Бебешката количка - цяла наука за второ висше №21

• 58 044
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Момичета не се заблуждавайте, след 3ти-4ти месец детето иска да гледа, и не му се седи в коша за новородено, особено ако не се повдига, както е на АБЦ-то. А като ще раждате лятото за какво ви е тоя кош. Аз го взех защото е зимно бебе и да е по закрита, ама лятото може да се кара и с количка с пълно легнало положение, например солата Simple Smile
е добре де, и перегото УЖ има пълно легнало положение, ама не. Има си го лекия наклон. Аз от всичките колички, които гледах нито една не беше с легналото положение на коша за новородени. Аз точно затова питам, дали наистина е толкова важно напълно легналото положение за първите 5-6 месеца

# 301
Момичета имам няколко въпроса относно Сола-та.
Някоя от вас има ли я, за да ми каже дали тези размери при сгънато положение са заедно с колелата
• размери в сгънато състояние: H: 32 x W: 60 x D: 85 см.

Много ми е важно понеже багажника ни е много малък и се съобразяваме основно с това. Мамбата се събира като се махнат задните колела, а гледам като размери са горе долу еднакви.
На Солата колелата не се махат нали?  Confused

# 302
Bertichka, опитвам се да ти пиша, но кутията ти е пълна Simple Smile

# 303
Момичета не се заблуждавайте, след 3ти-4ти месец детето иска да гледа, и не му се седи в коша за новородено, особено ако не се повдига, както е на АБЦ-то. А като ще раждате лятото за какво ви е тоя кош. Аз го взех защото е зимно бебе и да е по закрита, ама лятото може да се кара и с количка с пълно легнало положение, например солата Simple Smile
е добре де, и перегото УЖ има пълно легнало положение, ама не. Има си го лекия наклон. Аз от всичките колички, които гледах нито една не беше с легналото положение на коша за новородени. Аз точно затова питам, дали наистина е толкова важно напълно легналото положение за първите 5-6 месеца

Точно затова Лупото ми е фаворит защото коша му се повдига. Според мен има смисъл от коша за  новородено , защото летните кошове дори и да са с напълно легнало са плитки и имат колани и не са толкова меки . Но всеки сам си решава дали му трябва или не . Коша за новородено няма нищо общо със сезоните , а с комфорта на бебето . Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 304
Кош за новородено или зимен кош, ясно е, че всеки разбира, че иде реч за тази част от количката, която е приспособена за бебета до 6 месеца / по книжка, а реално от опит много жени твърдят, че дори след 4ти месец е неподходящ /. Никой не твърди, че летният кош на АБЦ става за новородено, но и не мисля, че той е най-подходящото решение и за бебе над 6 месеца. Не мога да си представя да се спи в този летен кош, който няма пълно легнало и дупето на бебето е в някаква като дупка, краката му се вирят, а гърба е на равно. Това видях аз относно летния кош, разбира се всеки преценява.
Видях и Лупото, някой тук бе писал преди 6-7 страници за него, че кошът за новородено има някаква чупка. Аз наистина видях, че самата повърхност не е равна. Отдолу има три като плоскости, които могат да се регулират явно за полуизправено положение - т.е. за регулиране височината. Та именно според мен, който беше написал, че не е равно го е написал по тази причина.
Някой писал ли е за Тутек мнения? Аз изчитайки темата и предната не съм записала нищо за тази марка, но видях два модела на техни колички и на първо "четене" доста ми допаднаха.
  bouquet

# 305
Съгласна съм...днес имах малко свободно време и минах през 2-3 магазина и навсякъде ми казаха че коша е задължителен за новородените бебета поне докато укрепне малко....казаха там нещо за развитието му ...и наистина седалките нямаха напълно право състояние...ако някой друг знае нещо по въпроса моля да ни просветли

# 306
  • На остров
Според мен също коша за новородено не е редно да се пренебрегва. Определено си има полза от него и не мисля, че  не е излишна покупка не зависимо от сезона.

# 307
Момичета имам няколко въпроса относно Сола-та.
Някоя от вас има ли я, за да ми каже дали тези размери при сгънато положение са заедно с колелата
• размери в сгънато състояние: H: 32 x W: 60 x D: 85 см.

Много ми е важно понеже багажника ни е много малък и се съобразяваме основно с това. Мамбата се събира като се махнат задните колела, а гледам като размери са горе долу еднакви.
На Солата колелата не се махат нали?  Confused

Аз я имам, размерите са с гумите-разстоянието от гума до гума-задна е 60, най-добре си пробвай на място.

# 308
  • София
добре де, защо като няма напълно легнало положение доста мами казват че може да се мине и без него, ние доста се колебахме, защото все пак си е сума, но предпочетохме да си вземем всичко. Просто питам, защото има доста противоречиви мнения за този прословут кош за новородени.

Има колички, при които основният кош има пълно легнало положение, за тях може без  кош за новородено.
Дори да има леек наклон, не е проблем, напротив при деца които връщат или с рефлукс се препоръчва даже да има  до 30  гр наклон. То и матрака на леглото на новородените се надига под наклон.

Последна редакция: нд, 24 мар 2013, 19:27 от Angel_Dust

# 309
  • На остров
Angel_Dust  направи ли си блог  Simple Smile?

# 310
  • София
Simple Smile не и няма  да правя Simple Smile

# 311
  • На остров
Много разочароващо, аз наистина смятам, че би била от полза на много хора - с ясни и систематизирани анализи на тема детски колички. Аз ще съм ти фен   bouquet!

# 312
  • София
Мерси, но нямам чак такова самочувствие, да правя ясни и систематизирани анализи, т.е. мненията ми са прекалено субективни за подобно нещо.  А и наистина блогването ми се струва ужасно досадно и скучно занимание  Rolling Eyes

# 313
Добре,мамбата разбрах,че не става в напълно легнало положение..Е и?Обяснете,че нищо не разбирам..Утре исках да я капаирам,а вече се отказвам..И да предложите хубава количка до 800 лв,аз си имам кош за кола.

# 314
  • София
Ако си я ползваш с кош за новородено и си я харесваш, не виждам причина да се отказваш от нея.

Общи условия

Активация на акаунт