АПРИЛ наближава, до раждането все по-малко време остава!

• 25 336
  • 734
  •   1
Отговори
# 675

за педи предпочитам в медицински център, че им е по-организирано времето с пациенти, дават час обикновено, съобразяват се с бебета. в поликлиниките съм забелязала, че е голямо чакане.
моят ЛЛ е в поликлиника, оттам са ми наблюденията.
педи е в медицински център и ми е много по-спокойно.
дори и да чакаме някой път, което е било изключение е 1-2ма човека.

При нас поликлиниката е супер уредена за бебета. Има втори отделен ход с рампа за количка, две стаи специално за бебета- една за здрави деца и една за болни до които се стига бързо без да се минава през голямата лудница от пациенти. Влизаш в стаята и се обаждаш на педиатъра по телефона, че си там. Тя идва веднага, независимо от опашката пред кабинета, като свърши консултацията докато обличаш бебето мед. сестрата е написала документите и пак ти ги носи за подпис в стаята за консултации. Много съм доволна- изобщо нямаш контакт с болните по опашките и почти не се чака.

# 676
Добро утро бременелки  Hug
Аз вчера ходих на консултация и отново останах разочарована, само записахме тоновете и измери обиколката ми. Направо се плаша с тези мой размери, за една седмица от 115 вече съм на 122 Sad Дано другия четвъртък видим малката на ехото и стане ясно дали е в правилна позиция, че усещам ритниците в страни, което ме навява на мисълта, че все още не е.
За раждането направо ви завиждам, че имате алтернативата за такси или линейки, защото аз трябва да измина 100 км до болницата. Ако стане през нощта няма проблем за 50 мин сме в сф, но ако е през деня мм работи в рудник под земята и докато се свържа с него и докато излезе мога и да си родя, пък и той няма книжка, а през деня е пълно с полиция по пътя Sad Направо не ми се мисли какво ще правя. Другия вариант е баща ми, но той също все е на път, пък и е такава паника в сф, че то по-добре аз да си се закарам. Дано всичко да мине както трябва, че направо ще се побъркам от притеснение.
Лек ден на всички   bouquet

# 677
Трябва да ви почерпя, снощи спах цяла нощ, само с едно ставане до тоалетна, направо да не повярваш.
Майка ми пристига на 10.04. т.е. ако тръгна да раждам през деня, оставям и баткото и тръгвам/ не съм решила сама ли ще шофирам или с такси/. Болницата не е много далеч/10-15мин/. Не съм решила кога да се обадя на ММ, като го знам каква е паника, и ще трябва да шофира 1 час, докато дойде......Ще импровизирам в зависимост от ситуацията, принципно в критични такива, запазвам самообладание, но ще видим. Ако съм сама с баткото, идва с мен.

# 678
добро утро Simple Smile
браво на теб, ani27
аз пък от 2 до 3.30 се чудих какво да правя, схванах се наляво, към 1 и нещо станах, изпишках малката, легна си тя, легнах и аз, надясно, заболя ме, все едно не мога да си поема въздух..., завъртях се наляво, схвана ми се лявата кълка, легнах по гръб, и 20 сек не издържах  #Crazy
врътнах се пак надясно, отрупах се с възглавници, надясно, наляво... не можах да си намеря поза и станах да се разхождам изкъщи.

като гледах сутринта новините, направо да не си ходила да раждаш снощи в някои градове  ooooh!

хубав ден от мен Simple Smile

днес съм на запис на тонове, мислих с метрото да ида, ама се отказах, с колата ще съм като гледам времето.

# 679

като гледах сутринта новините, направо да не си ходила да раждаш снощи в някои градове  ooooh!

То и в София (или поне при нас  Laughing) много духаше, дъжд, направо страх ме хвана, че ако ей сега почна да раждам, няма да дойдат никакви таксита  Joy Те много обичат да се покриват при кофти време.

# 680
Добро утро.Аз спах като къпана,че и сънувах сънища-чудо-едвам станах в 7.15 да оставя малката на градина.Сега хапнах и ще чистя.После ще ви видя пак  bouquet

# 681
Mamushker, честита рожба! Да е жива и здрава и много да ви радва!   bouquet

Гледам за предвижването до родилното си говорите - не съм го мислила още, но като знам предния път колко дъъълго раждах, ще имам време да го измисля като започне Mr. Green Иначе вече и моят багаж е готов.

# 682
моя ММ като си прави графика за седмицата и само вика:
-няма да раждаш в понеделник,четвъртък и петък Joy
Пуснах последни изследвания....

# 683
Като заговорихте за позициите на бебето, да ви попитам, вашите бебта смо от едната страна на корема ли ги усещате. Аз мойто диване го усещам само в дясно, от много време си го усещам само там и не знам това доклолко е нормално newsm78
Инче си е доста активен.

Моето така го усещам в дясно и около пъпа...в ляво му е главата...както казах е в хоризонтално положение леко косо и ме рита и по кокалите долу

# 684
ох, много струдено стана навън, следобяд ще оставя малката при прабаба й, да не я мъкна с мен по студа на прегледа макар и с колата.
досега преглеждахме с нея дрешките, много се зарадвах, че почти всичко бебешко ще става за бебо, живот и здраве  Mr. Green
толкова са дребни, че напълних една пералня, мислех, че ще са две Simple Smile
отделяла съм ги до 3мес, до 6мес, до 1г и тн. и ми беше доста лесно, да не се сгъвам по гардеробите и кутиите.
и така ми миришеха на бебе, въпреки че прани съм ги прибрала, сега пак ще ги изпера и изгладя.
и сега се сетих, че тео бебе през 2010та по-миришеше на бебе  newsm78

та тия дни мисля да свърша и с дрешките и одеалцата.
вие докъде сте с прането?

# 685
  • Sofia, Bulgaria
Като заговорихте за позициите на бебето, да ви попитам, вашите бебта смо от едната страна на корема ли ги усещате. Аз мойто диване го усещам само в дясно, от много време си го усещам само там и не знам това доклолко е нормално newsm78
Инче си е доста активен.
Нормално е- и нашата бебка е така Wink По принцип си избират или ляво, или дясно, май основно дясно. При мен кофтито за сега е, че не иска да си обърне гърба към корема ми и ме рита и блуска с ръце и крака Simple Smile а трябва да е с гръб. Иначе щом е надолу с главата и в дясно е ок Wink

# 686
Изпрала съм само чаршавчетата и комплекта за изписване, нищо друго не съм правила, сега през уикенда смятам да се задействам, че не се знае дали бебо няма да ми поднесе изненада Laughing

# 687
Здрасти мами.
Прегледът ми за днес, се отложи за 19-ти :]
Аз усещам бебка повече в ляво. Дори нощем не лягам въобще на лявата си страна, защото бебка започва да протестира  Mr. Green Сънят е мираж.

Вие как сте с наддаването ? Аз вече съм +12-13  #2gunfire И естествено няма да се спра до тук. Гааааадоооост, не мога да се понасям. И сега времето стана студено и само вкъщи...

# 688
Аз не съм започвала да пера нищо, защото правят водопровода в целия град и улиците са насипани с чакъл и се вдига страшен прах. По мебелите докато забърша и вече се е появил нов  #Crazy Дано поне малко да асфалтират до 2-3 седмици, за да изпера и да изсуша на бебка дрешките. Ако не стане нз как ще ги съхраня без да влиза прах по тях #Crazy  newsm78

# 689
ох, много струдено стана навън, следобяд ще оставя малката при прабаба й, да не я мъкна с мен по студа на прегледа макар и с колата.
досега преглеждахме с нея дрешките, много се зарадвах, че почти всичко бебешко ще става за бебо, живот и здраве  Mr. Green
толкова са дребни, че напълних една пералня, мислех, че ще са две Simple Smile
отделяла съм ги до 3мес, до 6мес, до 1г и тн. и ми беше доста лесно, да не се сгъвам по гардеробите и кутиите.
и така ми миришеха на бебе, въпреки че прани съм ги прибрала, сега пак ще ги изпера и изгладя.
и сега се сетих, че тео бебе през 2010та по-миришеше на бебе  newsm78

та тия дни мисля да свърша и с дрешките и одеалцата.
вие докъде сте с прането?

Наистина е много студено днес. Аз се събудих в 5.00 и не съм спала повече. Тамън мислех, че гърлото ми минава и то ме започна с нова сила с бонус хрема...та цяла сутрин се наливам с чай, бульон...
С прането аз съм до под кривата круша...май ще е тази събота или неделя. Багажа общо взето съм го събрала, но не съм го прибрала в раницата.

Общи условия

Активация на акаунт