Италия, 136 пролетни усмивки

• 25 214
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • Milano
Добро утро.

Към дамите от миланския вилает: видях, 4е на 8ми март следните музеи ще са безплатни за жените:

Musei del Castello Sforzesco, dalle ore 9 alle 17.30
Museo del Novecento, via Marconi 1, dalle ore 9.30 alle 19.30
Museo di Storia Naturale, corso Venezia 55, dalle ore 9 alle 17.30
Museo Archeologico, corso Magenta 15, dalle ore 9 alle 17.30
Museo del Risorgimento, via Borgonuovo 23, dalle ore 9 alle 13.00 e dalle 14.00 alle 17.30.

Барба, а 4-метровата маса (за съфорумки Mr. Green) направихте ли?
Виж, как можеше да свършим набързо биволската моцарела:lol:

Последна редакция: пн, 04 мар 2013, 10:36 от regina di cuori

# 91
Добро утро!
Мен много ме учуди колко много от вас са си шили дрехи... някаква поколенческа граница може да се прекара тук, струва ми се. За мен шиенето е някакво арт-хоби за хора със сръчни ръце и доста свободно време. Много ми харесва и много ме радва, но ми изглежда далечно и непостижно  Laughing.
Нали ви казвах, аз и пердета 'абер си нямам откъде да ги подхвана, така си и стоим без пердета, защото не са ни стандартни прозорците и следователно трябва да се шият, а ни машина имам , пък и колко време трябва да инвестирам, за да разбера откъде да ги подхвана (като напр. как се смята колко метра плат ми трябват за перде на х-метра прозорец). И тъй, чакат по-добри времена прозорците и се развиват артистично междувременно - децата са налепили техни рисунки и всякакви творения  Laughing.

Аз този 3-март го преживях най-малко родолюбиво от всякога. Политиките от последните седмици доста ме натъжиха нещо.  Rolling Eyes

Барба, за тия пари и аз ще съм много разбрана и сговорчива на мястото на вашите мураторета  Laughing.

Хайде, усмихнат ден, момичета!

# 92
О, аз имам желание и дрешка да си ушия с времето, разбира се.
Имам шивачка ( тук ) и ще я питам откъде се купуват платове, мисля, че има складове, все пак Италия е страната на текстила, абсурдно ми се струва да не се продават платове. Но магазин конкретно за платове знам един и хич не е евтино - палачинката е обърната и да си ушиеш нещо вече излиза по-скъпо.

Тези лед- светлини не са ли много студени? Ние взехме едни лампички за градината които се зареждат със слънчеви батерии, но светлината не е мека-жълта а синееща и студена. Хич не ми хареса, а и животните ми нещо хич не ги оодбряваха и постоянно воюваха с тия лампи, докато не им видяха сметката Grinning

# 93
О, аз имам желание и дрешка да си ушия с времето, разбира се.
Имам шивачка ( тук ) и ще я питам откъде се купуват платове, мисля, че има складове, все пак Италия е страната на текстила, абсурдно ми се струва да не се продават платове. Но магазин конкретно за платове знам един и хич не е евтино - палачинката е обърната и да си ушиеш нещо вече излиза по-скъпо.

Каморра на Савиано не си ли чела  Laughing  newsm78. Там разни такива очевидности като тези, които си поменала, се обясняват според мен достоверно. Не е нещо, което не знаем, естествено - евтина работна ръка (китайци), експлоатация до дупка и подобни. Само че разказано конкретно в случая с Италия.

# 94
Ще трябва да я прочета:)

В Италия също така ми се струва беден избора на обувки. Аз хубави и качествени обувки мога да открия само на пазара, където има банкарелле, които купуват от марки различни италиански, но много от тях бяха притиснати и минаха на китайски боклуци за 10ина евро..  Иначе Бата ( които не харесвам), по моловете има един немски магазин Дайкман или нещо такова, където като вляза и трябва да ми плащат вредни за пластмасови изпарения и почти това е. После почват магазини с трицифрени числа на балеринки, нищо нормално

И другото, което ми липсва са сладкарници Simple Smile И там има някаква завера.  Няма братче една торта къде да седне да изяде човек,  не че съм за торти в тоя етап от живота ми, но ми е правило впечатление  че освен брьош и някоя и друга тарталета по баровете няма нищо друго.

# 95
Споделям мнението на 10сент и за двете неща.. Peace

# 96
Аз в Италия хубави торти не съм яла,от сладките им неща признавам канолите,и сладоледа.Торти и други сладории в Гърция и Турция,а напоследък и в Бг.Какви торти се правят, просто оставам без думи и като вкус и като вид.То са с форми на коли,мечета на три етажа, абе красоти ненагледни.Сега да не скочите пак да ме линчувате...........ама това си е мое мнение.Едно време сладкарници НЕДЕЛЯ бяха върха,сега не е така ,има богат избор.

# 97
Как да те линчувам,като сега когато си бях в Бг.,даже се снимах пред витрината на една сладкарничка с невероятни торти - и като вид и като вкус... Peace Hug- като се има предвид ,че аз не обичам много сладко ,поне 4-5 пъти ядох по парче- не мога да им устоя....

Тук нещата с тези пастичини са много еднообразни.. Naughty ooooh!
Спряхме се наскоро в Бормио в една пастичерия ,и там пастичините същите като в Падерно... ooooh! ooooh! Crossing Arms

# 98
10 c's, щом знаеш как да си вадиш кройки и да ги сглобяваш, значи можеш всичко. Самото шиене е най-простото нещо. И с декупажа съм аз, да, прохождам, проблема ми е ( както и с всичко друго), че при мен е въпрос на вдъхновение.
 М/у другото вчера беше организиран празник по случай 3-ти март. Няма да отида повече, но все пак хората заслужават уважение, че са се сетили и потрудили да го организират. Впечатли ме, че нямаше представител на посолството, доколкото разбрах не участват и в организацията, а имаше гости италианци от местната община.Много жалко.

# 99
И другото, което ми липсва са сладкарници Simple Smile И там има някаква завера.  Няма братче една торта къде да седне да изяде човек,  не че съм за торти в тоя етап от живота ми, но ми е правило впечатление  че освен брьош и някоя и друга тарталета по баровете няма нищо друго.
Споделям мнението на 10сент и за двете неща.. Peace
Аз в Италия хубави торти не съм яла,от сладките им неща признавам канолите,и сладоледа.Торти и други сладории в Гърция и Турция,а напоследък и в Бг.Какви торти се правят, просто оставам без думи и като вкус и като вид.То са с форми на коли,мечета на три етажа, абе красоти ненагледни.Сега да не скочите пак да ме линчувате...........ама това си е мое мнение.Едно време сладкарници НЕДЕЛЯ бяха върха,сега не е така ,има богат избор.

Ами заповядайте на юг бе, дами  Laughing
Тук има доста пастичерии, аз знам поне 3, в които освен традиционните пастичини, които може да се опитат навсякъде, хората предлагат и нещо различно, което си е характерно за конкретната пастичерия. Отделно сладкарницата на Sal De Riso, за която преди време ви бях казвала, че много деликатни произведения предлага.
Следва описание, което моля Тралала да не го чете, в случай че налита и на сладко, освен на кисели краставички... 
Скрит текст:
А преди два месеца, когато ходихме във Vulcano Buono, ядохме нещо като zeppola, ама голяма, като 20-сантиметрова торта, така че на парчета се реже, с разкошен крем /пастичера май беше, ама съвсем пресен и лек/ и със супер ароматни горски ягоди отгоре. Не помня името на заведението, то беше само 2 витрини, продават за вкъщи или хапваш там на крак, но при следващото ходене ще го открия  Crazy
Сега, друг е въпросът, че аз не си падам много по сладкиши, така че се задоволявам и с малко, стига да е вкусно и прясно.

# 100
10 c's, щом знаеш как да си вадиш кройки и да ги сглобяваш, значи можеш всичко. Самото шиене е най-простото нещо.

Знам всмисъл че преди 100 години мама ме е учила. Но имаше нещо с посоката на нишката на плата, трябва да си го припомня

# 101
10 c's, щом знаеш как да си вадиш кройки и да ги сглобяваш, значи можеш всичко. Самото шиене е най-простото нещо.
Знам всмисъл че преди 100 години мама ме е учила. Но имаше нещо с посоката на нишката на плата, трябва да си го припомня

Ти като имаш пред себе си плат, ще хванеш нещата интуитивно, щом майка ти те е учила.  PeaceЛогиката е линията по дължината на дрехата да следва дължината на плата, да не скроиш предницата по дължината на плата, а задната част - по ширината, например. Рискуваш да се деформира дрехата, понеже нишките по дължина и ширина имат различна резистентност. А особено важно е да се внимава с платове, които имат обработка за "хав", т.е. изглеждат леко замъшени. Такива са бархет /или бархетинат/, памучно трико.... и за други не се сещам. Ако обърнеш посоката на двете половини на предница, например едната да е надолу по дължината, а другата - нагоре /с  оглед икономия на плат/, като сглобиш парчетата ще изглеждат различни на цвят, заради различния светлинен ефект на противоположния хав.  Simple Smile

# 102
дааааа, точно  Grinning леле страшна си

# 103
дааааа, точно  Grinning леле страшна си

Не съм бе, просто като бях в 11 клас преподавателя по кроене беше много педантичен и тези неща ги повтаряше до припадък. Колкото и да ти е другаде акъла, в един момент информацията влиза в канчето, де ще иде  Laughing

# 104
  • UK
Ти като имаш пред себе си плат, ще хванеш нещата интуитивно, щом майка ти те е учила.  PeaceЛогиката е линията по дължината на дрехата да следва дължината на плата, да не скроиш предницата по дължината на плата, а задната част - по ширината, например. Рискуваш да се деформира дрехата, понеже нишките по дължина и ширина имат различна резистентност. А особено важно е да се внимава с платове, които имат обработка за "хав", т.е. изглеждат леко замъшени. Такива са бархет /или бархетинат/, памучно трико.... и за други не се сещам. Ако обърнеш посоката на двете половини на предница, например едната да е надолу по дължината, а другата - нагоре /с  оглед икономия на плат/, като сглобиш парчетата ще изглеждат различни на цвят, заради различния светлинен ефект на противоположния хав.  Simple Smile

Квантова физика.  ooooh! ooooh! Shocked Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт