SUPERNATURAL: Tattoos, Spells, Sigils & Symbols

• 34 222
  • 728
  •   1
Отговори
# 270
Кои са тези сладурчета? Heart Eyes

# 271
Въпреки недостатъците, аз продължавам да си гледам. Това, което ми харесва, е приятелството на Дж2, това, колко са земни, забавни, сплотеността на екипа, болшинството на феновете са много сплотени, приятелски настроени.А пък и се опитвам да търся положителното, хубавото на епизода. Peace

Всъщност според мен сега в осми сезон Джеръми Карвър има хубави, интересни идеи, но просто са съшити понякога с бели конци с предишни неща.

Jim Michaels @TheJimMichaels 14h Here you go #supernatural #spnfamily! This is our season GR8 crew photo! Thanks for all your support! pic.twitter.com/hRPcYx01Mh

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 22:01 от Jennifer.

# 272
Явно днес е било хубаво времето при вас Simple Smile . Да го отбележим с полуфинала на 'Alpha Male Madness 2013':
- Misha Collins, Supernatural vs. Jay Ryan, Beauty and the Beast
- Cory Monteith, Glee vs. Jensen Ackles, Supernatural.
This round closes on Wednesday, April 10 at 11:59 p.m. PT. The final two will be revealed on Thursday, April 11 and voting will be open all weekend long! Good luck to the last four standing!

# 273
  • Buffyworld
Действително, Чистилището създава впечатление на по- кофти място от самия Ад. Може би Адът е същото като Рая - за всеки по свой собствен начин , както ги вижда нещата. То не че и Ада не изглеждаше страшен, но много малко ни показаха от него.

А за 50 нюанса на сиво, доколкото съм чела отзиви за тази книга - още веднъж потвърждавам, че не искам Дженсън да участва . Едно , че както писаха е прекалено възрастен, едно че това е прекалено сладникаво за него. Според мен да си сложат пак Едуард, тосет Робърт Патинсън, той поне има опит с невинни девойки / на екрана / . Като чета отзивите и героите си ги представям  точно като Едуард и Бела от Здрач.   

# 274
Мен би ми било интересно да видя Дженс как се справя  Peace

# 275
Според митологията на сериала Адът е място, където душите биват измъчвани всячески: спомнете си разказа на Дийн от четвърти сезон за изтезанията, повтарящи се всеки ден, после безкрайната опашка - идея на Краули - на която душите чакат, само за да се върнат пак най-отзад, тъмницата в 8.19 и това, че Сам, който Боби виждаше бил номер 200 за деня и всичките дотогава били демони, изглеждащи като братята, за да го тормозят. Интересно място с различни и находчиви начини за мъчение. Хареса ми идеята за индивидуален подход - всяка душа да бъде измъчвана по най-болезнения за нея начин Laughing .
За Чистилището беше запазена гората като елемент и "Every soul here is a monster. This is where they come to prey upon each other for all eternity." Тоест постоянна битка на чудовищата, ловуване - доста по-просто, динамично и ефектно може би. Макар че се отдалечава диаметрално от това каква е идеята, целта на Чистилището според религията, идеята на сценаристите за представянето му много ми допадна. Така имахме страхотни сцени с Дийн, Бени и Кас, и видяхме влиянието на това преживяване върху всеки един от тях. Хареса ми препратката към 'The Hurt Locker', но може би трябваше малко по-дълго да продължи акцента върху промененото съзнание на Дийн - неестествено бързо се оправи Laughing . Е, не докрай, но много.

# 276
Еее , как може  Crossing Arms

Game 1.2
Cory Monteith, Glee   50.4%
Jensen Ackles, Supernatural   49.6%

# 277
# 278
  • гр. София
Действително, Чистилището създава впечатление на по- кофти място от самия Ад.

А на мен пък ми е интересно как в Чистилището съществата се убиват едно друго, при положение че не са физически, а само духовни същности. И пак в тоя ред на мисли - каква духовна същност е вампирът, при положение, че той е мъртъв така или иначе. На земята остава тялото му след като го обезглавят. Коя част от него отива в Чистилището, като той няма душа, на която да бъдат причинени страдания? Той си е мъртъв бидейки вампир.

# 279
Розе, пак го мислиш твърде много, то това не е за мислене, а за гледане.  Mr. Green В тоя ред на мисли - Като как отива зомбито в Чистилището и какво могат да му направят там?

# 280
  • Buffyworld
Розе, не знам според коя митология точно. В Бъфи и Ейнджъл например вампирите нямаха душа. За мен това си е класика. В Дневниците обаче  вампирите имат хуманност, което си е същото като душа. За Здрач - така и не разбрах, но щом семейство Калън отказваха да пият човешка кръв , явно са имали душа. Но ако приемем класиката - че вампирът е демон, обладал тялото на човек и е без душа, то и аз не виждам смисъл да отиват в Чистилището. Още повече, че според класиката , когато вампирът бъде убит става на прах. Тоест , и тяло няма. Освен сценаристите да са приели, че самият демон има душа - демонска душа и в чистилището всъщност е душата на демона, а не на човека, който са обладали. Това поне се връзва с митологията на Супернечъръл, защото когато демоните обладаят човешкото тяло , човекът ги чувства, той все още е там някъде, но изцяло е под контрола на демона.

# 281
Според митологията на сериала, за който е темата, вампирите са хора (т.е. с души Laughing ), които са били превърнати, "заразени" от вампир. Първият вампир, праотец на всички останали, е алфата, създаден лично от Ийв. По същия начин и с другите видове чудовища. Затова те имат души, които отиват "не в Рая, не в Ада", а в Чистилището (създадено пък заради левиатаните) и там се ловуват едно друго.
И да, - допълвам тук след като видях следващия пост - демоните са съвсем отделно. Има древни и истински такива, ако мога така да се изразя Laughing , взаимствани от религията, като Лилит, Азазел, (Алистър), Абадон. И някои от прокълнатите души в Ада стават демони: Руби е била вещица, познаваме я като редови демон с черни очи, Краули от шивач с къс метър Mr. Green мина през кръстопътен демон и стигна до крал на Ада. Татко Джон обаче, в 2.22 не се беше превърнал демон, Дийн, който прекара там 40 мъчителни години по земното време, и Боби - също.

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 20:10 от Impala

# 282
Аааа, Бъфи, точно там е врътката в СПН, демоните са си съвсем отделни от другите супернатурални същества и те си ходят в Ада.

# 283
  • гр. София
В тоя ред на мисли - Като как отива зомбито в Чистилището и какво могат да му направят там?
Злате, пак го мислиш твърде много, то това не е за мислене, а за гледане.  Mr. Green

Скрит текст:
Hug Hug

Бъфи, то човечността, ако можем така да наречем съответното качество у вампирите, не значи душа. Душата е божествената искрица у живите същества. Тя изчезва със смъртта на физическото тяло. Кълън не пият кръв, защото така са решили, избрали или каквото там, а не защото имат души. За Дневниците не знам, не ги гледам, но пак не мисля, че хуманността и душата имат знак за равенство помежду си.

Пуснете ме да публикувам, де!  Laughing
Иначе има разлика между обладаване от демон и овампиряване. При овампиряването човекът не чувства, че е още някъде там в собственото си тяло.
Ясно е, че в СПН всичко си е идея на сценаристите, но пък си мисля, че поне малко можеха да доизпипат някои неща. В първите сезони нямаше чак такова недоглеждане. Много през просото са го ударили.  

# 284
В тоя ред на мисли - Като как отива зомбито в Чистилището и какво могат да му направят там?
Злате, пак го мислиш твърде много, то това не е за мислене, а за гледане.  Mr. Green
Като си права, права си. А и мисленето не ми е силната страна. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт