Сини или розови ритничета чакаме от АВГУСТовските мъничета! - 7

• 23 491
  • 733
  •   1
Отговори
# 405
Тъкмо се прибирам от преглед.
Само метнах сладоледа в камерата да не се размрази и бързам да кажа, че нашите гащи лъснаха.
Чакаме сини на 28.08.  stork-boy
Такава ми беше интуицията и на мен.
Отивам да разнасям новината.
 lalalala
Хубава вечер на всички.

# 406
На вълна нокти, бях чувала, че на краката не било хубаво да са ти лакирани при секцио.

И на ноктите на ръцете никакъв лак. Wink

Относно раждането - и аз като Кристина - няма да раждам в моят град, нито в близките. Варианти са ми Плевен, Варна или Стара Загора (евентуално). По всяка вероятност ще съм със секцио, което налага добро проучване на болници и лекари Crazy

Лили, добре дошла! Hug Престраши се най-после Mr. Green

Инстинкт, честити ви сини гащи Grinning

# 407
Оооооо, Диди, не бях се замислила за това, а и всъщност не знаех, че тази "есктра" се плаща и то как!!! Но сигурно си права, че това е истинският им мотив. И ако е така, е отвратително! И ще говорят някои мами за всеотдайността на лекарите по държавните болници. Пак казвам, че съм сигурна, че има изключения. Но личният ми опит като пациент (по държавни и частни болници) и като човек, който се живее и общува в среда на лекари е еднозначен. Просто съм се нагледала и наслушала на много противни неща. Но знаете ли, медалът си има две страни. Моят мъж не един и двама пациенти са го завличали с пари. Най-фрапантният случай беше миналата година, когато един негов пациент го завлече с почти 5000 лв. И то негов стар пациент, който се лекуваше години на ред при мъжа ми. Направи си цялата уста с импланти и изчезна.. и тел смени и всичко....

# 408
Кристина Simple Smile Именно за това си мислех и аз - ако си махна гела, моите нокти ще са тънки и остри и трябва до дъно да са изрязани, а с гела сега са ми дебелички и никой не мога да одраскам, камо ли да се почеша нормално  Laughing  
Дължината им сега е 5 мм. няма и толкова, но август ще ги скъся  Flutter а на краката ще съм без лак или с безцветен Wink
За раждането - моята доки е в Шейново, та може по натам да си затвърдя сегашната позиция и да раждам там , но бих се разходила до няколко болници да разгледам все пак Simple Smile

# 409
Силви, страхотен избор на рокля. Аз си бях избрала рокля за изписването в тон с комплекта за изписване- жълти и на таткото купихме риза в синьо и жълто. Направо си бяхме като комплект, какъвто сме си Simple Smile. Но до грим не ми беше, аз и по принцип не се гримирам. И хич не изглеждам добре, беше ми лошо и ме болеше операцията, но нямах търпение да се приберем и ми беше много вълнуващо.

# 410
Инстинкт, честито! Много юначета станаха в темата, момите са дефицит Simple Smile

KristinaKG , разбирам те, в малките градове няма никакъв избор, а и по правило (но не знам защо е така) много рядко се срещат добри и кадърни лекари в по-малките градове. Казвам го, защото познавам страшно много жени, които като мен ходеха по мъките с ин витро и всичките от провинцията бяха пропищели от местните им АГ-та. До една момичетата идваха да раждат в София - предимно в Тина Киркова и Токуда. Сега вече идват в болница Надежда.

Сънчи - Пънчи , ти май беше с ин витро, прости ми, ако греша. При кой лекар успя? София далеч ли ти е за раждане?

# 411
Силви, страхотен избор на рокля. Аз си бях избрала рокля за изписването в тон с комплекта за изписване- жълти и на таткото купихме риза в синьо и жълто. Направо си бяхме като комплект, какъвто сме си Simple Smile. Но до грим не ми беше, аз и по принцип не се гримирам. И хич не изглеждам добре, беше ми лошо и ме болеше операцията, но нямах търпение да се приберем и ми беше много вълнуващо.

Ох, всичко Мара втасала, че и рокли за изписване обсъждаме  Mr. Green.... но ти сега, Диди ме навеждаш на мисълта, че и бебето трябва да е в тон....

Поли, ние вече се организирахме три мами да ходим в понеделник на ден на отворените врати в болница Надежда... ако искаш се присъедни... после на кафе Simple Smile

# 412
На вълна нокти, бях чувала, че на краката не било хубаво да са ти лакирани при секцио.

И на ноктите на ръцете никакъв лак. Wink

.....

Сънчи, ти помниш ли защо? Ако помня правилно и следят цвета им как се променя май и гел не трябва.

Ама много готина идея и бебето да е в тон Simple Smile Тъкмо ще се вдъхновя да си напазарувам нещо и за мен в тон с бебешките работи! Може и да не сме я втасали всичката, но мен мисли за това как ще си направя прическата и ще си гримирам муцунката за исписването ме отвличат от разните тревоги покрай болници и изследвания.

oops  Аз между другото трябва да си призная, че Kvak (от предните страници с латинско име)  е заменена от Квак (на кирилица), защото днес обърках нещо в настройките и се самоблокирах ooooh!  На този профил не смятам нищо да му пипам повече и ще съм си с него, но ако трябва инфото да се актуализира на първа страничка да си знаете, че лицето е едно и също Simple Smile

# 413
Силви плаща се, но в държавните болници, в частните не.
А и аз съм сигурна и знам от опит (дъщеря ми е оперирана- махане на трета сливица и операция и на двете уши, което беше усложнение от възпалената трета сливица и доктора и е един от тези, който ми връщат надеждата, че не всичко е загубено), че в държавните има невероятни специалисти, но е рядкост и една птичка пролет не прави, а и като останалите оплескат нещата, например анастезиолог който е по- ниско платен или неонатолог, какво като доктора е добър.

Instinct_ и от мен честито!

Presious, аз не бих искала да оставам и минутка в болницата след раждането, дори и да е частна, няма за какво, болниците са за болните. Вкъщи си ми е идеално, а там какво е по- различното, така или иначе никой с нищо не ти помага,  вкъщи можеш да разчиташ на таткото, на майка си или на когото имаш доверие.

# 414
Благодаря ви за посрещането  Simple Smile
СънчиHug, престраших се да, все не смеех да се записвам от суеверие, но вече сме в края на 4 - дай Боже само хубави работи да предстоят Simple Smile
На теб леко и красиво бременеене  Hug

# 415
  • Пловдив
Е хубава работа Grinning, аз хубаво си мисля, че отивам да раждам и си се прибирам и хич не зацепвам, че има такова нещо като изписване. Ами, че и никога не съм си давала сметка, че има вероятност в държавна болница тоалетната при родилките да е за целия етаж, а не на примерно стая с няколко родилки. Аз ще взема да мина в графа глезли май, че не си представям как няма да си оправя косата за изписването, та аз поне без сешоар никога не излизам навън, а пък изписването си е събитие. Хмм... Явно ще се обикалят болници, за да видим къде има условия, че нещо не си се представям да чакам на опашка пред етажната тоалетна с преса за коса и спирала.

За грима - никога не съм била фен на силния грим, но без спирала, молив за очи и гланц за устни не излизам. Не мисля да влизам да раждам със грим де, но май няма да е зле след това да се пооправя. Също така по време на бременността и се лакирам, но пък тъй като лаковете са ми мания съм разучила кои лакове не са толкова вредни и сега съм се ограничила само с тях. И аз съм чувала, че не е хубаво, обаче да си лакиран на самото раждане, та мисля да съм без лак. Иначе аз обожавам къси нокти, та дължината не ми е проблем.

А за държавните лекари, аз нямам право много да си давам мнението, защото да чукам на дърво не съм имала нищо сериозно, за да знам какво е положението. Само до ниво личен лекар и настинка, но съм си доволна от личния лекар. Но пък имали късмет да не се отнесат като хората с мен, аз мисля, че си плащам здравни осигуровки и то не малко, та определено ще си търся правата.

# 416
До колкото си спомням не трябва да се лакират ноктите и да се слага червило,защото следят за посиняване,но май беше само за раждане със секцио.
 А моят приятел вчера пред АГ-то както си чакахме спокойно изведнъж се стегна, погледна ме с  Shocked очи и плахо попита: Аз нали няма да присъствам на раждането!? А аз гадината с невинно изражение: ами исках да срежеш пъпната връв.... Милият ми той,изглеждаше толкова потресен,че се притесних да не му прилошее и го успокоих,че ще си чака навън,ако пожелае. Laughing

# 417
Леле тези мъже много страхливи бе, и после ние сме били слабия пол  Mr. Green

# 418
  • Варна
Добре дошли на новите мами!
И аз едвам сварих да ви изчета. Относно раждането - аз мисля, че най-важното е майката да е спокойна и да има доверие на лекаря и всичко да мине добре и да си гушкаме живи и здрави бебчета. Не смятам, че е глезотия, че някой отива в частна болница. Проблемът като цяло, според мен си е заложен в нашата здравна система и оттам отношението и желанието за работа на голяма част от лекарите в държавните болници.
Silviti роклята наистина е много хубава, няма лошо човек да се подготвя от рано.

# 419
Добре дошли нови мами, аз нали съм вече с почти седмичен стаж тук и се чувствам у дома Simple Smile

Леле тези мъже много страхливи бе, и после ние сме били слабия пол  Mr. Green

И аз така си мислех до преди малко. Нашия стажант-татко се изказа тази вечер, колко щадящо било секциото за бебето  newsm78  #Crazy със такава убеденост сякаш обяснява, че слънцето изгрява от изток. А аз съм се запънала да раждам естествено и "безпощадно"за бебето  Joy Joy Joy Ей, това да си бъдещ татко на син колко било отговорно Simple Smile

Вашите мъже интересуват ли се от бебешки теми?

Общи условия

Активация на акаунт