АПРИЛ наближава, до раждането все по-малко време остава!

• 25 397
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Оооо ПЪЛЕН АБСУРД да разчитам на "бърза помощ" по добре тогава да родя в нас. Макар, че живеем почти до бърза помощ....не смятам, че ще са толкова бързи. По добре с такси. Онзи ден като се прибирах от болницата - едвам седяща и гледаща попаднах на много мил и готин таксиметров шофьор и беше много любезен през цялото време. Караше внимателно и ме попита от къде на мен ще ми е най удобно да мине за да ме остави пред вкъщи. А и съседа ни работи в таксиметрова компания само трябва някой път като го срещна да му искам телефона и да го предупредя....и ще ми е по спокойно, а ако той не може ще се обадя и ще си поръчам друго такси.

# 646
Честито на Mamushker за малката принцеса! Бързо да наддава!
Ние като сме си на село- няма проблем. От където и да е се стига за 10 мин. Разчитам само на мъжа ми. Не искам никакви роднини. Само ме натоварват. Само синът ме предупреди, че като се започне, той се изнася- много е страхлив, маминия.
При първото раждане водите ми изтекоха вкъщи. Обаждаме се на Бърза помощ- докарайте си я вие.

# 647
вие пак сте си в града, в който ще раждате, а аз трябва да пътувам около 250 км...
и моя човек докато си дойде от работа са 20-40 мин в зависимост от трафика... направо не ми се мисли. той е роден на 23 март, което е др. събота, а термина ми е 2 април, та може и да му се размине рд тази година. доктора, при който ще раждам каза, че е добре до 20 март да устискам поне... Simple Smile

# 648
Момичета, какво е обменна карта?
Кой я дава, трябва ли за болницата? Аз имам картон, в него са ми вписани разни неща, но само толкова.  newsm78

Моята доки замина да кара ски в Алпите с надеждата да не родя преди срока  Crazy

Не съ Crazyм събрала никакъв багаж още, нямам ни-щич-ко от списъка за болница.

И удома нямаме нищо, нито количка, нито легло. Ама не съ Crazyм се запритеснявала, и все си мисля, че има достатъчно време  Laughing

Аз все още си шофирам, не мога да се прежаля за градски транспорт, но вчера имах нещастието да отида до пазара за портокали за фреш, и се ужасих от цялата цигания, грубост и мизерия. А на мен ми стърчи яко пупата, не мога да си представя как може да има такова отношение. Е, ще ми е за урок - да не ходя на места, на които могат да ме обидят и нагрубят...

# 649
И аз се чудя за обменната карта newsm78 .
И ние също нямаме още ни легълце, ни нищо - мъжът ми работи извънредно и до момента нито има време, нито има пари. Добре, че днеска бях на запис на тонове и ме увериха, че няма контракции, че нещо се бях паникьосала. Аз все не мога да разбера бебето ли се протяга, червата ли се подуват или все пак си има контракции. Когато ги има, струва ми се, че са по-дълги от 30 сек и изобщо няма и помен от болка, та не знам...абе дивотия.
Но за ходенето в болницата и такситата мисля, че няма проблем - аз все така се спасявам при спешни случаи - свестни са шофьорите, на гад не съм попадала. А виж за ходенето с корем на обществени места сте прави - никой дори път не прави, камо ли да отстъпи място. Пазя се сама, с ръка на корема, а като се блъсне някой в лакътя ми, защото хората изобщо не поглеждат, даже ми се карат защо съм ги ударила  Laughing

# 650
  • София
Момичета, какво е обменна карта?
Кой я дава, трябва ли за болницата? Аз имам картон, в него са ми вписани разни неща, но само толкова.  newsm78

Моята доки замина да кара ски в Алпите с надеждата да не родя преди срока  Crazy

Не съ Crazyм събрала никакъв багаж още, нямам ни-щич-ко от списъка за болница.

И удома нямаме нищо, нито количка, нито легло. Ама не съ Crazyм се запритеснявала, и все си мисля, че има достатъчно време  Laughing

Аз все още си шофирам, не мога да се прежаля за градски транспорт, но вчера имах нещастието да отида до пазара за портокали за фреш, и се ужасих от цялата цигания, грубост и мизерия. А на мен ми стърчи яко пупата, не мога да си представя как може да има такова отношение. Е, ще ми е за урок - да не ходя на места, на които могат да ме обидят и нагрубят...

Точно какво е и аз незнам. Но нея и всички необходими документи за болницата задължително ти ги дава следящият те АГ. Трябва да ти даде обменната карта с всички направени до момента изследвания, прегледи, запис на тонове, ехографии. Направление за хоспитализация.
И моята още не ми ги е дала, но другата седмица във вторник съм при нея и ще я попитам кога ще ми ги даде да си знам да съм спокойна. Но и да не ми ги даде сега знам, че няма да има проблем тъй като тя работи в същата болница в която ще раждам и веднага ще може да ми ги донесе.

# 651
За обществените места - хората не гледат, всеки зяпа или бърза, но днес във Вита, един мъж ме пусна на негово място в лабораторията за кръв да не чакам, и остана да чака 5 човека, т.е. мина на моето място, чак се учудих   bouquet а за коментарите, не бива да им обръщате внимание, един др. мъж в болницата ми вика "Скоро май....?", имаше предвид, че скоро ще раждам, усмихнах му се, какво  да му кажа, той като си е простичък Simple Smile

# 652
Ехо-как сте,мен много ме боли срамната кост-направо не мога да вървя SadДнес бях на педикюр и докато се прибера едвам крача.Моя мъж пътува нощем-денем спи,ако уцеля като не е в нас ще оставя малката на приятелка,а аз отивам с такси в болницата,но мама ще идва след 23.03 и поне ще я поеме да я гледа,аа аз все ще се оправя.Сега отивам да се глася,че имаме тържество в градината-до после.

# 653
Обменната карта е един лист, в който (поне при мен Laughing) са записани началните ми данни - кг, кръвно, ПРМ, има място и за обиколка на корем, широчина на таз (на мен не са ми попълнени, но и не помня някога да са мерени). На моята са записани и последните изследвания на кръв и урина. Има и доста празно място, на което сега АГ пише данните на бебето от последните прегледи - позиция, кг, размери по телцето. Има и място за забележки, там ми написа за бъбречните проблеми и че имам бележка от офталмолог, че мога да родя нормално. Каза ми с картата да си нося и бележките от прегледите на бъбреците и тая от офталмолога. Аз при нея ще си раждам, де, но тя пише подробно всичко за всеки случай.

# 654
Penkailieva кога ти е термина?ние май сме в един ден:)

# 655
Тъкмо щях да ви пиша за обменната карта и видях, че Еовин е обяснила. Да това е един лист с съдържащ данни с развитието на бременноста и плода при всеки един преглед, кг, кръвно, обиколка на корема, и т.н.
Аз да Ви се оплача, че кошмара ми с болничните е на път да се сбъдне. Май ще ми върнат болничния за 2-та половина на февруари, защото дните нещо не съвпадат с 1 д. Счети ще звъни днес в НОИ и ще ми обясни после. Това означава, че ще получа нещо едва в средата на Април т.е. до тогава на фотосинтеза. Не е истина просто, защо всичко в нашата хубава страна трябва да е толкова комплицирано. Няма ли начин всичко да става електронно, и при грешка веднага да отчита, а не да размотаваме някакви листа и грешките да се установяват след маса време. Embarassed
Намърморих се едно хубаво...
А момичетата, които не са готови с покупките - просто си харесайте всичко предварително и си направете списък в кой магазин ги има, може да проверите дали са налични дори. После дори и бебо да изненада с по-ранна поява, ММ и родата имат 3 дни да купят каквото трябва. Доста жени правят точно така БТВ.

# 656
  • София

Аз да Ви се оплача, че кошмара ми с болничните е на път да се сбъдне. Май ще ми върнат болничния за 2-та половина на февруари, защото дните нещо не съвпадат с 1 д. Счети ще звъни днес в НОИ и ще ми обясни после. Това означава, че ще получа нещо едва в средата на Април т.е. до тогава на фотосинтеза. Не е истина просто, защо всичко в нашата хубава страна трябва да е толкова комплицирано. Няма ли начин всичко да става електронно, и при грешка веднага да отчита, а не да размотаваме някакви листа и грешките да се установяват след маса време. Embarassed
Намърморих се едно хубаво...

Петя,

Не си сама и аз съм така. С единият болничен имам някакъв проблем - разлика 1 ден и сега чакам да го върнат на АГ-то за да го оправи, така че ще си правим компания. Аз още за първата половина на февруари не съм си получила болничният и го карам на фотосинтеза и направо откачам. Те не че парите от болничният са много, ама друго си е да имам аз някакви пари, а не ММ да ми дава.

# 657
Алекс така си е, друго и да си имаш ти и да си харчиш тайно от ММ  Grinning
Да ви кажа честно и мен взе вече да ме хваща шубето, явно се проявява в края на 8-ми, началото на 9-ти.  Wink Постоянно се чеквам като ходя до 00, като ме заболи някъде и веднага се хоризонтирам, а преди не обръщах внимание и си продължавах дейността. Колкото и да си повтарям споко всичко ще е наред, ще се справиш със всичко, ще има време за тоалета в банята (макар че ми отнема близо час), си ме стяга гърлето като си помисля.
Ех мами, мами Hug гуш

# 658
  • Варна
Момичета, може ли за 9 дни да изпишете почти цяла тема! Сега имам да чета.... Simple Smile
И без това трета седмица вкъщи и изкукуругвам. Днес след 3 часа мъкиии, съм епилирана (това ми беше последното притеснение), така че бебка, когато е готова, да заповяда Simple Smile
Все още се чудя как ще различа контракциите, но щом всички твърдят, че не може да се сбърка, сигурно ще разбера, като му дойде времето  Flutter

# 659
Мъниче, наистина няма да ти е лесно, дано случиш желаното време  Hug
и аз имам такъв вариант с малката да тръгна, мисля си ако мога да карам, аз - аз да карам, но като знам, второ раждане, че по-бързо се развива, няма да смея и по-скоро таксито ще е. да не закъсам по пътя  Mr. Green
за линейки нямам думи, те са ми незнайно кой краен вариант, по-скоро съсед ще помоля....

мъжа ми тръгва на голяма командировка април и май, те са две с почивка 2-3 дни, та ако се случи да родя в почивката му - супер.
иначе ще са ми големи гимнастики. ама, живи-здрави.

къде е тая 20 п-ка?
за педи предпочитам в медицински център, че им е по-организирано времето с пациенти, дават час обикновено, съобразяват се с бебета. в поликлиниките съм забелязала, че е голямо чакане.
моят ЛЛ е в поликлиника, оттам са ми наблюденията.
педи е в медицински център и ми е много по-спокойно.
дори и да чакаме някой път, което е било изключение е 1-2ма човека.

Nadeto, няма как да се сбъркат, въпросът е, че и аз като Мъничето по-късно ги усетих  Mr. Green
започват от кръста отзад да те стяга, минават напред към корема, надолу по бедрата към вътрешната част. стават регулярни и не отслабват, а се засилват и като болка, и като продължителност.
дали ще е паднала тапата, дали ще са изтекли водите също гледй, и това са признаци, контракциите може да ги усетиш като мен при 6см разкритие чак, ако ти е висок прага на болката.

Общи условия

Активация на акаунт