Италия, 136 пролетни усмивки

• 25 139
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Добър ден:)

Калатеа, купих машината:) И се чувствам малко като в онова старо състезание "минута е много" ли беше.. "ами сега!"  Simple Smile

# 256
Shocked

Тралала&фамилия хич да не мислят за връщане тука, да си стоят в Кьолн по-добре...

Лени, честита придобивка  Simple Smile  Пожелавам ти да се забавляваш много с нея!
Ами сега какво - пробвай да я включиш. Слагането на конците може малко да те затрудни в началото, докато му хванеш цаката. Ако имаш конкретни въпроси, питай, може и на лични, да не досаждаме тука с технически подробности.
Имай предвид, че ел.педали са много леки, задвижват при съвсем лек натиск, не са като механичния, така че и там малко внимание в началото, докато го усетиш как работи. /аз зправя малко асоциация с движението на тролей  Grinning /
По въпроса за кройки от pdf - аз никога не съм ползвала такива и нямам идея как и къде трябва да се разпечатват... Rolling Eyes

Но днес ходих на още едно ,много интересно преживяване..
Давам ви линк  http://www.dialogonelbuio.org/
оттук излязох с много, и  различни мисли ... Thinking Thinking Thinking
Моя позната беше ходила на такова нещо в Германия, разказваше, че е много странно и определено впечатляващо преживяване.

# 257

1. ти имаш фейсбук!??
2. тези неща не са ли известен факт? за мен разликата не е толкова в това, дали ще платя 0.95 или 2.50 за шампоан за коса, а в социалната сфера и образованието. Т.е., тук човек живее "нормално" в смисъл, че има някакво базисно доверие в институтциите.

# 258
За какво става дума ? newsm78

# 259
1. ти имаш фейсбук!??
2. тези неща не са ли известен факт? за мен разликата не е толкова в това, дали ще платя 0.95 или 2.50 за шампоан за коса, а в социалната сфера и образованието. Т.е., тук човек живее "нормално" в смисъл, че има някакво базисно доверие в институтциите.
Понеже аз бях, меко казано, изненадана от информацията за цените на баналните ежедневни стоки, да се дообясня: подчертаното за мен беше всеизвестен факт. Като добавих към него "тези неща" от видеото, картинката ми се допълни.  Mr. Green

# 260
  • Milano
Здравейте.

Аз направо се ''шокирах'' от това видео. Ами, 4е те пове4ето цени бяха под евро, да не говорим за Барби-то-3,90 като тук са мисля по ок.17 евро. Бои за коса 2,95 срещу над 7 тук.
И какво излиза, 4е на германците им е ''скъпо'' да пазаруват в Италия, 4е и в България.

Исках да попитам, на колко години купихте колело на децата си?
Моето в 4етвъртък ще стане на 3г. Баба й и дядо й искат да й купя колело (подарък от тях).
Миналото лято в двора я ка4их на едно, но не се справяше с въртенето на педалите. Съседката каза, 4е купила на нейното на 2,5г, други приятели на 4г.
Освен това на някои сайтове ми излиза, 4е подходящият номер е 12 (3-5год.), а на сайта на Декатлон го дава 14 newsm78.

Също съвети къде са по-евтини. Хвърлих един поглед преди няколко дни в Тойс сентър, масово бяха по 119 евро, сега видях в сайта им намаление и по 89.
Уж в Декатлон били по-ниски цените....пак сме там.

Тралала, кажи колко струва при вас....и да видиш как ще се откажа от покупката? Laughing

# 261
Реджина, аз не ти отговарям конкретно на въпроса, но пак е по темата. На моя племенник /този месец ще стане на 3г./ миналото лято му купиха ето такова колело. Избегнаха необходимостта да свиква с педалите, в същото време много добре му повлия на способността да пази равновесие и изобщо на развитието на двигателни умения. Лесно се научи да го управлява. То е на принципа на тротинетките, само че детето е седнало и бута последователно с двете крачета. Ако залитне на една страна, просто се подпира на съответното краче. Не знам на какви цени са тук, но според мен си струва да се провери.
Все пак си зависи и от природата на детето, де, ако не е някакво диваче, може да се чувства по-спокойно на класическо колело с педали и помощни колелца.  Peace

Сега погледнах, има такива и в Декатлон, ето  Simple Smile

# 262
  • Milano
Mерси, Калатея.
И тях гледах, но като 4е ли предпо4итам нещо, което да не само за тази година.
Тя има една триколка и си обикаля вкъщи, движейки я с кра4етата.
В 4уденка съм, ще из4акам и другите мами да се изкажат.

# 263
Реджина, аз няма да мога особено да ти помогна, защото и ние сме на този етап. Трябва да купя колело на Матео, което поне е ясно, че ще е с помощни колела, защото е голям вече, скоро трябва да се учи да кара и без помощните. Мила си няма, тя и не е много спортна натура. Иначе и аз съм чувала (и така и ми се струва, като наблюдавам рояците деца на колелца тук), че това колелце, което ти препоръчва Калатея, много помага на децата да се научат после да карат директно без помощните колелца; освен това децата са много по-бързи и мобилни с този кракомобил  Grinning, с помощните колелца са бавни и тежки.
Но това са ми теоретичните разсъждения, на практика нямаме нищо. (даже в същия този момент сега се замислям дали да не купя на Мила такова без педали).
За цените - и тук Декатлон са най-евтините нови, друг вариант са и-бей и магазини за употребявани детски стоки.

# 264
caletea, ще питам, как:)
тази вечер като се прибрах от работа пробвах по видео инструкциите няколко първи стъпки - вдяване на иглата, навиване на малката ( долната) макара и успях да пробвам някои шевове. Няколко пъти ми изчезва горния конец, не знам защо и пак трябваше да вдявам. Но щом схванах от 2х как да вдявам и слагам долната макара и да извеждам конеца долния, значи е лесна машина:)

За клипчето назад нямам думи.

Последна редакция: пн, 11 мар 2013, 21:22 от 10 c's

# 265
  • в едно миланско село
Реджи, моят опит и с двете е с колело с помощни и за първо такова не съм харчила много пари. за голямата хич и не помня, за малката-да, тъй като го сглобявах лично  Twisted Evil, на Winx беше, на цена 45 евро. гледала съм само да са с регулираща се седалка и кормило, да изкарат поне до 4,5-5, възраст, на която и двете махнаха помощните и след която е едно постоянно сменяне на колелета (добре, че имахме от голямата, ама ей на-сега сме на ситуация на купуване на ново, явно сестра и го довършила нейното и не е ставало за втора ръка  Laughing
но при мен колелото много се използва-при хубаво време въртят километри с баща им (в тая възраст, в пубертета вече е срамно  Mr. Green)

# 266
caletea, ще питам, как:)
тази вечер като се прибрах от работа пробвах по видео инструкциите няколко първи стъпки - вдяване на иглата, навиване на малката ( долната) макара и успях да пробвам някои шевове. Няколко пъти ми изчезва горния конец, не знам защо и пак трябваше да вдявам. Но щом схванах от 2х как да вдявам и слагам долната макара и да извеждам конеца долния, значи е лесна машина:)

За клипчето назад нямам думи.

Лени , може ли да ми напишеш марка и модел на машината си ?
С две леви ръце съм , но имам мерак да си купя и да се понауча.Дрехи категорично няма да шия обаче  . Mr. Green

# 267
# 268
Реджи, ние подарихме колело на 4 рожден ден, но според детето, може и по-рано. В БГ караше колело от 3-годишен. Тъй като колелото така или иначе с помощни колела, стига да има сили да върти педалите, няма проблеми за детето. Simple Smile Прецени по това до колко издържа да ходи пеш на дълги разходки или още се вози в количка.

# 269
Мога ли да попитам вас, живеещите в Италия, откъде мога да видя разписание на регионални /обикновени/ влакове. По-специално ме интересува маршрута Форли- през Фаенца до Флоренция в началото на Април. Ние ще пристигнем рано на 01.04.2013 в 6:55 във Форли, а на 04.04.2013 искаме да пътуваме обратно късния следобед.
Притесняваме факта, е на 01.04.2013г; е последния ден от католическия Великден и не знам това отразява ли се на влаковете.

Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт