Отговори
# 15
Предстои ни пътуване от летището на Истанбул. Доколкото разбрах, ако влезеш в Турция с кола, на границата ти слагат печат в паспорта, че си влязъл с кола и поради тази причина, на летището проверяват паспорта и изискат да си оставил колата на митнически паркинг. Иначе може да те върнат и да не ти разрешат да напуснеш Турция....Може ли някой, който наскоро е пътувал до летището в Истанбул с кола, и оттам после е излетял, да каже как е минал, къде си е оставил колата?

# 16
Предстои ни пътуване от летището на Истанбул. Доколкото разбрах, ако влезеш в Турция с кола, на границата ти слагат печат в паспорта, че си влязъл с кола и поради тази причина, на летището проверяват паспорта и изискат да си оставил колата на митнически паркинг. Иначе може да те върнат и да не ти разрешат да напуснеш Турция....Може ли някой, който наскоро е пътувал до летището в Истанбул с кола, и оттам после е излетял, да каже как е минал, къде си е оставил колата?
Никой ли няма информация?

# 17
  • София
MilenaD Изчаках наистина някой да се включи със скорошно впечатление, но уви. Това го коментирахме отдавна и някой каза, че този проблем вече не стои. Но това не беше потвърдено на 100%. Ние сме пътували отдавна, беше с паркинг на митница. Скоро бяхме на круиз, колата остана в един закрит паркинг, никой нищо не ни е питал.
Както и да го направиш, после пиши за да стане ясно най-после.....

# 18
  • София, България
а защо пътувате от Истанбул за Дубай - по евтино ли е?

# 19
  • София
радос Защото нискотарифната авиокомпания Wizz започва да лети до там от 29-10 тази година и до сега нямаше. Беше най-удобно, евтино и лесно, сега ще може и от тук.

# 20
Ние няма да летим до Дубай, а до друга дестинация. Въпросът ми е най-вече за паркинга за колата. Bled, благодаря много за отгвора, значи вие сте пътували все пак до летището с кола скоро и е нямало проблеми, този закрит паркинг на летището ли е или намерихте друг? /ако искаш да споделиш информация, разбира се/

# 21
  • София
MilenaD Разбира се, че ще споделя. Бяхме на хотел в Sultanahmet 4 дена. Още с пристигането ни взеха колата и е закараха някъде на паркинг, дори не знам къде/но не на митница/. Като трябваше да тръгнем ги попитах може ли колата да остане там още 7 дни, нямаше никакъв проблем. Върнахме се, спахме още една вечер в хотела и си тръгнахме.

# 22
moga da otgovorq na vzprosa ti no neshto mi blokira kirilica

# 23
Влизате в Турция с автомобил се слага печат на паспорта, когато отидете на летище трябва колата да бъде оставена под митническо наблюдение и техен паркинг има документи които се попълват и отнема време. Не подценявайте това отидете поне 4 часа преди полета за да имате достатъчно време, ако никога не сте пътували в Турция.  Заплаща се . Контрола на автомобилите е най-голям в Турция заради митото им. Неможе да я оставите на паркинг и просто да отлетите това не е Европа ! Дори и да го направите на паспортен контрол на летище ще ви върнат и дано имате време да не изпуснете полета в което се съмнявам ако го подцените това!

# 24
  • София
tsvetentse Ще те помоля да кажеш, кога за последно сте правили всичко това. Прочете ли какво казват пътувалите на предишната страница. Аз мога да кажа, че преди 3 и 5 години когато летяхме от Истанбул, беше точно както казваш. Заради тези формалности спряхме да летим от там. Но въпроса е как е в момента. Описах какво се случи миналата година/малко по-назад/, когато напуснахме страната през пристанището, едва ли трябва да е по-различно. Но може да е случайно и да сме минали между капките.

Последна редакция: чт, 22 авг 2013, 09:26 от Bled

# 25
# 26
Можете да кажете къде се намира митническия паркинг на Ататюрк.

# 27
  • София
Здравейте на всички интересуващи се от темата-на 31 август 2013 тръгнахме за Анталия за 11 дни с колата до Истанбул (Ататюрк) и от там самолет.Бях чела тук  и на други места за заплащането на престоя на паркинга но...Изненадата ни бе пълна защото в сайта на летището пишеше цени за паркинг с предплащане и т.н но ...внимание...цените са за турски коли !!!! Минеш ли през първата бариера и камерата ти засече BG номер всичко свършва с една единствена цена -31.5 TL на ден !!!Няма ден няма седмица няма месец !!!! Така че доста солено ни излезе за 11 дни тази цена но...обиликолих всичките им гишета да предплатя и като ми вкарат билета в компютъра им край !!! Това е !!!!

# 28
Линк по темата:
За да не преписвам какво съм писа там.
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=167591&p=2518369#post2518369

Да добавя за чуждестранни коли цената на летище Ататаюрк е 34 турски лири за 24 часа.
За сега това са ми казали, като платя ще споделя.

# 29
Цената за паркиране на Летище Ататюрк.

От 12.00 на обяд /12.06.2014/ до 22.30/16.06.2014 - 161,50 турски лири.

Когато плащаш мълчиш, даваш талона и кредитната карта и не се обясняваш.

Разликата за чужденци и местни не е голяма. Може би 8 - 9 турски лири.

Общи условия

Активация на акаунт