Орхидея - номер 10.

• 88 847
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • София
_re_ge, великолепни са!!!   bouquet

Там в една саксийка имаш някакви червени като топчета. Това какво е?
А жълта красавица има ли откъде да си купя? Направо ми останаха очите в твоята (пу-пу-пу). Може ли да пуснеш още нейни снимки отблизо  Praynig Praynig Praynig

# 556
_re_ge, и твоите орхидеи са прекрасни! У вас е като в магазин за орхидеи!  Laughing Peace
На мен тези дни ми подариха една,  чудя се мини ли е, не е ли. Вие какво ще кажете?

Насадена е в малка саксийка, но листата и са съвсем нормални, като на останалите ми. Мисля, като прецъфти да я пресадя в по-голяма саксия.

# 557
Пак аз. Днес полях орхидеята и излезе това:

# 558
  • Бургас
 Shocked какво е това чудо,бррррр....

# 559
Shocked какво е това чудо,бррррр....
Сигурно червей. Sick
В нова почва е от 2 месеца.
Направо на змийче ми прилича. Sick

# 560
  • Бургас
Ми и на мен ми прилича на змийче,как се е озовало в корите Rolling EyesДосега не съм виждала подобно нещо,какво ли не съм намирала ама такова...

# 561
Чудя се какво ли може да е ? Тази гадинка може всякак да се еотзовалал в корените - въпрос на обработка на корите. Добре че е изпълзяло сега.

Знам че срещу червейчета саксиите се накисват в разтвор на калиев перманганат за 15-тина минути и всички живности изпълзяват. Може да опиташ такъв приьом.

Последна редакция: сб, 01 юни 2013, 12:05 от _re_ge

# 562
Благодаря, _re_ge !
Точно за това прочетох и аз. Ще го направя.

# 563

Благодаря на всички за комплиментите за моите цветя.
Сетих се че имам от миналата година една библиотека със сними с всички орхидеи който имам в период на цъфтеж. От тогава бройката им се е увеличила с 10-15 но тях съм нямала време да ги снема, за да опресня библиотеката. Ей сега ще ги кача да ги видите.

Колекцията ми тук

http://reni1313.snimka.bg/flowers/moyata-kolekciya-2012.756196.all

# 564
  • Русе
_re_ge, разкош!   bouquet

# 565
Боже Реге разкош  Heart Eyes Heart Eyes

# 566
  • София
Жълтата е разкошна!   bouquet И другите, разбира се, но тази просто ми легна на сърцето  Simple Smile

# 567
Здравейте момичета  Grinning Аз имам 6 орхидейки и досега всичко с отглеждането им беше чудесно. Но от известно време на две от орхидеите са им меки листата и цвета. Дали знаете на какво може да се дължи това.

# 568

А жълта красавица има ли откъде да си купя? Направо ми останаха очите в твоята (пу-пу-пу). Може ли да пуснеш още нейни снимки отблизо  Praynig Praynig Praynig

Червените топчета приличат на стириопор( не знам дали с епише така !) но оцветени в червено- за красота са, така получих мини фалчето от приятелката си като ми го подари- така го е аранжирала тя. Каза че тези топчета задържали повече влага в сфагнума. но разбира се се изисква и по-рядко поливане в този случай.

коя е жълтата красавица която те плени? Дай снимка да я разпозная защото те са няколко жълтурките в моята колекция.

_
На мен тези дни ми подариха една,  чудя се мини ли е, не е ли. Вие какво ще кажете?

Насадена е в малка саксийка, но листата и са съвсем нормални, като на останалите ми. Мисля, като прецъфти да я пресадя в по-голяма саксия.

За мен е полумини, аз ги държа в саксийки среден рамер.

Здравейте момичета  Grinning Аз имам 6 орхидейки и досега всичко с отглеждането им беше чудесно. Но от известно време на две от орхидеите са им меки листата и цвета. Дали знаете на какво може да се дължи това.

Здравей и добре дошла
Дали можем да видим снимки. Може да е от горешините и прецъфтяване а може и нещо друго.

Последна редакция: сб, 01 юни 2013, 15:58 от _re_ge

# 569
  • София

А жълта красавица има ли откъде да си купя? Направо ми останаха очите в твоята (пу-пу-пу). Може ли да пуснеш още нейни снимки отблизо  Praynig Praynig Praynig

Червените топчета приличат на стириопор( не знам дали с епише така !) но оцветени в червено- за красота са, така получих мини фалчето от приятелката си като ми го подари- така го е аранжирала тя. Каза че тези топчета задържали повече влага в сфагнума. но разбира се се изисква и по-рядко поливане в този случай.

коя е жълтата красавица която те плени? Дай снимка да я разпозная защото те са няколко жълтурките в моята колекция.

Мерси  Hug

Ето тази хубавица - по-изчистената:
http://reni1313.snimka.bg/flowers/moyata-kolekciya-2012.756196.30634197

Общи условия

Активация на акаунт