АПРИЛ наближава, до раждането все по-малко време остава!

• 25 917
  • 734
  •   1
Отговори
# 360
гледам,че коментирате за пъпа-на мен предния път ми изписаха един спрей-мисля,че беше Бивацин и хем си пръсках белега от секциото,хем пъпа,че той и доста късно падна.

# 361
и аз прошки исках днес, ама то е другата седмица 17ти март.
за мен няма значение.
ani27, като те прочетох викам чакай да се обадя. то пък не било днес.
омотах се и аз нещо  Crazy
Mirama, какво матраче сложихте на кошницата?
Не знам кои заговезни са днес, но има и днес и другата седмица........после Тодоров ден и не остана време за чистенето/ имам предвид по-основното чистене, с прозорци, завеси, тогава пренареждам гардероби, вадя всичко от шкафовете....../.....планувам да е уикенда, за да помага таткото.

# 362
Ох, имам затруднение с това колко лигнин и дамски превръзки да взема за болницата....
Вие с колко сте се запасили???  Laughing

Аз взех:
- бял лигнин на Белана (общо 100 парчета)
- нощни дамски превръзки Libresse ULTRA (20 броя)
- дневни Libresse (20 броя)

Дали не прекалявам или да взема повече и от кои?

# 363
Ох, имам затруднение с това колко лигнин и дамски превръзки да взема за болницата....

И аз това се чудех, имам само 3  еднократни подложки за легло и 10 нощни превръзки и 10 памперса за бебо съм приготвила.
Ама си мисля, че няма да стигнат.

Сега ще закачам завесите в стаята, да видим как ще се покатеря. newsm78

# 364
Здравейте на всички  Embarassed Нова съм във форума . Чакам момиченце и терминът ми е за 13 април  Heart Eyes

# 365
tzvetelina1989 Добре дошла  и лека бременност Hug
Милички, някой знае ли нещо повече за този метод http://www.pia-news.com/index.php/4/17373-%D0%B2-%D0%B1%D0%BE%D0 … D0%B3%D0%B8%D1%8F

# 366
tzvetelina1989, здрастиии   bouquet

Момичета, искам да ви питам нещо. Малко е  Embarassed, но ще споделя. Случва ми се нещо, което намирам за странно. Допишква ми се страшно много. Отивам до тоалетната, но изпишквам малко и секва изведнъж, дори и да се напъвам...а продължава да ми се пишка. И така след около 20 секунди изтича и останалото...  newsm78 А ий сега като станах от тоалетната, не можах да се изправя напълно, защото така ме стегна кръста и коремът ниско...  Sick Случвало ли ви се е ?

# 367
tzvetelina1989,  Hug лека бременност и здраво бебе!

този метод предполагам, че е като практикувания отдавна метод на акупунктурата за обезболяване, когато се слагат игли около лактите и къде още беше не помня, имам го записано от миналия път, но не знам къде в БГ се практикува...
супер за мамите в Пловдив и П-ще.
може някоя мама после да каже отзиви.
ако бях от Плд бих питала ЖК да ми разясни какво е точно.

presley, контракция болезнена ли си усетила.
това да не може да се доизпишкаш, ако не те боли, може да е щото ти е притиснат пикочния мехур.
да не правиш стягане на перинеума и да не се усещаш, а Wink
сериозно, изледвала ли си скоро урината? иначе долу боли ли те като пишкаш?

# 368

И аз това се чудех, имам само 3  еднократни подложки за легло и 10 нощни превръзки и 10 памперса за бебо съм приготвила.
Ама си мисля, че няма да стигнат.

Аз мисля да взема един пакет нощни превръзки, малко лигнин или подложки за легло (за всеки случай); а за бебо мисля да взема 1 малък пакет памперси - броя ги, че ще се сменят поне по 6-8 на ден...

# 369
Аз ще раждам в болница ЕВА в Сливен, на нас ни искат 10 памперса за бебето.

# 370
На моя списък за болницата пише - неразопакован пакет памперси, по 8 на ден.

# 371
За лигнина, 1пакет по принцип е достатъчен, но той може да се ползва не само за вас, а и за бебока за подложка при преобуване, на кантара и т.н.

За памперсите - по 6-7бр. на ден си вървят, така че сметнете си за 3дни колко ще ви трябват. Ако не ви се влачат всички още в началото, просто вземете 10тина, останалите ще ви ги донесат.
Ще ви искат 4бр. още като влезете да раждате, както и коплект пелени за бебето.

За превръзките, нощните са доста дълги и неудобни, а чак такова кървене няма. Стават и тези с по 3капки.
Аз вече дори съм на ежедневни превръзки, но малко по-плътни.

Подложките за легло, аз бях взела пакет от 5бр. и 4ри от тях си заминаха.

# 372
на мен за болницата ми искат 3 пакета лигнин, около 20 памперса за бебчо, няколко еднократни чаршафа 60/90 и бебешки дрешки и 2комплекта пелени

за дамски превръзки - мисля да си взема 2 пакета нощни на либрес, а дори и да ми останат, все ще влезнат в употреба някой ден Wink

# 373
За лигнина, 1пакет по принцип е достатъчен, но той може да се ползва не само за вас, а и за бебока за подложка при преобуване, на кантара и т.н.

За памперсите - по 6-7бр. на ден си вървят, така че сметнете си за 3дни колко ще ви трябват. Ако не ви се влачат всички още в началото, просто вземете 10тина, останалите ще ви ги донесат.
Ще ви искат 4бр. още като влезете да раждате, както и коплект пелени за бебето.

За превръзките, нощните са доста дълги и неудобни, а чак такова кървене няма. Стават и тези с по 3капки.
Аз вече дори съм на ежедневни превръзки, но малко по-плътни.

Подложките за легло, аз бях взела пакет от 5бр. и 4ри от тях си заминаха.
Това какво ще рече?

# 374
  • София
След секцио обикновено кървенето е по-леко, отколкото след нормално раждане. Не, че няма изключения, разбира се... но мен в първите дни със сигурност нямаше да ме оправят ежедневни превръзки или пък нормални. Отивам пак с 1-2 пакета нощни памучни Либрес и евентуално някоя и друга за родилки, ако си взема пак.
На мен също ми искат неотворен малък пакет памперси за бебето + пакет кърпички и това е всичко за бебето (Шейново).

Общи условия

Активация на акаунт