно се скривах, но вече гледам, че доста почнаха да ме заглеждат.... май ще трябва да се обявява Simple Smile

# 381
Леле колко много неща сте обсъждали? Shocked
За бейбифона имах на Чико, мама ми го беше взела от Италия, много е красив на външен вид, има и музики да пускаш и като се загаси лампата излизат на тавана едни светлинки във форма на лунички и звездички, така бебето се залъгва. Аз го ползвах, няма камера, но и не мисля, че ми трябва! Сега пак ще го ползвам живот и здраве!
За количка, искам да е маневрена, задължително с 4 гуми, а не триколка! И да е комбинирана със зимен кош. Още не съм се насочила към марка, има време още!

# 382
Shocked колко много сте се интересували за колички, аз ли съм най- невежата newsm78
Не си, аз пък нито една количка не съм поглеждала  bouquet
Аз веднъж се излъгах да гледам снимки, но всички ми изглеждат еднакво ужасно и още по-брутално скъпи и повече нищо не съм гледала. Crossing Arms

Освен това съм привърженик на слинговете и си мисля, че първите месеци няма да ми е проблем да го нося, после ще се мъчи да прохожда и съм виждала много майки като Amelly, само че с едната ръка бутат тежката количка, в другата носят детето и така с часове....така, че не съм убедена колко полезна и потребна е една количка. newsm78 А как се бутат по нашите мили родни улици и как се минава по подлезите.....оле майко Crazy

Също така мисля, че шезлонг, бънджи, прходилка, кошара също са излишни неща и спокойно детето ще си расте и без тях. За активната гимнастика - сама мисля да му ушия такава, така че и това ще си спестя.

Едни приятели вместо бебефон монтираха камера до леглото на бебето и я вързаха за компютъра в хола  Mr. Green

Sleeping Beauty, това кошче е невероятно красиво и практично. Heart Eyes Благодаря, че го сподели! Аз дори искам хамак за първите месеци, но тези, които намерих са твърде скъпи и не мога да си ги позволя.

ку4о, ще я прегелдам и аз тази книжка, така и така по цял ден лежа с комп-а до мен  Simple Smile

# 383
  • Gone with the wind
Памперсче, това с шиенето е страхотно - да не бях с 2 леви ръце и аз бих се пробвала. Слинг ще ми ушият - само трябва да си избера плат. За повечето вещи, изброени от теб съм на същото мнение (особено за проходилката и бънджито), но пък аз съм много много сложна - трябва да избирам дълго,  и като тръгна да купувам да знам точно какво искам, та затова от сега гледам и избирам  Laughing А за цените на количките си права  Confused   Затова съм се замислила и за доставка от чужбина, пък гаранцията ще я прежалим.
Така като ви чета може и да изчакаме  с количката, но пък - като се роди дребчо как ще разбера дали му харесва в количката, като си няма такава  Rolling Eyes
А щом си на легло, може да ти е интересно да си свалиш и The Happiest Toddler on the Block - също ми се стори полезно, но още не съм го гледала (само отделни клипчета в youtube).

# 384
Добро утро момичета!
Нещо ме наболва глава, засега издържам, ако стане по-зле ще пия Парацетамол.
Бънджита и проходилки и аз няма да купувам, доколкото знам в някои страни са забранени. Също и много ортопеди са против тях.
За слинга, нямам нужда от него. Знам, че има много мами, които не могат да слагат и вадят сами бебетата от слинг.

# 385
Добро утро на всички!  bouquet
Амели, Честит Рожден Ден на сладката ти кукла!  bdbaloniДа се оправя бързо детето и да може да духне свещичките на тортата! newsm38 Много да ви радка бъдещата кака!

# 386
Добро утро от мен Simple Smile

Да ви кажа само че идеалната количка се избира чак след като сте побутали други такива и си знаете детето  Mr. Green  Всички край мен, които познавам си купиха по още една количка по-късно  Grinning

Моята идеална количка например трябва да е много лека - тежестта за мен е от огромно значение. Улицата на която живея има лек наклон, но това означава че и надолу и нагоре нося цялата тежест на количката заедно с детето. Другият фактор е - планирате ли да си стоите само в квартала или не. Ако ще излизате някъде често то трябва да вдигате количката за да я качите или в кола или в градски транспорт. Ако ще е градски транспорт широка тежка количка не може да набутате вътре.
Сега съм с кола, но количка над 10кг пак ще ми е трудно да набутам в багажника - те са доста големи и неудобни за вдигане.
Ако обаче сте близо до парк, имате асансьор - тогава тежестта не е от особено значение.

Зимен кош също не бих взела - умаляват много бързо и се чудиш къде да ги складираш. Старата ми количка има пълно легнало, взех ѝ съвсем обикновено чувалче, което я покрива плътно чак до сенника и я прави много добре изолирана.

# 387
Добро утро  Hug

Пак се наложи да наваксвам  Laughing
Готвя се да ходя до някакъв си диспансер - оказа се, че мила дъще няма белег от бцж и сега ще ходим за проба манту. Хич не ми се ходи, но какво да се прави...

За количките какво да ви кажа... След много избиране я случите, я не. Аз така след много избиране, сега въобще не съм доволна от количката. Малина е права, че трябва да се предвидят куп неща, които ти преди да станеш родител хич не ти и хрумват... Да не говорим, че наистина има деца, които си искат на гуш и това е.
За слинга - аз имам шал и бях доволна, докато дребчо беше много малка. За периода на коликите също беше добре. НОоо след товааа... ти да видиш... никакво напъхване вътре  Joy Въобще не искаше да седи притисната и с ограничена видимост  Laughing Разбира се може да се сложи така, че да гледа напред, но пак това, че няма много свобода на движение я влудяваше. Ще видим следващото как ще е. На моя позната дететето пък изобщо не можеха да го вкарат в слинг, ама никак не обичаше... А уж нямало бебе, което да не обича... Така поне твърди моя любимец д-р Сиърс. На който му се чете препоръчвам Книга за бебето на д-р Сиърс, има я преведена на български, страхотна е. Той е поддръжник на привързаното родителство и продължителното кърмене.
За кошарата - при нас няма такъв филм. Само за украса ни е и през деня предремваме там. Нощем ако не е гушната в мама и тати, никакво спане няма. Така че пак - колкото и да избирате, накрая бебо решава  Mr. Green
За бънджи и проходилка (както ние и викаме крокодилка) - БЯХ категорично против. Но впоследствие се сдобихме и с двете (все подаръци) и честно казано влязоха в употреба. Бънджито обаче не се препоръчва, защото обърква вестибуларния апарат и затова е добре да се монтира ниско долу, така че бебо да стъпва на пода.
Айде, олях се...

Хубав и слънчев дееен!

# 388
Добро утро, мацки  Heart Eyes

За количка изобщо не съм гледала и мислех, че просто като отидем с таткото в специализиран магазин и на момента ще изберем нещо....като чета колко проучвате чак ми стана виновно колко съм през просото  Laughing
Иначе вече имам готов списък с покупки, като съм пропуснала бънджи и проходилка, така от изчетени мнения ми се струва, че няма да са ми кой знае колко полезни.

И сега да си кажа мъката...абе имам огромен апетит и просто ви завиждам за едното качено кило, дето повечето от вас имат....аз съм вече +3 и половина и всеки ден си казвам, че ще започна да се ограничавам от тестеното, но не мога и не мога....плаша се, понеже започнах от 71 и винаги съм била трътла....до края ме притеснява какво ще се случи (не от гледна точка на красота, а за здравето ми и на бебчо също). Ако ми дадете съвет как да се справя с въглехидратния си глад....(поне захар и сладко не ям почти, ама тоо не че има резултат от това Rolling Eyes)
И след оплакването да се похваля за резултатите от БХС, 1:10 000, което е чудесно  newsm44

# 389
добро утро   bouquet
леле вие вече за всичко мислите ,аз още не съм се разтърсила нито за количка нито за кошара.иначе знам ,че ми трябва сгъваема кошара нещо такова http://kasida.bg/koshara-za-spane-i-igra-moni-dreamtime-pink-102-5304.html понеже постоянно пътуваме Гърция-България.сестра ми е с такава и е много доволна дори и тя е лягала вътре с племенника ми   hahaha
за количка не знам смятам пак да е нещо на Бертони понеже са евтини и що годе качествени. нямам възможности да давам 1000-2000лв за количка или кошара.а другите неща като шезлонг,паяк,активна гимнастика ще ги получа от сестра ми понеже на тях вече не им трябват.дрешки също няма да купувам много понеже всеки подарява дрешки, а и сестра ми има момче на 1 и 10 месеца ,а сестрата на ММ има мома на 3 месеца,така че каквото и да е все ще има дрешки не се притеснявам за това,а и майка ми пази нашите бебешки дрешки ,които са много сладки и запазени нищо не ми пречи за вкъщи да му ги слагам на дребчо.
сигурно много момичета няма да ме разберат,но аз смятам че е излишно да купувам при положение ,че ги имаме всички неща вкъщи.
прекрасно време е навън ,насладете му се  sun
Амели,  nbirthday на твоето съкровище,пожелавам едно прекрасно детство  newsm38

Общи условия

Активация на акаунт