Тук в Родени се събрахме,които в ИБ за дете мечтахме-тема 4

• 15 124
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
jackobiana,
твоята схема най-много се доближава до това, което се бистри в главата ми в момента. И аз започнах със зеленчуци, сега мятам кашите и с тях плодовете. После мисля да въведа месо, не знам обаче колко вида 1-2 като за начало? И след това глутен. По време на въвеждането на глутена (нали трябва месец да се дава всеки ден) нали може да се въвеждат други неща? И какви обаче - плодове, зеленчуци, месо?

# 61
  • София
Месечинке, аз не съм давала цикория, алабаш и др, които не ям и не знам дали са плодове или зеленчуци, та за 2м. бях въвела всичко, ползвах пюрета на бебевита и слънчо, с месото пак по зеленчуковата схема - 3 дни заек, 3 дни пиле, 3 дни пуйка, свинско и телешко прояде на кайма след 10м., а рибата въведох някъде м/у плодовете около 7м. С глутена е по-добре да няма ново, за да следиш реакция, + спазване на схема ръж, овес, пшеница или даже с още няколко междинни култури Simple Smile

# 62
аз затова исках да си замълча, щото може да станат големи дебати по тая тема  Whistling Whistling аз също съм захранила на 5 месеца за протокола  Peace но никой не може да ме убеди, че едно бебе на 3-4 месеца точи лиги и заради това трябва да се захранва и на 6 месеца да муа супи  Stop всеки си преценява за неговото дете..а това, че сега няма проблеми, не значи че в бъдеще няма да има  Peace иначе вече въвеждам нов продукт по 2-3 дни и идеално ми идва глутена на 7 месеца и 1 седмица  Wink Wink

# 63
  • Варна
аз да се разпиша за днес  Crazy, Петеса добре сте си дошли у дома и живи и здрави оттук нататък  Hug

днес ми се изчака чакането , висях 1 час на опашка за служебна бележка , викнах сестра ми да стои с количката навън , мразя бюрокрацията , ужас направо  ooooh!

толкова ми е изморено че не се сещам какво щях да пиша ..........сега седим на земята върху пъзел за под , Лия гледа Дора и маймуната пък аз наваксвам  Mr. Green

лека ви вечер  Peace

# 64
Тук мисля никой не говореше за 3-4 месечни, още по-малко за "муане" на супи на 6м, а съвсем пък по-малко в убеждаване, ама айде...
Идеята ми беше в мярката, а не залитане във всяка крайност. Разбира се, че всеки си преценява за неговото дете. Peace
Аз лично си захраних на 5, минахме през зеленчуците, плодовете, кашите, после заешко и пуешко, та към 7, може би и малко отгоре се почнахме и с глутена, та така. Исках да кажа, че не се фанатизирам, а въпросната мама, която споменах, едва ли не убеждаваше как трябва да се захрани много късно, ама детето на 6м освен чесъна, който споменах беше яло и пилешки дробчета Crazy, но иначе се бяха захранили късно Rolling Eyes

# 65
Не ми се спори, но да, не трябва да изпадаме в крайности.. и за мен 5 месеца е златната среда за захранване..но принципно, ако детето се пуска рано на кухня дотогава трябва да е опитало почти всичко, което при мен до 8-ми месец е абсурд  Peace това исках да кажа, че ако действаш да въвеждаш първо по 5 дни, после по 2-3 и въвеждаш нещата, които са сезонни и са ок за месеците, трудно ще успееш за 2 месеца да подготвиш детето си за кухня  Peace
Забравих да кажа, че това си е мое мнение де, ако бях решила да записвам на кухня може би щях по друг начин да захранвам..иначе не виждам нищо лошо в кухните, до нас има много хубава, от 10 месец - може би ще я пробвам  newsm78

Последна редакция: пн, 11 мар 2013, 20:22 от Анонимен

# 66
  • shumen
Добър вечер,момичета.Ние днеска пак скитосвахме от 14 до 18 часа.
На обяд ядохме малко месно пюре и добре си хапна.
Пете,добре завърнали се.Дано не Ви се налага да ходите повече в болница.
Бени как е Емка-Семка.Май не ти оставя време за четене от разходки.

# 67
Ех, че сте пролетни вече и пременени  Crazy Hug
Петеса ... радвам се, че вече сте си вкъщи  Hug

Бюти ... тук не мисля, че спорим  Heart Eyes всеки изказва доводите си, пъктакива като нас леко заблудени в захранването още  Mr. Greenси намираме златната среда. Аз както казах мислих едно, но детето ми е на друго мнение относно храните. След като пробвах почни всички зеленчуци и не поиска за яде повече от половин бурканче, се принудих да давам каши и плодови пюрета. Яде сега все едно го е правил цял живот  Mr. Green И аз и той сме доволни.

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 08:21 от F.a.t.e.

# 68
  • Варна
Ахаха не се сдържах да не отбележа , Меци абе много сладко малкото мече бее, уф ще му изпапам бузите и дупЕто  Heart Eyes, определено на теб прилича  Mr. Green, за захранването спокс не се шашкай , като изчетеш тоновете литература по въпроса и ще си направиш своя схема, аз действах по долната , най ми допадна , е добавих и от мен нещо но като цяло се придържах към нея  Whistling

незнам защо newsm78 обаче не мога да постна директен линк , обаче Либрето е хитра , ето снимка

тема - захранване

Емии Фейт и твоето дЯти ще го папам , с тез сини очета  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 11 мар 2013, 21:17 от libra

# 69
  • Варна
Тони,
я да питам и теб, коя е педиатърката ви?

Месечинке, педиатърката е д-р Профирова и страшно много съм доволна от нея.

Фейт, голям сладурко, пу-пу. Heart Eyes

# 70
Фейт, така е  Hug винаги трябва да се водим по детето  Peace аз затова сега на близките бременни приятелки им казвам да не си правят великите схеми, че детето може друго да мисли  hahaha
Страхотен е Пламен, да не прави опити да пълзи вече  Hug  Heart Eyes Heart Eyes

# 71
Фейт, така е  Hug винаги трябва да се водим по детето  Peace аз затова сега на близките бременни приятелки им казвам да не си правят великите схеми, че детето може друго да мисли  hahaha
Страхотен е Пламен, да не прави опити да пълзи вече  Hug  Heart Eyes Heart Eyes

Ама той отдавна си пълзи  Crazy сега прави опити  да се изправя  #Crazy ooooh! Crazy Mr. Green

# 72
  • до едно тепе
Да се поразпиша набързо Rolling Eyes
Фейти  Shocked  за изправянето.А да знаеш има светлина в тунела.Аз както хвърлях пюрета сега се крия като ям нещо,което не трябва да му давам на зверо.Сочи с пръст и мрънка докато не му дам.Сутрин ме подяжда с половин филия понякога и това след като е стабилно закусил с неговото си Crazy
Оох май и повече щях да пиша,но напоследък съм толкова изморена,чее помня като кокошка ooooh!
И за капак на малчо пак му хърка носа.Бива ли да изкара зъб и да не се раболее Close Наблъсках го с осцилококцинум и вит.Ц пък дано с това се разминем Confused
Хайде лека нощ Hug

# 73
  • shumen
Ние най после заспахме,но така ще е като навънка спим и то по 2 пъти,а в нас не иска от следобедното.
Фейт, Hug.Голям сладур е Пламката.Да е жив и здрав.

# 74
  • В къщурката на хълма на феите
момичета благодаря за вашите схеми .. искам да подчертая, че зададох въпроса си, за да видя различните подходи и методи, и да си изясня нещата сама за мен си, а не за да подбуждам спорове .. просто нещата изобщо не ми бяха ясни и исках да питам вече опитни мами, които най-точно могат да ми опишат нещата, а не да чета само суха теория  .. да ви кажа Ема от 3-4 дни като седна да вечерям, защото тя лежи до мен на шезлонга през това време и ми говори, в един момент се умълчава и започва много съсредоточено да ме гледа право в устата и да се облизва .. онази вечер ядях морков и понеже тя почна да се опитва старателно да се опитва да ми привлече вниманието, й дадох моркова .. първо се чуди какво да прави и после го лапна, ама беше много голям за нея и го изплю .. обаче иначе голям интерес прояви .. може би защото така си почеса венците, не знам .. но мисля сега тази седмица в неделя или най-късно в понеделник да започна с тиква .. след това ще мешам тиква с картоф и от там ще го мисля, че ако вкарам ориз може тотално да я запека, а пък морковите предизвиквали колики .. пък те при нас не са минали още съвсем, таа в общи линии трябва да разуча какво да вкарам .. то пак зависи и какво ще й хареса на нея като вкус де .. силно се надявам да прилича на мен .. щото аз всичко обичам Blush Mr. Green

Джаки какво точно значи, че си вкарала плода с каша .. тоест добавяла си пюре от плод към храненето с каша или?? пак тъпи въпроси от моя страна, ама .. Embarassed Embarassed
Поспаланчо ти откога даваш осцилококцинум? щото моя приятелка почнала да го дава профилактично на сина си когато бил на 3 месеца newsm78

Общи условия

Активация на акаунт