Италия, 136 пролетни усмивки

• 25 222
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
бих била по-въодушевена ,ако нещата са Сега !

Фио, това е гениално! Измисли технология, направи сайт и стани милионер!!! Laughing

Hug Именно това правя сега... hahaha Joy
От 2 дена съм се затворила и работя по въпроса... Joy
[b]Барб[/b], ако не се справя ,ще ти направя предложение да влезеш в екипа  Peace Hug

[b]Лени[/b],идеята ми е за сателити ,естествено на високо ниво,от които да си фокусираш Сега ,избраните от теб места .. Peace
Отивам да си измеря температурата ... Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: чт, 07 мар 2013, 18:44 от fio'

# 196
  • в едно миланско село
миналата година като се подготвях за Щатите бая места изгледах с гугъл мапс. и аз живеех с илюзията, че всичко е в реално време, преди да се замисля, че е просто невъзможно (или, добре, доста трудно от финансова гледна точка). но пък ми беше много полезно-бях ужасена от прекосяването на Рейнбоу бридж и мостовете, които свързват Род Айлънд с Кънектикът, огледах ги отвсякъде, видях как са обезопасени и успокоих топката  Twisted Evil

# 197
Хора, имам да направя едно важно заявление.
Досега, шест години резиденте в Италия, само съм си мислела, че съм яла моцарела!!! А не съм!!!
Това нещо е божествено, мъж ми даже малко е поръчал. Laughing Донесе значи mozzarella affumicata, а treccia и една bella zizza класическа.
Десита, казвай бързо какво още криете от нас там в Наполи? Twisted Evil

# 198
 Joy Joy Joy
Ани, аз откога ви разправям, че моцарела от Неапол нагоре няма, ама кой да ти повярва?  Joy. Добре, че направиха Benvenuti al Sud....
Аз и за пицата ви обяснявам същото, ама докато не опитате, пак няма да повярвате, та няма какво да си хабя думите....
Ходила съм доста по северните райони и доста неща съм опитвала и там, съвсем не искам да кажа, че не се яде вкусно, но пицата изобщо не е пица.
А другите тайни - само при посещение наживо се разкриват    chef .   Така че, докато завършите вашата градина, предлагам (пак, за кой ли път, ама никой не се отзовава, щото не знае какво губи) сбирка на моята тераса, все пак лед-лентите са почти готови  Wink.

# 199
Ама добре, защо, ЗАЩО не я продават същата тази моцарела по супермеркатите, ами ни пробутват някаква друга субстанция? Аз тук си имам пицаиоли ди фидуча от Наполи, та някак я кретаме, но за кафето сериозно се притеснявам вече.
Не, сериозно, отдавна ми е мечта да дойда в Наполи и знам, че ни каниш на терасата - рано или късно ще стане. Heart Eyes

# 200
  • в едно миланско село
Десита, не се бъзикай, че аз не съм по дългите организации, а Неапол ми е мерак от години. имам и друга (италианска) приятелка там, не съм казала-не съм се вдигнала  Twisted Evil

за качеството на цитираните пресни сирена-не знам-аз съм яла много вкусни тук (според мен), но не искам да се изказвам без да съм пробвала на място.
напр. в  Сеграте има една енотека, която и готви и сервира неверотна burrata, по думите на приятел pugliese, който съм водила там.

# 201
Ми Фей, кажи де  Joy! То аз като казах, и дойдох в Милано, ама не само, че никой не ме покани, мо даже и не дойде поне по кафе да изпием заедно на Фиерата и да се запознаем на живо....  Какво да се прави, явно не сте широки южняшки души, на каквито съм свикнала  Joy.
Не съм опитвала бурата, не знам какво е. Сигурно ще да е хубаво де.
На ви поздрав с паста е фасул и тарантела http://www.youtube.com/watch?v=KO1hDkkZk0w&feature=youtube_gdata_player

# 202
То аз като казах, и дойдох в Милано, ама не само, че никой не ме покани, мо даже и не дойде поне по кафе да изпием заедно на Фиерата и да се запознаем на живо....

Ужас! Joy

Аз, не за първи път си го мисля (за ужас на Тралалато Twisted Evil), обаче понякога съжалявам, че не ми се е паднало да живея нейде в Юга. Не го казвам заради манджарето:)))))), макар че дори и само то си заслужава, по най-различни причини много ме влече на юг.

# 203
  • в едно миланско село
ааа, Десита, не е честно, твоето идване си беше чиста "токката е фуга"  Rolling Eyes
при това не беше обявила предварително, че сте летище-фиера-летище, инак щях да се организирам и за такъв сценарий. (с което не искам да се представя като широка южняшка душа, щото не съм. аз съм мързеливо-студено-организирана и недолюбвам импровизации в свободното ми време  Embarassed).

нека се осъзная малко с новата работа, и понеже ми отидоха по дяволите всички планове, ще заложа на късите разстояния, от които може и да се спретне един Неапол  Sunglasses

# 204
Мога да оспоря, но не ми се заяжда, щото съм си "широка южнячка" и ще махна великодушно с ръка  Stop
Аз съм си тук, който реши, да заповяда!

# 205
  • в едно миланско село
Мога да оспоря, но не ми се заяжда, щото съм си "широка южнячка" и ще махна великодушно с ръка  Stop
Аз съм си тук, който реши, да заповяда!

отидох да си погледна личните, че все пак, ако и да не съм на годините на комшийката, я гоня на няколко метра  Wink
ама пусто триене, останало само това от 4.02. как да е, де, еле пък аз да се заям за подобно нещо. не се получи, здраве да е, ще го наваксаме  Laughing

# 206
Аз, не за първи път си го мисля (за ужас на Тралалато Twisted Evil), обаче понякога съжалявам, че не ми се е паднало да живея нейде в Юга. Не го казвам заради манджарето:)))))), макар че дори и само то си заслужава, по най-различни причини много ме влече на юг.

Аз да защитя честта си, майко юнашка, на бари-мразец  Twisted Evil: Може би - и най-вероятно - съм студена северна душа, но никак не ми липсват сутрешно-обедно-следобедно-вечерните раздумки със съседки по стълбищните площадки, докато децата ми се търкалят по пода, пищят и искат да се прибират/излизат.
А по-съществен контакт така и не възникна за 3 години, ни по детски площадки, ни в детски градини, ни в университета. Половината причини ги пишете на моя сметка. Другата половина е това, което ме кара да харесвам Бари за не повече от 10 дни, и после обратно към някой студен север  Blush.
Десита само ми е някакъв светъл пример за човек, успешно интегрирал се в хаоса, без да му се подаде. Не знам как се прави...

С което изпуснах малко пара за тази вечер  Laughing

# 207
А по-съществен контакт така и не възникна
Добре, че с мъжа ти се възникнали съществен контакт. Joy
Той като барезе как се вписва в средата?

# 208
Уау, аз да съм нчий светъл пример  Joy. Тралала, аз още по-малко се виждам да клюкарствам на площадката сред връргалящи се наоколо деца (аз съм направо пословична с ужаса ми от търкалящо се по пода дете, моите ме имитират с думите ми "защо си бос?" и "не по земята!"  Joy) но за щастие не всички са такива, поне тук. Тези, с които контактувам, са нормални и достатъчно добре възпитани индивиди, та интеграцията не беше много стресова.

# 209
Той като барезе как се вписва в средата?

Комунист е Laughing.
Но ако бяхме останали още малко, и аз щях да "се редуцирам" дотам да гласувам за Станишев, от чиста непоносимост към консуматорството и липсата на организация  Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт