Италия, 136 пролетни усмивки

• 25 130
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
  • Milano
Благодаря ви за отговорите.
На мен не ми е толкова зор, но наште пратиха пари и искат да й купя колело от тях.
Пък в крайна сметка, ако не се справи това лято...другото.

Барба, номер 12 ли?

Фей, къде сега такива цени? Аз ги гледах двойно и тройно, но ще се позавъртя в някой търговски център.
Исках да те питам дадоха ли ти CUD-а?
На съпруга го дадоха, на мен ми викат, 4е трябвало да си го сваля сама от сайта на ИНПС с някакъв пин код, който аз не си спомням да съм полу4авала.
Може и на ли4ни, да не занимаваме аудиторията.

# 271
  • Milano
Мога ли да попитам вас, живеещите в Италия, откъде мога да видя разписание на регионални /обикновени/ влакове. По-специално ме интересува маршрута Форли- през Фаенца до Флоренция в началото на Април. Ние ще пристигнем рано на 01.04.2013 в 6:55 във Форли, а на 04.04.2013 искаме да пътуваме обратно късния следобед.
Притесняваме факта, е на 01.04.2013г; е последния ден от католическия Великден и не знам това отразява ли се на влаковете.

Предварително благодаря!

https://www.lefrecce.it/B2CWeb/search.do?parameter=searchOutputViewer

Първо трябва да вземеш влак от Форли до Фаенца и там да се прека4иш на друг до Фиренце Санта Мария Новелла (Централната им гара).

На линковете съм ти задала утрешна дата (с на4ален 4ас на тръгване в 7 сутринта), можеш да си ги променяш.
Aко сайта ти дава само Фре44е-те, натискай бутона отдолу Tutte le soluzioni да излезнат вси4ките.

По Великден най-много да увели4ат влаковете.

Последна редакция: пн, 11 мар 2013, 23:28 от regina di cuori

# 272
  • Milano
https://www.lefrecce.it/B2CWeb/search.do?parameter=searchOutputViewer

като ги сложа в един отговор ми излизат два еднакви линка

пп-отделно пак.

Пробвай сама от Форли до Фаенца.

# 273
  • в едно миланско село

Фей, къде сега такива цени? Аз ги гледах двойно и тройно, но ще се позавъртя в някой търговски център.
Исках да те питам дадоха ли ти CUD-а?
На съпруга го дадоха, на мен ми викат, 4е трябвало да си го сваля сама от сайта на ИНПС с някакъв пин код, който аз не си спомням да съм полу4авала.
Може и на ли4ни, да не занимаваме аудиторията.

мисля, че точно това трябва да направиш  Wink

за Куд-а тъкмо мислех утре да питам, преди да забравя, че трябва да правя 730 , че аз нали сама си го попълвам. като ми отговорят, ще ти свирна, че и за пин кода ще ти обясня  Laughing

# 274
  • Milano
Даже гледах миналата седмица по сутрешните новини (но изпуснах на4алото и не разбрах дали веднага влиза в сила) Бруно Бенелли обясняваше то4но това, 4е отсега нататък Куд-а от сайта на ИНПС, който нямал пин код-а, да се обаждал на някакви си номера или можеш да отидеш в ИНПС т.нар. Спортелло вело4е, или пак там на машинки вкарваш тессера санитария и ти излизало.

После видях един дядо от квартала, който беше ходил то4но за това и му казали, 4е данните не били въведени още.
На мен пък ми трябва за Изее за градината.

# 275
    regina di cuori        bouquet

# 276
Какво знаете за депилацията с luce pulsata (как е на бг?)? Това, което не мога да разбера измежду всички реклами, е дали вреди, има ли рискове?

# 277
10сент,честита машина ! Hug- дано по-дълго те държи вдъхновението ти... Wink Hug Mr. Green Mr. Green

За вчерашния СПА ден няма какво да ви говоря... Hug- де да бяха всички така... Hug Hug

Относно цените в Германия, още август писах ,че буквално си направих една голяма спеза там,тъй като всичко ми се струваше без пари..... ooooh! ooooh!
Нямам думи....жалкото е ,че само се говори и нищичко не се прави.... Crossing Arms ooooh!
И така хората си живеят живота добре,а ние всеки ден си тровим нервите.... Sick Sick

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 10:43 от fio'

# 278
Относно цените в Германия, още август писах ,че буквално си направих една голяма спеза там,тъй като всичко ми се струваше без пари..... ooooh! ooooh!
Нямам думи....жалкото е ,че само се говори и нищичко не се прави.... Crossing Arms ooooh!
И така хората си живеят живота добре,а ние всеки ден си тровим нервите.... Sick Sick

И аз така си спомням, че бяхме обсъждали вече някъде през лятото цените на хранителните стоки в Германия в сравнение с Италия, и тогава ми се стори, че всички си дават сметка за разликата. Явно така ми се е сторило само  Laughing.

Иначе, не ми се връща никак към политика, но някой да е срещнал разумно обяснение защо Монти взе толкова малко проценти? Ако слушате чуждестранни коментари (някакъв проф. от Йейл ми попадна да гледам, който обобщаваше италианската картина в момента), Монти е абсолютният любимец и единствена надежда на европейците, за да се спаси италианската икономика от рухване, с което ще повлече и еврото и прочие.
Като някакво немско протеже ли го виждат, че не го харесват, или не е ли просто атрактивен достатъчно!?  newsm78 Ако не някой му се отговаря де, тя тази тема....  Confused

# 279
Иначе, не ми се връща никак към политика, но някой да е срещнал разумно обяснение защо Монти взе толкова малко проценти?
Заради данъците.
Азия-азия каза, че само богатите били гласували за него, което моментално обяснява защо са малко процентите в Италия. (малко черен хумор Laughing)
Онзи филм "A Girlfriend in Coma" също лекинко симпатизира на Монти.

# 280
според мен по няколко причини ( не претендирам за никаква достоверност просто мои разсъждения:)
Монти е най-вече про-банки човек. Меркел го харесва, защото той е технократ и дойде за да реже което май е единственият ход, който одобряват, само че  не от своите хора. Това му беше голямата грешка. Монтепаски историята го довърши.
Проблемът на този тип управление е, че създава социално напрежение и то в много деликатен икономически момент ( технократите не се интересуват от социален баланс) - ето моите разходи се увеличиха много, плащам  ИМУ, а банките не например не и тн. Последната нова такса ни срещна миналата седмица, когато получихме няк'во писмо от банката, че има нова тежест в/у горката ми сметка ако в нея има над 5000 ( 34 евро /годишно) + получихме такова писмо за една празна спестовна книжка на свекърва ми, която не сме закрили та там дължим 70ина евро със  задна дата от мин година. Това озлобява. Църквата не е пипната. Нищо не промени в цената на политиката - все така висока, 'онези' са си все там и все така си раздават огоромните заплати, пенсии , пожизнено привилигировани и тн. Направи някакви козметични промени в регионите, но като цяло това сякаш нищо не промени. Вдигна данъци такси каквото можа и толкоз. Освен това се оказа, че впечатлението за финансова дисциплина е измамно набълбукал е държавата с нещо като 100 милиарда заеми за 1 година.
Хората очакваха реални мерки за стимулиране на малкия и среден бизнес, който в Италия е 'гръбнакът на икономиката" , абсолютно нищо не се случи. Ако нещо се случваше трябваше да стигне до мен нали - малък бизнес, жена.. бла бла.  В Италия затварят 1000 фирми дневно.
Горе долу е това причината Монти да е непопулярен - той е един гъз в който аз чесно казано имах големи надежди за реални промени, които не се случиха. Моите разраходи се качиха приходите ми намаляха, безработицата е огромна, нямам особени преспективи за нещо повече от това в момента и няма как да го харесвам, даже се ядоствам, че е в парламента този човек, ама в следващия няма да е.

# 281
Gledam сравнявате цените на продуктите в германия .
Но никой /за който е запознат естествено/ какви са заплатите там чисто , какви са данъците/на имоти , върху доходите и др/ , наемите  и т.н.
Защото само едни голи цени на разни продукти незначат кой знае какво .
Тое все едно да сравняваме цените между бг и италия , но нали трябва да се взима предвид и много други неща преди да правим кардинални изводи.
Много ми е смешно когато българи вземат да цъкат с език навън /разбирай германия , италия , англия и др/ кви заплати взимали еххеее ... Хубави са им заплатите спрямо нашите цени обаче , тоест западната заплата я взимаме тук в бг би било супер , но питайте ги за техните западни стандарти дали са достатъчни.
Доста объркано май го написах , но мисля , че ще ме разберете какво имах предвид.

# 282
Доста объркано май го написах ,
Определено.

# 283
# 284
Маркрит, ще внеса яснота: германците са богати.  Точка. Laughing
(пояснение все пак: висок стандарт на живот. Разликата между това, което получават, и това, което плащат, е в тяхна полза в сравнение с италианци и българи. ОСтава им повече за харч. Пък и как да не сравняващ някои цени на ежедневно-потребяеми стоки: 50 цента литър прясно мляко  Shocked. Има и био-прясно мляко, което отива някъде над евро... Това са неща, които се купуват всеки ден, и при една заплата от 800 лв. бъркат сериозо в семейния бюджет, затова се правят подобни сравнения).

Общи условия

Активация на акаунт