Колко време можеш да се правиш на идиот

• 9 792
  • 131
  •   1
Отговори
# 75
Отвратително. Аз не знам наистина какво да правя. Действително ако беше само бавене в рамките на месеца, щях да преглътна някак, както и досега преглъщах, но това вече ми идва нагорно.
Просто парите ми трябват. А и съм си ги изработила все пак! Не заслужавам ли да си ги получа?

# 76
Момичета, не си мълчете в никакъв случай! Защо го правите изобщо? Работите и е нормално да получавате договореното възнаграждение в договорения срок....

Аз съм съм изпадала в някакви неприятни ситуации около плащания, но това е било извън професионалната ми сфера. Не бих допуснала такова отношение.

# 77
  • в рока
Аз работя на нископлатена длъжност,но парите ми са давани точно на датата.

Такова отношение е наистина подигравка Confused

# 78
Отвратително. Аз не знам наистина какво да правя. Действително ако беше само бавене в рамките на месеца, щях да преглътна някак, както и досега преглъщах, но това вече ми идва нагорно.
Просто парите ми трябват. А и съм си ги изработила все пак! Не заслужавам ли да си ги получа?
Като те е срам да питаш за себе си, пробвай с номера, че подчинените ти негодуват. Да го видим какво ще каже, мизерникът.

# 79
  • София
Ето заради такива случаи злобея като се заговори за "българския бизнес"...Бутински, пожелавам ти да си намериш работа с поне три пъти по-голяма заплата и да се похвалиш с лентичка в най-скоро време! Късмет!

# 80
Ето заради такива случаи злобея като се заговори за "българския бизнес"...Бутински, пожелавам ти да си намериш работа с поне три пъти по-голяма заплата и да се похвалиш с лентичка в най-скоро време! Късмет!

Без "българския бизнес" ще цъфнеш и ще вържеш, но ти си злобей.

# 81
  • София
Авторката, добре сте се разделили със сегашните работодатели. Дано скоро си намериш друга, прилична работа. Искам да те посъветвам тук, а не на ЛС за да го прочетат и други жени. Дано приемеш съвета, знам че ще бъда оплюта от другите. Като започнеш на ново място сигурно ще имаш 6 месечен изпитателен срок. В повечето случаи е в полза на работодателя. Върши си кротко работата и не споделяй с никого за плановете. Ако може отложи и инвитрото и другото замислено. Просто навлизай в работата, почивай си в свободното време. Като мине изп. срок и и договора стане постоянен тогава  се заеми с процедурите. Пиша ти от опит - работя в голяма, сериозна фирма. Всички колежки започват ин витро или болнични за бременност след като са се утвърдили и са на постоянен договор. Преди това - тайна, нито дума на никого. Като мине майчинството пак се връщат на работа ни лук яли, ни лук мирисали. И ако плащат добре и работата е поносима - трай си до процедурата. После - болничен, майчинство и я камилата, я камиларя след това.

# 82
Задължително ли е изплащането на аванс, че чак да ти се вижда странно обратното? АЗ лично не мога да взема отношение по въпроса кой до каква степен си е заработил заплатата, но се е случвало да се забавят и при нас, буквално се чудех с какво ще си платя пътните разходи.

# 83
  • Варна
Aisha, чуден съвет.
После се чудим защо работодателите избягват жени във фертилна възраст.

# 84
  • Варна
Това с бавенето на заплатите май е "обща" болест на много фирми. И при нас се случва, макар и само в зимния период, когато работата драстично намалява. Авансът обаче е закован на 30-то число и донякъде спасява положението. Работила съм и във фирми, в които положението е както при Sheepy. От опит мога да споделя, че мрънкане и искане на обяснения не вършат работа. Да, не е честно, но на кой му пука!?  Пускат си обява и си взимат следващата и хич не ги притеснява това, че изпускат ценен кадър. За работодателите това е един вид изнудване, лоша практика, която гледат да пресекат в зародиш.
По принцип съм склонна да ги разбера- ситуацията за бизнеса също е тежка и приходите не са това, което са били преди години. Имат много и различни плащания, от които им зависи текущата работа и когато имат средства се стремят първо тях да удовлетворят. Заплатите винаги може да почакат. Wink

buttinsky Всяко зло за добро, както е казал народът! Късмет и да се похвалиш скоро с добри новини!

# 85
И аз се присъединявам към съвета на Aisha, но според мен малко са хората, които мислят по този начин.

# 86
Aisha, чуден съвет.
Да съвета е чудесен. Все пак всеки държи на собствения си интерес.
Без деца ли да остане заради работата?

# 87
Aisha, чуден съвет.
Да съвета е чудесен. Все пак всеки държи на собствения си интерес.
Без деца ли да остане заради работата?

Съвета е добър  Peace
Ти не мислиш ли първо за себе си или работата "над всичко" Wink мда де!

# 88
Честно казано подобни игрички действително не би следвало да има в отношенията в една нормална държава. Подчертаново обаче играе основна рола...Принуждаваме се да се правим понякога на маймуни, но друг изход няма в днешната обстановка...

# 89
Дренка, не е задължително да има аванс, но той в много случаи, както е писала и Северина, може да спаси положението.
Освен това в случаите като моя, в който шефът получава приходи по различно време в месеца, така и за него би било по-лесно да събира нужното за заплати. Така си разсъждавам, де, може и да греша.
Опитвала съм варианта да питам, щото служителите мрънкат. Това всъщност дори не е било лъжа, те действително мрънкат. Лошото е, че аз няма как да им дам смислен отговор, защото съм в същата ситуация като тях, а в същото време те няма към кого друг да се обърнат освен към мен. Много е тъпо.
От опит мога да споделя, че мрънкане и искане на обяснения не вършат работа. Да, не е честно, но на кой му пука!?  Пускат си обява и си взимат следващата и хич не ги притеснява това, че изпускат ценен кадър. За работодателите това е един вид изнудване, лоша практика, която гледат да пресекат в зародиш.

Ето с това просто не може да съм по-съгласна, мисля, че ситуацията в нашата фирма е точно същата. Единствената разлика е, че когато аз заговорих за напускане по време на лятната криза, за която писах в предния си пост. започнаха да ме убеждават, че всеки момент ще се нормализират нещата, да не си тръгвам и т.н. Общо взето мощно ме правят на идиот, но аз съм си виновна, че позволявам. Все се надявам да се оправят нещата наистина, защото работата много ми харесва.
Иначе по казуса за траенето, че се планира бебе - аз смятам, че такъв подход е на принципа каквото почукало, такова се обадило. Може и да не са всички работодатели такива, но като попаднеш няколко пъти на такъв, някак си моралните ценности и коректността отиват мааалко на заден план.

Общи условия

Активация на акаунт