КИВИ + КОМ = КИС - 24

• 44 345
  • 724
  •   1
Отговори
# 375
Момичета  Hug Hug Hug!
  Миналата седмица бях в Свиленград, вчера се върнах от Казанлък, Стара Загора..абе не се спрях. Много бачкане, ама важното е, че дойде пролетта, по-леко ми е на душата вече през най-любимият ми сезон!
Чета ви по диагонал и да си кажа:
Мастерче, аз от квартиранти хаир не съм видяла- резултата след 15г опит е едно злощастно дело, къщата все още не е обитаема, защото я строим почти наново!  ooooh! Такива като тебе просто няма! Ти си някакво изключение! А за хазяйката ти- горката жена с такива деца! Важното е, че има хепиенд! Heart Eyes
Люска, радвам се, че паричките вече са събрани! Дано неразположенията не се явяват повече. Кураж, приятелче! Hug
Юле, много ти се радвам, искам и аз такова басейнче! Супер става!
Жаки, честито първо място !!!
Зиче, честит празник на Тони! Кой като тебе, по два пъти Великден !
Всички неизброени да се чувстват също нагушкани!  Hug Hug Hug

Честит 1 април! МНого готин ден! Аз днес измайтапих и двамата вкъщи с лъжливо обаждане по телефона и скайпа!  Joy За здраве е!  Hug

Ох, да си кажа и аз болежката- наближава дата за заминаването на Жорко за Аляска и душата ми се свива с всеки ден! Знам, че е за негово добро, ама едно дете си имам, ..цели 4 месеца на другият край на света..! Иначе тече подготовка..предварителни изпити, тичане за куфар, обувки, дрехи, за виза и т.н.

СЕга ви пожелавам приятна вечер и спокойна нощ!
 Hug

# 376
Добро утро,прекрасни мои!
Нямам езерце  Mr. Green ,но ей тук ви чакам да пием кафе и чай.
Мастерче,много,ама много се радвам за така развилите се обстоятелства.По пътя си няма как да не срещаме подлеци,но дано последствията от тях не са големи и по възможност винаги в полза на правия.
Къде изчезна Зичето?Зичееее....
Аз пък да се оплаквам ли,да се радвам ли,но и мъжо и той днес си е в къщи,и той не се чувствал добре.И ква стана тя,изпонатръшкахме се болни,само голямата кака за сега е добре/чук-чук/.Днес аз ще ги лекувам  Mr. Green со кротце,со благо, со илач,а който не иска -с кютек  Mr. Green ,аааамаха  Joy
На вас пожелавам хубав пролетен ден!   bouquet

# 377
Добро Утро и от мен! Мммммм.....Как ми замириса на цъфналото дърво на Люската.....Люска,успех миличка! И болните да оздравяват!  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Предавам ти короната си, дъще.
Преди да си я сложиш на главата
обаче, като майка аз съм длъжна,
със теб да поговоря за цената.
Най-важно е да знаеш, че в принцеса
не се превръщаш само по наследство.
Налага се и твоята намеса
за сбъдване на цялото вълшебство.
Пред стар човек водата се не гази,
на младия - ръката си подавай.
Богатството на друг да те не блазни!
Но по-добре и своето раздавай...
Усмивката е много важна, дъще!
Пред нея и най-злият се предава.
Добрата дума ще отвори къщи,
които никой не е посещавал.
Но своята глава сведеш ли ниско
пред завист, пред омраза и злорадство,
допуснеш ли двуличие наблизо -
ще падне като Троя твойто царство.
Короната в калта ще се търколи...
А втори път не може да я сложиш!
Дано обаче имаш силна воля
и цял живот достойно да я носиш!

Васка Мадарова

# 378
Добро утро!
Люска, как ми замириса на пролет! Ти как си днес?  Да поспите, да си отпочинете, а ако има време и за раходка- утре ще сте екстра!
Мастерче, чета за твоите премеждия и все се чудя как може да има такива хора. Добре, че все пак хазяйката е излязла човек, та са се наредили нещата.

Смяната на часа не ми се отразява добре. На  всичкото отгоре имам и доста служебна работа по това време на годината. И в къщи няма свършване. Започнахме ремонт на покрива на вилата. Мъжо е в отпуска и цял ден се занимава с майстори и материали. Аз бързам след работа да пооправя къщата, да сготвя за вечеря, за следващия ден за децата и за майсторите и даже и кучето да разходя... лудница.

P.S. Мастерче, много хубаво стихотворение!

# 379
  • На планетата земя
Добро утро! Hug
Тази последната нощ хич не можах да спя,заспах към 2.00 и днес едва гледам.Уж не ми се отразява смяната на часа ама май да.
Мастер,добре са се наредили нещата с хазяите,само дето се тревожи толкоз,ама е имало защо.Важното е повече да нямаш такива грижи от тука нататък.
Паца,какво ще прави детето ти в Аляска,на някаква студентска бригада ли отива?
Елица-Сестрица,а иначе доволна ли си от живота там?
Люска,понасъбра ти се напоследък май много,да си отиват гадните болести,много усмивки от мен! Hug
Пролетна фея,на колко год.е твоето ''бебе''.И аз си имам таман две ''бебета'' тук,макар че са вече извън бебешките класации се държат точно като такива. Laughing
Пожелавам ви слънчев ден! Hug

# 380
Здравейте, момичета. Едвам отлепих тази сутрин и бяхме на ръба на сериозното закъснение.  Confused Не мога да свикна с промяната, а от година на година все по-зле става.... Мъжът ми пък обикаля по цяла нощ като прилеп, че не може да заспи и заспива чак към 3-4 часа. Абе, май само на децата не се отразява чак толкова зле, освен че не им се става сутрин, ама това си е нормално за тях през работните дни.  Mr. Green

Паце, не се тревожи толкова. Нека отиде момчето, той вече е голям мъж, нека си опита силите. Пък и отива на бригада, само за няколко месеца. Броени дни бързо минават. Ние, майките, винаги ще ги мислим и ще се тревожим, ама те си имат свой живот вече и свои мечти, ще трябва да ги пуснем.  Hug
Нашата Ади, която по принцип е доста саможива, стеснителна и все разчиташе на нашата помощ, докато беше тук сега в Англия толкова добре се аклиматизира, свикна да се оправя сама, научи се да готви, да се грижи за себе си, да учи труден материал на чуждия език, че вече не се и сеща за нас. Ако някой успее да я "хване" на скайпа, разбираме как са минали дните й, но това става все по-рядко - през деня лекции, вечер - учене, събирания с приятели и така.  Grinning

Люска, както дружно сте се събрали в къщи, така дружно и бързо да се излекувате. По-добре, че мъжът ти е решил да си остане в къщи, че иначе и по-лошо може да стане, ако влачи болестта и не я лекува, както трябва. То вашето малко като "болен здрав носи" стана, ама явно ти трябва да си здравата, че да ги изправиш на крака всичките. Може и со кютек.  Mr. Green

Бубе, моето "бебе" в други ден става на 5 години, ама си ни е бебе, макар че много се обижда като й кажеш така. Чувства се голяма. Макар че като гледам малкия й батко, който е на 10 г, какво бебе си е още  ooooh! , тя съвсем малка ми изглежда.

Зиченце, къде си, слънце? Я да изгрееш по-скоро, че ни е мрачно тук без тебе.  Hug

Анкасче, разбрах, че вчера е било пролет при вас. Свеки преди три дни се жалваше какъв кучи студ е, а вчера се обади да се оплаче, че й било много горещо. Ей, няма угодия и това си е!  Mr. Green Боже, какъв ли звяр ще бъда и аз на нейните години?! (ако ги доживея, разбира се)  ooooh!

Хубав ден, момичета. Може и не навсякъде да грее слънцето, може и да завали, но вече си е пролет. Истинска. Подарявам ви по едно късче от нея.

# 381
  • Пловдив

Тука съмммм ...
Вчера се борих със кашлицата на Медун онази кучешката дето като започне и все едно лае куче  ooooh! ooooh! Днес вече е по добре  Praynig тези алергии направооо ooooh!
Сутринта като започна и чак пристъп направи не може да диша и му свирят гърдите ли ,гърлото ли не знам но много страшно беше. Веднага на лекар го водих преписа му куп илачи кое за алергии кое за кашлици ,за нос ... ooooh!
После го изведохме на разходка в гората да диша чист въздух та спря веднага да свирука.
После им готвих и така все едно и също при мен.
Мастерче това вече е друга работа  Hug Hug  и пак си задавам въпроса, защо се разправяте със дъщерята а не със хазяйката ??? newsm78 newsm78
Люска ,оправяйте се и вие че аман вече от болести беее ooooh!
Паце ,момчето е голямо и вече отлита в неговият си живот , всичко ще е наред. Peace
Знам, че такива като нас дето децата ни са всичкото се притесняваме ,но така ще се очука и ще си тръгне по неговата пътека но без теб мила това е истината. Peace
Фейче ,Розали, и аз нещо не мога да се оправя с това време ooooh! Станала съм в 4ч. демек в 3 по старому ни няма спане  ooooh! ooooh!
Момичета не споменати силно ви прегръщам и вас милички. Hug Hug Hug
Аз отивам да изкарам малко Медун навън да подиша "чист" градски  въздух .

# 382
  • Видин
Ха здравейте Hug

Мастерче, много се радвам че сте решили проблема.Ама аз не бях разбрала, че дъщерята и зетя имат претенции, а си мислех че баш хазяйката.Както и да е, важното е че вече всичко е наред и сега си отдъхнете малко, че колко нерви изхабихте... Crazy
Стихотворението е много хубаво Peace

Луси, айде оправяйте се всички в къщи, къде с добро, къде с кютек, но да се махат тези болести Peace

Юле, пак красоти творите вие!Вече си представям и градинката и басейна...даже и кафето сервирано на сянка Wink

Зичка, нагушкай Медунчо сладък Hugдано бързо да му минава кашлицата, че аман вече от болести... Crazy

Фейче, на мен пък не ми действа смяната на времето, спя си като бебе без проблеми Flutter

Паце, знам че неможе да не се тревожиш, но нали отива за хубаво момчето.Ще поработи, ще види друг свят, ще се среща различини хора, това е животът...ДЕцата растат неусетно и за съжаление по-бързо отколкото на нас ни се иска.

Ели, ще се връзваме довечера,  добре че предупреждаваш, та да не се стряскаме от трусовете. Wink

Бубе, а твоите "бебета" колко са големи? Flutter

Мамче, дека си, пиле? Hug

Момичета, благодаря ви за поздравите!Още съм под влияние на емоцийте, наистина си изкарахме страхоно Peace

Мен пак ме обзимат едни бебешки мисли...то скоро критическа ще ме хване, а аз за бебета си мисля Mr. GreenОбаче онзи ден гушках едно бебче и така се размекнах, уф така сладко ухаеше...
разкош ви казвам... Flutter

Хайде изчезвам...гушки на всички Hug

# 383
Аз ша започна отзад напред  Embarassed
Жакииии,ква критическа,кви пет лв беее?Я,каква мома си само  Heart Eyes На ушенце да ти кажа  Mr. Green -мойта досадната комшийка не знам колко годишна е била,но има дъщеря на 27 г. в момента,а синът и е на 7 и е роден,когато е била навършила 42 г. Ха,сега приказвай ми за климакс  Whistling
Зиче,ей тая кашлица,най-я мразя.Заради нея един път до урбазон стигнахме/а съм чувала,че не е много полезен/ и два пъти на по два АБ.Сега заради огън гърлото пием пети АБ.За близо 5-те му години живот на дребния,пак много ми се вижда,ама...нейсе.И аз в момента го изстрелях с голямата кака навън.Той да порита топка,а тя да се види с гаджалъка  Mr. Green И без туй дребния много харесва баткото,че си играе с него  newsm03
Инак както казва Фейчето у нас стана "болен здрав носи".Малката кака вече е добре,татито пие илачи, и цял ден лежи и спи.Малкия кашля и има все още хрема,но срвн с предните дни направо е пушка.Щом почна и да хапва,че до вчера беше само на кисело мляко  ooooh! и някой банан евентуално.
А аз -мен нещо ме е обхванало пролетното почистване.Не че много мога,ама...Изметох и измих с препарати цялата къща,прозорците са що-годе в приемлив вид изчистени,останаха само щорите и банята,но ще видим кога.Пералнята изпра веднъж,прострях.Сега почивам и чакам второто пране.Помежду другото пазарих и готвих нещо бързо за обяд.Сега ще си полежа и ще ви наглеждам.
Не знам някъде дали вали,но при нас е разкош.С тия цъфнали дръвчета и храсти,с мириса,който се носи,с приятните температури/вече хвърлих палтото newsm68 newsm44 /,да тръгнеш,че да не се върнеш ,еееех.
На всички ви пожелавам разкошен пролетен ден  Hug

# 384
Здравейте на всички!
Жаки, появявам се отвреме-навреме .. а скоро се надявам да зачезвам и за по-дълго.
Утре имам нужда от палците ви(за работа се отнася) .. Оххх, дано вече и на мен се усмихне късмета. Praynig
Разбирам те много добре за бебчето.Ти си знаеш! Hug
Луско, "болен здрав носи" и аз я знам .. И пак много си се разшетала, еййй - пази се! Peace
Друго няма при мен - ходим на разходки с племенника и синчето и така.
Прегръдки!

# 385
 Hug Hug Hug

Привет и от мен момичета.

Ей просветна малко и тук.Пече слънчице, ама пак духа кошмарен вятър.Поне в хола е слънчевко.
Днес ми е хубав ден.Ей сега говорих с приятелка от университета, имат си второ момченце.Да им е жив и здрав.
И кумата ми има рожден ден днес.

Зиче и от мен да нагушкаш Медун и да му минава бързо гадната кашлица  Hug

Люска бързо да си заминават всички болести у вашата къща  Naughty Ти не се пресилвай с шетането ей, по-полека го давай.Ама щом ти се шета, значи си добре  Hug

Мамче стискам силно, и на ръцете и на краката  Hug

Жакинце, за къде бре душо си се разбързала.Много ти е рано за критическа.Я каква си мадама-млада и готина  Hug

Паце   Hug Ще се оправи твоето момче, сигурна съм.Нека види и друг свят, да понатрупа опит.Ти, че ще го мислиш това е ясно.Майка, няма начин да не мисли за децата си  Hug

buba_koko не знам каквоо да ти кажа за живота тук.Има си и хубави страни, има си и лоши.Мъо е по-добре заплатен, но пък аз съм без работа.Здравната система е абсолютно кошмарна. Но пък семейството ми е тук-мама, тате, брат ми, сестра ми със семейството й-всички живеят в Лондон(на 1 час път от нас).България много ми липсва, особено лятото.Ама хората сме много адаптивни.Свиква се навсякъде  Simple Smile

Ми това е от мен май, много целувки на всички  Heart Eyes

# 386
  • На планетата земя
Привет,момичета!
Днес най-накрая намерих време и на козметик да отида,и сега си чувствам лицето едно освежено. Simple SmileНе знам за каква критическа сте се разприказвали,две мои приятелки родиха на по 42 години.И се чувстват много добре.
Жаки,моите ''бебета'' са на 3 и 9 години.В момента тече ученическата ваканция и лудницата е страшна.
Елица-сестрица,и аз така съм чувала,че да се уредиш за специалист в Англия се чака с месеци,пък и специалисти нямат.Не знам дали е така.Не ми е точно Англия мечтата,но и България не ми е мечта никак. Laughing
Мамче,имаш и моите стиснати палци,дано си намериш мечтаната работа,че е трудно много. Whistling
И аз пускам сивита,ама нищо.
Луси,не се преуморявай с чистене ,пази си силичките.
И на мен ми е много пролетно и готино на душата,макар че от утре пак захлаждане дават,ама да се надяваме,че ще е за кратко.

# 387
buba_koko не знам какво имаш предвид под "специалист", но преди 4-5 години е имало много работа и са наемали много хора. Преди 3 години имаше глад за медицински персонал, тогава дойдохме и ние.Сега е страшно, особено в малките градчета-хем нямат много квалифицирани кадри, хем много трудно наемат чужденци(особено българи и румънци).
Наскоро кандидатствах за длъжност, която беше точно по образованието ми (университетско, висше образование), имам 3 години опит в същата сфера, имам разрешително за работа плюс висока оценка на IELTS. Ами даже до интервю не стигнах.Просто се опитват да ни изгонят, така виждам аз нещата.Да не ти казвам какви безпощадни данъци се плащат, за да може да се осигури на една огромна част от англичаните да си взимат помощи и да не работят.
И въпреки всичко пак стоим, защото е малко по-добре от България.

Мен ако питаш щях да си стоя в БГ, имах си  работа, приятелите са ми там, не че нямаме и тук, но си е друго у дома.

Сори за размишленията, ама ми е накипяло с тия репортажи как сме тук да им взимаме проклетите помощи.

Отивам на фитнес мацки  Hug

# 388
Хайде,поспаланкиии!Време е за кафееее!
Мамче,успех днес  fingerscrossed

# 389
Добро утро , мили момичета!  Hug
Люсе, мерси за прекрасното кафенце!
Мамче, стискам палци и ти пожелавам голям успех!

Hug

Общи условия

Активация на акаунт