Ослабване без глад, може ли?

• 26 080
  • 443
  •   1
Отговори
# 45
  • SA
Katarin X, тази "новост" е цитирана вероятно в "Тялото.ком" , Блиц и подобни. Медицината никога категорично не е доказвала врьзка между сьрдечно-сьдовите заболявания, атеросклерозата и месото.
Нямам никакво намерение да споря на тема "за и против веганство". На вьпроса ти - не знам, не познавам хора, които ядат ежедневно ,сутрин , обед и вечер месо, години наред.

# 46
  • Пловдив
ВМ НВХ НЕ означа поглъщане на огромни количества месо. Струва ми се, бъркате с Дюкан.  Напротив, при ВМ НВХ се препоръчва ДА НЕ СЕ прекалява с протеините. Моля, прочетете малко повече и после се изказвайте така рязко.
И да, с ВМ НВХ се отслабва без глад. Също и без да се ограничават количествата зеленчуци, без да се броят калории или да гледа човек колко е изял. Това, че някои придържащи се към този режим по лични съображения и причини избират да броят калории и се стремят към хранене с минимум въглехидрати, не означава, че това е общовалидна максима, характерна за режима. Напротив, от личен опит, ВМ НВХ е режим, който предоставя голямо разнообразие, а също възможност всеки да го пригоди към собствените си нужди и виждания за храненето.
В заключение ще кажа, че през последните 5 месеца се храня ВМ НВХ в може би 80% от времето, радвам се на изключително спокойствие, не съм постоянно гладна, не съм зависима от храната, нямам нужда да се утешавам или награждавам с нея, не меря калории, не броя залци, а на всичкото отгоре вече имам изключително лек ПМС и свалих около 9 кг (това комбинирано със спорт). Да не говорим, че вече почти нямам пърхот и косата не ми се омазнява като преди (макар че ям мазно  Mr. Green).  През това време съм се разболявала само веднъж и болестта премина с повече сън и течности.
И също да кажа, че имах 1 месец с повече въглехидрати (няколко пъти торта, картофи и ориз, имах нужда и слушах организма си). През този 1 месец не си върнах нито грам от сваленото преди това, т.е. истина е, че ако в по-голямата част от времето храненето ни е изчистено, при нужда/желание от наша страна можем да си позволим и леки отклонения.  Wink

Peace Браво!Радвам се!
Аз четох от тук от там,но...нещо не мога да го схвана този н-н  Embarassed Вижда ми се трудно и ще почвам 90дневната,пък докъдето докарам.

# 47
Правила съм 90-дневната - свалих точно колкото имах нужда и изобщо не съм се почувствала лишена от нещо. В крайна сметка ядеш всичко, само че в различни дни. Смятам, че е лесно постигането на оптимално тегло с едно разумно хранене, а не с гладуване.
И пак напомням - цъкнете на линка, който съм дала на предишната страница("Глад за промяна") - много ми хареса как обясняват за диетите  Peace

# 48
Ами, и 90-дневната, и всичко, което се нарича диета и постулира кога какво да се яде, е ограничаващо Laughing И не се и дава обяснение защо, какъв е принципът на действие на диетата върху организма, а просто се казва да се спазва схемата.  Rolling Eyes За разлика от тези фиксирани режими ВМ-НВХ дава много свобода на съчетаване. Не е определено какво да ядеш и колко, стига да спазваш основните принципи, т.е. да избираш от храните, които са за предпочитане, и да пренебрегваш и ограничаваш значително храните, които не са за предпочитане. Но ясно, че всеки трябва да си намери своята истина.

# 49
Това, че някои придържащи се към този режим по лични съображения и причини избират да броят калории и се стремят към хранене с минимум въглехидрати, не означава, че това е общовалидна максима, характерна за режима.
Точно това искам да кажа. Тази, която писа в началото на темата, че ядяла 3 пъти на ден по 1 длан месо и 1 длан зеленчуци добре илюстрира казаното от теб. След като установих този безспорен факт, Камелот се възмути от мен, а и ти нещо не си разбрала нещата както трябва. Все пак се радвам, че това което исках да кажа стигна до съзнанието и на двете ви.
За преработените месни продукти е доказано, че причиняват рак. За качествено месо от тревопасни животни, богато на Омега 3 м.к. - това е друго. ВМ НВД като цяло е добър режим ако не се прибягва до крайност и човек си слуша организма, както ти самата казваш.
При ВМ НВД се притеснявам от деминерализация, защото в триците на зърнените храни има много минерали и витамини.

Аз имам затруднения да премахна зърнените храни и сладкото. По тази причина ползвам по малко ксилитол в момента и хляб Местемахер. Също за да е успешна ВМ НВД мисля, че не трябва да се ограничават зеленчуците. Точно както казваш. Иначе става не Дюкан, а Аткинс.

Четох интересни статии на агнлийски наскоро. Например - чистото какао или черен шоколад минимум 75% какао помагат в борбата с килограмите. Купувам 99% на Линд.

Друго - експерименти с мишки показват, че ако им се дава неограничено количество нездравословна храна за 8 от 24 часа остават здрави и слаби. Ако им се дава същата храна с неограничен достъп 24 ч. - се разболяват и затлъстяват.
Има във форума такава тема за интервалното хранене.

Аз в момента прилагам - витамин Д, хляб Местемахер, шоколад 99% и към 20 г. ксилитол (естествен от бреза) на ден като единствена сладка храна. Консумирам и много зеленчуци - ползвам замразени (спанак, зелен фасул, грах, броколи и др.) и готови салати, защото нямам време за готвене напоследък. Добавям и белтъчини - напоследък ми се ядат извара, яйца и пилешки шийки и бутчета. Другото е, че купих качествено ленено олио от Балев Био маркет - държат го в хладилник, не мирише на риба нито е вгорчено - това за Омега 3-те. Отделно започнах витамин Б12 с Б комплекс, защото започват пости, а имах анемия. Доста зле се чувствах през февруари, затова взех тези мерки да се подсиля, че имам работа за 3-ма. Всичкото това го пиша, защото може да помогне на някого.

Започнах и да консумирам трапезна сол от Мъртво море, защото NaCl  в нея е малко, има доста калий, магнезий и др. Това, за да си набавя минерали. Също така ползвам суров зехтин, сурово кокосово и какаово масло (последните две в малки количества).

Всичко това описва борбата ми с кг. в момента. Не мога да гладувам, защото имам работа.

Мисля, че това е една прекрасна тема.

Последна редакция: пн, 11 мар 2013, 13:36 от Maria71

# 50
Katarin X................................... няма смисъл да спорим.
Да, няма!     Peace
Разходих се из блога ти.Веднага става ясно защо така настървено защитаваш яденето основно на месо.    Laughing
Та, както сама написа...всеки трябва да намери Своята истина.

# 51
Адриана, всеки организъм има потребност от определено количество белтъчини. По една пържола или друго месо на ден през повечето дни, дори не непременно всеки ден, няма да дойдат свръх на повечето организми, защото белтъчини си трябват. Ако не ги набавяш, настъпва разграждане на мускулите, защото все отнякъде трябва да се вземат необходимите аминокиселини. А растителните източници просто не са достатъчни в това отношение, трябва си месо, яйца, риба.

Деминерализация настъпва точно от триците, защото точно в обвивката на зърната се съдържат фитиновите киселини, които се свързват с минералите и пречат на усвояването им от човека. Така че без трици се усвояват по-добре минералите, отколко с трици.

# 52
  • SA
Адриана, в предишния ми постинг сьвсем ясно сьм цитирала кои неща от писанията ти са глупости. Не е добре да заблуждаваш четящите в темата.  Peace

# 53
Разбрахме за ВМ НВД, мисля, че всеки схвана идеята.

Има хора, които поради етични или религиозни съображения не могат да ядат месо всеки ден, отчетете този факт. Или просто не им се ядат белтъчини.

Аз очаквам друга информация в тази тема, различна от ВМ НВД, която вече мисля, че изяснихме.

Като цяло реакциите на хората от ВМ НВД наистина не правят добра рекалама на режима, както споменаха вече доста хора.

# 54
Смятам, че всяка крайност е прекалено вманиачаване. Разбирам, че всеки ревностно защитава избора си на хранителен режим, но пък това не означава, че той е добър и за всички други. Попадала съм на информация за връзка между кръвните групи и полезните за тях храни и съм склонна да се съглася до голяма степен с тази теория.

# 55
Темата е за отслабване без глад. Нисковъглехидратното-високомазнинно хранене е точно това Wink А когато хората имат религиозни, етични и т.н. съображения да не ядат месо, яйца или нещо друго, да го уточнят предварително Wink Разбира се, трябва да се има предвид, че човешката биология е една и съща и не гледа нито религия, нито етика, нито подобни псевдонаучни съображения.

А по въпроса за хранителните режими и че крайността била вманиачаване - ами, зависи кой какво разбира под крайност. А и всеки начин на хранене, който даден човек е възприел към даден момент, е хранителен режим. Peace

# 56
  • Пловдив
Maria71, аз не писах тук, за да рекламирам каквото и да е, а за да споделя личен опит и да изясня някои неща.
За нещата от научна гледна точка няма да влизам в спорове - всеки, който има желание, може да попрочете това-онова и да получи интересуваща го информация. А и Камелот, и Шоколата са предоставили необходимата информация по темата.  Wink
Интересно ми е защо е пусната темата. Хем се иска хората да споделят как са отслабнали без глад и с разумни ограничения, хем се заформят после спорове относно този или онзи начин на хранене, което ми се вижда не особено смислено.  newsm78
Аз лично уважавам мнението на всеки, всеки си има право да има виждания - религиозни, етични и т.н. във връзка с храненето. Също смятам, че всеки трябва да намери своя си начин на хранене - този, при който съзнанието му не е заето по цял ден с храна, който отговаря на вижданията му и го кара да се чувстваш щастлив, здрав, енергичен и спокоен. Аз съм намерила моя и споделих, това е.  Hug

# 57
По мои наблюдения това се случва в повечето теми - хора спорят колко са прави и колко другите с различно мнение грешат. На мен наистина ми е интересно да чета различни мнения и да научавам нови неща, но прекаленото налагане и спорове ме натоварват  Peace

# 58
По мои наблюдения това се случва в повечето теми - хора спорят колко са прави и колко другите с различно мнение грешат. На мен наистина ми е интересно да чета различни мнения и да научавам нови неща, но прекаленото налагане и спорове ме натоварват  Peace
И аз това търся, разнообразна информация. Няма смисъл да се занимаваме все с един и същи режим и да спорим за него. Има си отделна тема за него за онези, които желаят да се "задълбочат", макар че в нета, ако ме питате, на анлийски език, е най-добре да се чете по темата.

Наистина силно ме вълнува отслабването без глад и лишения. Да благодарим на ВМ НВД дамите, че си направиха труда да ни запознаят със своя метод.

# 59
Ето да не кажете какви хищнички са тези ВМ НВД-привърженички, ще ви споделя без излишен патос какво аз съм видяла от различните хранителни режими - ако първоначалната цел на темата все си е същата, ще е от полза за някого  Peace
За смешните си 24 години съм отслабвала успешно най-общо (хич няма да изброявам всяка диета  Mr. Green) с:

- глад/ плодове и чайове - ефективно сваля размери дрехи, за 5 до 7 дни, обаче откъм мускул - много лошо! Кантара показва смешни цифри, дънките са по-малък номер, ама кожата виси на паласки  Laughing
- аюрведичен режим (изготвен от специалист) - тука има една сложна философска схема кои храни да и кои не - най-общо при този режим правилата на играта бяха да няма купешка храна, източниците на консерванти, Е-та, нишестета и добавки - до минимум. Силно въглехидратно хранене (те нали са йоги и искат хич да не се яде месо), като за мен бяха отпуснати чисто пилешко и яйца.
Най-големите ползи бяха наистина "изчистване" на менюто ми от не-храни. И се отслабва, да, ама със скоростта на светлината  Mr. Green
- 90-дневна - много хубав и щадящ психиката режим  Peace Когато бях качила 15+ кг това беше единствената диета, за която можех да си помисля с депресираното си и разочаровано съзнание, защото има и сладко, и всичко. Който обаче не може да се примири с това въртене на дните, или да си мисли, че "малко от онова" няма да навреди, по-добре да не се захваща! 75% въглехидратен режим на практика, ама пак се отслабва, и то добре! Обаче откъм мускул - пак зле. Намалила бях обиколки, но не ми даваха резултат упражненията
- Дюкан - за малко съм го правила, не си представям как ще изкарам месеци на месо+зеленчуци и почти 0 въглехидрати! Естествено е ефективен в началото, действа супер със спорт, обаче яко скапва общата форма. С днешните си знания никога повече не бих започнала режим, който отнема едновременно и въглехидратите, и мазнините. Който иска и се интересува, сам ще знае защо  Wink
- 2-седмични диети от типа "закуска: фреш от портокал; обяд: 2 яйца и ябълка, вечеря: пилешко със салата" - без коментар  Laughing Изстъргвала съм се чудно с тях и после какво йо-йо следва - не е истинааа  Crazy
- ВМ НВД - последното ми откритие  Sunglasses Решението на естественото ми силно желание да консумирам месо, засищат ме мазнините, ориз и картофи самата аз не обичам (нали действаме по схемата "слушай тялото си" все пак), а липсата на сладко - е, наркотична зависимост, какво да се прави. Но дори с моите издънки в областта на шоколадите и виното, и факта, че още съм на повечко кг от добрата си форма, аз никога не съм имала такива хубави мускули и така ефективно да се справям с 15-20 мин упражнения на ден.

Изводът, ако на някой не му се чете всичко: Не, диета, а режим му е майката. Режимът трябва да отговаря на 3 условия:
1. да се състои от истинска храна (било то картофи, трева или пържоли, без заготовки, фиксове и простотии)
2. основната употребявана храна да ви е вкусна, да ви е любима, за да имате желание да се храните в голям % от времето с нея
3. да е продължителен. Не 2 седмици, не 4. Да си представяте всеки един момент, в който не сте в някакво празнично/ отпускарско угощение, да се храните така  Peace

Това е за мене истината с режимите, пожелавам всеки да си намира Своята истина  Hug

Общи условия

Активация на акаунт