За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 36

• 29 132
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
  • Burgas, Bulgaria
момичета събирам идеи как да дам Аугментин на малката -пробвах със сок ,с мляко ,със спринцовка -повръща всичко ,а трябва да го пие ,че ....

# 646
  • в огледалото на живота
Момичета, след третата година на 6 месеца ли е детската консултация? Благодаря предварително.
Ако питаш за обикновения контролен преглед/ръст;тегло;гр.обиколка/ един път в годината.
За ваксините,ако сте сложили всички чак към 6 години е следващата по календар.

Тикве,само от този АБ ли е така?

# 647
  • Шумен
 Блу, между 2 и 6 години консултациите са на 6 месеца - ръст, тегло, гръдна обиколка  Peace Това е моята информация, на толкова ни иска лекарката за да ни даде бележка за детските слушам и водя. Къде по-късно трябва да са минали 6 месеца между двете. Нашата на 3,5 г съвпадна с грипния период, обадих се и питах това ми се обясни  Peace

# 648
Момичета искам да попитам, понеже ще ходим сред природата какво да взема в случай на ухапване от някакво насекомо  newsm78 както и какво сте ползвали с/у комари и сте били доволни?

# 649
питай в аптеката,за децата лично почти всички репеленти са много добри Peace

# 650
  • Шумен
Репеленти превантивно  Peace Сред природата като сме или на плаж слагам в чантата и Фенистил гел. Миналото лято на плажа го носех, макар и не на плажа с това намазах Вали като я жилна оса на три места (може и три оси да са били беше им доближила пита за която не знаех че е там Rolling Eyes )

# 651
  • в огледалото на живота
Нашата педиатърка откакто навърши 2г.дъщеря ми веднъж годишно прави тези прегледи.По нейна преценка няма смисъл от втори такъв.Какви са тези бележки за детски които да изискват такъв преглед  newsm78

mibobo ,само Аутан ни спасява.Ако вече не е изкупен в града с тези мутанти-комари....знаеш как сме  Simple Smile
Пръскаш обилно поне 20 мин.преди да излезете.Ефекта държи около 4часа.
Такъв ползвам:
Скрит текст:
Има и Джуниър за деца в по малка възраст.
Приятна разходка  Hug
п.п:Тикве,позива за повръщане физиологичен ли е ;т.е когато не пие АБ има ли пак напъни?
Опитай да дадеш преди това бисквита или нещо друго да не е празно стомахчето.И все пак консултирай се с педиатъра ви.

# 652
Момичета благодаря за отговорите  Hug

# 653
  • Шумен
Заяви ми лекарката, че на 6 месеца е меренето. После мед. бележка като се попълва се отбелязват всички прегледи (дали всички лекари процедират така не мога да кажа). Дали нашата се престарава или други си ги спестяват не знам. Питах по телефона, каза ми като отшуми грипа елате, ние се и разболяхме впоследствие, та и по-рано стана. Сестрата като отвори файла им на компютъра напомни за меренето.

# 654
  • в огледалото на живота
desitoo,сега видях тази наредба от 2003 чл.8  ,ако няма промяна май си права за възрастта,че е два пъти в годината:
Но пък нашата педиатърка никога не ми е отказвала когато и да преценя да извърша тези прегледи.
За нанасянето на данни и при нас така се прави:в медицинския картон всичко се полълва,но той си стои у дома освен ако не се наложи болничен за да се впише в него.Иначе същите данни ги има и в файл и в хартиен носител в кабинета.

# 655
Здравейте!трябва ми спешно УНГ в Пловдив.Нашият доктор почива, както повечето хора.Тук една мама ми каза за дежурния във ВМИ, но сме ходили два пъти и двата пъти ни казваха че са ни ок учите а не беше така.Единият път ушето се перфорира само като се прибрахме у дома, а на следващия си бяхме с отит когато на следващия ден си посетихме нашият доктор.
Питането ми е - знам че има спешен детски кабинет и в Окръжна, но дали като им споделя проблема и опасенията ми ще ни изпратят там на специалист или по-добре да търся направо някой на платен преглед.
забравих да добавя че Каспела ги изключвам като вариант.

# 656
Един бърз въпрос към момичешките мами- днес като я повивах видях, че едната голяма срамна устна е по голяма от другата, че май доста разлика има. Като си държи крачетата нагоре не се вижда, но като ги изправя надолу едно до друго, чертичката помежду стои някакси леко на една страна и едната е по- голяма от другата устничка. Малко тъпо обяснение, но не знам как да го опиша по- добре  Cry Знам, че е нормално да има разлика, но ми се вижда много  newsm78 Някакви идеи?  Thinking На 9ти сме при доки, но пусти майчински притеснения...... Embarassed

# 657
  • Бургас
**Elly** , не знам ... аз пък точно исках да попитам между лабиите почиствате ли - дъщеря ми е на 12 дни, лекарката каза да почиствам колкото мога, но аз нищо не мога да изчистя, а ме е страх да натискам повече ...

# 658
**Elly** , не знам ... аз пък точно исках да попитам между лабиите почиствате ли - дъщеря ми е на 12 дни, лекарката каза да почиствам колкото мога, но аз нищо не мога да изчистя, а ме е страх да натискам повече ...
Почиствам и още как. С тампонче от онези за грим, които са, напоено с вода. Трябва и да разтваряш там, за да не стане срастване. Въпреки, че срастванията стават при недостиг на естроген, което е нормално за бебета. Т.е. ако има да става, става срастване, каквото и да правиш. Памперсите допринасят за това, колкото и често да ги сменяш. Ние имахме една малка, финна ципичка върху вагиналния отвор, въпреки, че почиствах и пазтварях всеки път, доки я оправи като леко натисна с клечка за уши, намазана с дефламол, но при по- тежки случаи се стига и до скалпел  ooooh!

# 659
  • Шумен
Вече не помня кой ми беше казал че там не се пипа (бабта ми го цитира, но дали беше от сетра и или от някой лекар не знам), та първите дни вкъщи бабите не пипаха. Но като се оттеглиха и си поех нещата в свои ръце почнах да си почиствам с тампонче и вода. Някак не ми се струваше нормално да се мие без да се отмие беличкото което имаха. А и от сраствания ме беше много страх.
А за големината на устните, поне на пръв поглед аз никога не съм виждала разлика. Въпросът е това от скоро или е или е физиологично едната по-голяма?

Общи условия

Активация на акаунт