Сини или розови ритничета чакаме от АВГУСТовските мъничета! - 7

• 23 494
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
ivadim, аз също смятам, че още нямаш основания за притеснение, аз и преди съм казвала, че усетих първото след 20-та седмица. 

Моят съпруг категорично отказва да присъства на раждане. Аз и не държа де, предпочитам да нямам близки около мен, когато раждам.

# 481
Напоследък забелязвам, че ако говоря за нещо, което ме вълнува повечко се задъхвам и не мога да си поема въздух.В друга тема тук пише, че било нормално, защото матката притиска диафрагмата, но тази вечер чак се изплаших.Трябваха ми 10-15 минути, за да започна да дишам нормално.  #Crazy И това от едно говорене...На някоя мама случва ли се това?

# 482
Напоследък забелязвам, че ако говоря за нещо, което ме вълнува повечко се задъхвам и не мога да си поема въздух.В друга тема тук пише, че било нормално, защото матката притиска диафрагмата, но тази вечер чак се изплаших.Трябваха ми 10-15 минути, за да започна да дишам нормално.  #Crazy И това от едно говорене...На някоя мама случва ли се това?

Инстинкт, проверявала ли си скоро хемоглобин? Ако имаш анемия е нормално да се задъхваш бързо при малко по-голямо усилие, защото заради недостига на желязо вдишаният кислород не се пренася пълноценно. Струва ми се рано в тези седмици да се притиска диафрагмата и чак толкова да повлиява дишането.

Babyshower, през юли, когато хората масово липсват някак не ми се връзва от гледна точка планиране на присъствията. Може и да съм малко суеверна да направя парти предварително. От друга страна обичаят питка, е толкова хубав и наш си, автентичен, че не ми се иска да го пропусна. Относно подаръците, просто може да помолите гостите да ви донесат дрешки за по-голямо бебче или директно ваучери за детски магазин, все пак имате тепърва да купувате столчета за хранене, шезлонгчета и куп още неща. А защо не си поискате и "забавлявки" като активни гимнастики и какво ли още не!

Таткото да присъства по-време на раждане ....  newsm78 Не се бях замисляла истински по темата. По-скоро ДА в предродилна зала, за да ми прави масаж на кръста и компания, но НЕ и в родилна зала, където имам нужда да се фокусирам върху самото раждане... но, ако много ми потрябва може и да си го повикам ако е наблизо Simple Smile

Последна редакция: ср, 13 мар 2013, 21:55 от Квак

# 483
И аз се задъхвам много и лесно се умарям...даже днес по болниците бях пълна карикатура Simple Smileкато след маратон бях,дето бързах за часа Simple SmileАз го усещам като нормално за мен и не ме притеснява засега Simple Smile

# 484
  • Пловдив
UNynaeve,в Пловдив или Карлово е военен мъжът ти?

В Пловдив, в Граф Игнатиево е.

При нас, таткото е перфектен и при кръв и при инжекции. Даже дава кръв доста редовно. Но пък аз съм ужас,  пада ми кръвното и при кръв и при инжекции, добре че боли като раждаш, че да не припадна Grinning. А това мама да присъства ми харесва и него ще го обмисля Simple Smile.

Аз се задъхвам, ако лежа по гръб, а като говоря не съм забелязала.

# 485
Напоследък забелязвам, че ако говоря за нещо, което ме вълнува повечко се задъхвам и не мога да си поема въздух.В друга тема тук пише, че било нормално, защото матката притиска диафрагмата, но тази вечер чак се изплаших.Трябваха ми 10-15 минути, за да започна да дишам нормално.  #Crazy И това от едно говорене...На някоя мама случва ли се това?

Инстинкт, проверявала ли си скоро хемоглобин? Ако имаш анемия е нормално да се задъхваш бързо при малко по-голямо усилие, защото заради недостига на желязо вдишаният кислород не се пренася пълноценно. Струва ми се рано в тези седмици да се притиска диафрагмата и чак толкова да повлиява дишането.

Преди месец и нещо последно се проверявах и тогава беше в норма.Благодаря за информацията Квак.Не знаех, че това може да е индикация за проблем с хемоглобина.Ще си направя изследване възможно най-скоро.Дано не е зле работата...  Thinking

# 486
Момичета, наистина ли искате ли да си вкарате майките в родилна зала отново и да им припомните детайлно какво са преживели, за да ви родят? Зависи си от човека де, но си мисля, че повечето майки биха преживели да гледат как вие раждате, много по-тежко от колкото са преживели собственото ви раждане. Друго е да държиш ситуацията под контрол, а те там в ролята на наблюдател само могат да се притесняват за вас. Моето мнение, че една жена в родилна зала стига (от страна на пациентите де, медицинският персонал нека да е от какъвто пол се случи). Смисъла да не сме сами в родилна зала за мен е не просто да се отчетем с гости, а да споделим момента с таткото.

Като си говорим за придружители в родилното искам да ви питам нещо. Как ви се струва идеята за раждане с дула? Четох няколко разказа на момичета раждали с дули и си мисля, че подкрепата на човек с опит много добре се отразява на бъдещите мами без опит. Прищявка ли ви се струва? Към раждалите мами конкретно, мислите ли, че бихте родили по-лесно ако преди и по време на раждането имахте до вас дула, която да ви напътства? Какво за раждането, научихте сами и от опит, а  можеше някой да ви разкаже предварително?

Последна редакция: ср, 13 мар 2013, 22:24 от Квак

# 487
О,майка ми с мен в родилна зала- невъзможно!Тя е толкова емоционална и такава паника,че нямам думи!Въобще не й казах,че отивам да раждам.Обадихме й се чак като мина всичко.Тя сигурно удар щеше да получи докато чака.
Дула може би не е лоша идея.

А иначе по въпроса на Квак: Знаех много за раждането,бях супер подготвена и информирана(уж),но едно е на думи,съвсем друго да го изживееш.Просто всяко раждане е различно.
А дали щеше да е по-лесно с дула- не знам.Ама аз в този момент никой не чувах  Laughing

# 488
Аз като човек,споделил,че обмисля да извика майка си в родилна няма как да мисля обратното.Майка ми е супер пич  newsm08 и единствено би ми помогнало да е там.Не е паника изобщо-2 деца има.Пък и то не е принуда,а покана все пак.Ако човека прецени,че му се причинява нещо неприятно,няма да приеме да дойде  Naughty Пък ако ще е дула,по добре да е майка ми,нея поне мога да я обвинявам за всичко,което се случва,хахахахПредставям си и акушерките в болницата как ще я гледат тази дула тук в Бургас! hahaha #2gunfire

# 489
А, то и в София хич не е разпространено, дулата имам предвид. Дори май четох, че в моята болница е забранено с дула, защото лекарите имали вече опит, че БГ дулите повече пречат отколкот помагат. Подчертавам за БГ дулите - не били подготвени както трябва и се опитвали да се намесват в лекарската работа и инструкции.... колко е вярно и колко не е, нямам представа.

За мен дулата е абсолютно непознат човек, колкото и от рано да я познавам и изобщо не ми се вписва в този дтлбоко интимен акт.... искам само док и страхотните акушерки, които имам щастието да познавам до една от цели 4 години - това са най-сърцатите и мили жени в престилка, които съм срещала.

# 490
Може да ми се смеете , но аз дори не знам какво е дула...  Thinking А за мама в родилното , ако ще е нормално раждане - съм много ЗА ....  Hug но не знам лекарите как ще гледат на това и случвало ли се е въобще , да не ме помислят за луда  Joy Аз съм си много страхлива и ако нямам близък в такъв момент най-вероятно ще припадна , а пък от таткото никаква полза няма да има - хич няма да издържи и да е подкрепа Embarassed Сигурно ме мислите за лигла , но това е положението....  Joy На операцията ми на щитовидната жлеза преди 6 год,. мама лежа 2 дена с мен в болницата - то си беше частна и като на хотел... Но майка ми умря от скука , понеже мен ме бяха предозирали с упойката и 2 дена спах - събудих се чак за изписването ...  Joy

# 491
Привет на новите ни мами с пожелание за леко бременеене Simple Smile
baby party по американски обичай.. няколко седмици преди раждането... и как подобно парти се вписва с нашата традиция за "погача на бебето"... Кое предпочитате и защо?

Всъщност наскоро с моя приятелка обсъждахме колко по-добре е ако "Погачата" както ние и казваме е преди раждането. Хем се видиш с приятелки да ти дадат съвет, да се посмеят с теб, да те окуражат, че няма страшно и така Simple Smile За мен е много добра идея да е Baby party. Най малкото, защото близките ми обикновено знаят какво искам или ако не поне ме питат от какво имам нужда и ми подаряват "практични" подаръци Simple Smile
Ние с доки не сме говорили за секцио така че май естествено ще се раждаме за сега. За присъствието на таткото да ви кажа и аз не съм много сигурна. ММ си пада малко "професор" и от всичко разбира та притеснението ми е да не реши да помага на доктора за бебките ха ха ха (милиционерска му работа). Последния път като му подметнах се замисли и май ще се съгласи Simple Smile

Много изчетох кога трябва да се усети бебо, но се надявах края на 19 седмица да ги усетя тия мойте чочвци, уж двама пък кротки ще ми дойдат нещо. Нищо че на последното ехо се удряха глава в глава. От време навреме усещам пеперуди, но незнам дали не е къркорене на чревцата ми. Направо почвам да си мисля че нещо съм се повредила  Embarassed
Утре сме на консултациика да видим дали и другата бебка ще ни се покаже. Да ви кажа мойта док до сега на нито едно изследване не ме е пратила. Гледа си бебоците на ехото и нищо не казва (е казва де мери, гледа) ма няма ФМ, витамини и тн. Всеки път си правя устата да питам, но трябва да и тегля думите с чингел. Стискайте палци утре да е в по-добро настроение.
Да се похваля успях да си запиша час за ФМ в МЦ "Св. Петка" при д-р Стратиева. Една приятелка с близнаци ме насочи към нея. Когато се обадих за час ми каза, че ще ме гледа с някъкъв нов апарат който бил много добър. Сега треска ме тресе как ще избутам до 22 макар, че са само 10-ина дни. Някоя от вас дали е чувала нещо за Стратиева? И цялото това удоволствие само за 120 лева, защото са близнаци

# 492
Леле, няма прочитане тая тема, аз докато се включа компетентно, те ще я затворят  Laughing Вижте до кое време съм стояла да ви чета  Grinning Много интересни теми разисквате, аз по принцип съм с "проблемна" бременност, в смисъл имам си проблеми от преди това и забременях с инсеминация и Хашимото имам и Тромбофилии и контракции и един куп лекарства пия общо взето, но всъщност бебето си е добре, което в най-важното, друго не ме интересува, честно казано, всякакви болки ще изтърпя, само то да е добре, толкова много сме го чакали  Simple Smile Та исках да кажа, че и аз поради всички тези причини съм малко суеверна и затова не съм много за бейби шауър-а, и въпреки, че винаги съм се възхищавала на тази американска традиция по филмите, и двамата с бащата сме си националисти и за всичко си се придържаме към нашите си традиции - дори за името държим да си е българско  Simple Smile
Иначе за присъствието, той категорично отказа, на мен ми е все тая, първа бременност ми е и въобще не знам какво да очаквам, така че не мога да си представя кое би било по-добре - да е там и да ме изнервя, или да го няма и да ме е страх, че съм сама... Пък и незнам дали при мен няма да се наложи секцио, надявам се на естествено, но лекарите ще кажат, така че ако е секцио пък съвсем ще е като във филм на ужасите, няма смисъл наистина да го подлагам на това  Grinning
Но честно да си призная, доста ме е страх от раждането, просто защото е неизвестно, уж чета и се подготвям по всякакви теми, но за такова нещо докато не го преживееш никога не си подготвен.. Но сега ще се обаждам да се записвам за курсовете в Щерев за бъдещи родители /понеже аз само там се следя и инсеминацията ми беше там/ и ще ходим и двамата с таткото, много се вълнуваме и от самото начало искаме да се запишем, ама все от суеверие и страх "нещо да не стане".. И за купуването на нещата за бебето сме така - чак като изляза по майчинство там 45 дена преди термин, дай Боже да стигнем дотам, ще ходим да гледаме и да избираме... Simple Smile
Ами това е от мен засега, лека нощ на всички  Grinning

# 493
Ааа, още някой е буден като мен  Grinning
П.Николова, изпревари ме с поста  Laughing - и аз съм при Стратиева за 10 април, тогава ще съм 21ва. Моята АГ от Щерев ме насочи направо към нея - каза запазвай си час отсега и там отиваш за ФМ. И аз търсих в нета за Стратиева някакви отзиви, но няма абсолютно нищо, май защото е млада и е била доскоро в Лондон, доколкото разбрах. Но щом моята доки ми я препоръчва, аз и имам доверие и отивам там. Пък иначе кумицата ми, която е с близнаци също ходи в св. Петка, само че при Янева ли Янкова ли беше, също млада и работи заедно със Стратиева. Така че, ще я видим, надявам се всичко да е наред само с бебо, това е най-важното Simple Smile

# 494
lilly_aldrin, за Стратиева няма много отзиви наистина, за Янкова има, но доста от тях са отрицателни, аз пък съм много доволна от нея и  при първата си бременност ходих при нея и сега в 12г.с. бях при нея.

Момичета, чакам предложения за заглавия на новата тема  bouquet
Не, че няма събрани достатъчно за анкета, но повечето са свързани с ритници и пол, ако искате нещо по-различно, предлагайте Wink

Общи условия

Активация на акаунт