Италия, 136 пролетни усмивки

• 25 155
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
Доколкото знам, няма такова задължително удържане. Има 5х1000, което е от годишната дан. декларация и пак не е задължително, но ако човек реши, може да го даде за ричерка, или на ред неправ. организации, или на църквата.

# 241
В Италия ли?
Няма.Има 8х1000 от IRPEF , които избираш къде да дадеш. В избора освен държавата и катол. църква има още много църкви и религии за избор, мога да ти намеря списъка, ако искаш. Можеш да ги дариш и за италианските будисти, евреите и тн
Ако избереш държавата отиват за социалната система и кутурата

5х1000 няма отношения към религията - избираш сред доброволни организации, ричерка или за културата и т.н. Аз ги давам на червен кръст

# 242
Fio, прочети в Уикипедия, интересно е. Otto per mille

Последните данни за 2010 казват, че държавата е взела 151 милиона, а католическата църква 977 милиона.
Съотношението се движи горе-долу около 85% vs. 10%. Oстаналите не достигат и 1%.
В нета се намират и статии за рекламните кампании на църквата.

# 243
И аз това и викам ,ама ня нещо ме лъже и ми казва ,та дали е в Швейцария или Германия,не обърнах внимание ,че и отдържали подобна такса до момента ,когато казала че не е вярваща... #Crazy Thinking Outta Joint Outta Joint- даже после и дали някои отдръжки назад.... Outta Joint Thinking ooooh! ooooh! ooooh!

Що ли не ми се вярва....абсурд !!! Crossing Arms

п.с.Барб,ама тя не ми говори за доброволи дарения..

# 244
МОмент сега, това 8 на 1000 е задължително, Фио. Въпросът, че можеш да избереш на кого да го дадеш точно, не означава, че можеш да се откажеш да го даваш. Освен това мисля (по спомени), че ако не прецизираш ти сама на кого искаш да даваш тези 8/1000 от данъците си (там по някакъв начин в дан. декларация, не знам точно как), отиват по дефолт/автоматично към катол. църква.
В Германия също има църковен данък, мисля, че го плащаш според религията, която си декларирал. За невярващи не съм сигурна как стои въпросът, като си правих адресна регистрация ме питаха не в какво вярвам, а какво съм кръстена  Laughing

# 245
ако не прецизираш ти сама на кого искаш да даваш тези 8/1000 от данъците си (там по някакъв начин в дан. декларация, не знам точно как), отиват по дефолт/автоматично към катол. църква.
Не, в Уикипедия пише, че се разпределя според квотите на тези, които са обявили желанието си. Което ще рече, че най-много пак отива в Кат. Църква, но не всичко.

Фио, в Швейцария има т.нар. imposta di culto, която някъде е задължителна, някъде не е... според кантона.
Ето какво ти копирам накратко от един сайт.

Imposta di culto
In quasi la totalità dei cantoni, le comunità ecclesiastiche delle Chiese aventi lo statuto di diritto pubblico prelevano un’imposta di culto. Nei rimanenti cantoni, quest’imposta è facoltativa o non viene riscossa.
Ogni persona fisica domiciliata (o soggiornante per un lungo periodo) in Svizzera e membro di una Chiesa riconosciuta, deve pagare, di regola, l’imposta di culto. Le persone giuridiche che hanno la loro sede in Svizzera sono assoggettate all’imposta nella maggior parte dei cantoni.

# 246
http://en.wikipedia.org/wiki/Church_tax

ето тук е обяснен въпроса по държави

мен този процент 85 направо ме шокира.
не мога винаги да разбирам този народ и неговият начин на мислене, особено що се отнася до тези въпроси.

# 247
Брей, бях убедена че нещо ме мятка... Rolling Eyes Mr. Green Mr. Green

Днес беше особено зле настроена към католиците... Mr. Green  ooooh!

Тралала,вярно ли че в Германия по медиите "плюели"много по всичко, което се случва в църквата напоследък ?
Какво се говори там за оставката на Папата ?....

# 248
Тралала,вярно ли че в Германия по медиите "плюели"много по всичко, което се случва в църквата напоследък ?
Какво се говори там за оставката на Папата ?....

Не знам, не следя  Rolling Eyes Confused

# 249
И нещо съвсем различно - вчера изкарах много добре в една галерия,дето срам ,не срам  -поне 20 пъти съм била на Пиаца Ла Скала ,но не съм я знаела.... Embarassed Embarassed-това за ужас на Барб.. Wink Mr. Green Mr. Green- става въпрос за Галерие д Италия... Embarassed
хареса ми много,щото имахме Гуида,дето ти обясняваше много неща...тези работи трябва да се гледат с човек дето разбира,имаче нищо няма да видиш.... Peace Hug

Но днес ходих на още едно ,много интересно преживяване..
Давам ви линк  http://www.dialogonelbuio.org/
оттук излязох с много, и  различни мисли ... Thinking Thinking Thinking

# 250
  • в едно миланско село
иляда пъти сме го обсъждали това. не те мята приятелката, тук сме се събрали четящи хора, но на масата изобщо не и е ясно как работи 8х1000 и как основна част си отива за католическата църква, щото ги мързи да прочетат и изкажат позиция някаква)
факт е, че на самия ми мъж трябваше аз да му обясня (както, всъщност и твоят не е наясно).

Лени, понеже ме мързи да пиша в толерантната тема  Laughing, днес, в парфюмерията ми дадоха мостра на Марни парфюм  Shocked  
който дори и не е лош  Laughing

днес с голямата щерка го ударихме на пазар-тя заминава утре за Виши (егаси и кефа 2 седмици  с едно дете) , а аз се приспособявам към новата среда, давайки тласък на потреблението на парцали   Confused

# 251
мен този процент 85 направо ме шокира.
не мога винаги да разбирам този народ и неговият начин на мислене, особено що се отнася до тези въпроси.

Лени, не е толкова просто до народ, според мен.
Църквата влага по 20 милиона годишно за рекламни кампании, включително и телевизионни спотове, в които "иска" доходите от 8/1000, за да ги вложи в благотворителни мисии, третия свят и т.н. Друг е въпросът, че 80% от приходите на Църквата от 8/1000 отиват по нейната поддръжка и 20% за обещаното в спотовете. Thinking
А държавата (защо ли?!) по някаква причина е решила да не се саморекламира и съответно е непопулярен избор.

http://www.repubblica.it/2007/10/sezioni/cronaca/chiesa-commento … -del-vescovo.html

Chi non ricorda quella del 2005, imperniata sulla tragedia dello tsunami? ... La campagna 2005, affidata come le precedenti alla multinazionale Saatchi & Saatchi, secondo Il Sole 24 Ore и costata alla Chiesa nove milioni di euro. Il triplo di quanto la Chiesa ha poi donato alle vittime dello tsunami, tre milioni (fonte Cei), lo 0,3 per cento della raccolta.

# 252
Аз както знаеш имам и + впечатления от катол. църква, на ниво малка общност аз само хубави работи мога да кажа за тях. В нашият квартал са активни, сега театър ще строят ( ще бутат стария)
Но общо взето над някакво ниво нещата ми се струват доста ... Confused

Феиам, аз Марни не знаех, че имат парфюми - ще се загледам, мнгоо ли е скъп
пп: сега видях, че са го пуснали с Estée Lauder
съвсем нов е - на 1 февруари е излязъл ( и това им е 1вия пафюм)
тая дата е съдбовна - значи трябва да отида да видя за какво става ?с:)

# 253
  • в едно миланско село

Феиам, аз Марни не знаех, че имат парфюми - ще се загледам, мнгоо ли е скъп

не знам  Rolling Eyes
аз си бях наумила нещо, което ми беше достатъчно ново, тя (историческата ми парфюмерка), продължи да ми дудне за промяна и новост, ама дори не и обърнах внимание. чак като се прибрах го осъзнах, пръснала съм го от следобед, за да преценя бива ли го върху мен и към момента продължава да ме кефи  Laughing

# 254
Гледам тук един съгражданин на Тралала... Simple Smile

https://www.facebook.com/video/video.php?v=4323055322147

Общи условия

Активация на акаунт