АПРИЛ наближава, до раждането все по-малко време остава!

• 25 420
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
Честито, Ками! Много здраве и щастие и бързо възстановяване на теб   bouquet

Аз също нямам подготвителни контракции, нито една не съм усетила през бременността.

Мечо, Теодора е едно много, много хубаво име (все пак и аз така се казвам  Crazy).. а най-хубавото е, че Тодоровден всяка година е на различна дата, така че няма да й съвпадат РД и ИД. Simple Smile))

Уфф, аз преди малко пак прокървих малко (леко зацапване). Миналата седмица доктора ме предупреди, че най-вероятно ще стане пак така (откри ми раничка), но няма как да не откачам от притеснение (а и предишните пъти кръвта беше розова, сега е тъмна). Честно казано вече се замислям дали не е по-добре да си изтегля малко датата на секциото, че тези притеснения не ми се отразяват добре, а предполагам и на бебето така...

# 556
Petya1908 по вероятно е да ти трябва помощ през първата 1 седмица, отколкото след това (разбира се не е задължително да ти трябва помощ изобщо). При мен поне така се получи с първото раждане- не успях да се възстановя физически толкова бързо, колкото мислих преди това, не можеш да седна (само лежах), имах ниско кръвно и съответно на 5-та минута права ми ставаше лошо, та не смеех да разнасям много и бебето. Ядях или в легнало положение или подпряна на лакти на масата. Отделно имах много проблеми с хемороиди и ходенето до тоалетна, което опъва шевовете и създава невероятен дискомфорт. Та първите 10 дни си ми трябваше чисто физическа помощ на мен лично- ако бебето ревнеше ми трябваха поне 5 минути да успея да стана от леглото и да се дотъркалям до него. След това ми минаха болежките и вече помагачите в къщи започнаха да ме дразят- чак се зарадвах като останахме сами в къщи само с бебето.
За самото бебе едва ли ще има какво толкова да ти помагат - сега не е като едно време да трябва да переш и гладиш непрекъснато пелени. Първия месец повечето бебета много спят и грижите са да му смениш памперса, да го накърмиш и пак да го приспиш. Един път дневно го поизмиваш и толкова. Ако реве повечко спиш когато и то заспи, за да си отпочинеш. Помощта е главно да се сготви нещо за ядене и да се измият чиниите. После вече като почнат коликите и го откарвате цяла нощ в разнасяне помагачите изведнъж мистериозно изчезват Wink
Така че ако искаш да се презастраховаш кажи на свеки, да дойде 1 седмица след изписването и после да си ходи, отколкото обратното. Още повече, че след 1 седмица с бебето вече и ти ще си придобила увереност какво правиш и съветите още повече ще те дразнят.

# 557
Привет и от мен бременелки,
Снощи и за нас беше малко кошмарна нощ, имах доста силни билк ниско долум страхоти болки бяха будих ММ в 5 часа сутринта да ми носи Но Шпа за да мога да поспя малко, Не мога да рабера това контракции ли са или не, защото болката е постоянна , а не на интервали.Още си пия магнерто 2 по 1 до събота последно и после го спирам.
Много хубави стикери сте постнали  Laughing

# 558
мечо, и на мен мн ми хареса този стикер, та се зачудих да го поръчвам ли, но при нас първоначално ще е в спалнята бебето, пък после - в детската стая. а детската е почти готова, но още не съм из,ислила какви размествания ще има там, защото освен гардероб, креватче и скрин има и една стара приста. ох, още незнам как да подредя точно

в 4 съм на женска консултация, да видим как е бебока Simple Smile

аз имам някакви контракции, по няколко на ден, но не е нищо особено, не са болезнени. от време на време имам мн слаби предменструални болки

# 559
vvavv ,ако ти харесва поръчай,пък като стане готова стаята,тогава ги залепете Simple Smile
контракции и аз имам,леки менструални боли също,но е нормално Wink
wish* наистина е хубаво името thumbsup,а и както казваш няма да съвпада ИД с РД Wink

# 560
sunlight_eli много ти благодаря за съвета. Явно всичко ще се реши след раждането, взависимост от това как ще се чувствам. От доста години си живеем съвсем сами далеч от моите и неговите родители, та като сме свикнали така, и всяко гостуване накрая става доста напрегнато Simple Smile Така, че ще видим. то ще си покаже.
Ани27 вече свикнах с това отношение, преди много се дразнех. Като се движа с градски просто изчаквам по-празен автобус (излизам по-рано за да се застраховам), не се надявам някои да ми отстъпи място. Днес чаках на опашка за данъка за колата, която започваше от входа на сградата, близо 40 мин. Кръста ужасно ме стегна, но никои не си направи устата да ме пусне, няма и къде да седнеш. Какви са тези хора оперирани от чувства незнам, с колко ще ги забави един човек...да не говорим, че повечето бяха пенсии. Нарочно отидох към 11ч., като си мислих, че няма да има хора по това време, ама не познах.
Момичета от по-малките градове, при вас така ли е? Все си мисля, че хората там са по-сърдечни и не толкова озлобени като Софиянци.
Стикерите са много красиви наистина. Ние взехме фото тапет от Домко пак с мечо Пух, но като го отворих останах малко разочарована.

# 561
Няма малки, няма големи градове- навсякъде хората са едни и същи. Аз като ходих за направление при ЛЛ също беше пълно с хора- едни болни, а други само с рецептурни книжки. Стоях си права, никой не ми обърна внимание. Добре че съм си по- нахална (не винаги, но като ме хванат бесовете), та се обадих на вратата, записаха ми ЕГН- то и ми изнесоха направлението. И сестрата като излезе пита защо не се обадя на доктора, ама аз вече го бях направила. Спомням си с първата бременност, бях в последния месец и чаках пред някакъв кабинет в Общината. Имаше три стола. На тях насядали мъже. Стоях си така права до единия, едва ли не го удрях с корема си в главата, но реакция никаква.
Днес си взех болничния. Вече официално съм в отпуск. Не че съм си вкъщи, де. Оказа се, че компреси за бременни трябва да си купя от аптеката. Били подложки за под дупето за леглото. Раждането е с тяхна нощница, а после, ако искам, се преобличам. Ако всичко е нормално, бебоците са си при майките.
Що се отнася до помощта, винаги съм предпочитала да сме сами. Оправя се човек. Но пък и моите раждания са били нормални- без проблеми и шевове. 

# 562
Здравейте на всички мами   bouquet Видях темичката и реших и аз да се впиша Simple Smile Казвам се Цветелина на 22 години съм от София,първа бременност.Терминът ми е на 30 април.Пожелавам на всички ни леко и безпроблемно раждане и най-вече едни живи и здрави бебченца  1crib Misc Baby Bottle newsm07 newsm30 newsm32  love001

# 563
Честито на мамите,които вече са се запознали със своите съкровища!Бъдете здрави! Hug
Аз си пия магнерота,че имам да стискам още, а си имам контракции,по-малко от преди ,но все пак...нас ни изчислиха тегло в 33 и 6 дни 2222 кг.Simple Smile.пораснало ми е момиченцето,вече и по ритниците си личи  Laughing

# 564
Мечо, стикера ти е страхотен,но да те питам картинките като на снимките в сайта ли са,понеже бях гледала едни стикери в Джъмбо с много кофти изображения,едни размазани,все едно аз съм ги рисувала Simple Smile

# 565
добре дошла на новата мама  Hug
Има ли някой от Банкя  Grinning

# 566
Аз с това отношение никога не мога да свикна, за мен е невъзпитание.
Доста съм устата и хич не им цепя бъсма, днес една жена се опита дори да ме предреди в Била, и аз я попитах не и ли е неудобно, че не само, че не ми дава ред, ами и ще ме предрежда не ми ли вижда корема? Тя се извини, и каза, че не ме видяла........пробват се хората, ако мине, мине.
Миналата година чаках в общината, за да платя данъците, бях със синковеца, още не ходеше на градина. Бяхме отишли с една баба от квартала+ нейната внучка. Имаше огромна опашка, охраната ни каза да минем отпред и не чакаме, с деца сме, но една баба от опашката се обади, че хората били изнервени, да не сме ги дразнели, т.е. да не минаваме отпред.....моята спътничка се притесни, и каза, че ще изчакаме.........ей, 100 пъти съжалих, че я послушах, тесен, задушен коридор, децата подлудяха, 1 час да висим на опашката, накрая се изнервих, защото аз си тормозя децата, защото хората видите ли '' били изнервени'', да не ги предреждам.......... хората са си по рождение невъзпитани, и мръсотията по улиците ежедневно го доказва. Повече поодбни грешки не правя, дават ли ми предимство не отказвам, а не ми ли дадат  сама си казвам и се боря за него. Вчера си знаех, че  сестрата като ме види и ще ме извика, за това не се разправях, но обикновено им дръпвам една чудна Crazy лекция относно възпитанието на хората Mr. Greenпризнавам си много съм проклета Mr. Greenотделно в последните месеци си личи, че жената е бременна, и може и на 20г. да е си има  подготвителни контракции, и не трябва да се преуморява, трябва да се пази........а не можеш да се затвориш в къщи, има си неща за вършене.
Толкова за бгвъзпитанието.

# 567
Здравейте и от мен. ))))

Аз гледам да поогранича разписването, че едва ли на някоя от вас и е до бебета и др. подобни неща, при положение че на повечето ви остава половин,един месец до раждането. ))))

Иначе нищо интересно, гледаме си се, снощи пробвахме "кофата" за къпане (показвала съм я във фейс) и му беше доста добре на бебока. )

# 568
Здравейте и от мен. ))))

Аз гледам да поогранича разписването, че едва ли на някоя от вас и е до бебета и др. подобни неща, при положение че на повечето ви остава половин,един месец до раждането. ))))

Иначе нищо интересно, гледаме си се, снощи пробвахме "кофата" за къпане (показвала съм я във фейс) и му беше доста добре на бебока. )
Еее, Мирама, ти си като слънчев лъч в тази тема! Идвай колкото можеш по-често.

# 569
Jojeto ,добре дошла и леко добременеене Wink
felicita85 ,аз все още не съм ги получила стикерите,но предполгам,че качеството е ок,все пак са внос от англия Wink

Общи условия

Активация на акаунт