Италия, 136 пролетни усмивки

• 25 236
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
  • UK
Искам да споделя с вас нещо, което много ми хареса, от любимите на Лени "Момичета от града"  Sunglasses Laughing.

НАПРАВО СИ ЖЕСТОКА

Не готвиш, не подреждаш, не переш –
не ми е нужна тиха домакиня!
Надявам се за днес да избереш
онази рокля във небесно синьо,
обувките на белите цветя
и сребърните гривни от Мароко…
Сложи червило. Идва пролетта.
Прекрасна си! Направо си жестока!
Аз искам да се перча като лъв
със своята излъскана лъвица!
За другите мъже да бъдеш стръв,
но да си само моя!
Хубавица!
Такава те желая. Не с парцал.
Мъжете нямат нужда от слугиня.
Бъди красива! Всичко бих ти дал!
Но, моля те, не ставай домакиня!

Добромир Банев

# 166
  • Milano
Брей, дай  Боже пове4е такива мъже.

Пав4ето, като Консулството е дале4е, предполагам имат телефон и мейл за информация.

На сайта на вашата полиция (френската) би трябвало също да има.

Имай впредвид само 4е ниско тарифните компании не приемат на борда си непридружени непълнолетни, а редовните те карат да плащаш още един билет за ''придружаваща'' стюардеса.

Фио, , Барбата те разкри. Joy
Аз пък се притесних за възрастта си, защото хи4 не ги загледах(работниците)...понеже ми се видяха дъртяги.

Барба, вземи прати мъжа ти да оправи скапания сайт на общината....два дни не мога да си запиша детето на детска. Даже вклю4их компа през нощта, като ходих до едното място...грънци (нон диспонибиле).

# 167

Ragazze, нека ви предупредя, че Фиото е една твърде добре прикрита лимонка, щом от воле ги преценява така в гръб. Laughing  

Peace Wink Peace Mr. Green Joy

защо прикрита обаче  Mr. Green

Льоли,(вж стиха горе), ей такъв мъж си търсих и аз ,и взех че се ожених за почти противоположното.. Twisted Evil Mr. Green Mr. Green Mr. Green
да не ти говоря ,че и съм наистина лъвица.... Sick ooooh! ooooh!

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 18:45 от fio'

# 168
На мен пък това:
"Аз искам да се перча като лъв
но да си само моя!
Хубавица!"
... никак не ми звучи еманципирано, но заради парцала му давам само жълт картон. Simple Smile

# 169
  • UK

... никак не ми звучи еманципирано, но заради парцала му давам само жълт картон. Simple Smile

Направо си е като за харем  Grinning.

# 170
На мен пък това:
"Аз искам да се перча като лъв
но да си само моя!
Хубавица!"

Peace  Rolling Eyes И на мен това ми беше реакцията.
Да не говорим, че и спретнатото в мен се обади, че все някой трябва да поразтребва вкъщи, било то лъвът или лъвицата, но това вече май е извън това "какво е искал да каже авторът", който явно възхвалява любовта в нейните прояви на безкраен празник  Rolling Eyes.

Впрочем. Напоследък се сблъсквам с феминизма на една приятелка-французойка. Като например, че трябвало да обещае на мъжа си да взима дъщеря им всеки ден от детска градина, докато той приключи един проект (около месец), но само ако той й "изплати" обратно това време, т.е. после той да взима детето един месец от градина.
Има нещо тотално сбъркано, нежертвоготовно и обратно на любовта в така поставени отношения, "аз на тебе, ти на мен". Т.е. щом тя изисква подобно нещо, значи то не се подразбира, което вече си е тъпо, но е тъп и начинът, по който си го "отвоюва".
Извинявайте за отклонението, ама трябваше нанякъде да го разкажа това.  Rolling Eyes

# 171
Впрочем. Напоследък се сблъсквам с феминизма на една приятелка-французойка. Като например, че трябвало да обещае на мъжа си да взима дъщеря им всеки ден от детска градина, докато той приключи един проект (около месец), но само ако той й "изплати" обратно това време, т.е. после той да взима детето един месец от градина.
Има нещо тотално сбъркано, нежертвоготовно и обратно на любовта в така поставени отношения, "аз на тебе, ти на мен". Т.е. щом тя изисква подобно нещо, значи то не се подразбира, което вече си е тъпо, но е тъп и начинът, по който си го "отвоюва".
Извинявайте за отклонението, ама трябваше нанякъде да го разкажа това.  Rolling Eyes

Аз имам близко семейство във Франция, чиито отношение са "регулирани" точно по същия начин. Имат си график кой кога да мие чиниите, за да не вземе да се мине някой да е измил повече от партньора. Но върхът е, че докато жената беше студентка и безработна, сметнаха колко години я е издържал мъжът й, за да го издържа после тя същия брой години. Rolling Eyes И това не е клюкарстване или митологии, те сами ги обявяват тези свои вярвания, тъй като са много убедени в тях. Аз винаги съм мислила, че са такива чалнати понеже са Марксисти, но може би е някакво популярно френско egalitе' et fraternitе'?

# 172
Да, впечатлението ми е, че има нещо типично-френско в това. Някаква по-ранна форма на феминизъм и социализъм, която е намерила здрава почва там и до днес. То и моето беше само един от ред примери.
Знам ли, вероятно ако и двамата вярват в това, може и добре да работи... а и знае се колко трудно постижим е спонтанният баланс в разпределението на труда и благата  Laughing. И въпреки всичко, на мен твърде много ми прилича на сделка, и ми се струва, че ако отношенията се регулират и мерят на везна, в крайна сметка емоциите не може да не се чувстват ощетени. Знам ли.   Rolling Eyes

# 173
И за мен са неприемливи такива уговорки и планирани вземания-давания. Равновесието във връзката трябва да е нещо естествено, базирано на чувството за такт и внимание между партньорите. Макар, че давате примери за френски двойки, мисля че споменатото не е само тамошен феномен. Мои познати в България редовно си спорят на тема "кой дава повече за семейството", като под "дава" се има предвид не само финансовия принос, ами и всякакви други аспекти на съвместния живот. Абе, като някакво пазарене и надцакване ми звучи.  Confused

# 174
Аз честно казано очаквам /не сме се пазарили и тн/ след като приготвя вечерята и я сервирам, мъжът ми да отсервира и разчисти
Това + още 2-3 неща съм ги 'отвоювала'. Някои неща съм му ги предала, защото 'нон соно капаче' и точка.  Иначе моят мъж е в състояние да ми предаде цялото си съществуване, майка му го обгрижваше като пеленаче,  той единственото нещо което рпавеше е да ходи на работа, нищо друго. Онзи ден забеляза една паяжина и ме повика да ми я покаже.  Rolling Eyes
Така че с някои породи мъже според мен едно разпределение на нещата е задължително иначе аз ще съм като извадена от филм за соц-реализма

# 175
Аз честно казано очаквам /не сме се пазарили и тн/ след като приготвя вечерята и я сервирам, мъжът ми да отсервира и разчисти
Това + още 2-3 неща съм ги 'отвоювала'. Някои неща съм му ги предала, защото 'нон соно капаче' и точка.  Иначе моят мъж е в състояние да ми предаде цялото си съществуване, майка му го обгрижваше като пеленаче,  той единственото нещо което рпавеше е да ходи на работа, нищо друго. Онзи ден забеляза една паяжина и ме повика да ми я покаже.  Rolling Eyes
Така че с някои породи мъже според мен едно разпределение на нещата е задължително иначе аз ще съм като извадена от филм за соц-реализма

A, това си е вродена мъжка нагласа май  Laughing
Преди време, в едно тв предаване социалният антрополог Харалан Александров беше казал "Какво му трябва на един мъж, за да се чувства щастлив: да е приласкан, обгрижен и поставен на гърда"  Mr. Green

# 176
http://www.youtube.com/watch?v=ffv2AlsxjQA

а вие тази реклама виждали ли сте я:))

# 177
О, да. Аз много й се кефя, готина е идеята  Joy.

# 178
# 179
  • в едно миланско село
само 2 страници... слава богу  Laughing

значи, да си кажа, че съм гледала само панорамите, не и майсторите. включих ги в купона, заради клишето на секси водопроводчик-градинар-строителя. този последният, е и героичен литературен социалистически образ, въплъщаващ новото време и качествата на работническата класа, които винаги са освен материални, и интелектуал-морални. но, същественото е, че със сигурност издържа на пиене (знам го от личен опит-УПК в строителството, мале колко бири купувах от ранно утро  #Crazy)

за стихотворението на Льоли, откровено мисля, че е писано от жена, от гей, 16-годишен хлапак , или мутра Mr. Green
идеално е за мъжка чалга  Joy

отношенията на френските познати на Барбич, ми се струват много далеч от марксистки, или социалистически такива. там, равенството не требваше да се брои. говоря за идеята, практиката, малко или много, сме я видяли всички - за жената работа, деца и дом, за мъжа - леженето под колата и киселото зеле. веднъж годишно -тупане на килимите  Twisted Evil

типично днешни, капиталистически и материални, са ми подобни отношения, при това не влизат в моето разбиране не за семейство, а за елементарно партньорство.

разписах се за тази седмица, чао  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт