Ослабване без глад, може ли?

• 26 047
  • 443
  •   1
Отговори
# 135
W A S P,а ти какво обядваш на работа? Peace

От готвеното у дома си нося
Много рядко ям в ресторант
Но тогава си взимам месо или риба от обедното меню и пълна чиния зеленчуци от салатения бар

# 136
"Отслабване без глад, може ли?" Може.
10 страници отклонение от темата, супер  Simple Smile
Първо отслабване с глад няма. Освен ако не смяташ цял живот да си стоиш гладна  Crazy Причината този "номер" да не минава е, че при такава рязка промяна на хранителния режим, бързо сваленото тегло ще се върне още по-бързо, защото от екстремните условия, в които е поставено тялото ти, се забавя обмяната на веществата. Т.е. усложнавяш си положението двойно.

Аз свалих за 2 месеца 8 кила (от 65 на 57), като се има предвид, че и тренирах непрекъснато и имам качени кг от мускулите. Т.е. ако не тренирах можеше и да съм 55 примерно Simple Smile Не съм си мерила съотношението мазнини/мускули за съжаление.
Няма да претендирам, че хранителния ми режим е бил здравословен, за да не ме захапе някой и мен  Laughing , ще кажа само, че имах много повече енергия, чувствах се по-лека, разбира се  Laughing и перисталтиката на червата ми си беше супер. Казвам беше, защото от ноември месец не тренирам и не спазвам режим.

Закусвах 4 яйца, от които изяждах само 1 жълтък. Следващите ми хранения бяха 100гр пилешко месо(на скара или печено) и една голяма салата със зехтин(най-добре е съотношението да е 1:3). Преди тренировка хапвах един голям грейпфрут.
Първите дни имах по 4 ядения. После със забързването на метаболизма станаха 5-6(колкото по-бърз ти е метаболзима, толкова по-бързо разгражда и толкова по-често си гладен Simple Smile ).
Друго нещо много важно - постоянно си нарушавах режима с въглехидрати, по 1 сладолед всеки ден поне  Crazy Лятото не издържам без... Иначе идеята е да не се приемат въглехидрати, за да се извлича енергия от мазнините в тялото.

На третия ден след началото се премерих - 2кг и половина по-малко. За три дни!
Без никакъв глад, дори напротив, постоянно ядях  Whistling

Но това не е най-важното. Спрях и режим и тренировки поради болест 1 месец, после се случиха други по-ужасни неща... Както и да е  Simple Smile Важното е, че ям пици почти всяка седмица, всяка сутрин закусвам БУРГЕР, който е комбинация от мазнини, въглехидрати и протеини... Калорийна бомба. От два месеца така закусвам.

Та! Ядене постоянно на пържено, пиене на газирано и много салати със това де... Свалих 1 кг за месеците, от които не тренирах. Защото ми спаднаха мускулите малко  Wink Никакво връщане на старите килограми няма, а искам да си върна последните 2, че май бяха излишни за сваляне и ям като разпрана  Simple Smile

От 2 дни съм отново на този режим + въглехидрати на всеки 3 дни, не искам да отслабвам, а да градя мускули  Simple Smile И мога да кажа, че ми е 10 пъти по-вкусно да се храня така, просто е по-скъпо и е по-голяма занимавка (да си правя храна в нас и да я слагам в кутия за хранене, ако ми се пада някое ядене навън  Simple Smile ).

# 137
После със забързването на метаболизма станаха 5-6(колкото по-бърз ти е метаболзима, толкова по-бързо разгражда и толкова по-често си гладен Simple Smile ).
Това е много интересно твърдение. Би ли пояснила newsm12

# 138
Метаболизмът се състои от два процеса - катаболизъм и анаболизъм. Първият e разграждащ, вторият е  изграждащ. Най-просто обяснено.

Когато ядеш по-малко и по-начесто, по-лесно и по-бързо се разгражда и изгражда каквото е нужно и това забързва метаболизма като цяло. Ако ядеш 500 грама пиле на един път(вместо разделено на 5 малки порции през деня) ще го разграждаш доста време и това ще забави тези процеси.
Салатата е много важна, защото фибрите в нея помагат за усвояването на протеините от пилешкото месо, тоест за разграждането.

# 139
Без глад съм отслабвала само с Дюкан - от 58 станах 53, после се докарах с много глад до 50, защото се хванах на бас, гаджето ми ми каза, че никога не мога да стана 50кг...

Обаче така много се вдига холестерола. Сега не ям след 18 часа и тренирам по 3 пъти седмично. Не гладувам (свиква се с ранната вечеря) и ям всичко в разумни порции като сладко и въглехидрати хапвам до обед.

Приятелят ми е фитнес инструктор, яде като ламя и като засили движението веднага сваля.

# 140
Освен със здравословно хранене, без глад съм отслабвала със суровоядство. Проблемът е, че този режим става по-скоро за летните месеци и също не може да се поддържа до безкрай.

Друго, което ми е помагало са билките. Смеси за отслабване от билковите аптеки, правени на място, както и профилактика на черния дроб с билки.

Също Великденския пост със здравословни храни - то е реално веган хранене. Особено добри резултати ми дава в съчетание с билки - 10 кг. на Великденски пост.

Камелот, не знам къде четох за лимфната система на прасетата - в случая наистина не е била вярна информацията. Но това не променя усещането ми за свинското, поне това което се продава тук. Имаме сега пиле Duc, което си има и уебсайт и не се храни с пасти.
http://ducbg.gold.icnhost.net/bg/useful/article7.html
И то не е идеален вариант, но е доста по-различно на вид и вкус от стандартния бройлер.
http://modernmanna.org/categories/Health-Articles/The-Danger-of-Eating-Pigs/
  If you carefully examine the front foot of the pig, you will find a small abrasion. If you then press the pig's leg just above the abrasion, you will squeeze out a teaspoon of filthy matter. Some have called it "pork gravy." It is actually an outlet or drain for the dirty filth of which the pig's lymph system is filled. That opening is the outlet of a sewer. If you then carefully examine this filthy scrofulous serum, you will find that it contains many diseases, bacteria and viruses. What must be the condition of the body of an animal so foul as to require a regular system of drainage to convey away its teeming filth? John Harvey Kellogg said: "Sometimes the outlet gets closed by the accumulation of external filth. Then the ichorous stream ceases to flow, and the animal quickly sickens and dies unless the owner cleanses the parts, and so opens anew the feculent fountain, and allows the festering poison to escape."  Pickled pig's feet anyone?

В Библията в Стария Завет е забранено свинското - евреите не го ядат. Но в Новия Завет се премахват хранителните забрани. Друг е въпросът с постите, но те изключват всякакво месо.

Интервалното хранене също дава резултати - хранене в рамките на прозорец от 5 до 8 ч. в денонощието с ранна вечеря. Проблемът е, че, когато имам работа, ми е трудно да го спазвам. Хубавото е, че в тези часове няма ограничения.

Също тайната на француците била, че се хранят в точни часове и не ядат между основните хранения. Така ги възпитавали от деца.

# 141
  • Пловдив
3aTebeBebe,от толкова дълаг пост аз не разбрах...кое ти е основната ядене-месо+салата? Rolling Eyes А за закуска казваш-закусвам с 4яйца,от които хапвам 1 жълтък??? И това за цял ден ли?

# 142
Краси ,а твоите какво и колко обядват?
Че ми се върти нещо как беше нахранила трима мъже със салата от две чушки и три домата

От написаното ти меню е ясно, че си свалила, защото си намалила силно количетсвата
Но въгл. преобладават
И ще дойде момент, когато теглото ти отново ще тръгне нагоре, за съжаление

Мъжа ми обядва същото като мен, вчера малко повече паста.Той, между другото свали повече кг от мен.    Laughing  Но , доколкото знам, метаболизмът при мъжете е по-добър.
Салатата обикновено за вечеря е 2 домата, 1 краставица, 2-3 стръка пресен лук/чесън, 1 чушка, магданоз, сол, лимонов сок и зехтин/др. ядково олио.Това за трима души-аз, съпругът ми и 16-годишен тийн.Синът ми яде малко повече, все пак сега расте усилено, но не мога да кажа, че яде много.По общоприетите критерии е по-скоро слаб.
Относно количествата храна....Аз и преди не съм яла койй знае колко повече.Просто не ядах правилната храна.
Както писах, изключая месото, аз премахнах ,е, поне опитвам да премахна всички Е-та, всякакви преработени и опаковани храни.Мисля, че това има по-голямо значение, отколкото грамовете поета храна.

И тук поствам нещо, което прочетох току-що в темата за ВМ НВХ:
Цитат
Е, това не е вярно за много от хората. Една част от тях имат "добри" гени, дори и да се хранят преобладаващо с вьглехидрати, те имат нормална инсулинова секреция и чувствителност. Когато приемат вьглехидрати, крьвната им захар се повишава, но 2 часа след това се врьща кьм по-ниски и нормални стойности. Освен това, хора, които се хранят предимно с елда, киноа и там каквито и да било подобни храни, рядко преяждат, рядко се пристрастяват кьм тях. Друг е вьпросьт ако не се приемат никакви други храни - това за по-дьлго време би довело до недоимьк на важни есенциални вещества - желязо, протеини, есенциални мастни киселини, витамини. Не случайно повечето вегетарианци тьрсят източници на желязо и нерядко имат анемии. Но вьпреки това, ако вегетарианството не включва ежедневно ядене на рафинирани вьглехидратни храни, а предимно плодове, зеленчуци, пьлнозьрнести храни, то не е голяма вероятността тези хора да заболеят от нарушения вьв вьглехидратната обмяна и диабет. Особено ако и генетично не са силно предразположени кьм това.
Колкото за броенето на калории и пресмятането на количества протеини, вьглехидрати, мазнини, може би има смисьл за хора, които след години безконтролно преяждане( или гладуване) и нарушена обмяна, са загубили реална представа за това какво е нормалното количество храна, необходима за техния организьм. Когато се яде правилната храна, усещанията на тялото за ситост и глад са достатьчен сигнал за това кога и колко да се яде. Аз поне не мога да си представя да вьрвя с калкулатор и да пресмятам калориите на всяка изядена от мен хапка.
Отразява точно начина, по който мисля....аз просто не успявам да го предам толкова гладко.

# 143
3aTebeBebe,от толкова дълаг пост аз не разбрах...кое ти е основната ядене-месо+салата? Rolling Eyes А за закуска казваш-закусвам с 4яйца,от които хапвам 1 жълтък??? И това за цял ден ли?
Ох, съжалявам, лошо е човек когато прави 100 неща едновременно и никое не му се получава  Laughing, доста ми е неясен поста  Blush

Закусвам 4 яйца, от които изяждам само един жълтък и всичките белтъци. Жълтъците вдигат холестерола и за това е и правилото "не повече от три яйца на ден", точно заради жълтъците. Но освен това вдигат и нивата тестостерон в тялото (което ти е важно ако ще тренираш паралелно с диетата) - по-бързо се правят мускули (жените произвеждаме малко количество тестостерон в яйчниците, жълтъците са допълнителен източник).

*Аз съм висока 171см и когато тежах 65 кила не съм изглеждала дебела или пълна, имах само корем и малко по-големи бедра. Мисълта ми е, че мен ме засищат 4 яйца, други обаче може да се нуждаят и от 6 например. Wink

След тази закуска, имам още поне 3 хранения (100гр пилешко месо* + салата на хранене). Яде се като усетиш глад, аз огладнявам 2 часа след закуската, после на 2-3 часа от едно хранене до друго. Както казах с времето храненията след закуската се увеличават, заедно със забързването на метаболизма. Колкото по-бързо обработва той храната, толкова по-често си гладен. Но поне около 2 часа трябва да има от хранене до хранене.

И нещо много важно съм пропуснала - аз пиех по 4 литра вода на ден.

*освен пилешко месо, може да се разнообразява с телешко и риба, но пак приготвени без пържене и много мазнина, само малко зехтин.

# 144
Ехе, ми то 4л вода (оттам WC)и приготвяне и ядене през 2 часа, че то остава ли ти време за други дейности Mr. Green

Яде ти се често, защото си яла малко или некачествено, а не че ти е бърз метаболизма Simple Smile

Не ми се сърди, казвам го без да се заяждам Hug

# 145
  • София
4л вода не са ли много? Аз ако ги изпия, ще вдигна кръвно, преди да ги изпикая(извинете).

И за 4 яйца не съм съгласна, това е почти Дюкан, много протеини и тормоз на бъбреците, особено съчетано с водата. Ама може и аз да съм дефецтна нещо.

А защо е нужно много спорт, не е ли достатъчно движение (ходене пеша, по стълби, след деца)?

# 146
Чета и се чудя как ни се промиват мозъците.  newsm78
Хора, разберете, че здрав човек НЕ пълнее от въздуха и водата. Не се заблуждавайте и мъчете с диети. Изследвайте се. Здравето е много по-важно от килограмите. Peace

# 147
REAL_WOMAN , напълно съгласна съм  Peace
Аз поне не целя отслабване - на мен са ми интересни различните хранителни режими, обосновката и логиката в тях. Така по-лесно се ориентирам в това да се храня здравословно по моите разбирания. Смятам, че има прекалено много информация и човек не е лесно да се ориентира особено с масовата култура на хранене наоколо...

# 148
Няма за какво да се сърдя, аз казвам какво ми е казано на мен и твърдя, че според резултатите, които съм постигнала е вярно. Като се има предвид, че от края на ноември не тренирам и ям каквото искам и не съм качила никакви кила, според мен това може да се случи само ако имаш бърз метаболизъм.  Simple Smile

Когато започнах с режима и тренировките се консултирах с мой приятел, който е културист... Не от тези, дето успехите им са във фитнес залите само, а признат. И първия ден след като си изядох месото му се обадих(неразбрала както винаги) и го питах "Абе  изядох си месото току що, после само салати ли да ям?", той ми вика "Луда ли си бе   Mr. Green Поне три пъти на ден трябва да ядеш месо". Ден след този разговор се видяхме и се оплаквах от "многото" месо и той каза "Първите дни ти е така, ама ще видиш като мине седмица и ти се забърза метаболизма и всичко, как ще почне да ти се яде". Защото аз първите дни изобщо не огладнявах, т.е. ако е вярно, че съм яла прекалено малко или некачествено е щяло да огладнявам още тогава, не около 5 дни след началото на режима. И след всяко хранене (и първите дни и дните след това) съм се чувствала наистина сита.

Понеже мускулната клетка е с над 70% водно съдържание и аз освен отслабване исках и мускули и от там ме сложи на 4 литра вода на ден  Wink Иначе доколкото знам според ръст и тегло се мери количеството вода, което даден човек трябва да приема дневно и със сигурност аз приемам малко повече. Все пак 2 литра и половина си трябват дори и да не тренираш.

Иначе специално за отслабване трябва кардио, като то трябва да е точно ходене, не тичане. Ходене под наклон със забързана крачка... Във фитнеса вдигах наклона на пътеката до край и ходех на скорост 6км/ч и така 60 минути  Wink Два пъти седмично. Пак според въпросния приятел тичането е за издръжливост и сърце, а ходенето за горене на мазнини. Има и други мнения по въпроса, но аз съм пробвала и тичане и редуване на тичане и ходене ( последното се води високо интензивна интервална кардио тренировка) и ходене под наклон с умерена крачка. При всичките има ефект, но при последния тип кардио се усеща най-бързо - с дни.

Но поне някакви упражнения трябва да се правят, защото едно слабо тяло, за да е красиво трябва да е и стегнато и оформено  Wink Отслабване при всички положения ще има.

Относно приготвянето на храната - всеки си намира начин как да се пригоди към режима, време съм си намирала за всичко  Simple Smile

# 149
Истината е , че много ядем, малко се движим, а и с възрастта се забавя обмяната на веществата, губят се мускули и трябва все по-малко да се яде.

Без глад обаче не може да се отслабне, друг е въпроса дали ще го чувстваш като глад, дали ще се чувстваш ощетен или по някакъв начин ще запълниш времето с по-полезни мисли.

Не е нормално да мислим постоянно за храна, да се преяжда или да се изтезаваш с някакви съмнителни правила. Това говори за зависимост, едва ли не за болест. Сигурна съм, че поне 1/3 от хората, които редовно поглеждаме този подфорум имаме проблем с храната, почти така като алкохолика с алкохола.

И не на последно място човек когато е щастлив и доволен и е постоянно ангажиран, храната не му е на първи план и съответно не пълнее и даже не помни какво е ял.

Аз мисля, че няма нито една теория за хранене, която да е научно обоснована и многогодишно проучена и доказана и няма и да има. Затова единствения начин е всеки сам за себе си чрез проба грешка и моментно състояние да се храни както реши.

Бъдете здрави желая на всяка една от вас   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт