Орхидея - номер 10.

• 89 403
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
ХИХИХ, трябва да се съберем наистина някой път, за кафенце.Мисля ,че ще ни бъде хубаво.
Говоря за орхи -лейдитата от Варна.

Да питам аз пак нещо. Фалчето ми от 8 март, което мъжо ми подари, си е цъфнало и хубаво.Минитата от преди 2 седмици ,на които опадаха половината пъпки, но също има няколко цъфнали също са ок откъм цветовете, но искам и на двете да сменя корите, не ми изглежда ок вътре сякаш/ Като са цъфнали пречи ли им да им ги сменя? Ще им стане ли нещо,да не ги стресирам?

# 271
Да питам аз пак нещо. Фалчето ми от 8 март, което мъжо ми подари, си е цъфнало и хубаво.Минитата от преди 2 седмици ,на които опадаха половината пъпки, но също има няколко цъфнали също са ок откъм цветовете, но искам и на двете да сменя корите, не ми изглежда ок вътре сякаш/ Като са цъфнали пречи ли им да им ги сменя? Ще им стане ли нещо,да не ги стресирам?

Ако има наложителност аз го правя дори и да са цъфнали.

# 272
_mammi_  корите по принцип могат да изкарат няколко години преди да загният или да се натрошат или да се препълнят саксийките с корени. Орхите обичат да им е тясно. Корите ли те притесняват или корените? Иначе ако е само желанието да ги ровиш е друг въпроса  Joy А ако имат проблем някакъв, загнило, мухлясали кори и тн аз лично пресаждам даже и цъфтящи   bouquet

# 273
хиХИХи ТО че ми се рови ,рови ми се  много.Но има и проблеми с корените.Има мухлясали, има изгнили, има изсъхнали, даже и външните, които висят извън саксията, са проблемни.Трябва ремонт. хахахаха. Корите не ме притесняват.Но и по саксията има зелено- блатясали са,,.а те цъфнали ще стоят дълго още и си мисля ,че трявба да взема мерки.

# 274
Здравейте, момичета  Hug
Тези омайно красиви орхидеи владеят и мен, направо до едно такова приятно обсебване, което Ви е добре познато   bouquet
Открих темата наскоро и много се радвам на красавиците Ви. Разгледах подробно от първата страница всяка дума, изписана с толкова любов към орхидеите /и цветята въобще/  Hug
Включвам се да Ви кажа, че в Баумакс - Бургас има разпродажба на орхидеи - минитата от Осми март, има и големи орхидеи - фаленопсиси, пафчета, камбрии, почти от всички видове.
Цените на фаленопсисите са намалени от 8.99 на 5.99 лв. Хареса ми едно пафче, но и намалената му цена 19.99 лв. ми е малко множко, та ... друг път...  Stop
Има много хубави растения - здрави и добре нацъфтяли, не всички са поувяхнали.
Толкова хубави имаше, разнообразни, доста се затрудних коя да избера, ноо как да си тръгна с празни ръце  newsm78... Аз си харесах една белушка с червени петънца. Тя много ми заприлича на рядката орхидея "Гълъб на мира", която наскоро четох, че е цъфнала и с това ме спечели  Crazy Ще я снимам, за да ми кажете дали е Арлекин или не.
Цветен ден Ви желая   bouquet

# 275
На източен или на западен прозорец е по-подходящо да се гледа Фалче?

# 276

Източен еднозначно.

Толкова хубави имаше, разнообразни, доста се затрудних коя да избера, ноо как да си тръгна с празни ръце  newsm78... Аз си харесах една белушка с червени петънца. Тя много ми заприлича на рядката орхидея "Гълъб на мира", която наскоро четох, че е цъфнала и с това ме спечели  Crazy Ще я снимам, за да ми кажете дали е Арлекин или не.
Цветен ден Ви желая   bouquet

Здравей и добре дошла.
Арлекините лесно се разпознават. петната изглеждат така сякаш си мацнал с четка с акварел  върху лист . преди имаше само с бяла основа. Сега масово има и с жълта.

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 15:06 от _re_ge

# 277

Източен еднозначно.

Толкова хубави имаше, разнообразни, доста се затрудних коя да избера, ноо как да си тръгна с празни ръце  newsm78... Аз си харесах една белушка с червени петънца. Тя много ми заприлича на рядката орхидея "Гълъб на мира", която наскоро четох, че е цъфнала и с това ме спечели  Crazy Ще я снимам, за да ми кажете дали е Арлекин или не.
Цветен ден Ви желая   bouquet

Здравей и добре дошла.
Арлекините лесно се разпознават. петната изглеждат така сякаш си мацнал с четка с акварел  върху лист . преди имаше само с бяла основа. Сега масово има и с жълта.

Благодаря, _re_ge, добре заварили  Hug
Ясно,   bouquet
Те са едни големи петна, като мастилени, откроих ги от останалите.
А защо така са кръстени?

# 278
# 279
и аз се записвам

# 280
А защо така са кръстени?

В Интернет намерих това :

What really is a harlequin phalaenopsis?

Can someone please define or provide a description of what constitutes a Harlequin Phalaenopsis.

Answer :
Harlequin phals usually come in 2 different catalogies, the painted and the Taiwan type. The painted type is more like a smear of color on a background color. Usually, it is a white background but now, I have seen the background as yellow. The Taiwan type is where the background is covered with spots. If you were to disect the flower petals, you would see a double tissue making the flower even thicker than a normal phal flower. It is like the white or yellow phal has actually had red or other colors spots of paint on them. Now, they have become so pronounced with the spots that they cover right over the whole flower. You will know it because the flower will have a white or yellow border with a dark petal. As you can see from my pics of Phal I-Hsin Dalmation, the spots even look raised on the flower. I don't have a pic of the painted ones but they look like that they were spinned out with a colorwheel. You will notice that the spots seem to be random when they appear on the flower, not sure if it is that way or is it just genentics. Hope that helps

# 281
А защо така са кръстени?

В Интернет намерих това :

What really is a harlequin phalaenopsis?

Can someone please define or provide a description of what constitutes a Harlequin Phalaenopsis.

Answer :
Harlequin phals usually come in 2 different catalogies, the painted and the Taiwan type. The painted type is more like a smear of color on a background color. Usually, it is a white background but now, I have seen the background as yellow. The Taiwan type is where the background is covered with spots. If you were to disect the flower petals, you would see a double tissue making the flower even thicker than a normal phal flower. It is like the white or yellow phal has actually had red or other colors spots of paint on them. Now, they have become so pronounced with the spots that they cover right over the whole flower. You will know it because the flower will have a white or yellow border with a dark petal. As you can see from my pics of Phal I-Hsin Dalmation, the spots even look raised on the flower. I don't have a pic of the painted ones but they look like that they were spinned out with a colorwheel. You will notice that the spots seem to be random when they appear on the flower, not sure if it is that way or is it just genentics. Hope that helps

bouquet _re_ge Благодаря Hug

Тази моя красавица след като окапаха цветчетата й стои като замръзнала, никакво развитие. Да я торя ли за да мръдне в развитието си?

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 11:59 от Мама Сметана

# 282

Тази моя красавица след като окапаха цветчетата й стои като замръзнала, никакво развитие. Да я торя ли за да мръдне в развитието си?

Привет
много е красива, не бях виждала такава странна окраска на вътрешните листчета!
От колко време е прецъфтяла?
Опитните тук казват че след прецъфтяване торят с зелен кристлон но за торенето много добре прочети материалите от първа страница- изясни си всичко, питай ако имаш въпроси и едва тогава започвай , защото торенето може да доведе до повече вреди от Неторенето!

# 283
Здравейте,
Четох доста за орхидеите и днес си поръчах кейки паста Grinning
От доста време се колебаех....и сега си я чакам. Много съм нетърпелива, какво ли ще се получи Rolling Eyes

# 284
Здравейте,
Четох доста за орхидеите и днес си поръчах кейки паста GrinningОт доста време се колебаех....и сега си я чакам. Много съм нетърпелива, какво ли ще се получи Rolling Eyes
Моля е сподели какво е това да не ровя в нета да търся допълнително.

Общи условия

Активация на акаунт