Ослабване без глад, може ли?

• 26 759
  • 443
  •   1
Отговори
# 360
Много зависи от организма - аз съм правила диетата със зелевата супа, ами това нещо, ако ще 100 кг да стана, повече не си го причинявам. Хем основно плодове и зеленчуци ядях, хем се чувствах постоянно изморена и като пребита.
Нямам ли през някакви периоди високопротеинови дни, просто си усещам организма изтощен.

# 361
аз съм пробвала дюканската диета и честно казано издържах около три седмици и след това приключих много бързо. Ходех си вечно гладна - аз пък не бих повторила това... мъчение. Сваляш килограми с цената на зверски ограничения и след това си ги връщаш, защото сякаш са те държали вечно гладен.

Аз си свалих килограми с разделно, дори съм си позволявала да нарушавам режима, когато ми се яде нещо и сега си ги държа килограмите - вече половин година - успявам да задържа. Гледам вечер да ям разделно - включително си хапваме пълнозърнеста паста, хляб ям до обяд, а сутрин (от една семдмица) ям овесени ядки  Simple Smile

# 362

ето ти филм за веганско изцеление на рака

The Gerson Miracle - Cancer Therapy - (2004)
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=297563&hit=1

това ли  беше с клизмите с кафе?

който иска да се предпази от рак, не само трябва да следи колко въгл консумира
но и какво прави (храна, спорт, нерви) за да не дига инсулина, който заедно с още един хормон са фактори на растежа И на раковите клетки
а именно стрес, претрениране, кофеин дигат инсулина, освен високовъгл. храни

да допълня, че и преяждането даже и с НВХ води до дигане на инсулина, ако човек се натъпче като гъска

Последна редакция: пт, 05 апр 2013, 21:18 от Анонимен

# 363
Цитат
Във вашата тема Камелот беше писала, че и се наложило да намали протеините на вашия режим, тъй като имала много висока кръвна захар на гладно.
Аз не съм специалист, но това е което видях.
Със сигурност ВМ НВД действа като ритник на организма ми. Според мен трябва основно да се консумират зеленчуци.

Да, нашият режим не препорьчва ядене на голямо количество протеини и това, че сьм надхвьрляла нужното ми количество е било грешка от моя страна, а не недостатьк на режима. При това крьвната ми захар никога не е била в патологични стойности, а се приближаваше кьм горната граница на нормата. Много ми е интересно дали някои от момичетата на Дюкан имат подобни наблюдения  newsm78.

именно
"много висока" в сл. значеше около 5
което освен на високобелт. прием може да се дължи и на фастене
аз съм си пускала преди 2год стойностите на кр. захар в темата, тогава се бодах след всяко хранене
и аз бяха така и то именно защото не бях яла повече от 12ч сутринта
но после цял ден поддържах между 3 и 4
та 5 означава именно това, че организмът гладува и е почнал да се самоизхранва със собствените си протеини, нещо, което и Милко беше забелязал по-късно  и това го обърна срещу фастенето

все пак 100гр протеин става на 10гр глюкоза в кръвта
но 100гр протеин означава да изгълташ наведнъж  поне 500гр месо, млечни, яйца, което е леееко невъзможно за нормален човек

# 364
и още нещо: в една статия на Меркола пишеше, че съвременните козметики и домашни препарати съдържат силно канцерогенни изкуствени ароматизатори
аз още преди години минах само на козметика от Веледа и подобни био еко фирми, био парфюми и прах за пране с ензими
за съжаление не мога да намеря добър аналог на всички домашни препарати
но напр за баня и 00 не ползвам спрейове, а мокри кърпи за почистване
за фурната - един течен зелен сапун

както и продукти с подсладители в моята къща не влизат

# 365
  • София
От три дни чета темата, научих доста неща, благодаря ви момичета   bouquet
Дори си избрах начин на хранене  Heart Eyes

# 366
Цитат
Във вашата тема Камелот беше писала, че и се наложило да намали протеините на вашия режим, тъй като имала много висока кръвна захар на гладно.
Аз не съм специалист, но това е което видях.
Със сигурност ВМ НВД действа като ритник на организма ми. Според мен трябва основно да се консумират зеленчуци.

Да, нашият режим не препорьчва ядене на голямо количество протеини и това, че сьм надхвьрляла нужното ми количество е било грешка от моя страна, а не недостатьк на режима. При това крьвната ми захар никога не е била в патологични стойности, а се приближаваше кьм горната граница на нормата. Много ми е интересно дали някои от момичетата на Дюкан имат подобни наблюдения  newsm78.

именно
"много висока" в сл. значеше около 5
което освен на високобелт. прием може да се дължи и на фастене
аз съм си пускала преди 2год стойностите на кр. захар в темата, тогава се бодах след всяко хранене
и аз бяха така и то именно защото не бях яла повече от 12ч сутринта
но после цял ден поддържах между 3 и 4
та 5 означава именно това, че организмът гладува и е почнал да се самоизхранва със собствените си протеини, нещо, което и Милко беше забелязал по-късно  и това го обърна срещу фастенето

все пак 100гр протеин става на 10гр глюкоза в кръвта
но 100гр протеин означава да изгълташ наведнъж  поне 500гр месо, млечни, яйца, което е леееко невъзможно за нормален човек

Добре де, ако фастенето вдига инсулина, не би ли трябвало да изпитваш глад. Защото аз именно така си регулирах апетита. Ако не се храня "Х" часове ми намалява глада в дългосрочен план.

# 367
  • SA
Фастенето не вдига инсулина, даже напротив. Но при по-продьлжително гладуване, организмьт започва да разгражда протеини и това може да е причина за по-висока крьвна захар сутрин на гладно. Пак подчертавам, че под "висока" изобщо нямам предвид наднормена  Peace.
W'A'S'P', аз си спомням за твоите експерименти с глюкомера.  Simple Smile Беше постнала стойностите на кр. захар в нашата тема.
Моите наблюдения бяха доста сходни - след пьрвата кр. захар на гладно около 5, после през целия ден стойностите ми варираха между 2,5 и 4 ( включително и след хранене).
100 гр. протеин , освен ако не изпиеш някакьв шейк с тези прахообразните протеини, малко хора могат да поемат наведньж с храна.

# 368
Защо така замря тази темичка,беше толкова интересна дискусията Simple Smile За дамите,които не могат без шоколад,правете си домашен или бонбони от фурми и ядки,стават страхотни   Heart Eyes И все пак в дъното на всичко седи калорииния баланс,когато е по-нисък от това,което изразходваме винаги ще сваляме и  обратното.Важно е все пак от какво идват тези калории,дали ще се храним с качествена храна или ще ядем боклуци и тялото ни ще гладува.Малко несвързани мисли  Wink

# 369
Десинке, когато някой не може без някаква храна, това не е нормално състояние, а е патология. Още се нарича зависимост, например като алкохолизма или наркоманията Rolling Eyes А тогава правилното решение не е да се замести един източник с друг (напр. заместваш водката с вино Rolling Eyes), а да се спре консумацията. Пристрастените към шоколада са пристрастени към сладкото. Ако се прехвърлят на домашен шоколад или сурови бонбони от фурми, ще продължат да си подхранват зависимостта и няма да си помогнат. Rolling Eyes

А теорията за калорийния баланс звучи много добре, но не е вярна Rolling Eyes

# 370
  • SA
И все пак в дъното на всичко седи калорииния баланс,когато е по-нисък от това,което изразходваме винаги ще сваляме и  обратното.Важно е все пак от какво идват тези калории,дали ще се храним с качествена храна или ще ядем боклуци и тялото ни ще гладува.Малко несвързани мисли  Wink

Всьщност в дьното изобщо не стои калорийния баланс  Simple Smile . Но е истина, че има значение от какво идват калориите.  Peace

# 371
И аз не съм много съгласна за калорийния баланс. Като се знам какво ям за закуска, то това би трябвало да ми е яденето за 3-те хранения.
Значение има много с какво си набавяш калориите. Не вярвам, че ако поемаш едни и същи калории от понички и от месо, резултатът ще е един и същ.

# 372
Цитат
Значение има много с какво си набавяш калориите. Не вярвам, че ако поемаш едни и същи калории от понички и от месо, резултатът ще е един и същ.

Абсолютно няма да бъде един и същ резултатът, особено в дългосрочен план Peace

# 373
# 374
Ако въпросният е с прекрасна инсулинова чувствителност и висока физическа активност, ще отслабне, разбира се Rolling Eyes Но ако продължи да се храни така месеци или години наред, ще спре да отслабва Twisted Evil А за холестерола - не се знае кое се понижило и кое се е повишило Wink

Общи условия

Активация на акаунт