Тук в Родени се събрахме,които в ИБ за дете мечтахме-тема 4

• 15 170
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Пък нашто уж е от скъпата боя пък пак зачервява бузите , аз имам един обикновен на Бочко слънцезащитен но няма фактор , пффф, хем вчера ходих до магазина за бебета и не се сетих да се консултирам  Flutter

Сега държа да отбележа че много се радвам като чета как минава ежедневието на вашите малчовци , снощи паднах от смях след последният пост на Поспалан , мисля че мацката е видяла в Слав един млад рус принц и е посипала главата му с лаври под формата на тревичка  Mr. Green , децата се изобретателни не ги мислете  Mr. Green

Лия напоследък много се радва на децата - всякаква възраст , вчера ги наблюдава как играят и крещя ли крещя  hahaha

Айде до скоро и лек ден , отивам за манджата   chef

# 526
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
ние си говорим с ТВ-то доста при това Mr. Green Mr. Green Mr. Green
  Mr. Green Wink

# 527
  • В къщурката на хълма на феите
аууу освен, че ние ще пищим на телевизора, и той ще пищи на нас така ли Mr. Green Mr. Green Mr. Green

офф айде толкова от мен засега, че Ема е будна Crazy

# 528
  • Sydney
Ема не отразява ТВ, поглежда го и продължава...
Уолкър не е ползвала  Rolling Eyes
и за втори ден ми прави номера - на прибиране към вкъщи заспива и после следобед не иска и чак в 20.30-21  Tired

# 529
  • Варна
Тони много хубаво, че събираш повече кърма Hug, вие не се ли излъгахте с мам шишето, аз мисля и вода да му предложа с мам, но леко затоплена, пък да видим Rolling Eyes

Пете, радвам се, че си успяла да излъжеш малкото човече. Аз все още не успявам да го излъжа, не иска нито АМ, нито вода. Каквото и да опитвам все удрям на камък. Шишета смених, температурата на водата, позата, дори накарах ММ да го нарани и резултата все е един и същ. Но няма голям избор, все ще трябва да приеме АМ, че и водата, защото като заместим и предиобедното хранене ще останем на кърма само сутрин и вечер.

# 530
  • Варна
Като ви чета се радвам май, че Бобо не употребява биби Thinking Квато съм завеяна има да ги губя и забравям, ще се видя във филм. Напоследък навън си заспива без проблем - гледа, гледа и току му клюмне главата hahaha
Фейти,
аз после ще го вдигна килима, но преди да е проходил предпочитам такова нещо, иначе трябва да опна одеяло насред хола, ще се чудя как да го прескачам, то ще мърда насам-натам... Нали пробвах с юрган, нещо не ми се понрави ситуацията, тя нашата стая е много хамава за такива неща.
За банята - по-рано го къпехме преди новините, сега след тях Joy
Това Уокър какво ще рече - нещо като подпиралка за прохождане ли? Сестра ми ми даде една от племенницата, тя я ползваше, аз още не съм я сглобила и измила, ще видим как ще ми се стори.
Борислав също е фен на БЕйби ТВ и Дисни Джуниър, особено второто Joy Особено ако е крив нещо с диснито успявам да го озаптя поне за малко.

# 531
  • В къщурката на хълма на феите
уфф Месечко то па ние като ползваме биба, че голяма файда .. трябваше днес да видиш как Ема се посини от рев в количката и нито биба, нито факта, че изпи 180гр. вода ни помогнаха, та накрая се носихме ooooh!

# 532
  • shumen
Ние сами се отказахме от бибата,но си лапа ръцете,което на мен не ми харесва.Давам му я,а той след малко е изплюва и навира ръчичка.
Хайде има майчинство.Похарчихте ли го?Аз го оставих да отлежи до утре.

# 533
С биба и на мен ми е странно да гледам децата, дето са над годинка. Ама то щото Ники от 2,5 месеца я изплю и повече нищо не можа да я накара да я засмуче пак (ами как да я накара, циците ми нали вършеха същата, та и по-добра работа?! Laughing ). И по-добре, сега имам един дерт по-малко. Mr. Green Обаче ми се изкриви възприятието и все ми се струва, че вече са големи за биби. Crazy
По отношение на майчинството:

Цитат
МАЛКО ИНФО ЗА ПАРИЧКИТЕ: Момичета, от този месец датата на ведомост в НОИ се измества, ще плащат първи вторник или четвъртък след 9то число на месеца, или казано по друг начин този месец пари ще вземем на 11ти, през май месец пари ще влезнат на 14ти и т.н.

Това важи за тези от нас, чиито деца са минали годинката. За другите парички явно все още ще идват във вторник или четвъртък до 5-то число на месеца, поне докато дечицата им направят 1г.
А тези от вас, които взимат детски, ще получат и 50лв. еднократна помощ (не знам кой месец обаче) - така е решило временното правителство.

# 534
по този повод ... на вас докога ви влачеха болничните за раждане, на мен последния болничен ми беше до 12-януари, а още ми идват повече пари, майчинството ми е 240, а вчера получих 310 лв. от НОИ  Thinking

... а 50 лв. от социалното ли ще дойдат или от НОИ?

# 535
  • Варна
Pettesa,
през цялата първа година си в болнични, независимо, че болничните листи са само за 135 дни. За остатъка до 410 подаваш декларация и за целия този период обезщетението е едно и също. За втората година е 240 лева.

# 536
  • Сливен
Pettesa,
през цялата първа година си в болнични, независимо, че болничните листи са само за 135 дни. За остатъка до 410 подаваш декларация и за целия този период обезщетението е едно и също. За втората година е 240 лева.
През първата година може да се взима и минималната заплата , която в момента мисля, че я направиха 310лв, а който е осигуряван на нея, взима 310лв през първата година, а от 45 дни преди раждане не се води болнични , а отпуск за бременност и раждане, а след раждането за гледане на дете. Който е осигуряван на повече от мин. заплата си взима 90% от осигурителния доход.

# 537
Pettesa,
не ми стана много ясно ... до края на годината ли ще получавам 310 лв., на минимална заплата съм осигурявана 305лв. от които на 6 часа за 2012, а 2011 съм била на 4 часа даже  newsm78

# 538
  • Варна
До края на първата година на детето ще получаваш едно и също дневно обезщетение, в зависимост от броя на работните дни в месеца ще варира.
п.п. МРЗ 310 лева ли е вече, изтървала съм. Значи по толкова ще получаваш.

# 539
  • Сливен
pettesa , да щом си осигурявана на мин. заплата първата година ще взимаш нея, а втората засега е 240лв.

Общи условия

Активация на акаунт