Орхидея - номер 10.

• 90 082
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте и днес, какъв е този сняг момичета, ужас хихих,аз се агласих з апролет, наредих двора,т.е почти го наредих за партита ,а то......хихихих

Моя денди преоценения , който купих за прецъфтял за 5 лв. , тези дни ще цъфнееее, и гледам ,че върхът му е лилав някакъв. Май ще е красавец, хихихи Simple Smile

# 121
Здравейте  Hug,момичета отдавна не съм се появявала ,сдобих се с два цимбидиума ,единия прецъфтя а другия все още има цветове ,приемам съвети за поливането и въобще всичко около грижите за тях ?!

# 122
  • София
Здравейте момичета.
Влизам да ви кажа за изгодна продажба на орхидеи,ако  някой иска да си вземе.
На пазара Димитър Петков,магазина,който повечето от вас знаят.
Имаше минита-само бели,без саксийка ,само в целофан-7 лева.
Фаленопсис-останаха към 7-8 още-с цветоноси -розови-светли и тъмни-10 лева.
Ванди-с цветоноси,сини,розови-30 лева.Но в не много добро състояние,аз не посмях да взема от тях,ако някой мисли,че може да се справи ,има много да си избере.Чудя се само,защо ги държат на тази цена,като виждат,че цветята стоят,и по-лошо ще става,по-добре -не.После ще ги хвърлят всичките,ама на-държат цената и това е.
Фалчетата са също с пострадали цветоноси-окапали пъпки,пречупени...
Аз взех от тях розова и бяла,и ги пренесох до вкъщи с пазарска количка,живея на 100 метра,надявам се,да не са пострадали в студа. Peace

# 123
Здрасти здрастии , моето преоценено денди цъфна и е  цикламено с сжълто вътр, после ще снима и покажа. Йееее за първи път проследявам от пъпка до цъфнало орхидейка, йееее голямо удоволствие е.
Simple Smile

ето и снимки :
 http://ilina0zlateva.snimka.bg/flowers/dendrobium-nobile.736699.29940354

Преди 1 седмица ,като ви питах ми казахте,че може би са цветове, но вижте ,не излиза като грозд, дали е ново стебло ?
снимка: http://ilina0zlateva.snimka.bg/flowers/dendrobium-nobile.736699.29940367

Последна редакция: пн, 18 мар 2013, 09:58 от _mammi_

# 124
# 125
Снощи не се сдържах и извадих онцидиума ли, камбрията ли, като цъфне ще видим какво е явно, след около месец гледане, ми беше страшно интересно какво става там долу в корените, понеже булбите почнаха да се набръчкват, и снощи като я извадих, гледам на едната  булба от двете страни излиза нещо, от двете външни страни на листата, има и няколко ъвсем късикчи коренчета НОВИ, И ТАКА, много съм щастлива, сложих си я в новите кори ,които събирахме с мъжо и така, продължавам по същия начин да я гледам ,явно се разбираме лесно с орхитата . хихиВеч е 5 на брой , ( за отчета) хихихихих

# 126
Здравейте момичета, имам един проблем.Една орхидея - фалче ми изкара преди доста време кейка от самото стебълце на разтението. Корените и са достатъчно дълги вече и трябва да я отделя от мама.но ровейки се из нета не попаднах на нищо.Как става номера без да ги нараня?

Здравей.
При мен кейкито можеше да се отдели от цветоноса ( зеленото стъбълце ) без това да го нарани. ако при теб това е невъзможно е съветвам да срежеш кейкито заедно с парчето цветонос и така да го посадиш. Посаждане означава да го "кекнеш' върху субстрата като го подпреш отстрани с клечки. в никой случай не го посаждай във субстрата защото стъблото ( стъблото е мястото от което растат листата на орхидеята- дебелои късо , а не това тънкото зеленото клонче- то се нарича цветонос.) може да загние.

За да се направи разделяне обаче трябва да има поне 3 коренчета от по 3-5 см.

# 127
  • Варна
FEN-че,
драго ми е да те видя, мила Hug Онцидиумите май цъфтят доста трудно, с такова впечатление съм останала... За съжаление нямам такова чудо, аз май само с фалчета се разбирам и чат-пат с дендробиуми, всичко друго гине при мен Rolling Eyes

# 128
 Hugмесечинке ,май ще се окажеш права  newsm78,,и на мен ми е приятно да ви видя тук в темата особено "постоянното присъствие " Wink

# 129
Здравейте момичета, имам един проблем.Една орхидея - фалче ми изкара преди доста време кейка от самото стебълце на разтението. Корените и са достатъчно дълги вече и трябва да я отделя от мама.но ровейки се из нета не попаднах на нищо.Как става номера без да ги нараня?

Здравей.
При мен кейкито можеше да се отдели от цветоноса ( зеленото стъбълце ) без това да го нарани. ако при теб това е невъзможно е съветвам да срежеш кейкито заедно с парчето цветонос и така да го посадиш. Посаждане означава да го "кекнеш' върху субстрата като го подпреш отстрани с клечки. в никой случай не го посаждай във субстрата защото стъблото ( стъблото е мястото от което растат листата на орхидеята- дебелои късо , а не това тънкото зеленото клонче- то се нарича цветонос.) може да загние.

За да се направи разделяне обаче трябва да има поне 3 коренчета от по 3-5 см.

_re_ge  мерси за отговора. това е лесна работа но при мен не излиза от цветоноса а от самото растение, от ствола между корените на майката.коренчетата са 2 но са близо по 6-7 см и растат като луди. ще се радвам ако има начин да се разделят без да повреждам и двете растения.

# 130

_re_ge  мерси за отговора. това е лесна работа но при мен не излиза от цветоноса а от самото растение, от ствола между корените на майката.коренчетата са 2 но са близо по 6-7 см и растат като луди. ще се радвам ако има начин да се разделят без да повреждам и двете растения.

трябва да извадиш майката от корите и да видиш откъде точно расте кейкито. ако е от коренче ще го срежеш. ако е стъблото на майката си мисля че ще стане по сложно. Хайде да видим първо откъде расте кейкито.

Аз имам едно кейки което расте измежду листата на майката. Майката умира- с загнила сърцевина е и затова няма да го деля. така не ми пречи, но в твоят случай е различно.

FEN много се зарадвах да те видя  Hug

# 131

_re_ge  мерси за отговора. това е лесна работа но при мен не излиза от цветоноса а от самото растение, от ствола между корените на майката.коренчетата са 2 но са близо по 6-7 см и растат като луди. ще се радвам ако има начин да се разделят без да повреждам и двете растения.

трябва да извадиш майката от корите и да видиш откъде точно расте кейкито. ако е от коренче ще го срежеш. ако е стъблото на майката си мисля че ще стане по сложно. Хайде да видим първо откъде расте кейкито.

Аз имам едно кейки което расте измежду листата на майката. Майката умира- с загнила сърцевина е и затова няма да го деля. така не ми пречи, но в твоят случай е различно.

случаят е същия. възрастното растение му загни сърцевината но преди година,въпреки това корените и растат и е уникално жизнено.а кейкито не излиза от корен а от стволчето. утре ако имам възможност ще го снимам за да видиш.надеждата ми е че ако отстраня кейкито ще порасне ново от друго място.а и вече няма място в саксийката

# 132
Дами,моля ви за съвет.Кажете ми нормално ли е пъпките на орхидейката ми да станат в червеникав цвят.Имам ли повод за притеснение.Добавям линк със снимка http://dasinka.snimka.bg/flowers/orhideyata-mi.737242.29948327

# 133
  • София
Дами,моля ви за съвет.Кажете ми нормално ли е пъпките на орхидейката ми да станат в червеникав цвят.Имам ли повод за притеснение.Добавям линк със снимка http://dasinka.snimka.bg/flowers/orhideyata-mi.737242.29948327

За съжаление не е на хубаво. Обикновено почервеняват преди да изсъхнат. Успокояващото е, че едва ли му има нещо на самото растение. Най-вероятно е стрес. Скоро я купи, нали? Ако я гледаш добре, все някога ще те зарадва отново с цветове. Но за тези няма какво да се направи.  Sad

# 134
Мерси за бързият отговор.Да,скоро е купена за 8 Март подарък.Жалко наистина,много се надявах да гледам как цъфти Sad

Общи условия

Активация на акаунт