Италия, 136 пролетни усмивки

• 25 203
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Честит празник, красавици!  bouquet
http://www.youtube.com/watch?v=nUDIoN-_Hxs

# 211
Честит 8 март, момичета   bouquet

# 212

Приемете този поздрав от мен.. Hug

Аз отивам днес да отпразнувам със съвсем непознати мацки /  Hug - много харесвам нови запознанства/ ,тук - примо перкорсо (Arte e storia per conoscere meglio il gentil sesso)

http://milanofree.it/201303063235/milano/eventi/festa_della_donn … are_a_milano.html

Последна редакция: пт, 08 мар 2013, 11:04 от fio'

# 213
Честит празник!

Нероли, много хипнотизиращо клипче. Simple Smile

Аз осмомартенски успях да се изпокарам в размяна на смс-и с един бивш, с когото уж бяхме в добри отношения. Rolling Eyes Като последен пирон в ковчега на нашите отношения ме обвини, че съм много студена и беземоционална, напук на снощните разсъждения как имам сентимент към юга и колко по-студени и сдържани се чувствате вие от мен. Laughing Ще си търся нова посока на компаса.

# 214
Честит 8 март:)

http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/44443_101514749592 … 335171_n.jpg?dl=1

Ани, аз съм тотално вече убедена в инвалидността на виртуалните отношения ( с малки изключения Wink)  Откакто разбрах за себе си, че съм студена, лоша и завистлива осъзнах че виртуалните контакти ( дори с близки приятели) се изкривяват , липсват основни сетива на общуването, а начина на живот и разстояние допълнително си казват думата. На мен приятелка ми каза/написа в 'очите', че ми пожелава да си родя едно дете , за да ми се стопли сърцето, защото си позволих да кажа, че снимки на декорирани като цветенца дечица с джуфчици и панделчици не ми харесват. Тя го разбра като моя студенина към този фотографски феномен ерго към децата като цяло.
Освен това практиката форумстване много влияе също - тука е голям джънгъл и често сме по-груби, студени и директни, защото средата не е много френдли. И това като го пренесеш като начин на общуване ( по-директен да кажем) с някой дето хал хабер няма от форуми и тона в тях
Мислила съм по ?)

# 215
Наздраве и весел празник на всички!   bouquet

Връзките /от всякакво естество/ от разстояние са сложна работа. Отношения с бившите аз лично не изпитвам необходимост да поддържам, а те от своя страна са ми прекалено обидени и просто не се получава. Но не се оплаквам, така се чувствам в равновесие.    
Сега прочетох разсъжденията на Барбата от снощи за Юга и сентиментите към... моццареллата  Laughing
Барб, а знаеш ли какво означава zizza?

Последна редакция: пт, 08 мар 2013, 15:04 от calatea

# 216
Лени, друг е случаят. Бях прекалено търпелива и недостатъчно директна.
Ако му бях теглила една жарка майна, дали щеше да му стане емоционално и топло, не знам. Laughing

Знам, но признавам, че не знам кое е първото значение на думата. Embarassed
Анатомичното ли?

# 217
Знам, но признавам, че не знам кое е първото значение на думата. Embarassed
Анатомичното ли?
Да, на тукашен жаргон.  Laughing
Снощи изгледах пак Benvenuti a Sud и опитваха точно такава. Моцарела, де.

# 218
Мацките от Милано които са добре с езика , ко чакате ..
Човека нямал бил преводач .
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5587671

# 219
препоръчайте в такъв случай някоя марка моцарела ди буфала, която да се доближава до това кое е  доброто качество и да се продава в основните групи хранителни магазини:)

# 220
  • Torino,IT
Честит осми март, дами  bouquet

# 221
SOS Calatea!

( и който може да ми помогне:)

Значи, нали знаеш че искам шевна машина и те бях питала за тази на Икеа.
моделът е този: http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/90211499/
виж моля те Характеристики принчипали по-надолу...

другата обаче излиза на оферта в Еуроспин и е Сингер!
пак за същите пари. 79,90
http://www.onyougo.it/singer-1409-promise-montaggio_pi1774705
http://www.euronics.it/acquistaonline/piccoli-elettrodomestici/p … tm_term=102009226
Aз не разбирам този Сингер има ли педал, например? Rolling Eyes
Също така в офертата пише, че има 15 операциони ди кучито, а в сайта 9 стичес ( шевове). Това едно и също ли е...

(ако трябва да препиша какво пише на офертата:
Macchina per cucire; automatica, 15 operazioni di cucito, cuciture varie, applicazione buttoni e cerniere, occhiellatore automatico a 4 fasi, braccio libero, cover protezione e corredo.

Имам 2 дни да реша коя е по-добра машина за мен ако е Сингер-а Д да се зарежда на 10ти рано рано пред магазина. ( въпреки, че като гледам цените й не се спестяват повече от 20ина евро и да я пропуснем не е фатално) Искам да може да подгъва дънки, и да има основните функции на една машина за начинаещи. бодове, илици, обримчване и тн. не знам как се наричат...

Последна редакция: пт, 08 мар 2013, 17:36 от 10 c's

# 222
Истинска моцарела ди буфала досега съм яла само два пъти и двата пъти ни я носиха от района на Наполи, не беше на някаква марка, така че не мога да препоръчам нещо конкретно. Иначе ние най-често купуваме фиор ди латте Bella Molisana, която ни харесва като вкус. Продават я май в почти всички супермаркети.

Лени, прегледах машините.  Сингер-а има опция "допълнителен ход за повдигане на притискащото краче за по-дебели платове", което на практика означава, че не би трябвало да имаш проблем с дънки. Не знам точно как функционира, но сигурно е описано в ръководството.
15 шевни операции е различно от 9 вида шевове. Операции, освен зашиване на две парчета плат, са шиенето на копчета, обшиването на илици, прикрепяне на цип /за което може да има определена позиция на иглата/, зашиване на "биè"/ако се сещаш какво е/ и т.н.
Няма начин да няма педал. В противен случай щеше да виждаш манивелата за задвижване отстрани  Simple Smile
Аз бих заложила на Сингер-а. Все пак е на доказана марка, а цената е добра. Според мен си заслужава.
Надявам се, да не те подведа, ама, както казваш ти... далече съм ти, де  Laughing

Последна редакция: пт, 08 мар 2013, 18:02 от calatea

# 223
Лени, и аз бих заложила на Сингера между двете, макар да ми се виждат малко функциите й, но от друга страна, едва ли ще ти трябват повече.
Колкото до моцарелата, няма марка, която да се продава из суперите и да итговаря на критериите за истинска моцарела. Производството й не е промишлено, а в малки многобройни казеифичи, част от процеса е ръчен, и количествата не са големи, още повече, че не е никак трайна. Най-общо казано, на края на втория ден не става за ядене (всъщност вие на север само така сте я яли, та трудно се описва разликата). Тук има многобройни моцарелифичи, мънички и освен моцарела продават разни други видове сирена, пошута, салами и хляб, рядко нещо друго. Зареждат се с моцарела от определено казеифичо сутрин и следобед, с количество, достатъчно, че в 19,30 да е свършило. Колко пъти съм се сещала по това време да ходя да си купя, и да не съм намирала. Често, ако имаш гости и си решил да предложиш моцарела, я поръчваш от предния ден, за да могат от магазина да поръчат на казеифичото по-голямо количество от обикновенното. Съответно и казеифичото произвежда само заявеното за деня. Именно защото не е трайна. Ако все пак нещо остане, по малките супермаркети, те я прехвърлят към репартото им за месо и я смилат за салсиче с моцарела, много са вкусни.

# 224
Деси, а това, което описваш, само за моцарела ди буфала ли се отнася това специално отношение и малка трайност или и за тази от краве мляко е същото?

Иначе ние най-често купуваме фиор ди латте Bella Molisana, която ни харесва като вкус. Продават я май в почти всички супермаркети.
Не съм виждала такава, но ще се огледам по-внимателно. Тук най-масовo предлаганата сякаш е Santa Lucia, която вече не искам да я погледна. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт