Ослабване без глад, може ли?

• 26 065
  • 443
  •   1
Отговори
# 150
Русалуна, без глад не може да се отслабне, викаш?  Laughing Евентуално, ако искаш да ти пратя мои снимки от преди година, когато тежах 54 кг (на моите ръст и години си личаха много), и такива от сега, когато съм 43. За справка, свалих тези 11 кг за около половин година. Сега само ги държа.
На системата -60 съм, комбинирани със силови тренировки. Точно на този режим нв знам някой, който да е умрял от глад. Обратното, гладувала съм и 2 месеца, да, свалих, ама после така ми скокнаха килограмите, че... ooooh!

# 151
Записвам се при вас, много ценни неща прочетох, ще се върна от начало  Peace
Пък дано открия тайната и отслабна без глад  Confused

# 152
Русалуна, без глад не може да се отслабне, викаш?  Laughing Евентуално, ако искаш да ти пратя мои снимки от преди година, когато тежах 54 кг (на моите ръст и години си личаха много), и такива от сега, когато съм 43. За справка, свалих тези 11 кг за около половин година. Сега само ги държа.
На системата -60 съм, комбинирани със силови тренировки. Точно на този режим нв знам някой, който да е умрял от глад. Обратното, гладувала съм и 2 месеца, да, свалих, ама после така ми скокнаха килограмите, че... ooooh!

Радвам се за теб, честито  bouquet
Глад имам предвид в общия смисъл на ограничения и дисциплина, а не буквалния глад от който ти стърже стомаха.
Всъщност даже в глада няма нищо лошо, но хората ги е страх да не се похабят.

# 153

Всъщност даже в глада няма нищо лошо, но хората ги е страх да не се похабят.
О, да, гладът е начин да се докажеш за някои. По-скоро устойчивостта на глад.  newsm78

# 154
  • Sofia
Записвам се при вас, много ценни неща прочетох, ще се върна от начало  Peace
Пък дано открия тайната и отслабна без глад  Confused
И аз така.Тежат ми едни 3-4-5кг.
Определено много се движа и пия водичка само всичко мога да понамаля,нооооо като видя сладко и очите ми стават като на чичо Скрудж  Shocked
Врьщам се в началото да чета  Peace

# 155
  • София
От ВМ-ХВД (или поне от моя вариант) гладът за сладко отслабва, не знам защо, но на мен не ми се ядеше сладко.

Иначе човек като види как кантарът му се усмихва всеки ден повече и сам не се сеща за сладкиши. Бях си направила в ексел диаграма, за да ми показва как теглото ми намаля и всяка седмица си принтирах и лепях картинката на хладилника с магнит. Това ме стимулираше да не прегрешавам да го отварям денем.

# 156
Бях си направила в ексел диаграма, за да ми показва как теглото ми намаля и всяка седмица си принтирах и лепях картинката на хладилника с магнит. Това ме стимулираше да не прегрешавам да го отварям денем.
Ами, това си е пак ограничение.
Не е глад точно, в буквалния смисъл на тази дума, но реално си е глад за дадена храна.
Аз разбрах темата другояче.Как да ядем така, че без глад и ограничения да отслабваме.Или поне да не напълняваме.

# 157
Гладът за сладко не е случаен и това трябва да го разбере всеки с този проблем (това си е проблем съвсем реално). Този глад се дължи на играеща кръвна захар и играещ инсулин. В перспектива може да се стигне и до диабет. Затова решението е само едно - ограничаване на въглехидратите, за да не се позволява на захарта и инсулина да скачат и после да спадат рязко. Това намаляване на въглехидратите е правилно да се придружава от увеличаване на мазнините - те засищат, защото водят до по-бавно изпразване на стомаха, а така и допълнително се забавя отделянето на глюкозата от въглехидратите в кръвта и съответно захарта и инсулина не скачат.

Евентуално може да се пробва да се заменят бързите въглехидрати с бавни, но по-ефективен метод е просто да се заменят хляб, тестено, сладко със зеленчуци. Дори плодовете подхранват глада за сладко, така че е добре да се избягват от такива хора. Подсладителите също подхранват глада за сладко.

# 158
Без ограничения няма как да се отслабне... Или определен тип хранителни групи трябва да се ограничат или количеството на храната, абе все нещо.

# 159
  • София
Добре де, ако сикам да сваля 12 кила, трябва да не прекалявам със сладкото. Имам 3 деца и постоянно готвя сладкиши за тях. Нормално е да мис е прияжда и не го наричам глад. Не се чувствам лишена, че ги отбягвам.

Аз отслабнах без глад и ограничения, през почивните дни ядях всичко, само през седмицата се ограничавах. Нито за момент не съм се почуствала ощетена. Диаграмата ми (Катарин, ти за нея се хвана), ме обнадеждаваше и стимулираше да продължавам все така.

А, и още един трик, започнах да готвя с месо, за да не ям манджи. Но това на месоядци няма да помогне.

# 160
  • SA
Така е, обаче някои хора имат такава зависимост кьм вьглехидратни храни, че тя често се сравнява с тази при наркотиците. Такьв човек няма как да не се ограничи, ако иска да постигне едно прилично хранене. Аз под глад разбирам недоимьчно хранене, което не осигурява на тялото поне минимума от необходимите му хранителни вещества. Субективните усещания за глад даже не са толкова важни, защото някой може да изяжда и по 2 яйца и една краставица на ден и да твьрди, че не е гладен. С подобни примери, между другото е пьлно в темите от подфорума.

# 161
  • Sofia
Умирам за сладко,а е толкова вредно за мен...Как да притъпя това желание,опитах с прием на Хром,но засега не съм забелязала да има промяна  Embarassed

# 162
Не съм прочела всички страници, за това директно питам-някоя правила ли е Вега тест?

# 163
  • Sofia
Правих го,но не ми помогна,а и не бях много стриктна...

# 164
Така е, обаче някои хора имат такава зависимост кьм вьглехидратни храни, че тя често се сравнява с тази при наркотиците. Такьв човек няма как да не се ограничи, ако иска да постигне едно прилично хранене.
Като човек с  направо страст към тестени, брашнени и сладки изкушения (всякакви банички, кифлички, дюнери, тутманици, питки, вафлички, пастички, бонбони, кексчета и всякакви подобни), заявявам, че вече почти не ги ям, без да съм го търсила като ефект.
Когато промених менюто ни и започнах да наблягам основно на зеленчуци, плодове, ядки и естествени подсладители, гладът за сладко изчезна.

Добре де, ако сикам да сваля 12 кила, трябва да не прекалявам със сладкото. Имам 3 деца и постоянно готвя сладкиши за тях. Нормално е да мис е прияжда и не го наричам глад. Не се чувствам лишена, че ги отбягвам.
Аз правя здравословни десерти.
Някак ми е .....неприемливо за себе си да правя нещо полезно, а мъжа и децата да храня с десерти от бяло брашно и захар.
Подобни вредни десерти правя изключително рядко, по повод, за гости, или ако мине доста време без повод.  Да речем, веднъж месечно.
Ето, днес например направих бисквитки с овесени ядки, пълнозърнесто брашно, агаве и какаово масло.Хем не е проблем и аз да си хапна, ако ми се прияде сладко, хем и мъжете няма да ядат вредности.

Общи условия

Активация на акаунт