Гримиране - идеи, продукти  и предизвикателства - 34

• 51 897
  • 757
  •   1
Отговори
# 315
vuveto, пробвай с малко обикновена вода, за мен по-важното в тази смес е жожобата - тя е неутрална, не дразни очите, разтваря грима, но за добър ефект трябва и нещо 'разреждащо'
или пък с мицерална + жожоба

# 316

Фокси, ако не почнеш блог, то поне мятай по някой фото урок към БГ-Дамма  Mr. Green

Ох, Адри, ти ли ми го казваш? Всеки ден ахкам по гримовете в блога ти, а ти ме караш аз да мятам... Какви ги приказваш, бе момиче Laughing

Аз пък Ивчето си  я представям:
...само с очна линия на очите (или леко опушен молив) и мнооого леки цвят шампанско сенки и ярко червило,
...с опушен грим, но само с молив във водната линия, а не с опушенко и отдолу и с бледорозов прозрачен глос. Ама обяснение вкарах ooooh!
...и с бледорозови сенки с преливащо тъмнокафяво-сиво към външния край на окото, с подобен молив във водната линия и гланц или червило в същата розова тоналност като сенките.
И между другото, далеч не правя всичко перфектно, Иве Naughty Много се изхвърли, но ти благодаря все пак Hug

Много неща си представям аз като ви гледам снимките, обаче знам, че от снимки не може да се добие съвсем реална представа за структурата на лицето, за тона или състоянието на кожата и т.н. Затова и избягвам да давам съвети за грим докато не видя на живо човека, да пипна `дет се казва Mr. Green Но си представям де Laughing

Фокси както вече са ти казали момичетата, лесно е със скъпи продукти да правиш блог, ако се изложиш с грима поне ще се изфукаш с джунджурийки Laughing

Аз се колебая именно защото козметиката ми е да кажем от средния клас и надолу. Да не стана смешна в очите на по-имащите и на баш блогърките Grinning Иначе гримове вкъщи бол. Нищо, че само 20% от тях влизат в употреба.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 10 нови отговора. Shocked
Какво правите вие? А аз уж съм завършила машинопис ooooh!

# 317
vuveto, пробвай с малко обикновена вода, за мен по-важното в тази смес е жожобата - тя е неутрална, не дразни очите, разтваря грима, но за добър ефект трябва и нещо 'разреждащо'
или пък с мицерална + жожоба
[/size]

А жожобата от къде?

# 318
от аптеката

# 319
явно тъп въпрос  Laughing ама масло ли е какво е хахах

# 320
да, изглежда като масло, но 'маслото' от жожоба на практика не е масло независимо, че е със същата консистенция
аз ползвам тази на икаров

Скрит текст:
Масло от жожоба Икаров

Маслото от жожоба е уникално в целия растителен свят.
Всъщност то представлява течен восък.
Състои се главно от висши мастни киселини, свързани с висши алкохоли.
Практически не гранясва.
Има добра попиваемост във всички видове кожа, включително мазна.
Нанесено върху кожата създава тънък, невидим за окото, устойчив и еластичен слой, който я подхранва и предпазва от неблагоприятните въздействия на околната среда, без да пречи на нормалната жизнена дейност.
Създаденото от него повърхностно и дълбочинно омазняване регулира мастната секреция на кожата.
Не предизвиква никакво дразнене и алергични реакции.
По тази причина често се използва за приготвяне на почистващи емулсии за кожата (особено около очите), а добавено към готови козметични продукти значително увеличава срока им на годност.
Възвръща мекотата, сочността и нежността на напукани и изпръхнали устни.
Придава блясък, обем и гъвкавост на косата.
Няколко капки върху гребена при разресване на влажна коса предотвратяват слепването, имат антистатичен ефект и подпомагат оформянето на прическата.
Начин на приложение:
Директен масаж на кожата;
За почистване на лицето;
За влагане в козметични маски;
За употреба при и след слънчеви бани - има естествен слънцепредпазен фактор.
Съхранение:
На тъмно и прохладно място (но не в хладилник) при температура 7 - 25 С.
При отрицателни температури потъмнява  и се сгъстява (т. н. "ефект на термошока")
Това не променя свойствата му, при затопляне  маслото отново се връща в нормално състояние.
"Врагове" на маслото са топлината, въздуха и светлината.
Препоръчително е до три месеца след отваряне на шишенцето, маслото да се употреби.

За увеличаване срока на годност е добавена смес от натурални антиоксиданти - витамини Е и С, лецитин.
Те подсилват благоприятното влияние на маслото.

# 321
  • Стара Загора
Фокси, ще взема да си запиша някъде тези съвети. Flutter Hug Но съм сигурна, че с моите леви ръчички нищо подобно на твоите красоти няма да постигна, макар и на фотоурока да е обяснено като за първолаци. ooooh!
На първо време трябва да си набавя черен молив, защото нямам такъв. Няколко пъти вземах и все ги подарявах. Сиви сенки също нямам. Прасковено също. Абе сложна е моята, откъм сенки ми е беден арсенала. Whistling
С очна линия рядко може да ме види човек, с моя паднал клепач нищо не личи. Laughing
А и такъв продукт не ползвам по горната причина. Имала съм преди време, но като не влиза в употреба и я метнах. На бала обяснявах на една патка, че като затворя окото и ще ми се отбележи тя си мислеше, че я баламосвам. Ама като клепнах и целия клепач стана черен остана с отворена уста. Кукумявка, аз все едно не си знам очите. ooooh! Колкото няма време, та и поправки се наложи да прави заради това. ooooh!
И още веднъж да не съм те чула да споменаваш за продуктите ти, че били евтини. Ти моите какви мислиш, че са? Същата хубост. Naughty Не е важно с какво го правиш, а как. И най-скъпите и хубави неща да имаш, като нямаш таланта пак нищо няма да направиш. Peace

# 322
bubanka благодаря за инфото, ще пробвам.

А относно блога, който явно всички очакваме от Фокси... трябва ли блог да се прави със скъпи продукти?

# 323
Иве, тогава очна линия с молив и то много близо до миглите, в основата им, както и в горната водна линия (така ли се казва? newsm78). Хем миглите ти ще изглеждат още по-гъсти, хем ще ти се подчертае още повече синьото око.
Нямам спомен дали си показвала, но по принцип ползвала ли си черен или въобще тъмен молив в долната водна линия?

Аз пък сенки имам ужасно много. От към червила съм бедна и доста еднотипна. Имам повече глосове отколкото  червила. Грешка, голяма грешка... знам...

А относно блога, който явно всички очакваме от Фокси... трябва ли блог да се прави със скъпи продукти?

Явно не е задължително, но това си е просто мое притеснение Simple Smile Поправка - БЕШЕ Simple Smile

# 324
Фокси хареса ми поправката  Simple Smile

# 325
  • Стара Загора
Фокси, преди около 2 месеца се опитах да направя очна линия с черни сенки, не се получи особено добре. Ох, ужасна съм на снимките. ooooh!

Глосове и аз имам много, може би около 20-25. Червилата са 15-20. ooooh!

Черен молив във водната линия да съм слагала 1-2 пъти за проба, просто моливите избягвам да ги ползвам. Нещо съм скарана с тях, макар че имам Блекбърито и сега поръчах от Супершоковете Флаш, да го ползвам уж в основата на окото вместо сенки като ме мързи. Mr. Green

# 326
  • Отвъд алеята зад шкафа
iv4enceto_91  аз също не харесвам гримът със светлосини сенки, очите ти се губят, става прекалено много светлосиньо. Ако същият грим го направиш с по-тъмни цветове, опушено тъмносиньо ще е супер. Представям си те и с illusoire на Шанел, направо ще си убиец.

П.П Аз също съм със сини очи и никога не слагам светлосиньо.

# 327
НямАм представа как ти е изглеждало цялото лице,Иве, но както си на тези снимки с линията, защо не пробваш да направиш една плаааавна преливка от бяло, леко перлено сиво и накрая по-матово графитеносиво (от вътрешния към външния ъгъл)? Водната линия леко с тъмносив или черен молив...
Ох, как искам да те гримирам, за да видиш, че ще се получи дори и да си с паднал клепач. Ти си младичка, супер свежа и със страхотна кожа. Малко ти трябва, за да направиш очите по-изразителни Peace А веждите... Heart Eyes

По принцип много харесвам по-тъмен грим за светлосини очи. Според мен на синеоките жени им е достатъчен само един грим на очите, за да направят впечатление.

Аз пък съм си харесала един от джъмбо моливите на Nyx, цвят knight, за случаи когато ме мързи. Кога ще си го купя обаче е друг въпрос...
Забравих да спомена, че вчера пробвах да се видя с бял молив във водната линия. Е ми ужас съм! Колкото са ми бозави очите без грим, още по-бозави изглеждаха. Как така повечето жени изглеждат добре с него, а пък аз нещо не мога да се възприема Confused

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 23:51 от foxy81

# 328
  • в 1001-та нощ
..
Все се каня да питам каква е тази застахователна полица?  newsm78

Hug една палитра с база на Too Faced

# 329
  • София
Добре, сега аз да ви питам нещо. Тъмен /черен/ молив, поставен в долната водна линия не смалява ли оптически очите и има ли трик това да се избегне по някакъв начин или варианта е нищо да не се слага там?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт