Италия, 136 пролетни усмивки

• 25 108
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
Да, ама това не е лазерна епилация. На италиански се нарича luce pulsata, а на български, мисля, фотоепилация.

# 346
Барбич, и ти си мислиш, че аз си спомням дали се е говорело за лазерна или за фотоепилация?!  Laughing  Whistling

# 347
 Laughing

Ето образователно четиво значи: Intense pulsed light.

При Contraindications не пише нищо страшно за рак на кожата или други, но защо пък пише например това:
Polycystic Ovarian Syndrome (PCOS): condition needs to be normalised with medication before treatment;
Hyperthyroidism: condition needs to be normalised with medication before treatment...
 newsm78

# 348
  • UK
За фотоепилацията знам малко, но са ми казвали, че има ефект само при наистина тъмни косми (по-пигментирани). Процедурите се правят обаче само есен или зима, когато кожата не е изложена на слънце или просто лъчите са по-слаби.

Аз досега не съм чула някоя жена завинаги да се е избавила от окосмяване чрез фотоепилация- правят се едни скъпи процедури, повтарят се, после профилактично пак се повтарят и накрая пак няма гаранция. Лично аз си карам с епилатор и кола маска- е, не особено траен ефект, но вече съм свикнала с това необходимо зло.

# 349
Моите познания по тази тема клонят към нула. Аз съм обаче много подходящ кандидат за лазерна епилация ( това са ми го казвали), т.к съм с бяла кожа и тъмни и твърди косми. Имам и на лицето окосмяване, което не е хич приятно , така че от тийнейджърка съм все с пинсцетата. Мислила съм , но не сериозно за лазер, ходила съм на електрическа епилация, която имаше ефект, но не направих достатъчно процедури. Но продават ел. пинсцети и по едно време бях решила да си купувам, струват към 100 евро. Импулсът не е силен, бих казала, че не се и усеща, но е галимация косъм по косъм.  Имам приятелка обаче която с електрическа епилация реши проблема с космите по краката си, но е много трудоемко и изисква време.
За фотоепилация ще следя отзиви от Ани. Аз също бих избягвала зони с лимфни възли. Изобщо тая мания да сме навсякъде без косъм и да се третираме болезнено мен ме дразни. Имам приятелки, които ходят на кола маска за най-деликатните места по тялото си, това аз не мога да си го причиня...

# 350
Момче и момиче. Гениални сме  bowuu hahaha

(последното е закачка с многобройните лелки-барези, които като разберяха, че съм бременна с Мила и че вече имаме момче, възклицаваха: Брааавиии! Siete riusciti a fare la coppietta!!, сякаш от нас зависи да си ги "направим" какъвто пол решим  Laughing).

# 351
Преди малко разговарях по въпроса с един познат, който е лекар (но не дерматолог), дори в интернет четохме Simple Smile и според него няма място за сериозни притеснения относно някакви вреди. Единствено ми препоръча бенките да се покрият с някаква ефективна защита, тъй като не е добра идея да се стимулират с интензивна светлина. Каза всъщност да се огледам колко и какви бенки имам в зоните, които искам да обезкосмявам, и евентуално да се посъветвам с дерматолог. Разумно ми звучи. Thinking

Аааааааа, Тралала, сега те прочетох! Брааавиии! Laughing
Ами хубаво е да има баланс, какво? Wink Много ви се радвам!

Последна редакция: ср, 13 мар 2013, 16:11 от Barbabeau

# 352
Така е, и аз съм (много) доволна, на всичко щях да съм доволна, разбира се, но все пак така е особено балансирано.

И на мен ми се струва смислено да говориш с дерматолог, вероятно и с някоя козметичка, която да ти каже какъв ефект можеш да очакваш.

# 353
  • UK

(последното е закачка с многобройните лелки-барези, които като разберяха, че съм бременна с Мила и че вече имаме момче, възклицаваха: Брааавиии! Siete riusciti a fare la coppietta!!, сякаш от нас зависи да си ги "направим" какъвто пол решим  Laughing).

Наистина сте жестоки.  Grinning Hug Hug Hug Един ден ще черпя от вас ноу-хау, живот и здраве  Wink.

Лени, това с кола-маската на най-деликатните места си го причинявам и аз- ефектът е страхотен, с болката след един определен ефект се свиква, със срама по време на процедурата- не  Laughing.

# 354
Тралала,радвам се за вас.. Hug
Освен това си имате всичко, точно в такъв пакет.. Peace Hug Hug Hug

# 355
Хахха Льоли,хубаво си го казала,със срама никога,аз за това само при една и съща козметичка си ходя,а  в Италия сама си се правя.Имах една козметичка която ми каза ,че с или без прашки за нея няма никъкво значение,тя е и медицинска сестра,работи супер ,въобще не изпитвам болка когато се почиствам при нея
Тралала,страхотна новина Hug

# 356

Тралала, чудесна новина!  Hug  Запазвате баланса на силите в семейството  Grinning

С фотоепилацията и аз не съм много запозната, единственото което знам от моя близка е, че е доволна от ефекта. Обаче тя ходи в студио, въпросът е тези апаратури за домашно ползване дали постигат същата ефективност. Ясно е, че козметик, който предлага услугата, няма интерес да ти похвали уред, който ще му "открадне" клиентелата.
Аз си карам с епилатора, за деликатните зони - кола маска при козметичка. За срам, според мен, няма място, щом на гинеколог ходим  Laughing

# 357
Habemus papam!
Ама не знам кой точно  Joy

Последна редакция: чт, 14 мар 2013, 18:15 от dessita

# 358
  • UK
Abemus papam!
Ама не знам кой точно  Joy

Не, нещо е станало объркване: http://www.nenovinite.com/news.php?action=view&ID=2507&f … on_ref_map=%5B%5D

Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 359

Общи условия

Активация на акаунт