АПРИЛ наближава, до раждането все по-малко време остава!

• 25 399
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
˙·٠• АлЕкС •٠·˙, напълно те разбирам относно страховете ти...
Мъжът ми е на 24 часови дежурства, от които няма как да си тръгне, докато не стане 9 сутринта...
Родителите ми са на 50 километра от тук.
Сестра ми и зет ми са на 350 Mr. Green
Свеки е със счупена ръка, на свекъра не мога да се доверя...
Девера и етървата са с 4 месечно бебе + дете в пубертета, та и те не са ми вариант...

Малкия през деня е на ясли и ако беба тръгне по такова време - ОК, все ще изпратя някой, да го прибере и да пренощува там, докато баща му, примерно се върне от наряд...
Ако се наложи да тръгна към болницата до към 8 вечерта - пак е ОК - малкия с мен и ще се обадя някой да дойде да го звеме...
...Обаче... ако се случи след това, а аз съм сама вкъщи newsm78 #Crazy Не ми се смисли какво ще правя и все се надявам, че момента ще настъпи, когато татито ни си е вкъщи Praynig

# 631
˙·٠• АлЕкС •٠·˙ ами просто приемаш,че ще се случи то е незбежно.Панирането едва ли ще ти е от полза щом по цял ден си сама по скоро трябва да си навиеш,че ще се справиш и няма друг вариант.А за тежестта разбирам те напълно аз се чувствам като някакъв хипопотам  newsm62 newsm62 newsm62

# 632
  • София
˙·٠• АлЕкС •٠·˙, напълно те разбирам относно страховете ти...
Мъжът ми е на 24 часови дежурства, от които няма как да си тръгне, докато не стане 9 сутринта...
Родителите ми са на 50 километра от тук.
Сестра ми и зет ми са на 350 Mr. Green
Свеки е със счупена ръка, на свекъра не мога да се доверя...
Девера и етървата са с 4 месечно бебе + дете в пубертета, та и те не са ми вариант...

Малкия през деня е на ясли и ако беба тръгне по такова време - ОК, все ще изпратя някой, да го прибере и да пренощува там, докато баща му, примерно се върне от наряд...
Ако се наложи да тръгна към болницата до към 8 вечерта - пак е ОК - малкия с мен и ще се обадя някой да дойде да го звеме...
...Обаче... ако се случи след това, а аз съм сама вкъщи newsm78 #Crazy Не ми се смисли какво ще правя и все се надявам, че момента ще настъпи, когато татито ни си е вкъщи Praynig

Оооо при теб е по сложно. Направо не ти завиждам.
При мен са бели кахъри както се казва - аз нямам за кой да мисля ( дете ), а ти трябва да мислиш как и детето да оправиш, че да може да тръгнеш към болницата.

На мен майка ми е в София в съседен квартал ама докато дойде, то както се казва - аз може и да родя. Затова викам такси и тръгвам и тя направо там. Мъжо е предупредил в работата, че чакаме дете и няма да има проблем да го пуснат да си тръгне, но и той докато дойде от работа до нас за да ме вземе ще минат поне 35 - 40 мин. така, че и той направо в болницата.
Ама като гледам до сега май всички раждат през ноща или рано сутринта, та се надявам и ние да сме така, че да ни е по спокойно.

# 633
Аз имам късмет, че той работи на 15 минути от вкъщи и се надявам да го пуснат веднага.
После двамата в таксито и така.
Но не знам защо и аз съм склонна да мисля, че нещата ще тръгнат през нощта.  Thinking

# 634
sweet_maniche и на теб не ти е лесно.Аз май съм щастливка,защото мъжа ми работи на 5 мин от нас с колата...иначе и моят свекър си е вкъщи ама на него не мога да разчитам.... Confused

# 635
  • Пловдив
еее, ти да не си мислиш, че ще родиш от раз Hug
Пожелавам ти от все сърце да имаш моето предишно раждане - аз ако не беше мъжът нямаше и да разбера какво се случа и сигурно вкъщи на дивана щях да се обебя hahaha
По принцип за първескини казват, че разкритието е по сантиметър на час, което значи, че имаш 10 часа Simple Smile Дори и в началото да не усещаш нищо, все по някое време ще те "пристегне" кръста Simple Smile
Аз до последно си мислех, че това са подготвителни контракции - та мен при ПМС ме болеше доста повече... В крайна сметка мъжа ми се поуплаши и нарами раницата, та нямах избор и тръгнах с мислълта, че само ще прекосим града напразно...
В 21:00 тръгнахме от къщи, в 21:15 влезнах в болницата, в 21:55 показаха врещящото човече на баща му Heart Eyes

# 636
аа според мен има време, моя работи на другия край на София, ама като му звънна за 20-30 мин ще е долетял, тъкмо да се изкъпя. Сестра ми работи най-близо, ноо нея я е страх да кара по центъра и тя отпада категорично, че и има да се лута  hahaha

# 637
  • София
Моя мъж ще е в чужбина, ако не реши да тръгне бебока събота или неделя, тогава ще си е с нас, иначе аз ще съм планирано секцио и ако не тръгне по-рано всичко ще ми е организирано, майка ми ще си е взела отпуска да гледа Ния, а аз ще си хвана такси до болницата, а пък ако тръгне по-рано, майка ми е за 30 мин се е прибрала от работа, да гледа дребосъка и аз пак на таксито и така.

# 638
еееее дай боже всекиму такова раждане  Hug докато тръгнеш,приемат те и след половин час си готова smile3541

# 639
Здравейте!
На мен нещо ми прилоша рязко, все едно имам ниско кръвно, ама сега го мерих и е 110/80, сърцебиенето обаче е110 удара.
Ще се оправя де, но не мога да разбера на какво се дължи.

Аз действам по задачки в нас. Пердета, пране, ала бала. Имах пълен списък и през докито трябва да мина, да ми даде направление за изследвания, ама ако ми е лошо ще пропусна днес.

Излязох на двора да полея цветята и какво да видя, уличната котка родила. изпреварила ме е. Mr. Green Имаме си 5 малки котета. 2 черни, 2 сиво-шарени и 1 бяло. лошото е, че са под на свекър ми прозореца и сега като започнат да мякат.  Laughing Laughing ама са големи сладури.

Днес смятам да си стегна и багажа за болницата. Снощи имах контракции-подготвителни. Но за пръв път така истински и през определено време. Понякога корема ми е  твърд, но нищо не усещам. Болка като на цикъл също имам от няколко дни вече, периодично се появява.
та ще се подготвям по малко.   4uu  4uu  4uu

Честито на мамите с бебенца! да им се радват и да са спокойни.   Tada

Оф в неделя и моя мъж да си идва, за да ми е по-спокойно. иначе ако тръгна да раждам и го няма, мисля сама да се справя. Не ми се ще да безпокоя никого в паника, като отида в болницата тогава ще се обаждам. Thinking   Crazy Единствено на него държа да си е до мен.

отивам да готвя и да квася мляко, дано не съм го кипнала, че пада едно жулене на печката.  #Crazy

# 640
Май повечето сме самотни в този момент  Grinning моя мъж също не е тук в града и докато дойде аз може и да съм родила....поне майка ми е тук макарче тя ще е по притеснена и от мен  Joy

# 641
Здравейте момичета,
и аз не съм приготвяла багаж все още, но трябва да си купя само превръзки, гащи и подплънки.
Другата седмица влизам в 9-ти и тогава ще се активизирам, макар че тайно се моля да устискаме до термин. Ще пия магнезии до края на месеца, после незнам как ще е с болките и контракциите.

Аз изпитвам също страх от момента с транспортирането до болницата, ако се случи през деня да съм сама направо ще почина от притеснение. Дано да не съм като фонтан с околоплодните и таксиджията да не се панира повече от мен. Мами с опит, като викате такси казвате ли, че сте родилки? И все пак ще се моля да е в момент, когато не съм само.

Някои ще се записва ли при педиатър в 20-та поликлиника? Или ако има познати в района, искам да се ориентирам към някои с препоръки. Прерових форумите, но не мога да се ориентирам, защото мненията са много разнопосочни.

И друго мислите ли, че ще се налага с нашите бебета да ползваме овлажнители? Четох, че основно ги ползват мамите през отоплителния сезон. Казах на ММ, но той настоява, защото еди кой си му казал, че е задължително за новородено.

# 642
MM работи на около 20мин от вкъщи (ако не е час пик разбира се), но аз принципно стигам за 10 мин пеша от вкъщи до болницата и това е мега спокойно ходене в 8ми месец Simple Smile та предполагам, че ще мога да се закарам сама до там, ако не дай се Боже се наложи, то ще е 2 мин с колата

# 643
Mamushker, честита госпожица, да ви е жива и здрава!

От мои близки знам, че такситата често си возят раждащи жени, няма да се притеснявате.. Даже жените понякога си казват и диспечърките се молят някой по-бързо да отиде на адреса  Laughing.. Имам спомени, че ми разказваха за един, който и колата си е прал после (води...)... Някоя от вас беше споделила, че ще разчита по-скоро на такси, отколкото на линейка, това е и мое мнение, не давам съвети, само си казвам  Mr. Green .

# 644
ММ от началото на април започва втори семестър и ще съм постоянно сама. Ако има късмет най-бързо е 1.30 мин. вкъщи,ако не над 2 часа. Свекървата живее на 1 час с кола от нас, свекъра и той на 1 час,но той не кара кола а с автобус,така че не ми върши работа. Така че,ако много бързо се развият нещата ще хващам такси, болницата е в съседния град. Мен ме притеснява само кво ще правим с кучо, кой ще го гледа докато сме в болницата а и после няколко дни,ако аз трябва да лежа. Аз даже си мисля как ще го разхождам април месец, голям е, мъжки и все се намира някое агресивно куче да почне да лае, да напада и става една........нашия скача и той....Аз 30 кила куче като се ядоса си ми трябва сила да го задържа. По принцип не е проблем,но сега ми тежи и дърпа..... Направо ми е писнало от гадни кучета в квартала, агресивни питбули и ротвайлери.....
Аз все се надявам да започне през нощта раждането а и чух,че много често е така, та дано....

Общи условия

Активация на акаунт