Италия, 136 пролетни усмивки

• 25 188
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
МГ,начи и тук ,....и в Бг.... Peace #Crazy
Браво бе момиче ,как ги правите тея неща незнам....
Твоят плаща данъци от 4 години.....моят от 40 !!!!!!!!
Евала !!!!!!!!

10сент,май ентусиазъма те напуска вече.... Mr. Green Hug Hug

Ще гласувам за Грилло ,защото единствено той иска излизането на Италия от Европа !!!!

# 301
Изобщо не ме напуска, напротив, амбицирам се. Не ми бери грижа.

# 302
Що ли отворих дума за политика...  ooooh!
Лени, мерси за отговора!

И аз искам Италия да излезе от Европа, ама от друга гледна точка  Mr. Green Mr. Green. От чиста злоба, всъщност. С тази силна икономика и тези далновидни политици, ще направи едно икономическо чудо, веднъж само да си върне лирата  Mr. Green.

Фио, имала е право, взела ги е.
Ние се паднахме в лош момент ли какво ли, година и половина не ни излизаше градуаторията за бейби-бонуса, после заминахме за САЩ и така си останахме и без бейби-бонус. Здраве да е, не сме обеднели без тях. За еднократна помощ от Бг и аз бях тръгнала да подавам документи, ама нещо имаше сложнотии (или поне на служителите в Ямбол им се стори много сложно), вече не помня подробности, някакви декларации преведени май че трябваха, не помня, но не можеше да се направи веднага, за следващото ми ходене вече прескачахме пък някакви месеци и така и от тая сума се лиших.  hahaha

Лени, четох в немската тема, че шиенето е скъпо хоби, и че си поръчват момичетата платове по интернет от Китай. Пристигали за няколко месеца  Rolling Eyes
А Икейските платове на метър?

# 303
Икейските стават да. Има наблизо и складове ще ги обиколя. Продават и на пазара платове знам една банкарелла ще се ориентирам за по-евтини платове, иначе ще е наистина скъпо.
( това обяснява защо калъфка за възглавница в етси струва 25 лири:))

# 304
Абсолютно законно.
Всяко българско бебе независимо къде по света е родено може да ги получи тези пари ,след като се оправят документите в съответана бг  община.
Има три годишен срок.Или според теб съм много алчна,че съм си взела това което ми се полага...
А как го правим ли, за бългаските бонуси аз знаех все пак не е някъква сакрална тайна.
За италианските от аюто афито бяха любезни да ме уведомят,че има определени условия при които аз мога да получа помощ .Мислех ,че става дума за 200-300 евро.Чак когато в КАФ ми казаха каква ще е сумата мислех до последно ,че не съм разбрала нещо както трябва.Аз не съм с перфектен италиански....
Когато получих парите се оказа ,че много мои познати също са получили такава помощ ,обаче никой не ми е казал предварително за тази опция
p.s
Мъжа ми плаща данъци не от 4 а от 10 г

# 305
Изобщо не ме напуска, напротив, амбицирам се. Не ми бери грижа.

честно, последна грижа си ми... Peace Hug
явно майтапа не е разбран..

МГ,можеш ли да ми кажеш какви документи трябват за Бг ? newsm78
Според теб,като сте толкова светнати ,мога ли да си взема парите поне в Бг. newsm78
Мъжа ми плаща данъци не от 4 а от 10 г

и аз съм плащала данъци в Бг 10 год !

Не ме разбирай погрешно с парите - дали са ти ги,взела си ги  Peace
За енти път обаче ми се потвърждава,че емигрантите са по-оправни в много неща от местните.. Peace Hug

Тралала,ми ти що не си взила нищо.. Thinking Thinking Thinking

# 306
Фио, ти каза, че и двамата сте с италианско гражданство... едва ли имаш право на бг социални помощи. Или имаш И бг гражданство?  newsm78 А синът ти?

# 307
МГ, не се ядосвай.

Фио явно не разбира, че това е законно и такова стимулиране е повече от нужно, тая дъжава е тотално застаряла и смятам, че всяко бебе трябва да получава много повече, всъщност.
Законно е , точно както е законно една домакиня, като навърши възраст за пенсия  да получи минимална, без да е работила и внесла и 1 евро осигуровки  цял живот, но с добра преспектива да си я харчи 20-30 г, + безплатен достъп до здравната система , и лекарства.
Това е да си в нормална държава, има и социален елемент не сме в Африка.

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 14:09 от 10 c's

# 308
  • UK
Здравейте, чета ви, но нещо не ми остава време да се включа ползотворно в дискусиите. От скромния си опит само знам, че аз бих избрала да имам дете в Германия, но не и в Италия. Това е всичко, което мога да споделя по темата.  Simple Smile

Лени, честита придобивка! Аз изпитвам страх от шевни машини, като се сетя за руския сандък, който имаше майка ми и който така трещеше, все едно в къщи имаше земетресение  Laughing Допълнително се наплаших в часовете по трудово в училище, когато се учехме да шием на машина- това ми беше най-слабият предмет  Joy.

# 309
Фио,преведохме и легализирахме акта за раждане ,печат апостил от Италия,и отиваш в общината в коят оживееш в Бг,мисля ,че и данните на родителите трябват,но вече съм забравила детайлите.
Това обаче се прави до 3 години след раждането на детето.

# 310
МГ,начи и тук ,....и в Бг.... Peace #Crazy
Браво бе момиче ,как ги правите тея неща незнам....
Твоят плаща данъци от 4 години.....моят от 40 !!!!!!!!
Евала !!!!!!!!
Fio, когато аз взех 1400 евро бонус бебе (2007 год.), бях пристигнала не от 4 години, а от 4 месеца. А мъжът ми дори не плаща данъци в Италия, а в Швейцария (само една част се връщат в Италия). Получих бонус бебе по абсолютно законен начин, без измами, документите ми ги попълни служител на cisl.

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 14:03 от Barbabeau

# 311
Но нека разсъдим не защо ние сме ги взели, а защо Берлускони ги е дал... Laughing

# 312
Но нека разсъдим не защо ние сме ги взели, а защо Берлускони ги е дал... Laughing
Без да познавам хронологията на политическите събития от периода, за който говорите, мога да предположа защо Берлускони ги е дал тези пари. Сигурно по същата причина, поради която преди месец-два обещаваше да върне иму-то и по същата причина, поради която Грилло обещава по минимум 1000 евро на човек.  Thinking

Лени, информацията за цените на платовете не е никак радваща. Аз досега не съм търсила платове, експлоатирам машината оснновно за подгъване на панталони и разни поправки на дрехи, за които тукашната сарта взема хубави пари. Та по този начин икономисваме малко.
Ще се поогледам и аз да видя как са цените около нас.
Беше споменала, че ти се вади често горния конец. Ама кога - при започване на шев, в самото начало или по време на шиенето?
Ако е в началото, значи си го оставила по-къс, отколкото трябва. Аз го издърпвам /преди да спусна крачето в/у платформата/ поне на около 20см извън иглата. Така като почнеш, има достатъчно аванс, за да мине под совалката с калерчето и да се "върже" с долния конец. И няма да ти се вади.  Simple Smile

# 313

Грилло ги обещава на гражданин, не на човек. Гориме  Simple Smile Grinning

# 314

Грилло ги обещава на гражданин, не на човек. Гориме  Simple Smile Grinning

Ама пълнолетен ли, или мога с цялата челяд да се наредя за "грилките" (1000-та евро на Грило демек)?  Laughing
Брях, ами че да кажа на мъжа ми да гласува за Грило, може да тръгне икономиката и всичко с тия субсидии по 1000 евро еднократно на гражданин от фонд "предизборни обещания"  Twisted Evil.

Общи условия

Активация на акаунт