Италия, 136 пролетни усмивки

• 25 112
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
  • Milano
Последната нова такса ни срещна миналата седмица, когато получихме няк'во писмо от банката, че има нова тежест в/у горката ми сметка ако в нея има над 5000 ( 34 евро /годишно) + получихме такова писмо за една празна спестовна книжка на свекърва ми, която не сме закрили та там дължим 70ина евро със  задна дата от мин година. Това озлобява. Църквата не е пипната.

10 cent, понякога се изказваш като 4е ли живееш в друга държава.

Нима досега не си плащала по 2,85 евро на месец болло по текущата сметка?
Новото е, 4е Монти реши да я махне за хората с по-малко от 5000 евро по сметката (джа4енца медиа) и влезе в сила миналата година.
И за това банките го писаха на клиентите си, не само тази година, но и миналата.

Онова другото и по тв го говореха.

Фио, кво ти е ''виновна'' МГ, 4е не си се информирала?
Има помощи и от общината и от държавата, друг е въпроса дали ще се класираш (от мюсюлманки).
Аз напр. нищо не съм взела.

Онова за Бг, някъде го бях 4ела.(за еднократната помощ)...аре мерси....не смятам да й изваждам гражданство и ''благодарение'' на това да бъде длъжница на здравеопазването без да го ползва.

# 331
о ужас, аз мислих че е ново нещо:) + демек. Е, отдънах си!

calatea,
разгледай тесути.ком  има оферти и много приятни ( по-евтини) платове.
аз бих поръчала нещо в един момент. продават и скатоле за пачуорк ( парчетии) които също са интересни:)

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 17:00 от 10 c's

# 332
Някой да има да му става лошо ,когато се вози в автобус например ?

Току що ходих да посрещна сина,връщаш се от екскурзия - слиза блед на платно с наузеа.. Hug
Не му се случва за първи път ,ще се ходи до аптеката...
Какво да взимам ? Praynig

п.с. едно време имахме едни гривнички,но не помагаха особено.

Льоли,не ща да се занимавам повече с апп навигатор - искам този дето си седи в колата.
Кажи нещо ако знаеш като марка.

# 333
  • UK
Някой да има да му става лошо ,когато се вози в автобус например ?

На мен, особено като бях по-малка (млада Mr. Green). Някакви хомеопатични таблетки за смучене взимах в аптеката, питай- те знаят. Много помагаха. Иначе от малки със сестра ми оповръщахме, с извинение, семейните возила.

Garmin за навигацията.

# 334
И на мен постоянно ми става лошо в кола, затова не мога да не карам.
Имаше един период в който ходихме до Прато ежеседмично през планината едни завои ... и бях взела едни капсули, които ( както винаги недочела Wink) сдъвках, а те бяха за пиене. Е няма такъв шок! Но разминава, има и травел гъм

Моят също е Гармин

# 335
calatea, разгледай тесути.ком  има оферти и много приятни ( по-евтини) платове.
аз бих поръчала нещо в един момент. продават и скатоле за пачуорк ( парчетии) които също са интересни:)
Мерси, Лени, ще погледна.
Аз в Бг оставих цял кашон с платове, събрани през годините, до които по ред причини така и не опрях. Обаче няма да ми свършат работа на този етап, много са... архаични Grinning
Не се виждам да седна да шия костюм или рокля от материи, които са били актуални преди 20-25 години. Колкото и да има цикличност в модата, с точно тези няма да се захвана.
Виж, спално бельо бих си поиграла да ушия Wink

# 336
И на мен постоянно ми става лошо в кола, затова не мога да не карам.
Имаше един период в който ходихме до Прато ежеседмично през планината едни завои ... и бях взела едни капсули, които ( както винаги недочела Wink) сдъвках, а те бяха за пиене. Е няма такъв шок! Но разминава, има и травел гъм

Моят също е Гармин

И моят мъж така ,затова аз винаги се возя като куфар,и затова си останах инвалид по големите пътища в Италия.. Crossing Arms Mr. Green
Иначе на мен нищо ми няма никога,дори и на кораб при силно вълнение ,докато той се скъсва да повръща.. ooooh! ooooh!
естествено лошата черта се предава доминиращо по генетичен път.. ooooh! Joy

Мерси и на двете за отговорите  Hug

# 337
  • в едно миланско село
ФФР, мойта щерка е 2004 родена, тъкмо да проверя какви документи и молби трябва да подавам за тези (тогава 1000 евра) и взе, че ми пристигна чекът директно  Shocked

за детето-нищо не бих му давала, то вече е слчзло от рейса  Twisted Evil
по-скоро бих се замислила за следващия път. съвети нямам-аз страдам автобус открай време (а като дете и влак, и кола. само в самолет нямам проблеми  Laughing), голямата ми щерка и тя, но никога не съм го смятала за толкова сериозно, че да се интересувам от лекарства  Rolling Eyes

с Том-Том съм аз, стар модел, идеален ми е. но не съм достатъчно информирана за навигаторите, че да мога да сравнявам.

нещо друго май имаше, ама не го помня  Embarassed

# 338
Фей, ти знаеш ли от коя година са почнали да дават тези пари  Rolling Eyes?
Начи и ти си била от тези дето са намазали... Mr. Green Hug

сега пък ... ooooh!- каква е разликата м/у том-том и навигатор ? newsm78

п.с. Малкият действително се оправи /макар и доста време/,но аз ще му купя нещо за следващия път- все отлагах с надеждата че ще му мине... ooooh! Naughty ooooh!

# 339
ТомТом и Гармин са марки навигатори.

Моят Гармин е с неъпдейтвани карти откакто е купен, но досега не ме е подвеждал.
Най-голямото му изпитание беше когато трябваше да ме заведе в Солферино, след което ме заби в едни царевици по едно малко пътче и аз бях тоталн отчаяна, че сигурно не отиваме в Солферино, мотах се в нищото половин час сигурно и вече мислих да се връщам ,  когато зърнах една табелка за велосипедисти на която пишеше Солферино:) Заведе ме и още как и от тогава напълно й вярвам ( нашата сме я кръстили Лаура)

# 340
Единственото, което ми помага при морска болест (лодки, коли и всякакви други такива) са едни лепенки, които се слагат зад ухото. Но те се слагат ден преди пътуването, най-добре, но може и около 2 часа преди тръгване.

# 341

Да не е по моя въпрос за фотоепилацията? Mr. Green (никой не ми отговори значи...)

# 342
  • в едно миланско село

Да не е по моя въпрос за фотоепилацията? Mr. Green (никой не ми отговори значи...)

да, браво, за теб беше  Laughing
значи, това е един дълъг процес, струващ доста пари,  с много условия и недоказани резултати. кажи от какво се интересуваш (място на епилацията, вид кожа и косъм-тънък, светъл, гъстота) и ще ти кажа какво съм прочела и какво ми е казала козметичката.

пс. твойте мерки срещу гадната гъбичка, плюс лечебния лак, дадоха резултати : току що изпилих последния израснал заразен мм  Laughing
но ще превентирам поне още месец, много гадно т'ва нещо  ooooh!

# 343
да, браво, за теб беше  Laughing
значи, това е един дълъг процес, струващ доста пари,  с много условия и недоказани резултати. кажи от какво се интересуваш (място на епилацията, вид кожа и косъм-тънък, светъл, гъстота) и ще ти кажа какво съм прочела и какво ми е казала козметичката.

Интересувам се, тъй като преди седмица ми се развали поредният епилатор. Купувам нови епилатори средно на 2 години. ooooh! Докато се рових за нови модели, попаднах на това:
http://www.memyelosuk.com/it/me.asp
http://www.memyelosuk.com/it/meacc.asp
По-скъпо е от един прост епилатор, разбира се, но ако има действието, което описват, бих го купила!
Аз съм с доста светла кожа - не по скандинавски бяла, но като за България (хеле пък Италия:)))) съм бяла. Космите ми са от съвсем тънки по ръцете (никога не съм ги махала там) до среднодебели по краката. Не са нито руси, нито черни - някаква средна тоналност.
Машинката ме интересува най-много заради краката, евентуално бих направила и ръце. Под мишниците и бикини зоната малко ме е страх Rolling Eyes - все пак това са много деликатни зони, с линфоноди... а и баба ми имаше рак на гърдата...
Основно това са ми неизвестните и притесненията - има ли вреди от тези процедури? И дали ако реша да избегна зоните с линфоноди, мога ли спокойно да третирам краката и ръцете?

# 344
Аз имам някакъв спомен, че преди около година долу-горе някой я обсъждаше тази тема за лазерната епилация, може би Лени и Льоли?! Не се сещам, а съм доста чуча с бг-мама търсачката, но ако искаш, провери какво са си говорили...  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт