Сини или розови ритничета чакаме от АВГУСТовските мъничета! - 7

• 23 491
  • 733
  •   1
Отговори
# 300
Elliee, то е ясно, че няма как да не се притесняваш, но мисли позитивно и си представяй как това минава, било е нещо незначително и че никога повече няма да се случва. Ей......и не спирай да си го повтаряш, чуваш ли Naughty

# 301
Единственото ми съображение ще се стори много налудничаво на повечето от вас. Но наистина е най-хубаво бебето само да избере точната дата, на която да дойде. Датата, часът и минутата на раждане от астрологична гледна точка предопределят цялата съдба и характера на малкия човек. А ако ние му избираме дата се намесваме в това информационно поле. Ако се налага секцио, мисля предварително да се консултирам с астролог и да изберем максимално благоприятна дата.

Това все едно съм го писала аз! Това е сред основните ми (не единствения и най-важен, разбира се) мотиви ЗА естественото раждане. Но все още съм 50 на 50 естествено /секцио.

Диди, (извинявай, бях те писала Дели по напред Simple Smile) и за мен сред основните ми аргументи в полза на Надежда са специалистите в родилна зала и неонатология, че са топ селекция от Тина Киркова. Мисля си, че опитът им в една от "най-оборотните" държавни болници в комбинация с топ апаратурата на частната е аргумент, пред който всички останали опции бледнеят.

Дните на отворените врати в Надежда са понеделник, сряда и петък от 14.00 ч. С предварително записване. И аз не мога тази седмица. Остава за другата или по другата. Още една мама изяви желание да се включи към нас. Изпращам ми моя тел на ЛС.

# 302
Леа,Силве и аз все съм си го мислела това,нищо,че не ми се е наложило.И когато се видях с позната астроложка след раждането стана въпрос точно за това- когато родителите избират датата.Та тя ми каза,че винаги бебето избира кога да се появи.Така или иначе ти можеш да избереш датата,но не и точния час на раждане.Така ми го обясни тя.

За избора на болница- харесах втора градска,защото е малко отделение(не харесвам големите АГ болници където е лудница),в същото време разполагат с доста добра техника,цялото отделение е ремонтирано,чисто и приятно.За докторите се говорят хубави неща и като цяло са ЗА естественото раждане.Само там няма секцио по желание.Бебето го дават на четвъртия час след раждането (даже на мен на третия) и до изписването си беше при мен.Освен това ми е много близо,а и имах много познати доволни от раждането си там,та не се колебах много.Не съм избирала екип и се радвам за което,защото ако имаше кой да ме "глези" щяха да ми направят секцио и после щеше много да ме е яд.Мисля и този път да не избирам екип,но се чудя за докторката,която изроди Марти.Много я харесах.
Единствения минус е липсата на посещения,както и невъзможността да се излиза от отделението,но това хич не ми липсваше.

# 303
ANNAFACE, изкефих се на коментара ти!  Както съм писала и преди, съм след Инвитро и разчитам на същите майстори и за раждането, но абсолютно споделям мнението ти.
След всичките преживелици и безумни упражнения във Варна и в София при опити да износя дете  съм убедена, че "конвейра", професионализма и чисто нормалните човешки отношения нямат нищо общо с вида собственост на болницата.
Радвам се че екипа, който се грижи за мен и бебчо не показва и грам комерсиалност и това дава допълнително спокойствие. Надявам се до август всичко да е ОК и да се размина със секцио-то, нооо докторите решават.

# 304
... Предпочитам да дам 2000лв на някое бебче, което сега се е родило и има нужда от тях, или на някое болно детенце за лечение честно казано и да ми веят докато раждам, и да ме успокояват колко добре се справям, и прочие... раждали под път и над път, и ще има во веки в какви ли не условия, на конвейр, на полето, с циганки до себе си или без, и после в халето 8 човека в стая, барабар с 8 бебета, и общ санитарен възел.... Както и такива които ще си платят, за екип до тях, за апартамент и за 72 часа спокойствие.
Съгласна съм с теб - едно време бабите ни не са раждали със спинална или пълна упойка така че днешните мами май го удрят на лигавщина, .... аз само се моля при мен да  може раждането да е нормално.
 smile3525
За избора на болница две мои колежки са раждали в Майчин дом без избор на екип и казаха, че са много доволни, попадали на добри доктори. Следващата седмица имам среща с тях да дадат повече инфо за екипите Simple Smile
Lea 31 съхранението на плацентата няма ли да има същия ефект? (извинявам се за въпроса, но не съм много наясно)

# 305
И мен започва много сериозно да ме вълнува ътза раждането. Дано повече мами,  минали вече по този път, да споделят  опита си. За сега съм се спряла на Токуда. ioana_g можеш ли да споделиш по-подробно впечатленията си как протича раждането там и ако се следиш при друг лекар кога точно се отива в избраната болница, където искаш да родиш.
Ами аз не мога да кажа точно, защото не съм раждала до сега. Следя се само там, не ходя при друг лекар. До колкото знам при естествено раждане може съпругът ти да присъства на раждането. Иначе за друго незнам, ако нещо специфично те интересува мога да питам приятелката ми, която ме насочи за там. Но лично аз съм чувала само добри мнения за АГ отделението, за Неоантологията и за хората, които работят там като цяло.

# 306
...едно време бабите ни не са раждали със спинална или пълна упойка така че днешните мами май го удрят на лигавщина, .... аз само се моля при мен да  може раждането да е нормално.

Без да звучи грубо..  Wink Кога ще го забравите това "едно време" и как били раждали и живяли бабите и т.н.
Защо упойките да са лигавщина? Защо не приемате развитието на медицината? Какво лошо има в упойката? Има хора, които не могат да понесат болката.
И защо да е най-добре да раждам при циганките на конвейр? Защо в новите частни болници са се преселили всички добри лекари от държавните? Да не са луди да стоят някъде за жълти стотинки като може някой на друго място да оцени професията им.
Не подценявайте обстановката в болницата. Смятам, че родилката заслужава някакво спокойствие и внимание за сметка на раждането, което я чака. Не си мислете, че един озлобен от ниската си заплата лекар ще ви го даде.

Аз родих в частна болница, без избор на екип или лекар. Раждането мина леко и без упойка. Не съм плащала на персонала отделно. Не виждам защо да се лишавам от удобствата, които има днес. Ами дайте направо като "едно време" на  полето да отидем да раждаме с по една акушерка, за какво са ни неонатологии и ковиози?
Въпреки вниманието с което ме обсипваха във въпросната частна болница и редовната смяна на чаршафите под кървясалия ми задник, депресията не закъсня. НЕ е лесно да станеш майка за пръв път, дори и привидно всичко да е наред. Бебето беше постоянно при мен, не ми създаваше никакви грижи. Но моите нерви бяха разклатени от хормони и от факта, че живота ти започва на ново. На мен най-големия ми ужас беше, че нося пълна отговорност за това малко и беззащитно човече, чувствах се безсилна и ме беше страх. Разбира се всичко това отминава бързо. Но не искам да си представя, ако бях в друга болница с циганките и на конвейр, как щях да се чувствам.

# 307
...едно време бабите ни не са раждали със спинална или пълна упойка така че днешните мами май го удрят на лигавщина, .... аз само се моля при мен да  може раждането да е нормално.

Без да звучи грубо..  Wink Кога ще го забравите това "едно време" и как били раждали и живяли бабите и т.н.
Защо упойките да са лигавщина? Защо не приемате развитието на медицината? Какво лошо има в упойката? Има хора, които не могат да понесат болката.
И защо да е най-добре да раждам при циганките на конвейр? Защо в новите частни болници са се преселили всички добри лекари от държавните? Да не са луди да стоят някъде за жълти стотинки като може някой на друго място да оцени професията им.
Не подценявайте обстановката в болницата. Смятам, че родилката заслужава някакво спокойствие и внимание за сметка на раждането, което я чака. Не си мислете, че един озлобен от ниската си заплата лекар ще ви го даде.

Аз родих в частна болница, без избор на екип или лекар. Раждането мина леко и без упойка. Не съм плащала на персонала отделно. Не виждам защо да се лишавам от удобствата, които има днес. Ами дайте направо като "едно време" на  полето да отидем да раждаме с по една акушерка, за какво са ни неонатологии и ковиози?
Въпреки вниманието с което ме обсипваха във въпросната частна болница и редовната смяна на чаршафите под кървясалия ми задник, депресията не закъсня. НЕ е лесно да станеш майка за пръв път, дори и привидно всичко да е наред. Бебето беше постоянно при мен, не ми създаваше никакви грижи. Но моите нерви бяха разклатени от хормони и от факта, че живота ти започва на ново. На мен най-големия ми ужас беше, че нося пълна отговорност за това малко и беззащитно човече, чувствах се безсилна и ме беше страх. Разбира се всичко това отминава бързо. Но не искам да си представя, ако бях в друга болница с циганките и на конвейр, как щях да се чувствам.

Мен това, което ме дразни е че се нарича "лигавщина" нещо, което всеки  заслужава- човешко отношение, а не: "Когато правеше бебето ти беше хубаво, сега ще мълчиш!" и т.н.
Бабите ни са раждали така, но също тогава не е имало такъв стрес, като в днешно време, яли са само качествени и чисти храни, работили са много и в повечето случай тежка физическа работа, лягали са си рано и са ставали рано, живеели са на чист въздух, много от днешните вируси не ги е имало и т.н.

# 308
Tedy, съгласна съм с това, което ти е казала астроложката, с това изкючение, че детето обикновено избира само минутата и секундата, ако операцията започне в точния час, когато е насрочена. Осввен това, тези операции се насрочват сутрин и една астроложка обясняваше как сутрин се раждали предимно  доминиращ тип деца - "шефчета, обичащи да командват" Simple Smile
П. Николова, и аз не съм много наясно. След отделянето на плацентата, тя се взима от вещо лице и се обработва, като се извличат стволовите клетки от самата пъпна връв, която е свързана с плацентата.  По принцип тези стволови клетки могат да се преобразуват в почти всеки вид клетки, но в тая брошура на Крио Сейф четох  за някаква услуга 3 в 1, при която, набирам буквално: "Това е 'новата услуга', която е своего рода "полица за  биологична застраховка", както на новороденото, така и за родилката, и включва вземане и едновременно съхранение на:
ХСК и МСК (моя бел. това са двата вида стволови клетки) от и за новороденото, за период от 25 или 20 години
МСК, взети от подкожната мастна тъкан на майката (т.е. от и за ползване от нея!) за период от 10 години." ...

Тея МСК на майката имат изключително широко приложение. Интересно звучи, но тая услуга е само за раждащи секцио.

ioana g, извинявай, не съм разбрала, че и ти не си раждала там още. И аз като теб съм чувала добри отзиви за Токуда, но разчитам предимно на непреки впечатления и затова попитах.

# 309
Подкрепям написаното от siska s за раждането. Не мисля, че трябва да се превърнем в някакви мъченици, но всяка майка си има различно усещане все пак. Едно е например да забременееш след 15 години ходене по мъките и да подозираш, че  това ще ти е първото и последното раждане в живота, друго е да не си имал репродуктивни и сериозни здравословни проблеми (Дай, Боже, всекиму). Мисленето е съвсем различно. И все пак раждането трябва да е една хубава емоция, все пак не е нещо, което се случва всеки ден. Заслужава си да дадеш пари за своя и на бебето комфорт. Не че всички тук не можем да родим като бабите си, сигурно ако се случи и на нивата ще родим, ама вкъщи ако имате  съдомиална, дали не я пускате нея или 40 минути стоите прави и миете съдовете на ръка.

# 310

siska_s, просто ми взе думите от устата! И аз като го чуя този израз с "бабите" се чудя за бременност и раждане ли говорим или за "лиготии" като миялна машина, например.

И като говорим за опита на бабите ни, предполагам взимаме предвид смъртността при раждане родилка/дете) преди 100 години и днес. В Африка и в Европа. Те бабите ни и детските ваксини не са познавали, децата са им умирали като пилци от рахит, туберколоза, паралич и т.н. Мисля, че днес трябва да сме благодарни, че медицината се развила и продължава да се развива и така удължава и облекчава нашия и този на децата ни живот.

Съгласна съм, че добрите и доказани лекари съвсем естествено се преместиха в частните заведения. По разбираеми (и от мен напълно оправдани) финансови причини. Този факт, разбира се, не отменя възможността човек да попадне на свестен лекар и в държавна болница.... но самата дума "попадне" като става дума за здраве и дете ме кара да съм сериозно резервирана към подобни експерименти.

И тази дума "лигавщина" хич не подхожда в тази дискусия. Но както и да е. Аз явно съм от "лигавите" бъдещи майки, които със стегнато гърло си спомнят за ужасяващите трагедии с родилки от миналата година... не знам дали е съвпадение, но никоя от тези трагедии не се беше случила в частна болница.  

# 311
  • Пловдив
Знаех че ще се зачепкате за "едното време" и за това изрично казах в първото си изречение, че не става изобщо въпрос за тогава.
В София, и другите големи градове - където професионалистите са се "изнесли" в частните практики, с цел единствено печалбарство, а не отдаденост на работата си е много повече от ясно, че ще се чудите къде и как да родите за да сте при "някой конкретен" видиш ли щот рейтинга и тарифата му били високи.
В средните и малките градове не е така - частни АГ-та няма, всичко е към болниците, дори и лекаря да си има практика, той не изражда в кабинета си. Избора тук вече не се свежда до избор на лекар (екип), а избор на болница (което е коренно различно от темата на дискусията, защото е повече от ясно че всеки би избрал тази с по-добрите условия, с по-добре апаратура, с по-добри специалисти). Но след като вече си избрал такава, да дадеш още едни луди пари щот този бил по-добър от онзи в тази болница за мен е лудост. При условие че си се спрял да раждаш в конкретна болница, значи ти имаш доверие на избора на лекари на управата, които са назначени там като специалисти, и при когото и да попаднеш е все едно в случай на безпроблемна бременност и раждане.
А относно "едното време" се забелязва тенденция все повече и повече бременни и родилки да се насочват към раждането, храненето, начина на живот през бременността като едно време. Което няма нищо лошо според мен - всеки има право на личен избор. Лошото че от това страдат джобчетата на прехвалените доктори, респективно се чува какво ли не В Против.
Казах, че се надявам че никой няма да се засегне - не е било персонално насочено към никого, просто мнение  Peace А относно прага на болка на някого, разбирам напълно какво е на някого да му е нисък - моя е такъв с търпението  Laughing и често си патя заради това.
Ако знаех, че ще се вдигне толкова шум нямаше да го споменавам  Peace

# 312
Silviti,

Точно за миялната и пералнята си мислех. Трябва ли да ги хвърля, баба ми и без такива лиготии е въртяла домакинство. Ама тя и компютър не е имала Simple Smile

Поздравявам момичетата, за смелостта просто да отидат в болница и да родят при дежурните на смяна. Но всички сме индивидуални личности с различна чувствителност и  възприятия. В крайна сметка раждането е интимен момент и голяма отговорност за жената. Много е важно състоянието на майката, за да може да е спокойна и уверена какво прави. Има описани случаи на забавяне на раждането, когато майката е стресирана.

Ако в такъв момент някои от нас имат нужда от екип, когото да познават и да им вдъхне увереност и частната болница или избран предварително екип, може да осигури това спокойствие на някой според неговите възприятия, то аз съм за частните болници и екипи. От това, което знам за държавните и частните болници, мисля, че в държавните е много по вероятно и да не си получиш спокойствието, за което си платил. Близка приятелка роди в голяма държавна болница (няма да я споменавам тук, за да не тревожа момичетата, които са се спрели на тази болница) и влезе в болницата с изтичащи води, болки и разкритие и роди след само 4 дни... С избор на екип това.  Ами при тези обстоятелства аз бих искала да се "поглезя" с малко по-нормално отношение. И все пак всичко е въпрос на избор, всеки има своята позиция и тя е абсолютно валидна от собствената му гледна точка.

# 313
В София, и другите големи градове - където професионалистите са се "изнесли" в частните практики, с цел единствено печалбарство, а не отдаденост на работата си е много повече от ясно, че ще се чудите къде и как да родите за да сте при "някой конкретен" видиш ли щот рейтинга и тарифата му били високи.

Откъде ги намирате тези изразни средства... "печалбарство"..... Не е ли най-нормалното нещо, когато си кадърен в професията си да се стремиш към заслужено морално и материално признание. На запад от нашето балканско мислене, най-изтъкнатите лекари са и най-скъпо платените, и сред най-богатите членове на обществото... Там на никой не му хрумва да ги нарече "печалбари".... ти, Ани би трябвало да знаеш това, мисля, че си живяла в чужбина.

Горчивата истина е че отдадеността на професията се среща най-рядко в държавната сфера, независимо дали говорим за медицина, образование или администрация... По простата причина, че го няма финансовия стимул. Не мога да упрекна човек, който едва свързва двата края, че не еособено отдаден на професията или хипократовата си клетва... Моят личен и скромен опит от ходене 6 години по лекари е, че най-отдадените измежду тях са тези, които са справедливо и добре овъзмездени за труда и знанията си.

И не мога да се съглася, че софиянки се чудим в избора си на лекар или болница.... аз разбирам този вид дискусии като проучване и сондажи с цел да избереш оптимално доброто за себе си. Същото правим и с количките, и  с памперсите и т.н. И само мога да се радвам, че имаме избор... и за колички, и за памперси и най-вече за лекари и болници ...

# 314
Здравейте и от мен  Simple Smile
Виждам тук се разразява малка война  Mr. Green недейте така момичета всеки си има мнение е всеки е свободен да го изкаже. Аз няма да взема отношение защото не ме засяга пряко въпроса а и неискам да се карам с никой, но само ще кажа че съм съгласна с АННАФЕЙС и докато се подържа тази порочна практика да се плаща за отношение и за неща който вече сме платили България никога няма да се оправи за жалост.
За ФМтата Силви правилно е запомнила че в другите държави са 3 на брой, но с една разлика тук не трябва ти да изчисляваш кога да ги правиш а те ти казват кога да отидеш,задължителни са и най-важното безплатни т.е здравната каса ги поема нещо което и в България трябва да е така.
Хайде хубава вечер   bouquet
силви докато писах видях новия ти пист и да ти кажа че в другите държави не е точно така. Държавните лекари са доста добре платени и мога да те уверя че работят всеотдайно като частните в България.

Общи условия

Активация на акаунт