Италия, 136 пролетни усмивки

• 25 200
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Честито и от мен !
Аз реших да направя бг.вечеря ,като започнем с шопска и ракия ,и какво открих .....-че нямаме ракия...и аз незнам откога  Rolling Eyes Mr. Green Joy

Направила съм си и опърпорени чушленца с чесънче и магданоз  Hug

bg cheers

# 76
  • UK

Направила съм си и опърпорени чушленца с чесънче и магданоз  Hug

Хихи, опърпорени  Laughing Ние им викаме "опукани"  Mr. Green.
Честит празник! Аз, честно казано, не го чувствам като празник, нито в мен има патриотични чувства, не изпитвам и национална гордост. България за мен е мястото, където са почти всички хора, които обичам и мястото, в което имам най-много скъпи спомени и емоции. Затова я обичам. Но не съм горда, че съм българка. За мен гордост може да се изпитва само от нещо, което сам си постигнал, другото си е, както казва един извествен комик, Джордж Карлин, генетичен инцидент  Simple Smile.

Стига с лирическите отклонения.

Този уикенд беше страхотен- СПА, слънце, червено вино, спокойствие. Много хубаво изкарахме във Велинград и съм много щастлива, че аз шофирах на връщане. На спътника ми на моменти май му се изправи косата, но стоически мълча.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Обаче аз повече от 2 дена в прованса не мога да стоя. Имам нужда от град. Сега в София е пролетно и е гот. Като се върнах подпуках целия апартамент да го чистя и сега обикалям стаите и се радвам на резултата. Много ме заредиха тези два дни.  Heart Eyes

# 77
как изкара ти 2 години във Форли:)

Една седмица май измина откакто мъжът ми се ядоса, че Снежанка с Чарлийз Терон не става, днес си е пуснал Снежанка с Джулия Робъртс , но пак ще е разочарован  Laughing
Аз днес прекарах времето в сутрешна разходка в едно чентро комерчале, ходих на свиждане на бъдещата ми камера, разгледах шевни машини и си купих някои работи, после чистене, пране, спане ...бързо минава неделята

# 78
  • UK

Права си, но тогава просто бях толкова влюбена, че и във Форлимпополи ми харесваше.  Laughing

Много ви се възхищавам как ви се отдава ръчният труд- шиене, декупаж (Лени, ти май беше запалена по едно време, или бъркам Rolling Eyes). Аз едно копче не мога да зашия като хората, с две леви ръце съм. Единствено да готвя мога, но не и пипкави неща, имам желание, но не се получава винаги както искам. Малко съм джаста-праста, много лошо  Sad. Кой ще ме вземе, направо не знам  Crazy.

# 79
Честит празник!

Ние в градината с железаря прекроихме 13 метра парапет, който вече беше поставен, обаче наскоро решихме, че трябва да бъде по друг начин. Crazy После боядисвахме, но далеч не сме свършили...

# 80
Честит ни празник!
И аз днес далеч не бездействах, а градинарствах. Оплевих всички саксии, някои цветя преместих в по-големи саксии, някои изхвърлих... И докато един майстор ни замазва една стена, груба замазка, но стената беше в окаяно състояние, децата с чукове помагаха да се махне най-горния пласт боя на местата, където не се беше изронило само, че да хване после замазката. Накрая с Валтер прекарахме лед-лентите, които си купихме от София по Коледа, по цялата дължина на терасите. Стана страхотно, те са зелени на цвят и много хубаво се отразяват в зелените растения. Утрепахме се от работа, и не е свършило, щото имаме да изхвърляме н- на брой торби с боклуци. Насред работата открихме и летния сезон с обяд на терасата, беше страхотно слънчево време, може и тен да съм хванала.

# 81

Права си, но тогава просто бях толкова влюбена, че и във Форлимпополи ми харесваше.  Laughing

Много ви се възхищавам как ви се отдава ръчният труд- шиене, декупаж (Лени, ти май беше запалена по едно време, или бъркам Rolling Eyes). Аз едно копче не мога да зашия като хората, с две леви ръце съм. Единствено да готвя мога, но не и пипкави неща, имам желание, но не се получава винаги както искам. Малко съм джаста-праста, много лошо  Sad. Кой ще ме вземе, направо не знам  Crazy.

Nelkai мисля, че е  с декупажа, тя има и блог ( дано не бъркам потребителката)!

Аз нищо не мога да правя - готвя се пробвам нещо Simple Smile
Решила съм да започна с калъфки за възглавници за дивана ми - тъй като са квадратни или правоъгълни, има инструкции фор дъмис из ю тюб и ми се струва добро начало да се науча да правя самата калъфка + някаква апликация. След което смятам да се пробвам на детска дрешка за племенницата ми - някоя поличка например. Засега нямам никаква идея, освен каква машина искам , дори не знам къде се продават платове, креда, ножица или паус за кройка ...
Преди сто години беше неизбежно шиенето, ако някакво разнообразие на гадредоба иска човек, затова майка ми шие и ме е 'учила', но не съм имала такива интереси като малка. Но майка ми шиеше от Бурда и  ме е научила да вадя кройка по размер , мога да режа плат и да сглобявам парчетата, мога да тропосвам също така. Но не мога да шия на машина. Simple Smile

Деси
много рано, ..... моята градина е в ужасен вид, още всичко е мокро и снегът не се е стопил напълно, дано поизсъхне и трябва да започвам ...

Ани, разсипахте се  Grinning

# 82
Ани, разсипахте се  Grinning
А, добре сме ние, не не жали. Включваме се, с каквото и когато можем, но истината е, че 99% от работата я вършат майсторите. Добре че си намерихме много свестни хора и ни работят перфектно, а и много се разбираме. Heart Eyes Виж, ако имаш предвид дали не сме се разсипали финансово, понеже всичкото това майстор трябва да се плаща, това е друг въпрос. Twisted Evil Даже сега Десита като спомена техния майстор, интересно ми е за какви цени става въпрос в Наполи? Нашият мураторе струва 30 евро/час (това е с iva-та вътре). Сега вече ни остава само градинаря да си свърши неговата част и това може да се каже, че ще е последният напън.

Деси, браво за вашата тераса със светлините. Снимай да ни покажеш колко е красиво. Hug Днес и тук беше страшно слънце.

# 83
Дес, колко ви излязоха като пари 1 метър от тези ленти лед - щото тук са доста скъпички.. Thinking
Не съм се сетила ,дявол да го вземе да видя за тях в Бг. ,а ми трябват ...

10 сент,  Аз имам и машина ,но дрехи никога дори и не съм си помислила да шия - уменията ми са до пердета ,възглавници,подгъви. Mr. Green Mr. Green
Да не говоря ,че в Итал. магазините за платове или тези за материали са много малко.
На времето срещнах 1 итал.,който си правеше бизнес с платове за Бг.,и според него там вървяли ,щото българите нямали дрехи.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green- та си шиели сами....

# 84
Ще снимам, като подредим цветята, сега са махнати. За цени ми е трудно да ти кажа, ние до сега два пъти сме се занимавали с майстори, първия път беше преди пет години, когато ремонтирахме детската, и заедно с нея сменихме плочките в антрето и ни направиха дупка в тавана  Laughing за вътрешна стълба, пак в антрето. Това беше много голям и неудобен ремонт, още повече като имаш предвид разположението на нашия апартамент, влиза се в антрето и от него - за спалнята, детската, хола и кухнята. Т.е., откъдето и да тръгнеш, все през антрето ще минеш, демек през една работна площадка. Много прах се вдигна тогава. Както и да е, за около два месеца и половина го направиха. Къртене на стари плочки в двете помещения, сваляне на замазка на стени и нова такава, нов окачен таван, поставяне на мрежа в подовата замазка, нови плочки и боядисване в детската, нови плочки в антрето, и дупката за стълбата, излязоха около 5 хил., без плочките, които купихме отделно, и без самата стълба.  А днешния майстор ми е приятел, българин, поиска ми сто еври за тази стена, с наш материал. Стената е около 6 метра на 1,80.
Фио, около 5-6 лева на метър. Много са поевтиняли, по-миналото лято купихме за 14 лв/м.
Навремето не съм обличала готови дрехи (освен тениски), всичко си шиех, и костюми със сака, и какво ли не. Сега няма смисъл.

# 85
Дес мерси,остава само да ми кажеш откъде си ги купила ?

Момичета,много от вас тук знаят английски. Peace
Тази сутрин намерих 1 рецепта за палачинки в Пинтарест ,но не разбирам какви са тези мерни единици  newsm78 - ако можете ми кажете и на какво отговарят .

- CREPES - doesn't take much to taste the heaven 1 c flour 1 T sugar 1/4 t salt 1 1/3 c milk 1 T vanilla 3 eggs 3 T melted butter

bowuu  bouquet

# 86
Fio, c е чаша, T - супена лъжица,  t - чаена лъжичка.
Лед-лентите ги купих от http://www.mslight-bg.com/ - цените ще видиш, като влезеш в online магазин за поръчки. Току-що видях, че нашите ленти /зелени с 60 л/м/ са 20 лева за 5 метра

Последна редакция: пн, 04 мар 2013, 10:04 от dessita

# 87

- CREPES - doesn't take much to taste the heaven 1 c flour 1 T sugar 1/4 t salt 1 1/3 c milk 1 T vanilla 3 eggs 3 T melted butter

Хъх. Това не са стандартните мерни единици. Thinking
Аз го разшифровам така:
с = cup (чаша)
t = teaspoon (малка лъжичка)
T = tablespoon (голяма лъжица)

# 88
Мацки ,страшни сте !!! Hug Hug Hug
 bowuu  bouquet  bouquet

Дес, bowuu- даже имат търговия онлайн.. Peace

# 89
Ако се разтърсиш с Гугъл, има и доста други магазини за Лед, даже и на по-евтини цени. Аз ги обикалях по офисите им, и се оказа, че само този прадлага да ти съедини лентите, например, ако ти трябват 7 м, ти ги запояват, а другите ти дават 5 метровата стандартна + още 2 метра, да си ги запояваш, както можеш  Rolling Eyes. Не знам онлай обаче как става да им поръчаш така, на сайта им са по ролки  Thinking, може би трябва да им се обади човек.

Общи условия

Активация на акаунт