Бургаски майчета - 14 тема

• 31 459
  • 713
  •   1
Отговори
# 105
Ми аз четох в нета, че сутринта свекървата те води на църква, след това идват жени-орисници в къщи , носят сладкиши и наричат , после опъват над главите ви с бебето бяла кърпа , разчупват над нея сладка погача , после слагат пари в кърпата и заедно с трохите я завързват и я слагат на най-високото място в къщата.
Аз обаче ходих с таткото , на обяд събрах родителите в къщи - имаше солена питка,но намазана с мед ,салати , мезета , сладки и торта. Вечерта поканих приятелско семейство.
Направих го по свой си начин , за мен по-важно е че отидохме на църква и ни четоха молитва.Бабешките обичаи не ме вълнуват.  Peace

# 106
На мен лелята която продава свещите ми каза-майката и бебето,от там на татък който искам той да идва  Simple Smile Вероятно ще сме с таткото ние.А иначе AtenaotnA - това което си написала за обичаая и аз съм го чела,но може би и аз няма да го спазя  така Embarassed
А иначе вън не бих казала,че е за разходка-ужасно духа

# 107
Здравейте майчета! Извинявам се че нахлувам в темичката ви, но искам да попитам някоя минавала ли е Фетална морфология при д-р Ковачева? Какви мнения имате за нея? Благодаря ви предварително!

# 108
  • Бургас
да ви попитам за това което говорехте по-рано, след раждане че те държат 2 часа легнала под наблюдение....а на лекциите казват че е добре в първия половин час до един час да се осъществи връзката с бебето, да засуче защото тогава било най-лесно....е как да стане номера като няма кой да ми го подаде....а дори и да ми го дадат аз 2 часа ли ще го държа после кой ще го вземе .....сами ли си седим или има някой с нас през тези 2 часа?

# 109
да ви попитам за това което говорехте по-рано, след раждане че те държат 2 часа легнала под наблюдение....а на лекциите казват че е добре в първия половин час до един час да се осъществи връзката с бебето, да засуче защото тогава било най-лесно....е как да стане номера като няма кой да ми го подаде....а дори и да ми го дадат аз 2 часа ли ще го държа после кой ще го вземе .....сами ли си седим или има някой с нас през тези 2 часа?
Ако поискаш да ти го дадат, за да суче няма да ти откажат. Естествено че няма да го държиш 2 часа, а колкото е необходимо, акушерките са в съседната стая и непрекъснато минават да видят как си. Спокойно не сте сами, ще бъдете обгрижвани подобаващо. Simple Smile

# 110
Не родих нормално , но доколкото знам засукването на бебето в първите минути след раждането в Бг не е практика. Аз не виждам защо трябва и при секцио да не ми го покажат на същия ден ,а чак на следващия ,ама както знаем тук всичко е малко по-иначе .... Отиваш , раждаш и в най-добрия случай таткото ти носи снимка. А да не говорим ,че като излязох от упойката ,ако не бях питала - нямаше и кой да ми каже какво съм родила , живо ли е  ,здраво ли е ....  Tired

# 111
Не знам как е в другите болници но в МБАЛ-а и при двете ми раждания дори не ми дадоха да гушна,целуна бебето докато бях долу в родилното,на магарето.Показаха ми го от метър-два разстояние все едно е прокажено и след прегледа и къпането го тупнаха срещу мен повито да си лежи.Чак като ме качиха горе с него си го видях както трябва,с две уши ли е,наистина ли е момче и т.н.Иначе го изнесоха таткото да го види докато бях на магарето та се наложи него да разпитам как му се струва детето ни. Laughing

# 112
Аз даже като излязох от упойка питах няколко пъти за детето , но акушерката усилено се правеше ,че не ме чува. Разбрах ,че е момче единствено като си вдигнах ръката и видях синята гривна , иначе виждах размазано и дори не можах да прочета какво пише на нея. Накрая се ядосах и викнах : " Абе няма ли кой да ми покаже това бебе?" .Акушерката ми вика "Ми кой искаш да ти го покаже?" . Аз й викам "Ми кажете ми поне какво е , как е?!" . Чак тогава тая ми каза колко е високо , колко килограма е , кога е изплакало и т.н.
Чак на другия ден ми го докараха за не повече от минута докато подписвах някви неща (даже тая сложи формуляра върху дребния да подписвам) . Качиха ме горе на 3-тия ден , аз си го поисках и ми го дадоха още тогава , иначе ги дават на 4-тия.

# 113
  • Бургас
Не знам как е в другите болници но в МБАЛ-а и при двете ми раждания дори не ми дадоха да гушна,целуна бебето докато бях долу в родилното,на магарето.Показаха ми го от метър-два разстояние ...

Да, и при мен така беше, не мисля, че е правилно и човешко ... още ми е мъчно, че не ми го дадоха да си го гушна тогава  Mr. Green
Koлко тежи и колко см е чух докато го теглеха и коментираха с какво съм го била хранила ... какво толкова странно има момче да тежи 3700 не разбрах.
След като ме свалиха от магарето 8 часа бях в отделна от бебето стая, не за друго, а защото нямало място  ooooh! и трябваше да изпишат някой, за да има къде да ни съберат ...
Пълно безобразие.
При нас дори и бащата не го видя, с триста зора влезе в стаята около 10 часа по-късно, защото за обикновените хора посещенията бяха забранени, но за разни връзкари и лекарски дъщери забраните не важаха и влизаха цялата рода вътре... Бяхме три момичета в стаята, за двете не бяха разрешени посещения, а при третата имаше 4 човека наведнъж вътре ...

# 114
Ужас,подпис на формуляр сложен върху детето. ooooh!
Мон,сега поне са по две родилките в стая.При второто ми раждане не видях някой външен човек да влиза по стаите но при първото ги имаше тези изпълнения,по давление на почерпена санитарка. Rolling Eyes

# 115
И мен това ме беше вбесило. На 3-тия етаж мъжа ми влезе веднъж да ми даде нещо , защото аз няма как да оставя дребния сам и да излизам на свиждания , а да не говорим че след като ми го дадат той няма и как повече да го види .Тогава една санитарка крещя до бога. Няколко часа по-късно един "батка" седеше вътре и говореше по телефона огласяйки целия коридор!

# 116
Да,наистина е тъпо когато си сама в стаята с детето а трябва да излезеш от стаята,за да се видиш с близките,да ти донесат нещо.Те затова и гледат да слагат по две родилките,една на друга да си наглеждат децата,пък и ако стане нещо да сигнализират.

# 117
Явно в Окръжна процедурата е друга, в Дева Мария не беше така както описвате. Дадоха ми бебчо да го гушна след като се роди, като ни качваха в стаята го видя и мъжа ми и родителите ми. После и в стаята влязоха да поседят при мен, бебчо го измиха и облякоха и след десетина минути и той беше при нас.

# 118
tedincence - радвам се че съм те разсмяла  Laughing

Честита първа пролет на всички  бургаски майчета bouquet   bouquet   bouquet

Аз се чудех няма ли да има лекции скоро в Черноморска? Мен ми изпратиха няколко и-мейли, но все бяха на една и съща тема и не съм ходила.

# 119
  • Бургас
Явно наистина в Окръжна организацията е различна.
В Черноморска свижданията се осъществяват в стаята, където са двете родилки с бебенцата си - първото свиждане веднага след раждането и после си има часове за това - преди и след обяд. Това също си има отрицателна черта - да не вземат да идват разни болни и грипозни, ама се надяваш, че посетителите ще се съобразят.
Иначе бебчето ми го дадоха веднага да го гушна, ама на мен ми се стори толкова малко, че само го целунах по главичката и го погалих, не се престраших да го взема... Ако бях поискала да ми го сложат на гърдата, за да засуче, сигурно щяха да ми го дадат, но аз самата не се чувствах готова да започна да го кърмя още там, на магарето. Сложиха го на 1-2 метра от мен и ми дадоха телефона, който бях оставила в предродилна. После, когато звъннах на мъжа ми помолих акушерката да вземе бебчо и да го доближи до телефона, за да може мъжа ми да го чуе - мъничето си мъркаше като котараче. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт