Сини или розови ритничета чакаме от АВГУСТовските мъничета! - 7

• 23 494
  • 733
  •   1
Отговори
# 195
Теди, твоята фирма каква е? ЕООД или ЕТ?

# 196
  • Пловдив
И аз това се зачудих  newsm78
С голямата и аз бях самоосигуряваща се (ЕТ), но въпреки това ми изплаща майчинство. Ходих всеки месец в Нои-то при някакви инспектори с бележката за здравните, те пък ми удряха едни печати в книжката за осигурителен стаж, и издаваха резолюция, или там някакво разпореждане за майчинството. И това всеки месец.
А ако не става при теб така, въпроса опира до това дали да се наеме човек, или ти да си в майчинство, и че таткото пък е абсурд да излиза в бащинство, защо не прехвърлиш майчинството си на някоя от бабите ако има възможност? Сестра ми прехвърли, нейното от 2рия месец на свекърва си, и се върна на работа, и дефакто съвместяваше гледането на бебо с работата?

# 197
alex88, може ли да поясниш. Платения отпуск как повлиява на майчинството?

Нали се гледа дохода, а платения отпуск също е доход. Аз си мислех, че дали си на работа или в платен отпуск е все тая.

# 198
  • София
Честит празник на всички ви! Бъдете здрави, обичани и много ценени.
Относно възпитанието на децата, на теория винаги съм знаела как ми се иска да бъде, е моето дете е все още много малко, но практиката ми показва, че много зависи от детето, от неговия характер и темперамент. Аз лично съм привърженик на това детето да се развива свободно, имам предвид да не се сравнява с другите деца, да достигне своето развитие, тогава, когато е готово, без да му се натрапват някакви неща, защото видиш ли другите вече ги можели.
Освен това, забелязвам, че има определени етапи, в които детето подлежи на изграждане на навици и такива, в които то е своенравно и категорично се противопоставя, просто трябва да бъде изчакан по-добър момент. Разбира се,че трябва да бъдат създадени елементарни навици и модели на поведение, но при някои деца, които са кротки и послушни това става лесно, при по-буйните и своенравни това става малко по-сложно.

# 199
Квак,идея си нямам какво влияние оказва платения отпуск,но има един калкулатор за майчинство може там да провериш.Та...като гледах там ще ми гледат доходите до май 2013 включително тоест юни дори и да съм в неплатен/платен/болничен няма да ми оказва влияние на майчинството.

# 200
Честит празник на всички ви! Бъдете здрави, обичани и много ценени.
Относно възпитанието на децата, на теория винаги съм знаела как ми се иска да бъде, е моето дете е все още много малко, но практиката ми показва, че много зависи от детето, от неговия характер и темперамент. Аз лично съм привърженик на това детето да се развива свободно, имам предвид да не се сравнява с другите деца, да достигне своето развитие, тогава, когато е готово, без да му се натрапват някакви неща, защото видиш ли другите вече ги можели.
Освен това, забелязвам, че има определени етапи, в които детето подлежи на изграждане на навици и такива, в които то е своенравно и категорично се противопоставя, просто трябва да бъде изчакан по-добър момент. Разбира се,че трябва да бъдат създадени елементарни навици и модели на поведение, но при някои деца, които са кротки и послушни това става лесно, при по-буйните и своенравни това става малко по-сложно.

Точно заради това дадох примера с познатите ми. Когато детето е по- палаво и е по- сложно да се справят с него се отказват, само и само да има мир и тишина и му позволяват всичко. Това за мен е грешка. Като искат да им е лесно да не са правили дете. Отглеждането не се свежда до това да е нахранено, изкъпано и облечено добре.

# 201
платения отпуск не ти се отразява на заплатата, т.е. не се отразява и на майчинството. На него се отразява само болничния и неплатената отпуска - т.е. всичко, което влияе на доходите през месеца.

# 202
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, МОМИЧЕТА! БЪДЕТЕ ОБСИПВАНИ С ЛЮБОВ И ГРИЖИ, ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ МАМЧЕТА!!!     bouquet

Аз точно за празника понастинах, та сега се лекувам. Ужасна работа,не мога да дишам на моменти!  Sad Хайде весело прекарване на всички!  Simple Smile

# 203
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ДАМИ!
Мариша, благодаря за подробното пояснение за болнични, майчинство и т.н.
Аз от края на декември съм в болнични без прекъсване и си мислех, че това ще намали майчинските и доходите в домакинството, и ми беше криво, и исках на работа ... Мъжа ми и целия семеен съвет не искат да чуят за връщане на работа за каквито и пари да ставало дума, шефовете и те са категорични и не ме искат преди да се роди детенце ooooh! та свикнах с мисълта и участта да сваля рязко оборотите.
Преди дни споделих терзанията си с приятелката ми (счетоводител) и тя се разсмя и ми каза да си придължавам до края с болничните и обясни същото, като Мариша.

И ние решихме да сключим брак, преди появата на бебчо. Проблем се оказа да си съберем семейството - татковците ни са на противоположните краища на България, единия е на 90г., а другия "младеж" е със здравословни проблеми и е предизвикателство да пътуват и на кратки разстояния. Казват ни да се организираме само с приятели, но нали родителите ни най-вече заслужават да са с нас. Трябваше да не отлагаме този приятен ангажимент с години докато дори и скромното семейно събиране стана трудна задачка Sad

Много сте ми сладки като си говорите за хапване и наддаване, а за дечицата ви направо ми се сгрява душичката  Hug

# 204
Oле много сте изписали! Първо ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ! Аз да се отчета първо 100% ще имаме момченце  sling В 17 г.с. с кг съм плюс 5кг и всичко е наред с бебока .

# 205
  bouquet
Честит празник,мамчета!Бъдете винаги влюбени и обичани!
Аз да се отчета - днес бях на т.нар. женска консултация - всичко ми е ок,само дето имам анемия и ще трябва да пия желязо. Иначе кръвното ок,килограмите са с около 1,5-2 повече...Чух сърчицето на бебчо,голям зор беше да застане мирно за да му се премери пулса,много шаваше Simple Smile Аз тъй като нямам  никакви симптоми и оплаквания,задавах малко странни въпроси - дали мога да спя на дясната страна,защото четох че трябвало на лявата, и дали пречи протягането.  Laughing
Може на някои от вас да ви стане смешно ама ...бяха такива въпроси,които ме вълнуваха.
Нямам търпение да стане 2/04 за да видим бебчо или бебка!
Това е от мен!Приятна вечер на всички!

# 206
  • София
Честит празник на всички мамчета!  Hug
Много ми е хубаво като ви чета какво сте яли. Аз нямам апетит за нищо и ям на сила, та така ми се прияждат разни неща Simple Smile Днес закусих една кифла с мармалад, на обяд си изпържих 3 яйца (да, знам, пърженото не е полезно, но го ям много рядко), с доматче и хляб ммммм По-късно изпих един голям айрян и понеже някой спомена, сега точа лиги за качамак, но все не мога да го направя така, че да няма валци (брашнени топчета) и ме е яд.  #Cussing out Ако може някой да ме светне каква е тайната, много ще съм благодарна.
Направих си една чудесна разходка днес, болеше ме кръстът, но го игнорирах и сега съм като преродена. Да знаете, има огромна разлика в състоянието когато сте в застой, или в движение! Толкова по-хубаво е с разходки на въздух Simple Smile
И така и така съм тръгнала все извън темите да говоря, да споделя за разочарованието си от мъжа ми - уж главен счетоводител, а тия истории за майчинството, осигуровките и т.н. грам не ги знае! #2gunfire

# 207
  • Варна
Честит празник момичета! Да сте живи и здрави и много обичани!
Графиня фон Вайсвурт видях ти старият ник и се сетих, надявам се и аз този път всичко да е наред.
Гледам, обсъждате болничните, аз самата от месец съм в болнични и сигурно така ще съм до края, но това няма да ми се отрази кой знае колко на обезщетението за майчинство. Та ако се чувствате добре и ви се работи, ходете на работа иначе спокойно си излизайте в болнични и си почивайте.

# 208
  bouquet
Честит празник,мамчета!Бъдете винаги влюбени и обичани!
Аз да се отчета - днес бях на т.нар. женска консултация - всичко ми е ок,само дето имам анемия и ще трябва да пия желязо. Иначе кръвното ок,килограмите са с около 1,5-2 повече...Чух сърчицето на бебчо,голям зор беше да застане мирно за да му се премери пулса,много шаваше Simple Smile Аз тъй като нямам  никакви симптоми и оплаквания,задавах малко странни въпроси - дали мога да спя на дясната страна,защото четох че трябвало на лявата, и дали пречи протягането.  Laughing
Може на някои от вас да ви стане смешно ама ...бяха такива въпроси,които ме вълнуваха.
Нямам търпение да стане 2/04 за да видим бебчо или бебка!
Това е от мен!Приятна вечер на всички!
Skorpi , я кажи какво каза доктора как трябва да спим , че и аз се чудя понякога и забравям да питам после ... Знам , че по гръб не е хубаво , но дали и сега или към края ? Аз много обичам да спя по гръб , но сега гледам да избягвам.

# 209
  • София
И аз съм чувала, че е най-добре на лявата страна да се спи. Имало някаква главна вена на дясната страна, която не трябва да се притиска. Знам ли, нещо такова беше  newsm78
А вие правите ли упражненията на Кегел?

Общи условия

Активация на акаунт