Сини или розови ритничета чакаме от АВГУСТовските мъничета! - 7

• 23 494
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
Добре дошли на новите момичета!

Мъжа стои от към главата на родилката и не би трябвало да вижда директно какво се случва.
Но моя мъж категорично не би присъствал.Просто не му понасят такива гледки.А и аз нямам никакво желание да е там.Като знам какво е изживял докато е чакал,не искам да си мисля как щеше да се чувства като ме гледа как се мъча.
Често се шегувах с него като повдигах темата,а след като разбра,че в болницата няма такава възможност стана много отворе  hahaha Изведнъж изяви голямо желание! Joy

Познавам двама татковци присъствали на раждането на децата си и за тях това е незабравим момент!Така че който го иска- непременно трябва да го направи!

Мирияна ми напомни за мъжа ми,когато с първата ми бременност трябваше да му вземат кръв,за кръвна група!Е няма такова притеснение! Joy

# 466
Леа , направо ме уби с това приятелката - ама как ще стои с него в тоалетната ... хахахахах  Joy

Аз понеже най-вероятно ще съм секцио , та хич не ми стои въпроса дали бащата ще присъства .... Но съм чувала , че няма мъж който да е присъствал и да съжалява . Така , че който се престраши - печели... Като си разсъждавам и на мен няма да ми се иска да ме гледа как се мъча , червенея и потя... Но пък клетвата в църквата е - и в добро и в лошо , и в здраве и в болест ( не че раждането е болест ) , така че ако майката поиска присъствие и подкрепа в този момент според мен мъжа трябва да уважи желанието и.... Поне на мен така би ми се искало ... Но хора всякакви - всеки да постъпи както счита за най-редно .

За shower pary - на мен много ми допада идеята , от практична гледна точка , а и за хубавото прекарване... Все пак си мисля, че като се роди си толкова каталясал , че няма да ти е до празнуване - само бащата и родата намазват  Joy И е хубаво да изпиташ толкова положителни емноции преди раждането - подаръци , внимание , торта ... Ще ти е едно умилително после и ще ти дава сили в трудния момент.... Аз мисля да направя такова събиране , ако не с приятели , то поне ще се съберем родата - аз да ги почерпя, те да ми подарят подаръците предварително  Laughing

И на мен ми е много мъчно, че повечето ми добри приятели от едно време заминаха по чужбината , никой не остана в бг ....  От приятелите в университета пък ако не по чужбина се пръснаха по родните градове и по Софията ....Ама това е положението ...Cry

# 467
И моят е такъв що се отнася до детето, за мен явно не му е жал  Twisted Evil.

Добре дошли на новите.

# 468
Темата за партито на мен много ми допада. Дори вече ми се върти в главата огранизация с приятелките ми. Така или иначе родата е доста голяма и не мога да поместя всички на погачата и идеята много ми допадна. Имам 6-7 приятелки, истинските ми такива, и ще е чудесно да се организираме преди раждането. Тогава ще получа и неща, които ще мога веднага да ползвам. По добре е, от колкото на погачата всички да ми донесат дрехи в един размер или несъответстващи на сезона. На погачата още от сега съм ги изброила над 15 човека, без децата...представете си за каква лудница говорим. А така ще се видим на спокойствие, без бебето да се натовари от енергията на всеки. С Велина това беше много кошмарно за нея мероприятие, респективно и за мен. Беше най-топлия ден на м.юли. Свеки искаше да е организатор, аз не давах и не се получи много добре. На всичко отгоре в двете роди традициите на мероприятието се различават и имаше сконфузни ситуации. За този път ще разяснявам на всеки какво трябва да се случи.
Но приятелките ми вярвам, че ще възприемат идеята за партито а отделно ще дойдат на гости като бебето влезе в някакъв режим, така или иначе Simple Smile   
А за раждането - мъжа ми беше до главата ми, но когато бебето започна да излиза той го виждаше, виждаше главичката му. Много беше развълнуван и до днес съжалява, че не го е заснел. За някой може да е извратено, но за нас не е.

# 469
Здравейте момичета,
аз миналата седмица подпитах мъжа дали иска да дойде с мен по време на раждането, и той каза, ако много, много настоявам, ще влезе, ама ако го обичкам няма да го карам Grinning
Той горкия като му взимат кръв ляга на кушетката, че му става лошо, не мога да си представя да влезе в родилното. Но както си реши той де, аз нямам някакви предпочитания.
Относно традициите в Америка - и аз си мисля, че е доста по практично от нашите. Имаш си всички подаръци преди раждането и си купуваш необходимото. А при нас си си купил всичко, което ти трябва и после идват същите подаръци. Но всеки си решава как ще си го празнува, защо пък не и двете:)

# 470
Здравейте момичета! Искам да изкажа възмущението си от лекарите-гинеколози в Стара Загора! В 18 г. с. съм и следобед получих болки от едната страна на ханша. Незнам от какво е -само мога да предполагам. Ходя при 2 лекари-един по здравна каса и един при който правя ФМ, защото има по-хубав ехограф. Звънях и на двамата-няма свободна часове и не можели да ме приемат. Та се чудя, такива като мене със болки-да умират ли като нямат час? Confused

# 471
Диамантче,направо отивай в кабинета на единия от двамата и настоявай да те приемат!!!Ти си им пациентка!!!Длъжни са да те прегледат и да ти назначат лечение,ако е необходимо!!!
Ако ли не - все трябва да имате спешен център в Стара Загора.Грабвай се и отивай!!!

# 472
Алекс, чудя се вече какво да правя! Чакам мъжът ми да си дойде от работа, за да идем при единия, та дано като сме двамата ми обърнат внимание, че аз каквато съм притеснителна....

# 473
Опа,добрютро Peace Peace Peace
Отивам на ендокринолог!Стискайте палци всичко да е наред,че изобщо не знам какво да очаквам!

Добрро утро Simple Smile

Стискам палци, но мога ли да попитам защо ходиш на ендокринолог? (понеже и аз съм записана редовно там...).
Изивинявам се ако си писала в предишни постове...
Не съм писала по-напред,само бях писала,че трябва да ходя Simple Smile Има съмнения за проблем с щитовидната жлеза,заради високо кръвно,което според АГ-тата е притеснително,но според според ендокриноложката явно даже не било високо.Много се ядосах,че пак 100 различни мнения,ама.Гледаха ме днес на ехограф,нямам увеличение,утре сутринта ще изследваме ТСХ и кръвна захар и се надявам всичко да е ОК.И моля ви,не ми разказвайте истории и мнения за такива проблеми,нищо не разбирам и само ще се притесня.Утре ще нося резултатите на ендокринолога да ги види,после съм на ФМ и там ще ги видят и така...имам добро предчувствие,дано не ме подведе Simple Smile Praynig
За Baby Shower-за мен това е много хубава традиция,много подходяща и полезна за бъдещото семейство.Много по-полезна от нашата,защото ти носят подаръците преди самото раждане и имаш време да си подготвиш всичко,а на нашите 40 дни вече си си дал парите сам и само се трупат разни неща,много от тях излишни Simple SmileТова са ми впечатленията!Аз съм ЗА  Baby Shower,но за съжаление едва ли ще успея да си организирам с моята компания  Sad
диамантче_ такива като тебе с болки директно в спешното,там е без часове и ма дежурни лекари  Peace

# 474
А за присъствието на ММ на раждането,аз толкова много си променям решенията,откакто съм бременна!Преди исках секцио и абсурд мъжа ми да присъства.Сега искам нормално с епидурална и мъжа ми до мен.Ама на него му става много лошо даже и на прегледите и взех да се замислям тези дни дали да не си взема мама с мен най-добре! Blush

# 475
Диамантче,какво се притесняваш.
Плащаш си осигуровки и си регистрирана при даден лекар по ЗК.Трябва да ти обърне внимание!!!

# 476
Добре дошли на новите мами   bouquet
Аз за присъствието на мъжа съм твърдо да. Мисля че и той има право и трябва да изпита това което майката(нямам предвид болката) Още повече ако не иска да гледа може и да не гледа не е задължително а за това аз как ще изглеждам в такъв момент не ми пука все пак раждам НАШЕТО дете. Дано мнението не ми е прозвучало много крайно и да обидя някой но наистина хората са различни и всеки приема нещата по различен начин.
Относно baby shower идеята изглежда добра и пряктична но не бих го направила от суеверие.

П.с. Все забравям да се извиня за пунктуацията си но пиша от телефон да не ме помислите за неграмотна ей  Joy hahaha

# 477
Здравейте симпатяги! Аз темата за присъствието на бащата в родилно не съм я обсъждала с нашият татко /не се бях сещала в интерес на истината за това/ но и аз съм "за" и съм съгласна с Lili8507, че все пак ще раждам нашето дете и ще ми е все едно как ще изглеждам, какво ще гледа той и т.н. И мисля, че ще е върховен момент и двамата да видим  заедно излизането на бял свят на нашето бебче, проплакването, той да среже пъпната връв.... Heart Eyes Ех, размечтах се! Но....ще видим дали няма да ме отреже милият тази вечер, а аз между другото точно това си мисля, та да видим. Утре ще споделя  Simple Smile
Колкото до бебешкото парти и аз съм малко суеверна и даже няма да купувам нищо преди да родя,  само  ще набелязвам. Иначе за несуеверните наистина ще е по-практично, а и ще е весело да се събереш и празнуваш с много хора, защото след раждането всеки си идва на гости поотделно.

# 478
Здравейте бъдещи мамчета! Вече съм в 19 седмица и 1 ден, а още не съм усетила ритниче. Имам някакви усещания, но не съм сигурна че е бебо - по ми прилича да са газове. Преди една седмица ходих на ЖК и всичко беше наред. Дали имам повод за притеснение според вас. Вярно, че съм по-пълничка, вече съм 80 кг., но съм със задна плацента и според мен вече трябваше ясно да усещам ритничета. Благодаря ви предварително за мненията Simple Smile

# 479
Ivadim ,
Според мен хич не се притеснявай. Моя доки каза за първа бременност - около  20 г.с. Ти тъкмо влизаш в 20 , не го мисли.... Някои го усещат по-късно.... Аз съм в 18 г.с и още нищо не съм усетила и аз май - имах съмнение преди 3 дена , но не съм сигурна ... Успокой се , не мисли за това и ще видиш как съвсем скоро ще те изненада 

Общи условия

Активация на акаунт