излизането невъзможно

• 3 004
  • 31
  •   1
Отговори
Здравейте,
Имам бебе на 4месеца. Почти всеки път когато е хубаво времето и реша да го изведа навън за малко почва да реве, даже още докато му обличам якенцето. Знам, че някои деца не обичат да седят в количка, но моето реве и като съм
го гушнала. Понякога спи или се оглежда известно време преди за зареве, но това са редки случаи. Някои сблъсквал ли се е с подобен проблем и как се решава, че вече си мисля, че вечно ще си седим вкъщи Sad

# 1
  • Шумен
Детето се плаши от нещо според мен. Дали от количката или от някой аксесоар по нея. Може и играчка ако има закачена някъде по нея да го е изплашила а ти да не си забелязала. Другото което ми минава през ума е нещо по самото яке да не му е удобно или по шапката. Не бих изключила и физическата болка, като например болки в ухото като сложиш шапка. Аз веднъж опитах да измеря Т в ухото на Вали разбрах че има проблем с него, детето се разплака само като го доближих с термометъра до него а нямаше никакви други признаци и Т нямаше само този плач, реших да се застраховам с един преглед оказа се инфекция (предните дни сестра и имаше Т и беше рутинно мерене). Това е просто идея, при вас може да се окаже и нещо много просто стига да се сетиш.

# 2
  • София
С какво го обличаш за излизане, да не го навличаш? Пробвай с по-леки дрешки и от прохладното време би трябвало да заспи доста бързо. После ще му сложиш одеалце или с каквото там го покриваш.

# 3
А докато тикаш количката пак ли плаче? Защото моя ревеше, когато спра да тикам количката и заради това като заспи сядах и като се събуди тръгвах да обикалям  Peace

# 4
  • София
и при нас беше така може да му е тясно в количката, като я сложа по изправена да си гледка наоколо спира да реве и постоянно я возя като спра и почва да мрънка, може да и е топло ако е много облечена, ако не е свикнала със шапката може от нея да реве, пробвай да и пееш като я обличаш и да говориш с приповдигнат тон весело така настройвам мойта кукла че навън е весело и хубаво пея и докато я обличам и вече не реве като я обличам Peace пробвай с играчка позната с която обича да играе ние имаме един пеещ мечо без него никъде не отиваме и само като го види се успокоява Peace

# 5
Имаше период, в който още щом започна с обличането и плачът беше гарантиран. Това само докато го сложа в количката, после заспиваше веднага. Помня как бързо и експедитивно действах, за да може веднага след обличане да се насочим навън. Наистина е добре да провериш дали бебето няма болки или играчки, които го плашат.

# 6
  • София
При нас също е огромен проблема с излизането. Като се роди малкия от 10 - тия ден съм го за извеждала на вън. Той спеше постоянно до 3 месец, като изключим коликите вечер. Та отивах на някоя пейка с книгата в ръка и така по 3 часа, докато стане време за ядене. Винаги съм го хранила вкъщи и на обяд спеше в къщи.
Но след третия месец стана ад не иска на вън, не го интересува возиш ли го или не. Не можеше да заспи в количката и се скъсване от рев, ако не го гушна и да го приспя на ръце, не можех да го сложа обратно в количката, а като заспи намирах къде да седна или го чаках да се наспи за да го прибера че от возенето се събуждаше.  По някога го прибирах на ръце и бутам количката, която не никак лека. До ден днешен е така. Излизам само ако се е на спал, нахранил и не е кисел. Стигам най - много до близката градинка и там го вадя на ръце, разглеждаме нещо и после прилъгвам за да мога да го върна пак в количката да се приберем. Ако издържи повече от половин час на вън, а още повече в количката съм щастлива направо.
Просто има деца които не обичат количката и да ги возят.
Сина ми и в колата реве щом му се приспи.
В къщи заспива на ръце за 3 мин., но на пълна тишина, на пуснати щори и пердета, да е сумрак. За това и на вън няма как да заспи.
Не мисля и че нещо му е неудобно. В началото беше вместо в кош за новородени, слагах кошницата за кола на количката и така докато порасна за коша за след 6 месеца, но сега и в него е същото нещо.

# 7
И при нас когато дойде време за обличане става война вкъщи Simple Smile Той реве, аз обличам и не го навличам, просто блузката докато облека и вече плаче. Но за щастие, когато го бутам с количката спира да плаче и се оглежда. Преди си заспиваше, а сега след като обърнах количката напред всичко му е интересно и няма сън. Но като седна и се започва пак. Ако искаш пробвай да го сложиш в количката без да излизате, да видиш дали плаче от самата количка или дрешките му идват повече. Не знам какво друго да те посъветвам. Hug

# 8
  • София
При нас возенето в която и да е посока не е решение. За нас единствения вариант е носенето на ръце. Просто му писва, всичко му става безинтересно, а ако му се приспи става страшно. С возене не е заспивал никога. А ако спи и го возя се буди.
Реши ли че иска да става от количката нищо не го разсейва нито играчка, нито нищо. Ама като го гушна, от високо количката е най - интересното нещо.
Ще го видя по натам като се затопли. Преди в кошницата поне като го приспя на ръце и го оставя спеше на вън покрит. Но сегашния кош е много открит, а и със сигурност ще съм атрактивна гледка как приспивам 9 - 10 мес. бебе на ръце на вън. Но какво да го правя друг начин да стоим повече на вън не виждам.

# 9
Въпросът е, че при нас не помага и носенето на ръце. Като реши да реве нищо не помага докато сам не се успокои. Дори и в колата понякога реве, та се дере. Не знам дали може нещо да го боли или просто е чувствителен и не обича промяната. Или пък студения въздух го дразни......не знам, но си мисля,че винаги ще е така. Дано свикне,че пролетта и лятото какво да го правя?

# 10
  • Куциндрел
Бебетата не обичат да бъдат обличани. Моят син ревеше всеки път когато му обличах дебелите дрехи за излизане. До към 4-тия месец ревеше само докато излезем навън, после заспиваше, след това се налагаше да го приспивам със залъгалка, научи се да ползва такава само в количката за заспиване.
Роси, извеждай детето всеки ден навън, не само като е хубаво времето, за да свиква. Едва ли го дразни студнеия въздух, защото вече не е толкова студено навън, освен ако не е изнежено бебето. Да не го навличаш много?
Може да сложиш количката в полулегнало положение. Всичко е въпрос на време. Лятото нещата навън ще му станат интересни и няма да реве.

# 11
  • София
Според мен също не трябва да се отказваш.

Аз упорито го извеждах дори и в снега и студеното време за по малко, кога с количка, кога само на ръце.  Но излиза все пак. А с умиление си спомням за месеците, които прекарвахме на вън а той си кротуваше и спеше. Ама и сега съм доволна, само да не плаче.

# 12
Според мен или дрехите или количката не са му удобни, по скоро дрехите.Пробвай единия ден да го изведеш без количка, а на другия ден го дръж(когато сте вкъщи) в количката с дрехите за вкъщи.
Моят син в началото ревеше само като го завивах докато сме на вън и докато не се махнеше одеялото не се спираше.После като стана на 4-5 месеца пък ревеше, че не вижда и след като му повдигнех малко облегалката беше тишина неземна.След това единственото за което е ревал, беше като проходи и тотално отказа количка.

Пробвай различни варианти при излизане, с количка, без нея, с играчки или без, с по-тънки дрешки и т.н. Все някога ще се види, кое не му харесва на бебето.  Peace

# 13
  • в огледалото на живота
rosi_drumeva ,опитай различна позиция на количката;леко повдигната откъм главата.
Ако го поставяш в зимен кош не завивай с много покривала.
Биберон залъгалка ако приема детето докато трае обличането за излизане или нещо друго да му отвлече вниманието.

# 14
  • Варна
При нас беше горе-долу същото съвсем доскоро ooooh! С тази разлика, че обикновено като го вземех на ръце се успокояваше. Но в количката - рев до откат, не се успокоява, не заспива, реве. Разходките ми бяха абсолютен стрес. През последния месец малко започна да се оправя положението. Като се разревеше отивах до най-близката градинка, вземах го на ръце и седяхме така 15-20 минути, после пробвах да го сложа в количката. На втория-третия опит обикновено се укротяваше и заспиваше, ако не - на ръце и към къщи Whistling От седмица някъде вече не плаче, седи, интересно му е и се кокори, по някое време клюмва и заспива. Мисля, че и при вас е период, ще премине, но наистина е кофти, който не е случил на бебе, не обичащо да седи в количката не може да разбере за какво става дума. Само не се изнервяй, не му се карай, че аз правех и тази грешка Tired Ще премине, като порасне още малко и започне да сяда ще му стане интересно.

Общи условия

Активация на акаунт