Тук в Родени се събрахме,които в ИБ за дете мечтахме-тема 4

• 15 164
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
На мен ми остават още два месеца на 90 % и после 240 лв и сега гледам да си кътам паричките  Rolling Eyes ама дЪл ша успея незнам  Thinking

# 541
Петеска, те вече са ти отговорили за 310-те лв., та няма да повтарям. Simple Smile Ще отговоря на питанката ти за 50-те лв. еднократен бонус - доколкото аз разбрах (ама може и да съм бляла Crazy ) ще дойдат от социалните.

# 542
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Благодаря ви момичета  Hug, добих някаква яснота горе долу, обадих се във фирмата да ми изискат от счетоводството по точна информация ... Аз мислех че и първата година се взима 240 като си бил на минимална, но май не е така ... а изненадата е приятна, ще се взимат повече парички  Money  Grinning

Едит: Теди за 50-те лева сега се сетих, какво точно чух по новините -  казаха, че ги отпускат на майки, които са на майчинство от 240 лв., респективно мисля че се отнася само за майки, които са във втората година от майчинството.Мен няма да ме огрее значи, но пак е валидно правилото да получават детски.

Последна редакция: ср, 03 апр 2013, 11:54 от pettesa

# 543
И мен май няма да ме огрее този еднократен бонус от 50 лв, тъй като ми изтече втората година майчинство, нищо, че вземам детски и даже към момента се водя безработна записана в БТ newsm78

# 544
  • до едно тепе
Да си кажа за слънцезащитния крем-50+ на Себамед ползвахме мин.година и сега пак с него го мажа.Доволна бях,но сега с тоя АД май ще се наложи да минем на друго.Пак сме с обрив по лицето,днес носа му текна(малко) и май пробива зъб-веселба значи.Отивам да протестирам в кревата с него,че да поспи поне малко повечко Crossing Arms

# 545
  • shumen
Поспаланче и аз се чудя още какъв сленцезащитен крем да му взема,че май сме много белички и ни хвана тен вече.
Ние днеска нищо,че валеше пак се разходихме.Мама се намокри,но малчо беше с найлона и откара да спи 2 часа в количката,че и в нас продължи.

# 546
Очаквайте ме скоро по-подробна Hug  Mr. Green
Боря се с цеденето, много ми е сложно, при две помпи го правя на ръка, че зърната са ми ужас  Crazy
На схемата сме- три часа, цоцка едната, каквото остане цедя и ба другия интервал цока другата и пак цедя. Наддава си, изписаха ни вчера само с 90 гр под рожденото тегло  Mr. Green
Та, кога ще се регулират нещата, много ми е сложно цеденето, а и добре ли е така схемата?
А и кога да й давам водичка, че тя си пийва от време на време?

# 547
  • Варна
Деси,
личното ми мнение е, че ако сте само на кърма и храниш на поискване няма нужда от вода! Нещо повече - не трябва да и даваш, защото тя само запълва стомахчето, което и без това е колкото черешка за сметка на млякото. Бебето има нужда от мляко, не от вода - кърмата задоволява и жаждата и глада му. Борислав е лятно бебе, въпреки това вода започнах да предлагам чак след като захраних. Не че я пие. Виж, ако държиш да храниш под час може би трябва да предлагаш между храненията, но според мен по-добрият вариант е хранене на поискване, особено за толкова малко бебче.
За зърната - не пропускай мазане с крем, на мен много ми помогна Авент - вълшебен, просто вълшебен. Ще се нормализират нещата лека полека Hug

# 548
Очаквайте ме скоро по-подробна Hug  Mr. Green
Боря се с цеденето, много ми е сложно, при две помпи го правя на ръка, че зърната са ми ужас  Crazy

Мажи с Лансинох, за два дена ще си пушка. Какви са помпите и защо не става с тях. Аз имам на Авент и мога да ти я пратя да си я ползваш сега  Hug

На схемата сме- три часа, цоцка едната, каквото остане цедя и ба другия интервал цока другата и пак цедя. Наддава си, изписаха ни вчера само с 90 гр под рожденото тегло  Mr. Green

Защо доизцеждаш? Имаш нужда от повече мляко ли? Ако е така добре, но ако не, няма нужда според мен за да не си докаращ свръх лактация  ooooh!

Та, кога ще се регулират нещата, много ми е сложно цеденето, а и добре ли е така схемата?

При мен се регулираха към втория месец  Crazy

А и кога да й давам водичка, че тя си пийва от време на време?
Не веднага след ядене, защото често повръщат - давай половин час след това някъде или м/у храненията по малко  Hug
Аз съм за даването на вода, особено в това топло време вече  Peace

Успех!  Mr. Green Hug

# 549
  • При моето слънце
Деси, добре дошла при вече обебените  Mr. Green
За водата и аз мисля като Месечинка, според мен няма нужда, най-много да си изплакне устичката след кърмата, но не е задължително.
За доизцеждането - според мен няма нужда, освен ако не изпитваш дискомфорт, т.е. напрежение. В момента организмът ти произвежда повече от това, което й е необходимо на Дени, но след 2-3 седмици нещата ще се нормализират.
За зърната не разбрах дали са наранени или имаш т.нар. плоски зърна и детенце трудно захапва. Ако е първото, вече са ти дали съвет, моят е да забравиш за сутиена, докато нещата се подобрят. Ако е второто - преди да предложиш на малечка, масажирай малко и издърпвай зърното, може също и да поизцедиш много малко с ръка, за да може да захапе.
Успех  Hug
Днес времето май ще е прекрасно, а  Party

# 550
  • Варна
Кърмата е 80% вода. Освен това т.нар. предно мляко е по-рядко и немазно точно с цел задоволяване на жаждата. Това, че новородените кърмени бебета имат нужда от вода е абсолютен мит. И моята педиатърка ми казваше да съм давала вода, че и със захар, за да не се дехидратирал Бобо. Дрън-дрън, че пляс Laughing Няма как бебе, кърмено на поискване да се дехидратира. Ако е жадно ще иска да суче по-често и така ще поема предимно предно мляко. Ако е гладно ще суче по-дълго и така ще достигне до задното, по-богато на хранителни вещества. Всичко това обаче важи само за изключително кърмени бебета, и то на поискване. Ако се храни под час или се дохранва с АМ, тогава водата може и да е необходима. Деси, следи пелените  - ако има достатъчно напишкани и наакани пелени дневно изобщо няма от какво да се притесняваш.
А наистина защо цедиш? Фейт е права, гледай да не си докараш свръхлактация.
Петьофи,
тъкмо щях да се оплача, че тук пак заваля и то спря, че и май ще напича. Може и ние да хванем хубаво време Laughing

# 551
Не знам дали е мит, но Пламен от първия ден си пиеше вода Heart Eyes Дори първо съм давала цица - отказва ... давам вода - пие  Laughing
Друг е факта, че има бебета, които искат и такива, които не. В отчетната ни /предполагам и във вашата Laughing/ има мами, които не спирт да предлагат от самото начало, но бебето категорично отказва. Има и такива като Пламен, които като им се предложи си пият  Heart Eyes Така, че ако бебето НЕ иска, значи просто няма нужда според мен  Wink
Водата също  така е хубава, както е казала Петьофчето за измиване на устичката. На малкия устата до захранването му миришеше много хубаво на карамел  Crazy

Но продължавам да си твърдя, челятото е хубаво да пият вода /стига да искат/  Mr. Green Hug

# 552
  • При моето слънце
Аз днес ще спамя  Mr. Green
От 1 час си тананикам "Щракам си с пръсти", защото иначе ми идва на ум "бъркам си в носа",, и реших да си я намеря в ютуб. Голяяяяяяма грешка, заслушах се в текста и  #Crazy
ХУбаво ми е като нямам работа, но пък изкрейзвам така, времето ми не минава и май ще взема да поизчистя малко  Crossing Arms

# 553
Аз днес ще спамя  Mr. Green
От 1 час си тананикам "Щракам си с пръсти", защото иначе ми идва на ум "бъркам си в носа",, и реших да си я намеря в ютуб. Голяяяяяяма грешка, заслушах се в текста и  #Crazy
ХУбаво ми е като нямам работа, но пък изкрейзвам така, времето ми не минава и май ще взема да поизчистя малко  Crossing Arms

Joy Що шЕ се натоварваш сега с излишна работа  Mr. Green щракай си с пръсти и почивай  Mr. Green Hug

# 554
Ох, вие сте ми спасение  Hug
Ами явно от това изцеждане сега едната ми гърда има многооо в излишък  Crazy
За водичката предлагам, понякога пие, понякога не, иначе след кърмене веднага я проплаквам устичката  Grinning
Значии, след много умуване, мисля да продължа така на три часа. Обаче ще предлагам и двете гърди- по десетина минутки, макар че тя си цоцка и заспива и се отказва, после си се изхожда на всяко храненене почти  Mr. Green
Та значи ако не усещам дискомфорт- не цедя? Щото така ме учиха в болницата и изцеждах и изведнъж бол кърма  Crazy Като завърши с едната гърда, на друготото кърмене и предлагам другата- в обратна последователност демек?
А водичката я даеам, че има някакво бяло изтичане от долу, и ми казаха да предлагам повече вода, ох, ужассс  Crazy
Иначе, разраниха ми се зърната, мажа се и вече са доста по-добре  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт