За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 36

• 29 602
  • 760
  •   1
Отговори
# 165
До колко градуса може да се вдигне температура от зъби?
Ние сме с 38, а и сега ни мъчат зъбките.
До дете си е - моята е вдигала 39,6, въпреки, че според лекарите не можело такава висока Т да е от зъби...

# 166
  • София
Евитa - ако е ларингит, той е следствие обикновенно на вируси, грип или алергии все неща, които не виждам защо да налагат АБ, т.е. може поне да се пробва без.
Прави инхалации, давай да пие много  толпи течности, може да пробваш изопринозин/ или пък ехинацея особенно ако смуче, самата ехинацея е показна при ларингити, ако е вързано с алергия противоалергично.
Подбела и живовлека чайовете помагат също много с по малко мед в тях, липа, градински чай...
Витамини даваш...

# 167
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Днес бяхме при педиатърката и температурата се оказа от зъби. Каза, че имунитета му е паднал и може да хване някое вирусче. Каза да му давам имуностимулиращо. Сега се чудя какво да е то - тя ми предложи Изопринозин, Имунокинд, Инфлуцид и другото не му запомних името. Кое е най-подходящо според вас? За Изопринозин-а прочетох, че бил много силен, за Имунокинда не знам нищо, Инфлуцид му давам винаги, когато усетя, че ще се разболява, та май му имам най-много доверие, но все пак бих искала и друго мнение. Благодаря предварително!

# 168
Ако търсиш нещо щадящо, препоръчвам ти коластра или Зелена енергия  Peace

# 169
  • София
Днес бяхме при педиатърката и температурата се оказа от зъби. Каза, че имунитета му е паднал и може да хване някое вирусче. Каза да му давам имуностимулиращо. Сега се чудя какво да е то - тя ми предложи Изопринозин, Имунокинд, Инфлуцид и другото не му запомних името. Кое е най-подходящо според вас? За Изопринозин-а прочетох, че бил много силен, за Имунокинда не знам нищо, Инфлуцид му давам винаги, когато усетя, че ще се разболява, та май му имам най-много доверие, но все пак бих искала и друго мнение. Благодаря предварително!
аз бих дала ехинацея или самбукус.... или оксилококцинум... или най-простото - повечко витамин С.

# 170
  • в огледалото на живота
Katencetoo ,ако дискомфорт само от зъби няма смисъл да даваш нищо според мен.
По-скоро охлаждащ гел;хомеопатични таблетки.
Имунокинд е добър комплекс от витамини;евентуално можеш да го включиш превантивно.

# 171
Момичета искам да попитам,че забравих.... EmbarassedНомер 30 на 86 ли отговаря и съответно-32 на 92 или бъркам нещо newsm78

# 172
Катенце, витамин С ампула за пиене от 2 мл. и не за повече от 5 дни и Инфлуцид, който е хомеопатично и щадящо. Давай и пробиотик поне за месец.

# 173
  • България/Германия
Колко време е безопасно бебето да не поема мляко, без да се обезводни? Малкият е с температура от вчера вечерта (между 37.5 и 38, преди малко 37.7, но каката ни изкара грип, така че най-вероятно сега и при него се проявява), последното му хранене беше в 23:00 часа. Откакто се е събудил преди около час и половина категорично ми отказва млякото. Вече около 11 часа не е пил мляко, а е само на кърма, вода и чай по принцип не обича. След колко време на "диета" да го водя до болницата? Питам, защото педиатърът ни е в отпуска, а болницата е в съседния град, много ми е трудно придвижването с двете деца  Confused

# 174
Елфи, кърмата е 80% вода и ако бъде кърмен на поискване не би трябвало да се обезводни.
Предлагай вода задължително и се свържи с лекар възможно най-скоро за насоки.

# 175
Важно е да не се обезводни.Незная дали си давала сок.Но ако видиш много зор сок от ябъка подходящ за месеците му.Иначе както ти казаха кърмата е достатъчна.

# 176
  • България/Германия
Елфи, кърмата е 80% вода и ако бъде кърмен на поискване не би трябвало да се обезводни.
Предлагай вода задължително и се свържи с лекар възможно най-скоро за насоки.

Той е на кърма, но изцедена от шише. Лошото е, че не иска, бута биберона и го дъвче. Пробвах с лъжичка, още по-зле. И вода не иска. Преди малко заспа и изпи 100 мл кърма. Температурата спада, дали пък е възможно да е от зъби?

То е ясно, че ще се ходи до болницата, но ми се искаше да изчакам мъжа ми да се прибере и да ни закара. Tired

# 177
Елфи, температура 38 е напълно нормално да е от зъби.
По принцип се слага границата до 38.2-38.3 за "зъбна температура". Счита се, че по-високите стойности вече говорят за вирусна или бактериална инфекция.
Още нещо - от зъби се вдига еднократно до двукратно повишаване и толкоз. Ако се прояви и друга клиника, тогава лекарят си преценява и предписва лечение.

Друго - в периодите на зъбоник, имунната система леко понижава силите си и бебетата прихващат вируси с температура, която неправилно се причислява като безобидна.

Идете на лекар, дано е само зъбоник!

# 178
Евитa - ако е ларингит, той е следствие обикновенно на вируси, грип или алергии все неща, които не виждам защо да налагат АБ, т.е. може поне да се пробва без.
Прави инхалации, давай да пие много  толпи течности, може да пробваш изопринозин/ или пък ехинацея особенно ако смуче, самата ехинацея е показна при ларингити, ако е вързано с алергия противоалергично.
Подбела и живовлека чайовете помагат също много с по малко мед в тях, липа, градински чай...
Витамини даваш...

Днес вече сме на АБ...станало е бронхит , доста кашли едно дълбоко и почнахме Панцефа , така ми се искаше да се отирве ама...

# 179
  • София
Ами тя явно вашата така си лекува...то и за бронхит не винаги се налага АБ... лошото е че много често даваш, което ще скапе имунитета на детето и може да се завъртите в един затворен кръг от болести и аб-ци... Бързо оздравяване желая.

Някой давал ли е това вит. с http://www.pharmalife.bg/product/372/vitamin-s-sirop-300mg-5ml-s … amin-c-syrup.html звучи ми добре...но се чудя до колко сиропа действа...т.е. не изветрява ли като ампулите 1 път отворен?

Последна редакция: чт, 14 мар 2013, 21:31 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт