Италия, 136 пролетни усмивки

• 25 249
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Значи, Льоли, това е един много симпатичен, готин и луд тип. Когато работим с него, пада голям хилеж и много се сприятелихме. В лице също е готин. Обаче е женен и много нисък. Mr. Green

Еее, Барбич, трябваше да ме оставиш да пофантазирам Laughing

По принцип - по принцип, казвам - първото може да се промени, но второто не  Mr. Green.

Градинаря с розите?! Г. Господинов, предполагам, се визира, вие нямате рози... или бъркам?  Mr. Green

Жалко, мислех си тази сутрин в трамвая, че няма да имате лоза на онзи навес. Едни от любимите ми спомени от детството са свързани с една лоза на село, и човек си къса грозде... Аз даже не обичах особено грозде като малка, но ми се е струвало вианги много красиво. Смесено бяло и черно беше (т.е. два корена).

# 151
Градинаря с розите?! Г. Господинов, предполагам, се визира, вие нямате рози... или бъркам?  Mr. Green
Не бе, нали на Льоли гаджето я омая с една роза. Joy

Жалко, мислех си тази сутрин в трамвая, че няма да имате лоза на онзи навес. Едни от любимите ми спомени от детството са свързани с една лоза на село, и човек си къса грозде... Аз даже не обичах особено грозде като малка, но ми се е струвало вианги много красиво. Смесено бяло и черно беше (т.е. два корена).
Ех, размечта ме. Heart Eyes Пак ще подложим на обсъждане лозата значи, още повече че си е класика.

# 152

hahaha Joy Joy
Ех, ама пък е толкова тематично това стихотворение, не можех да не си помисля!

# 153
А, така, нагазихме дълбоко в лириката! Laughing Ами какво ми остава да кажа тук, на всеослушание, освен че нямаме рози и не сервирам чай.

Инак аз много искам рози, а свекърва ми всеки път контрира, че ги мрази! Какво било то... чела тя Георги Господинов, майката-орлица.

# 154
Zdraveite , izviniavam se ,4e pisha na latinica no ne moga da si pusna kirilitzata . Iskam da vi pitam v Napoli ima li zavedenie s bg kuhnia i muzika , miasto kadeto ima bulgari? Blagodaria predvaritelno  Heart Eyes

Не ми е известно да има. Но аз принципно не се събирам много с българи, освен няколко семейства, които са за определен период тук и малко извън Наполи. Обаче в неделя сутрин можеш да срещнеш почти всички българи от района на пиаца Гарибалди, на паркинга на бусовете, та там може и да знаят дали се събират в някое заведение.

# 155
И ви чета и немога да ви се начудя... - градинаря на Барб.. Thinking Thinking- на около 50 год.. ooooh!

А сега някой да ми обясни защо мацките на 30 ,се заглеждат по мъжете на 50... newsm78 Mr. Green Mr. Green

И защо жените на 50 ,се заглеждат по младите мъже на 35... newsm78 Mr. Green Joy

# 156
  • UK
И ви чета и немога да ви се начудя... - градинаря на Барб.. Thinking Thinking- на около 50 год.. ooooh!

А сега някой да ми обясни защо мацките на 30 ,се заглеждат по мъжете на 50... newsm78 Mr. Green Mr. Green

И защо жените на 50 ,се заглеждат по младите мъже на 35... newsm78 Mr. Green Joy

Joy A не, аз не знаех, че е на 50, аз харесвам млади.
За жените на 50, мисля, че е ясно  Grinning.

]

Леле, Барбич, добре, че обясни за розите, че аз моята червена вече я забравих. Всъщност това беше първата и последна роза, която получих от него.  ooooh! Mr. Green

# 157
Леле, Барбич, добре, че обясни за розите, че аз моята червена вече я забравих. Всъщност това беше първата и последна роза, която получих от него.  ooooh! Mr. Green

Аз мисля, че човекът просто не уцели момента. Розите са стряскаши в началото, после, като поумре страст и всичко (културно казано - когато отношенията навлязат в един по-зрял и улегнал етап Wink), тогава вече искаме рози, ама няма   Mr. Green.

# 158
От позицията на преминала през узрял и улегнал етап на връзка и с риск да ви разочаровам, ще кажа че на розата се възлагат прекалено големи очаквания за съживяване на поумрялата страст /както се изрази Тралала  Joy /. Стигне ли се необходимост от реанимация, става сложно положението.  Mr. Green И често единственото, което може да се направи е да се напише подходяща епитафия, която да съпроводи полагането на розата на съответното място...

# 159
  • UK
От позицията на преминала през узрял и улегнал етап на връзка и с риск да ви разочаровам, ще кажа че на розата се възлагат прекалено големи очаквания за съживяване на поумрялата страст /както се изрази Тралала  Joy /. Стигне ли се необходимост от реанимация, става сложно положението.  Mr. Green

Точно така. Нищо не може да замени ентусиазма и тръпката на началото на една връзка. После става хубаво, но по друг начин (ако всичко върви добре, де  Simple Smile)- хората се напасват, започват да се чувстват комфортно един с друг, обзема те едно спокойствие...което може и в рутина да премине, евентуално  Rolling Eyes.

# 160
Да се уточня - имах предвид нещо по-мило от това, дето съм написала  Mr. Green Laughing. Именно когато връзката стане спокойна, една роза идва като пряитна изненада, не че трябва да събужда страсти, но е приятен (особено ако е без повод) знак на внимание.

# 161
Да се уточня - имах предвид нещо по-мило от това, дето съм написала  Mr. Green Laughing. Именно когато връзката стане спокойна, една роза идва като пряитна изненада, не че трябва да събужда страсти, но е приятен (особено ако е без повод) знак на внимание.
Разбрахме се.  Peace
С това няма как да не се съглася.  Laughing

И под влияние на одумките ви за майсторите на Барб, визуализирах симпатичния, готин и луд електроженист /не знам защо решихте, че е на 50години, просто може да е прошарен, човекът/, който се прибира вкъщи с червена роза в ръка, тананикайки си "Con una rosa" на Capossela.
 Joy

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 14:58 от calatea

# 162
Момичета,хубаво сте се размечтали,ама малко ще ви приземя,надявам се да има компетентни.
Аз съм от френските мамчета и понеже още не съм открила конкретен отговор в нашите теми,прескачам и до вас за съвет.
Става въпрос за процедурата при изваждане на пълномощно за дете,което да пътува само до Бг.

Случаят ни е следния:Аз ,мъжа ми и детето на 6 г. сме с двойно гражданство и бг и фр.
Аз искам да пратя малкия тва лято сам до Бг,там ще го посрещне дядо му,какво трябва,за да го упълмощя,за да може после пак той да го качи на самолета за насам?

До Посолство тук да ходя ми е страшно далеч,при нотариус ли трябва?

# 163
Павчето, аз нямам опит с подобен казус, виж обаче в тези теми, ако нещо от споделеното може да ти бъде от полза:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=669365.0;all
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=673399.0

# 164

А сега някой да ми обясни защо мацките на 30 ,се заглеждат по мъжете на 50... newsm78 Mr. Green

Ragazze, нека ви предупредя, че Фиото е една твърде добре прикрита лимонка, щом от воле ги преценява така в гръб. Laughing Човекът с електрожена е точ-ч-чно на 50, макар че според мен, познавайки го и в лице Mr. Green, демонстрира 10 години по-малко. На акъл поне към 30 години по-малко. Simple Smile))))

Общи условия

Активация на акаунт