SUPERNATURAL: Tattoos, Spells, Sigils & Symbols

• 34 195
  • 728
  •   1
Отговори
# 300
Много пъти сме виждали тези оръжия да бъдат използвани за мъчения на демони, ако се пробождат крайниците или се нанасят повърхностни рани. Ако бъдат намушкани правилно Crazy , в торса на приемното им тяло, демоните умират, докато с екзорсизма само се изпращат обратно в Ада и пак могат да изпълзят гадините Laughing . Хм, така не излиза ли, че душите умират? Щото част от демоните са били първоначално души в Ада. Май да.

Ето началото и края на статията за ножа на Руби в supernaturalwiki-то:

History
This knife originally belonged to Ruby and is capable of destroying most demons (albeit at the cost of killing their human hosts at the same time). Its blade is inscribed with symbols and the handle is wood or bone. Of all the demons that have been stabbed with the knife, only Alastair and Abaddon have been shown to be immune to its killing power. Sam noted at one point that Lilith was also scared of it, but she may simply have wished to avoid the pain rather than being actually vulnerable to the knife's power, as the weapon does seem to cause them great pain. Bobby was able to survive stabbing himself with it while he was possessed, but the knife left him paralyzed from the waist down, and it was unclear if this killed the demon possessing him or merely forced it to retreat. It also has no effect on angels, but it can kill hellhounds.
According to Henry Winchester, the knife is an "ancient demon-killing knife of the Kurds."

Notes
Azazel and Crowley are the only two high-level demons whose vulnerability to the knife has never been tested; the lengths that Lilith and Ruby went to when training Sam in the use of his powers make it seem like the knife wouldn't be able to kill her, but Azazel died before the knife was introduced and Crowley has always avoided being stabbed with it.

И част от статията за ангелския кинжал:

The existence of the weapon is revealed when Uriel first attempts to kill Castiel. In subsequent episodes many angels carry the blades, including Castiel himself. Demons such as Meg and Crowley have also taken to carrying these blades.

Weapon Properties
The weapon could be described as a long dagger or a short sword. It can be used to kill angels, demons, hellhounds and archangels. It has not been revealed how an angel creates a blade. It also can drain an angel of their power, as shown with Castiel when Rachel's sword causes him to lose most of his angelic power. It is also an efficient tool for torturing an angel as shown when Crowley tortures Samandiriel with one.
Although Uriel stated that the only thing capable of killing an angel is another angel, it seems that the blades are still effective in the hands of a human or demon. Castiel gives his blade to the Winchesters to use on Anna, and Dean Winchester kills Zachariah with an Angel Sword. Sam is later able to use Castiel's sword to kill two demons. During an angelic fight, Rachel manages to stab Castiel in the chest with her blade, but he survives, and he kills her. Meg is later able to use one to kill Hellhounds and Hester.
It may be that the higher the rank of an angel, the more powerful the sword he carries. Kali refers to Gabriel's sword as "an Archangel's Blade". Gabriel's sword was capable of killing Archangels, including himself. When an Angel is killed by this weapon, they explode with an intense white light and their wings are burned like ash onto the ground where their body lies.
After 6.22 The Man Who Knew Too Much episode the angelic blade is ineffective against Castiel after he becomes the new God. Presumably it is now effective against him again now that he is an angel again.
In 8.07 A Little Slice of Kevin, Castiel pulls his sword on Crowley, indicating that these swords are effective against demons as well as angels. Crowley dismisses the threat, but Castiel later confirms it in 8.10 Torn and Frayed and it is seen when Sam kills two demons with one.
In 8.19 Taxi Driver, it is shown that an angel sword can kill a Reaper.

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 16:25 от Impala

# 301
Мда, странно ми е, че изчезват, щото и те са били души... Rolling Eyes

# 302
Може би още когато се превъща в демон душата умира. Не знам. Освен да си сложим по една "мислеща шапка".

hahaha

Я! Подейства Joy ! Сетих се за едно видео от допълнителните материали към дисковете със Сезон 6.
Реплика на конника Смърт oт края на 6.11 'Appointment in Samarra': "... the human soul is [...] vulnerable, impermanent, but stronger than you know. And more valuable than you can imagine."
Т.е. не е както си го мислех и вече ми е по-понятно.

# 303
 hahaha Добре, че беше шапката.

# 304
Ми то едно знае човек, друго е виждането в сериала. Приемам го като интересно предизвикателство Wink , какво друго ми остава.
Ето, последно, линк към материала за душите на supernaturalwiki, в който е събрано всичко по този въпрос, но според митологията на сериала. В частта "Souls in Religion and Lore" има външни линкове към източниците с общоприетите схващания.

# 305
Game 1.2
Cory Monteith, Glee   45.9%
Jensen Ackles, Supernatural   54.1%

newsm44 newsm44 newsm44

# 306

Отнася се най-вероятно за 8.22 'Clip Show'. Единият нов може да е Метатрон (a.k.a Трансформъра Laughing ; възможно е да бъде използван, за да разчете третото изпитание и изобщо плочите, все пак той ги е писал), за другия нямам идея. Колкото до неочаквано появяващия се отново, дали е Амелия? Чак неочаквано и смайващо няма да е... Както и да е, гадаенето не е за мен, пък и искам да ме изненадат Praynig .

Я, спойлери, на които не бях попаднала. Допълнение на горното: Метатрон обаче не е Трансформъра, ами Гласа Божий, или както там му викат.

Здравейте, иначе, как сте?
Гледам, че и част от вас изразяват това, което ми е и на мен напоследък, като стане дума за сериала - поизчерпа се и този сезон, въпреки че има доста интригуваща сюжетна линия, някак си ме пресити. Пуснах си наскоро произволен диск с епизодите от 2 сезон - нищо общо с усещането, което имам сега, когато гледам нов епизод.
Не казвам, че не са интересни, но сценаристите определено загълбаха много в митологията, а не ни показват развитието на историята и това забозява. Не искам по стария модел целият сезон да се развие в последните 3 епизода (но май точно така ще стане).

По последната серия, харесва ми, че върнаха Боби, макар и за малко, и че ни дадоха да погледнем какво е в Ада (досега май само като безкрайна опашка (като пред каса в НАП) ни бяха показвали за картина на ада и това подземие определено ми хареса). И аз мисля, че идеята за ада е, че е индивидуален за всеки - "Всекиму според делата му".
Колкото до рая, тази Наоми ми е интересно за какво се бори - хем са френдове с Краулито, хем й се иска да се затворят портите на Hell завинаги.
Спомена ли се някъде какви трябва да бъдат всичките изпитания, през които ще трябва да премине Сам, за да стигне до финалния кръг със затварянето на портата?

# 307
  • # супернатурална #
Май не, нали Кевин ги разчита едно по едно  newsm78

Нямаше ли тогава да се оставят да бъдат "убити", за да идат бързо-бързо в Рая Laughing

Кой умира доброволно, пък макар и срещу обещание за живот в Рая. Е, има и такива, но са малко и освен Рай са им обещани и 70 девици  Laughing

Мишаа, you lucky bitch  hahaha

И нещо за любителите на кутураци

# 308
  • гр. София
какво е в Ада (досега май само като безкрайна опашка (като пред каса в НАП)

smile3532
Дейна, обичам чувството ти за хумор!  ooooh!

# 309
Допълнение на горното: Метатрон обаче не е Трансформъра, ами Гласа Божий, или както там му викат.
Знам, пошегувах се Laughing :
Castiel: This is the handwriting of Metatron.
Sam: Metatron? You’re saying a Transformer wrote that?
Dean: No, that’s Megatron.
Sam: What?
Dean: The Transformer. It’s Megatron.
Sam: What?

7.21 "Reading is Fundamental"

И още туитове:

A да видим.

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 01:07 от Impala

# 310
запис  bouquet

# 311
Ред е на Дженсън да се пошегуваме с него... устните му и моделските муцки Mr. Green .

The Many Pouts Of Jensen Ackles
He has such range.

1. The Brood.

2. The Smolder.

3. The High-Cheekbones.

4. The Pouty-Nod.

5. The Shirtless-Cowboy.

Всеки път като за пръв път hahaha hahaha hahaha .

6. The Soap-Star.

7. The No-Nonsense.

8. The Annoyed-Smolder.

9. The I-Seriously-Need-This-Coffee.

10. The Eye-Sex-Combo.

Обожавам тази снимка smile3544 .

11. The Eff-You.

12. The You-Know-You-Want-Me.

Да, бе, да, ти ше кажеш. Никога, невър, жаме, май Crossing Arms .
Скрит текст:
Mr. Green

# 312
Ох,номер 7  The No-Nonsense. , направо  kiss

# 313
Oх, а последната! smile3544 И 9 и 10 са ми любими. Heart Eyes

Импалка, сега е ред на Кас. Whistling

# 314
Бебе , никой няма да върна иначе ако ми падне  Mr. Green ама имам слабост ,когато е костюмиран  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт